Декемврийчето не спира да лудува, а мама е на вълна да пазарува! - Тема 5

• 46 322
  • 728
  •   1
Отговори
# 630
И аз това викам, и без това не ни е леко, да се подкрепяме, а не да смятаме, че нашето мнение е задължително най-важно да се наложи  Peace

# 631
  • София, България
Момичета от Англия, чакайте да ви споделя нещо смешно за разведряване! Моят късмет е още по-лош. Докторката, при която се следя и искам да раждам е специализирала 4 години в Англия. От сега се чудя как да я уговарям за секцио. Просто я виждам как ще обсъжда само естествено и нищо друго hahaha
Наистина ако го пишем на чужд з...к и аз съм за естественото раждане, имам и пример с мои приятелки, които родиха без нито 1 шев, за 10 минути и наистина вярвам, че това е най-лесното раждане, просто аз знам за себе си, че няма да го понеса психически, така ще се притесня и стегна, че наистина може да се окаже застрашаващо за бебето и за мен. Всеки си се познава, психиките са ни различни. Може да се възстановя за 1 ден, но в главата си сигурно години ще го мисля каква ли е разликата и как съм била преди а сега как е. И от секциото ме е страх, като гледам клипчета - все едно изкормват риба, изобщо не ми се струва лека операцията ... но все пак предпочитам лекарите да са на линия, да знаят че ще трае един час например и после свършват, а не някой да ме чака по Коледа да родя най-накрая, за да си тръгне от смяна.

# 632
Снаха ми роди преди 2 дни- НОРМАЛНО. 2 часа след раждането я видях и каза, че я е боляло от контракциите, и че вече нищо не я боли. Сестра ми беше с над 25шева заради лекарска грешка (преди 6год), и въпреки всичко аз искам да родя нормално. Уважавам мнението и личния избор на всеки, само не уважавам мнение като: "ако родя нормално, ще се разтегна отдолу". Аз ще платя около 1200лв за раждане в частна клиника, просто защото искам да си раждам при лекарката от жк. Не сме от най-богатите с Мм, изплащаме апартамент, но ще платя заради доверието. Е, лекарката ми ми казва, че имам мн време да мисля как да родя и че само при краен случай ще ме среже. Всяко раждане си има риск, някои ги е страх от операции, други от разкъсвания. Не сме малки, за да ни убеждава някой, всеки има глава на раменете си, за да реши.
Не мисля, че трябва да се нападаме, особено тук. Лично за мен форума ми е полезен като обсъждаме теми, а не да се "храним" Simple Smile

# 633
Опа
На никой не налагам нищо! Подчертах го даже
Може утре и на мен да ми се наложи секцио, никой не е застрахован, както казах говоря за избора. Когато имаш доказан, не просто предполагаем по-добър вариант за бебето и теб самата, то да избереш другото, това какво е?
Пак ще кажа, нещо, която съм казвала не веднъж:
Имам рязък изказ, но обикновено подплатен с факти - сигурно поне 2 пъти съм писала за това  
Пък и да се бърбори, щото това вече е бърборене, че секциото е по-малко опасно за мама и бебе - заставате срещу световната статистика
Значи като говоря да проучите нещо съм високомерна, ми такава да съм!!!
Но пък аз научена не съм се родила, с позиция съм след доста време прекарано в четене, питане, ровене
Също така избирателно и коментирате думите ми...не е точно

Последна редакция: вт, 06 сеп 2016, 00:06 от Catalleya

# 634
Мами, моля ви, ако някоя е наясно, да ме ориентира. Значи болничният от 45 дни преди раждане ми казаха от болницата, където се следя, че там го издават. После какво следва? Аз предварително, т.е, скоро, се записвам при педиатър и му звъня, като ме изпишат или? И той ли издава следващите болнични? Или вече са майчински и ходя до социалните?  newsm78 Объркано ми е... Tired

# 635
Helios, би трябвало с това да се занимава работодателя ти, по-точно счетоводството. Аз също нищо не разбирам, счетоводителката ми ще ги оправя.

# 636
Каталея, винаги си ми била много симпатична, но в предпоследния си пост се опитваш агресивно да налагаш мнение и да определяш хората, чието такова е различно от твоето като незнаещи, нечетящи и едва ли не безотговорни. Това, че сама казваш, че си рязка не може да бъде оправдание. Доброто възпитание изисква да знаеш кога трябва да си рязка и кога не може да си го позволиш. Рязка можеш да си когато ти е нарушено личното пространство или личните права. Не можеш да си позволиш, обаче с рязък тон да обиждаш, макар и индиректно. Сигурна съм, че тук всички можем да сме резки, но това не би довело до нищо позитивно. Не е това целта на форума или поне аз не бих участвала в такъв форум. Не изпитвам яростно желание да налагам личното си мнение и изборите на другите не ме касаят. Аз например не ям месо от 8 години насам, но не съм тръгнала да втълпявам на другите колко е вредно да се яде месо, защото знам, че това не води до никакъв ефект, най-много да станеш досаден. Най-хубавото нещо на света е да имаш право на избор и да уважаваш правото на избор на другите, особено щом теб самият това не те засяга. Примерите пък с Деми Мур и Мерил Стрийп са доста неудачни. Тези жени могат да си позволят да си докарат цялата болница у тях заедно с апаратурата. Така, че ми се струва наивно да се сравняваме с такива персонажи. И да кажа също, че не отричам повечето неща, които казваш ( освен, че оргазмите предпочитам да ги получавам по друг начин и насаме с любимия ), просто начинът, по който го правиш е неприемлив!

Ох, Тониии, не знаеш ли колко жени помни историята, починали по време на раждане преди да започне да се практикува секциото като спасение в случаите когато има усложнения в хода на естественото раждане? Ама в тази тема такива неща ли ще си говорим, за смърт?! Не мога да повярвам просто!

Последна редакция: вт, 06 сеп 2016, 03:19 от Anastasiya_S

# 637
Момичета нека да прекъснем споровете аз съм се убедила че каквито и доводи да се изтъкнат болшинството хора няма да си променят мнението, защото това не е просто мнение това е мироглед, начин на живот и характер изграждан цял живот и това не се променя от факта кой какво е написал във форума.

Аз лично написах моите причини да избера естествено раждане и бих предпочела тук да прочета съвети от други жени как да се случи това имам предвид неща като упражнения, хранителен режим и т.н. а не да спорим до ниво да се караме.

Каталея разбирам позицията ти за ест. раждане и ще ми е интересно да споделиш как жените в Америка се подготвят за нормалното раждане. Всеки друг който има какво да сподели по-въпроса също е добре дошъл.
Нека насочим разговора в такава по-конструктивна посока.

# 638
Добро утро! Дайте наистина да престанем с тази тема, че много неща ще си кажем, които не са нужни. Вярно, че трудно ще се избяга от темата, защото все пак сме се събрали тук за да бременеем и да родим, но все пак.
Анастасийче, а и другите мами, имайте предвид , че аз съм юрист, учила съм криминалистика в университета и някак и избора в живота ми бе предопределен от интересите ми. И все пак благодарение на тази наука, много неща са постигнати за цивилизацията, колкото и нясои мами да не искат да чуват. Отделно, животът ми така се  е стекъл, че ми се наложи за 6 месеца да изпратя на онзи свят тате, баба  и мама, като при мама бе особено трагично - ракът разяждаше тялото й и ми се наложи да сменям превръзки, който покриваха разлагаща се плът. Съжалявам че го казвам, но тя така си отиде. Не си отишла красиво. Животът не винаги е красив.
Искам да кажа, че съм обръгнала на трудности, но и че съм реалист и прагматик. Но не мога да разбера едно - момичетата четат тук за всякакви видове раждания, стресират се от разказите, но аха да спомене някой онази думичка започваща със "С" и се скача като ужилени. Пък и забрани се слагат да не се споменава. Да не се държа просташки, но ми идат куп неща за казване. Но ще дам пример само с филма "Запознай ме с вашите", и мига в който Бен Стилър се качва в самолета и просто споменава думата бомба и как веднагически му се прави забележка. Е, и на мен ми иде както Бен Стилър да почна да повтарям точно тази думичка, както той повтаряше "бомба, бомба, бомба....." с всевъзможна интонация.  Просто ми е смешно.  По тая логика, предполагам някои мами не гледат и телевизия, евентуално да не чуят въпросната думичка.
Ще приключа. Не се дръжте, като че ли падате от Марс. Не приемам някой да ми каже аз как да говоря, при условие че не съм нагрубила никой. Някой тук се опитва цензура да вкарва, защото съм си позволила да кажа една дума. Ами като не му изнася, да не ме чете. Не мога да говоря само за памук и рози. Тук бременеем, накрая ше родим. Едни ще родят трудно, други лесно. И какво - да не споменаваме и трудно раждане ли тук, защото някоя чувствителна душа ще се разстрои? Ама моля ви се?  

Последна редакция: вт, 06 сеп 2016, 07:21 от Тони78

# 639
Ами, Тони, не всички четем криминалистика за отмора. И аз гледам по AXN понякога сериали за веществени доказателства, ама не виждам смисъл да ги разказвам точно тук. Тук сме за друго - според мен. Peace Животът е шарен. Аз по отношение на раждането се чувствам ОК да споделям най-вече собствен опит, понеже реално съм го изживяла и знам как е. Не ми се спори какво се е случило на другите, не съм била там и няма как да знам...

