Перилни препарати и омекотители – 40

• 54 815
  • 721
  •   1
Отговори
# 90
Честно казано не виждам какво би могло да не се разтваря в такива големи количества, но като гледам тези декларации... Какво е вярно, кое е за бяло, кое за цветно, какво са писали, брисали... Ще видим P&G дали ще пуснат нещо подобно на пазара. Те имаха преди време вариант на двуфазни капсули за избелване/премахване на петна, но доколкото знам перилен препарат нямат.

# 91
Имам едни дънки, с петно от масло от колата, което не се маха.Бях питала тук, препоръчахте ми това: http://izi.bg/userfiles/productlargeimages/product_2794.jpg , обаче докато го купя, майка ми е изпрала панталона на 40 гр. с ДенкМит за цветно.Предполагам, че тогава петното се е запечатало, защото след това го пуснах 2-3 пъти на 60 гр. с Др.Бекман но така си стои.Ето и снимка: http://prikachi.com/images/164/8865164r.jpg
Има ли начин да се махне, или направо да го изхвърлям.Облякох го само веднъж и ме е яд.

Преди време бях писала, че махнах старо, мазно,гладено петно като го посипах с талк и стоя една нощ, че и повече. Талкът сякаш изсмуква мазнината от влакното. Не зная дали при машинно масло ще работи, но не пречи да опиташ и след това  да пристъпиш към това,което те е посъветвал TAED.

# 92
Омо за цветно, течен, 40 пранета  е 14.99 лв в Лили. Персил течен, 40 пранета в ДМ до сряда 15.99 лв (миналата седмица имаше питане за Персил). Само течните са намалени, проховете са на редовна цена.

# 93
Честно казано не виждам какво би могло да не се разтваря в такива големи количества, но като гледам тези декларации... Какво е вярно, кое е за бяло, кое за цветно, какво са писали, брисали... Ще видим P&G дали ще пуснат нещо подобно на пазара. Те имаха преди време вариант на двуфазни капсули за избелване/премахване на петна, но доколкото знам перилен препарат нямат.
Ами... това са качили, това пускам. И трите се водят universal, т.е. за бяло. Може и да са объркали декларациите, макар че за цветно имат някакви минимални разлики с тези за бяло, напр. оптичния избелител е най-накрая в списъка.

Какво ли може да не се разтваря? Единственото обяснение е, че нещо е станало при гранулирането на прахообразната част.
Сега се сещам, че подобни неразтворими гранулки - даже същите - ми оставаха от едни избелващи таблетки Astonish, купувани от дрогерии "Лили".

Понеже съм наистина тъпа и упорита, малко експериментаторка, а и продуктът ми харесва, днес си взех пак на бройка две капсулки за бяло обаче с тънката разлика, че тези, които взех днес са произведени един месец по-късно от предните - 9/2015. По-дебелата разлика е, че на предните, произведени 8/2015, течността, която трябва да е зелена, беше потъмняла до тъмносиньо, а в прахообразната част се бяха появили кафяви петна. На "новите" течността си е зелена, а прахът е бял (все още). При първия сгоден случай, а именно пълна пералня с бяло, ще пробвам една от новите. Чудя се дали не се случва нещо при стоенето. Явно да, защото тази промяна на цвета не е нормална, но интересното е дали се отразява на разтворимостта. Ще пиша.

Да, P&G имаха такива капсули марка Ариел/Даш. Същите като pods с три отделения, като в най-голямото имаше прах. Разтваряха се добре. Малко кратък живот имаха, за съжаление.

# 94
Признах те.....упорита си Peace

# 95
Много. Овен съм, от най-лошите. Rage
teta75, на твоите капсули за бяло каква е течността на цвят? Трябва да е светлозелена. На цветните трябва да е светлосиня.

Между другото, малка информация, че вече с тези капсули банална станах. Вече в постоянния асортимент на Лидл има цветоулавящи кърпички Formil. 24 броя са на прекрасната цена от 3,89 лв., затова искрено се надявам да се задържат. За разлика от някои други по-евтини (Брайт), тези са много добри.

# 96
Оф, аз тогава забърсах само за цветно...нямам за бяло. Но самите капсули са се разлигавили леко. Признавам, че не ги съхранявам по най-добрия и препоръчителен начин вероятно - в кутията са си, но в чекмеджето под мивката. Капака на кутията я затворен, я не... и моите са с изтекъл срок. Коя партида са, не помня, но им беше минало времето....остана ми едничка само...

