Парфюмни размисли и страсти-200 Юбилейна тема

• 126 180
  • 728
  •   1
Отговори
# 570
Вчера пробвах 6 мъжки парфюма, всичките хвалени и прехвалени тук, и старателно записани за проба. Е, как пък ни един не ми хареса?!  ooooh! Tired Накрая избрах Valentino Uomo, това е положението.
Аз наскоро също открих Valentino Uomo и вече ми е сред любимите парфюми! Simple Smile  Според мен това е добър избор!
Често го сравняват с Dior Homme и да, наистина си приличат, но във Валентино липсва това ирисово-пудрено начало, което доста напомня на червило.  Laughing  Доста хора го неглижират, но според мен заслужава повече внимание. Аз лично го предпочитам пред Dior Homme.

# 571
На мен пък Диора ми харесва много повече от Валентиното. И то е хубаво и има много красива бутилка, но Диор Ом Интенз ми е "уау" на мен лично. Един от най-любимите ми менстрийм, мъжки парфюми ми е.

Бела, аз бих те посъветвала да купиш най-евтиния възможен от трите аромата. Мерцедеса сестра ми каза, че е скъп в магазина, по сайтове не съм търсила, Лорана не знам как върви.

# 572
  • София
На първата снимка рекламното лице на новия Шанел ми е доста приятна. Има много нежен профил. Косата не я коментирам. Новият фланкър на петицата ми е умерено любопитен, защото никога не съм била шанелско момиче. Сещам се обаче за Poison Girl и мисля, че това с избора на рекламните лица и не само ,е с цел разширяване на таргета. Извинявам се, ако вече е коментирано и съм го пропуснала.
Подкрепям препоръката за избор на Диор Интенз за мъж. Преди две години го подарих на хирург, който сбъдна голяма моя мечта.
P.P. Видях, че говорите за Dior Homme.
И аз съм през мобилно у-во и чета набързо. Това за оправдание Embarassed

Последна редакция: ср, 24 авг 2016, 18:50 от seemly

# 573
Някой ползвал ли е Black Orchid на Tom Ford? Шлейфов и траен ли е?

# 574
  • Germany
Честити нови ароматни придобивки на всички! Много се радвам, като темата се напълни с нови аромати и има доволни съфорумци  Heart Eyes Обичам, когато чета положителни мнения за парфюми  Heart Eyes
Йоан Владимир, не се съобразявай с моето мнение за Галоп. Аз чакам с нетърпение твоето. Парфюмът наистина е много хубав и си заслужава възторжено описание  Simple Smile. Чакам да разбера с какво те плени. Мен ме ядоса наистина обидната му нетрайност, при все че с ъм от хората, за които този критерий е почти без значение. Но предвид цената му, ми се струва важен  Mr. Green Пак ще го пробвам, защото ми се иска да не е така  Wink

KDS, честити парфюми и на теб. Аз чакам още да разбера, по кой Ajmal каза, че си полудяла Wink

Bella, мен ако питаш, и трите бих взела  Mr. Green Не съм сигурна обаче на 100%,че мъжа ти ще оцени парфюм с уд. Ако трябва да избера само един, и аз бих се спряла на M7 Oud absolu. Стара любов ми е и още ми действа директно на мозъка и най вече на центъра по изглупяване  Mr. Green Ако трябва да съм честна, откривам доста от него и в уда на Айгнер. Мерцедес льо парфюм не познавам, но бих се доверила на Deetron. За Айгнер уд бих допълнила, че въобще пък не го възприемам като типичен представител на роза - уд тенденцията. И друг път съм казвала, че тази комбинация за мен е непоносима. Айгнер уд за мен е дървесен, подправков, с шоколадови нюанси даже. Роза има, но въобще не е в главната роля. И двата парфюма са много меки удови представители. Нищо общо с повечето медицински удове. Но ако можеш да ги пробваш предварително, ще бъде най добре. Иначе който и да е от трите да избереш, няма да сгрешиш  Peace

По въпроса за Gucci Pour Homme, може би само черния Кашмир на Дона Карън ми се доближава, но и той е неоткриваем, така че това не е съвет. Новият Encre Noir extreme има доста от дървесната му част, обаче смолите и тамян не са така фини, както при Гучи, а са екстремно употребени. Хиноки на КдГ също ми е подобен, но в него липсва мекотата на смолите. Wonderwood на КдГ също е в тази посока, но на мен ми е тих и нещо не ми достига в него. Dunhill в златното шише също е в тази посока, стига да го откриеш, пробвай и него. И от мен добре дошъл в темата  Hug

И като е юбилейна темата, да се похваля и аз с нови придобивки  Sunglasses
 http://www.fragrantica.com/perfume/Valentino/Valentino-Uomo-Intense-38254.html  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
http://www.fragrantica.com/perfume/L-Artisan-Parfumeur/Traversee … sphore-10463.html Днес, в жегата и влагата съм с него и няма по щастлив човек от мен  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
И http://www.fragrantica.com/perfume/Thierry-Mugler/Oriental-Express-25096.html, любов от първо помирисване  Heart Eyes Попаднах на него при една от онези приятни пробички изненади, които слагат участниците в немския форум при размяна или покупка. Парфюмът, който беше въпрос на размяна беше Perdizione Nobile 1942,който се оказа, че въобще не е мой. Много иланг, много изкуствен, направо ме умори. Обаче Ориентал експрес компенсира всички мъки и страдания  hahaha и след трескаво издирване много му се радвам. За мен е съвършен  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 575
Много обичам Wonderwood, страхотен е. В началото е тих, но залязва като един прекрасен и наситен уд, в драйдауна не отстъпва на M7 и Aigner...