# 640
Извинявам се, че ви насочих да почетете малко и ви посочих с пръст като безотговорни  ooooh!
Смея се от сърце!
Промитите мозъци на първескините според мен могат само да им навредят, нищо повече! Щом ви харесва да сте манипулирани - аз съм Ок, човек пък да не е загрижен, тууууу  Crossing Arms
Казах не е лично, приемате го за такова
Казах, че не налагам нищо - налага съм
Значи, когато човек изказва мнение, то той бил нападал.
Единствено лично се обърнах към Паула и то в кръга на шегата категорично. Може би не сте чували израза - "това не го казвай на никого, ще ти се смеят" който е далеч от обиден или поне в разбиранията на свободна комуникация. Разбирайте го както пожелаете.
Не нося отговорност за това, което разбирате или искате да разбирате Wink а само за това, което казвам
Изказала съм мнението си на база предишните последните такива, ако искаш констатация, ако искаш заключение, без да гледам кой кой е
Мога да бъда рязка, когато пожелая, без да се поставя под въпрос възпитанието ми - въпрос на избор. Темата не беше ли предимно и за избора. Пък и мога да си го позволя, точка или .  Laughing
Мила Анастасия, двата примера са ми точно и категорично на място - и на двете раждания единствените медицински лица са били акушеркуте или мидлайфс, както и апаратурата е такава каквото е при всяко подобно раждане
В един нормален свят раждането не е диагноза или заболяване, а естествен процес
Обикновено не говоря неща, в които не съм сигурна
Излизам от спора, след като ви се обясних като ученичка
За мен дори няма такъв де и ме забавлява по-скоро
А вие раждайте както искате, само здрави да сте се надявам 
В заключение ще кажа, че аз лоши мисли не съм вкарвала в писанията, а тука половината го играете обидени госпожици
Слагате ми чак етикети:Как беше високомерна, после невъзпитана, защото изказвам мнение, че липсата на информираност е глупост в ерата на достъпността на всякакъв вид информация ли?
Освен да взема да се засрамя как мога да бъда таква...тц тц тц  hahaha
Я се съвземете малко! Моето възпитание се поставя под въпрос? Смешна история

# 641
Понякога информираността не е панацея  Peace Някои страхове са ирационални. И аз знам, че много по-добре е да ми оправят кариеса без упойка, докато съм бременна, ама се упойвам, защото знам, че иначе ще опищя цялата сграда и ще стане шоу. Тоест избирам си не толкова естественото решение съвсем съзнателно. Хората са толкова различни, че дори знанието им влияе различно - толкова е просто. Именно в това се състои толерантността - да приемеш, че някой друг наистина разсъждава различно от теб. Понякога е много трудно, знам от опит  Mr. Green

Знаете - има жени, които кърмят до 3 годишна възраст на децата. И съм сигурна, че от това има ползи и те са си прави. Но няма начин аз самата да извърша този естествен процес толкова време, хем съм фен на кърменето иначе.

И накрая - има жени,  които наистина не търпят добре на болка. Аз от първото раждане получих някакви хемороиди. Никога преди това не бях имала и не знаех какво е това. Така ме боля, че по едно време бях убедена, че ще се мре  Crazy Ревах като магаре от това, много жени, които търпят на болка, биха казали, че се лигавя. Ами не се, просто видя ми се като края на света. Няма формула, която да пасва на всеки.

# 642
  • Пловдив
Тони, а нещо правиш ли за тези разширени вени? Моите се появиха преди около месец, на десния крак, много силно изразени, сърбят и сякаш ми опъва кожата. Не боли, ама е много неприятно

# 643
evjn316, майка ми е оперирана от разширени вени след моето раждане. А при тях има наследственост и аз май съм предразположена. Ето една статия, която описва основните препоръки при разширени вени и бременност: http://www.nadezhda.bg/statii/bremennost-i-razshireni-veni-120/

# 644
За н-ти път казвам  - не налагам на никой нищо плюс, че уважавам всеки избор, четете бе хора! Това обаче не означава, че не мога да го коментирам, особено, когато е предимно искривена действителност. Дори да е само моята, а не е
Иначе, Бианка, склонна съм да се съглася с теб, обаче:
1) да правиш избор на база емоция, т.е. Страх за мен граничи с безотговорност към самия себе си, а в случая и към още едно живо същество.
Сигирна съм, че всяка една от вас е попадала поне веднъж в живота си в ситуация, взимайки решение под влиянието на емоции, последствие да съжалява
2) да защитаваш теза, без да си проучил всичките гледни точки или поне фактите ЗА МЕН ( трябва явно да подчертавам всяка своя мисъл, че става дума за личното ми мнение, което не налагам ) не говори за интелигентност
3) да си определяш бъдещо състояние, до  което никога не си се и доближавал също
По лично мнение и разбира се, не твърдя, че съм права повечето жени, избиращи операцията нямат и представа на какво се подлагат, но те вече са убедени, че другото е по-лошо за тях. Интуиция, нали. Дълбоко уважавам женската такава, но в случая - Мне, не мисля
Е това е смешното в цялата история

Общи условия

Активация на акаунт