Благодаря за инфото за кърпичките. Въпреки че установих, че май нямам нужда от тях...но ще разгледам все пак Grinning

# 97
Благодаря за полезната и неизчерпаема тема  bouquet

От доста време само чета, но не е имало какво да споделя, но след писането Sekhmet  за капсулите на Персил , вчера реших да видя и моите как са : имам 3 кутии за цветно и една за бяло.  Определено съм по доволна от Ариел за бяло от колкото от капсулите на Персил и това го видях по една тениска на ММ, която имаше черни ивици зацапано и излезе наполовина премахнати и имах неразтворени частици, но не чак толкова много като на клипчето.  От тези за цветно съм доволна и бяха се разтворили на 100% и в прането имах чисто черна риза, която нямаше бели следи по нея  Flutter

Имам питане : в ДМ пуснаха ли ултрасензитив праха за бяло и цветно  newsm78 Бях решила да пера с него бебешките дрехи, но ако го няма по спомени май след него беше препоръчван Сензитив на Персил и после Максимата , ако не ме лъже паметта  Thinking

# 98
Аз онзи ден взех две капсулки за бяло. Още не съм ги употребила. Може би по-късно днес ще е. Капсулите си изглеждат наред. Прахообразната половина е хубава, твърда и бяла със сини точищи, а гелчето си е приятно, прозрачно зелено. Peace

# 99
Оф, аз тогава забърсах само за цветно...нямам за бяло. Но самите капсули са се разлигавили леко. Признавам, че не ги съхранявам по най-добрия и препоръчителен начин вероятно - в кутията са си, но в чекмеджето под мивката. Капака на кутията я затворен, я не... и моите са с изтекъл срок. Коя партида са, не помня, но им беше минало времето....остана ми едничка само...

Благодаря за инфото за кърпичките. Въпреки че установих, че май нямам нужда от тях...но ще разгледам все пак Grinning
На предната страница видях, че си прала на 60° и автоматично реших, че са били за бяло.

Благодаря за полезната и неизчерпаема тема  bouquet
Имам питане : в ДМ пуснаха ли ултрасензитив праха за бяло и цветно  newsm78 Бях решила да пера с него бебешките дрехи, но ако го няма по спомени май след него беше препоръчван Сензитив на Персил и после Максимата , ако не ме лъже паметта  Thinking
Не още, поне в Бургас. Горе-долу всяка седмица съм там да купувам консерви на моя "дебели котурак" и проверявам. Аз искам веро да си взема, че сега съм с едно Fairy platinum, което хем не мие, хем смърди на някакви плодове толкова силно, че ми се гади, но няма начин - сипала съм го в дозатора..

Аз онзи ден взех две капсулки за бяло. Още не съм ги употребила. Може би по-късно днес ще е. Капсулите си изглеждат наред. Прахообразната половина е хубава, твърда и бяла със сини точищи, а гелчето си е приятно, прозрачно зелено. Peace
Miele-то ще ги разтвори.

# 100
Не знам дали ги разтваря, но поне успява да ги изплакне.  Peace До сега "снеговалеж" какъвто описвате не съм имала. Peace

# 101
Sekhmet, благодаря  bouquet

Ще се разходя до варненските да видя дали няма да има някой изостанал пакет  Praynig И дано да го пуснат до Декември , а понеже края на месеца ще ми дават бебешки дрехи, стояли в маза, ще купя Персил Сензитив да ги изпера на първо време  Flutter

# 102
При нас имаше още Денкмит ултрасензитив...провери, може да има останала някоя бройка, като погледни и срока на годност Peace

Sekhmet, въртях чаршафите на детето, нищо, че са сини с ракети, пуснах ги на 60 градуса..

# 103
При нас имаше още Денкмит ултрасензитив...провери, може да има останала някоя бройка, като погледни и срока на годност Peace

Sekhmet, въртях чаршафите на детето, нищо, че са сини с ракети, пуснах ги на 60 градуса..

Тета, благодаря  bouquet ще проуча и ще споделя  Peace

# 104
  • Пловдив
В Пловдив никъде няма ултрасензитив праха, а пък верото никога не съм го виждала. Имам си една преполовена вече опаковка прах, но пък го харесвам и се надявам да дойде скоро.

Между другото, това веро от DM е много хубаво:
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт