Как да се справим с пигментните петна (кожни, хормонални проблеми и др.)-7

• 139 485
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
Вече го поръчах, ще се мажа до края на февруари и го спирам, надали ще има ефект само за месец. Явно е до кожа, на едни помага , на други по-зле. Съставката не ме притеснява, чела съм че и в ахромин е била , преди да я забранят. Той и за това сега не действа, поне на на мен не. Купих си и кремчето на хималая, от форума разбрах за него, сутрин с него, вечер с експигмента.  След толкова години загубих надежда да изчезне напълно. 

# 556
При мен доста избледняха петната за 3 месеца курс. Резултатите бяха видими с просто око и доста бързо, може би първите 2 месеца най-очевидно избеляха и след това се забави процеса.
Не се махнаха напълно, но достатъчно, че да не ми бъркат в очите.

# 557
Сега попаднах на статия, където казваха, че петната бързо изчезвали от смес на сок от кромид лук и ябълков оцет. После пишеше за пасиран кромид с ябълков оцет и нанасяне с тампони на лицето.... Нямам думи, но искам и да го пробвам.

# 558
Звучи ми като сигурен начин да си изгориш кожата, особено с неразреден оцет. Това си е силна киселина с ниско рН... аз бих пропуснала.

# 559
Да, да, за това ми се струва "Бъъррр". Но от друга страна веднага може да се реагира и дори да не се повтаря ще имам база за сравнение. Демек как се държи кожата ми на влиянието на този бъркоч. Отделно някакви кромидови екстракти има и в кремове за заличаване на белези....

# 560
Има, обаче са вградени във формула. Може да са добавени буфери или премахнати елементи от съставката, така че да се държи по определен начин. Не е същото като да си сложиш "суров" продукт.

Лошото е, че понякога силно раздразнение на кожата може да доведе до увеличаване на петната. Все пак пигментацията е защитна реакция и e възможо положението да се влоши, вместо да се подобри.

# 561
Все пак пигментацията е защитна реакция и e възможно положението да се влоши, вместо да се подобри.
А, баш! То, след толкова години борба, май вече наистина борбата е да няма нови и по- големи. А сегашните да си ги отглеждаме като любими домашни любимци!

# 562
Скинорен 20% /азелаинова киселина/ крем казват, че е добър продукт за избелване на петна. Аз си взех и ще пробвам. В листовката пише, че се използва за лечение на акне и мелазма. Минимум курс на лечение 3 месеца. Сравняват резултатите с използването на 2 или 4% хидрохинон (не си спомням точно).

# 563
Аз имам крем с азелаинова киселина, но моят е от Австралия.
Да ти кажа предизвиква супер пилинг. Докато го мажа и леко разтърквам, но така и не избледняха. Може би ще му дам шанс пак другата зима с по- дълъг срок на употреба.

# 564
Моят не прави кир ефект и не ми се бели кожата от него, но пощипва леко като се намажа. Не съм го ползвала достатъчно дълго, за да кажа дали действа, но определено ще опитам докат опочивам от хидрохинона, защото смятам да направя още един курс.

# 565
Нямам пощипване аз.

# 566
Здравейте момичета! Пролетта идва, а с нея и петната и луничките.. Досега използвах един крем, който е много ефикасен , но за съжаление го спряха от производство така и не разбрах поради какви причини. Казваше се Ориентал меджик крем от Алиекспрес. Отсега се притеснявам какво ще правя пролетта и лятото ? Ако някой има изпитано средство за изчистване на лице, моля да сподели. Вярно е , че всеки крем не помага на всяка кожа, но този който ползвах е наистина магия ! Иначе и самочувствието и настроението спадат драстично, когато се погледнеш в огледалото... Вярно е, че аптечните избелващи кремове бяха най-добрите, но за съжаление вече незнам къде може да се приготвят по рецепта. Ако някоя от Вас знае къде може да се поръчват, моля да сподели ! Поздрави !!!

# 567
И аз ползвам този крем- мноооого съм доволна. Сега се ошашках, че са го спрели. Дано да е временно. И напомням за слънцезащита. Ако не си я почнала- време й е. Аз се опаковам и с шапка с козирка. Нема начин.

# 568
Много полезна тема.И аз се боря с едно петно на челото от много години. Кремове, пилинги, зимата леко избелва и на пролет с пълна сила потъмнява, въпреки че ползвам 50 фактор целогод.  Във фейсбук ми излезе в една група купува продава крем Еxpegmen 4 , и да търся инфо за него стигнах до този форум. Мненията за него са от преди години, та въпроса ми е имали ефект от него? Т.е. тотално да изчезнат
Това е турско кремче, в тубички се продава и съдържа хидрохинон  с различни проценти. От опит : НИЩО НЕ ПОМАГА.  Освен да изсуши кожата, абсолютно нищо ! Бях си купила 10 броя , с надеждата , че ще изчистят петната , но за съжаление станаха още повече.

# 569
И така... След четене до  окьорьовяване в сайтове, стигнах и до руските сайтове за избелване на лекета по лицето.Да знаете мили момичета те са луднали по тази тема и със сигурност са по-зле в това отношение от нас.И те като мен са изхарчили хилядарки по козметики за избелване, пъпки и т.н. Но като погледнем реално, кой не иска кожа чиста , бляскава и хубава ?!  Много ми харесаха отзивите им след ползване на някой продукт. Много са точни изказите , описанията,  и резултатите от ползването на кремовете. Та... Крем "До и После" - руски , има го в България по аптеките - добър 4 , "Милк Скин" - руско произв. - няма го в  България - мн. добър 5 , Hada Labo  - не го открих никъде - отличен 6 , а тяхната "Метаморфоза" която е убиец на пъпки, петна, лунички и прави лицето бяло и чисто като копирна хартия, няма как да си го поръчам. Ако съм Ви била полезна с нещо, благодаря. А ако Вие откриете нещо , моля пишете !

Последна редакция: чт, 08 фев 2018, 16:00 от bubanka

Общи условия

Активация на акаунт