# 576
Много обичам Wonderwood, страхотен е. В началото е тих, но залязва като един прекрасен и наситен уд, в драйдауна не отстъпва на M7 и Aigner...
И аз. Мъжът ми го носеше, но свърши. Ще го подновим в един момент. Харесвам много и Флориентал. Пак мъжът ми го носи, аз рядко.

Ковачева, честити нови красоти! Heart Eyes На Йоан Владимир и другите дами, и господа също! Hug bouquet

И аз си получих вчера Нишана и тъна в блаженство с него. Великолепен е този парфюм, бранда също за мен. Следваща е Туберозата. Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 577
здравейте,
питам ви за трайността , защото аз имам проблем с обонянието- имам изкривени носни прегради и синузит и обонянието  не ми е доста развито.Затова исках да питам някой , който е пробвал парфюмите.Аз естествено ги праснах на кожата  , но след 2 часа вече нищо не ми мирише.
Днес пробвах La Vie Est Belle и La Vie Est Belle Intense харесват ми и двата.Когато е Intense е по- траен ли?
Моля ви за съвет за сайт.

# 578
Аз пък никаква прилика не откривам между M 7 и. Wonderwood.  Във вторият  има метална нишка,  която  липсва в М 7.
Колкото  до Black cashmere  произвежда. се,  но в новата цилиндрична  бутилка.
Голям фен съм и на трите,както и на Gucci pour homme. Повече ги харесвам върху ЛМ, но всеки да си знае бутилките!  Naughty

# 579
Нямах предвид, че си приличат буквално, а че в драйдауна уда се засилва, като при цитираните, иначе започва някак въздушно и свежо. И трите изброени са различни.

Флориентал е красота, но напоследък се върнах към двойката CdG2, бях го забравила и сега така му се радвам...

Последна редакция: чт, 25 авг 2016, 00:14 от Zozina

# 580
  • София
здравейте,
питам ви за трайността , защото аз имам проблем с обонянието- имам изкривени носни прегради и синузит и обонянието  не ми е доста развито.Затова исках да питам някой , който е пробвал парфюмите.Аз естествено ги праснах на кожата  , но след 2 часа вече нищо не ми мирише.
Днес пробвах La Vie Est Belle и La Vie Est Belle Intense харесват ми и двата.Когато е Intense е по- траен ли?
Моля ви за съвет за сайт.
Не, не е задължително да е по-траен. В общия случай Интенз означава по-наситен аромат, с повече power, дори с промяна на нотките спрямо базовата версия.
Надявам се, си даваш сметка, че когато използваш количество като да си усещаш парфюма, за околните това означава силен (а в частния случай с Ла Ви е Бел за мен - и непоносим) газов облак.

Някой ползвал ли е Black Orchid на Tom Ford? Шлейфов и траен ли е?
Мдаааа, доста шлейфов и доста траен Simple Smile Човек трябва да внимава с него колко пъти натиска помпичката Simple Smile

# 581
Я как оживя форума...бе друго си е да се появят няколко петела из мммм..... двора  Laughing

Ей момичета,да не се спечете сега,всичко е в кръга на шегата  Hug

И да не излезе че влизам да  дразня и да се заяждам,някой да познава този аромат

http://www.fragrantica.com/perfume/Lalique/Eau-de-Lalique-1836.html

и ако го познава как го вижда на мъж  newsm78

# 582
Усещам преди всичко кардамон, люти чушлета и муск. Няма грам цитруси или каквото и друго да е описано. Съвсем спокойно може да се носи от мъж. Няма уау ефект, някак лежерен ми е. Нося го предимно след плаж и то в момента преди да съм стигнала до душа. По същия начин стои и върху ЛМ.

# 583
Усещам преди всичко кардамон, люти чушлета и муск. Няма грам цитруси или каквото и друго да е описано. Съвсем спокойно може да се носи от мъж. Няма уау ефект, някак лежерен ми е. Нося го предимно след плаж и то в момента преди да съм стигнала до душа. По същия начин стои и върху ЛМ.

Hug  ...хм, а муска от кой чешит е - бял,мек,нежен или мазен,претруфен и потен - малко ме стопира сега с тоя муск newsm78

# 584
  • Чукарландия
Честити парфюмни любови на всички!  bouquet
Колко му трябва на човек - хубав парфюм, интересна книга и чаша кафе! Heart Eyes

Благодаря много на всички за мненията и отзивите! Тепърва навлизам в дебрите на ууд-а. Mr. Green Т.к. парфюма ще е за ММ, не искам да е много унисекс, защото надали аз ще го нося. Не нося унисекс парфюми, не се възприемам с тях. Но може пък и да се харесам с нещо мъжко, удово. Не зная, знае ли се... Joy
Както казва Ковачева, трябва да взема и трите, но... някой друг път... Joy
Засега ще се наложи да избера само един и това може би ще е M7 Oud Absolu. Hug

И като заговорихте за Comme des Garcons, като ровех из нета, попаднах на "Grace" Comme des Garcons

Фрагрантика мълчи по въпроса, някой знае ли нещо за този парфюм? Hug

Последна редакция: чт, 25 авг 2016, 09:26 от BBeLLa

Общи условия

Активация на акаунт