Как да кажа на гостите си, че не ги искам с дете

• 117 637
  • 1 600
  •   1
Отговори
# 660
Още вчера казах че вече сме се изяснили и то с огромен скандал, обяснихме си всичко кой как разбира гостито и уж сложихме правила.Надявам се това да е така и за напред.
Аз не искам никой да ме приема с децата ми освен тяхната баба и то за да ги види.Ако нямам поне 2 стаи за мен и децата без да изнасям никой, това са условията в бъдещата баба, няма да ходя с тях и точка.

# 661
Нормалните хора с деца, които имат поне малко усещане за такт, много добре осъзнават, че никой не ги чака с отворени обятия, заедно с цялото им домочадие. Знаят, че децата не могат да седят кротки и мирни, както се очаква от тях, особено от хора, които деца не са гледали, доскучава им и настроението им се разваля, раплакват се и правят напук, не нарочно, а защото са деца. Затова гледат да не си изпилват взаимно нервите с домакините и намират начин да общуват и без да делят обща постеля с братовото семейство.
Голяма заплаха, че някой ден и тя щяла да води децата на гости с преспиване - защо да го прави, освен ако не е циганка, която само се чуди накъде да се завлече с катуна, за да намаже безплатното море още два дена. Да повлечеш цяло домакинство на гости с преспиване, е точно пренасяне на катун, само куфарите им като си представя, ми става зле.

# 662
Не знаех, че съм ненормална щом се радвам на племениците си когато идват, или сестра ми трябва да предполага, че не ги чакам с отворени обятия, както и аз като отивам в тях с деца.
А не гледам на децата като на орда вандали.

# 663
Креми, ти явно си доста лицемерен човек. Оставила си у хората впечаение, че ще им добре у вас заедно с вас. Според мен ако само предполагаха какви ги бълваш зад гърба им и какви мисли ти минават за децата им , не само няма да ви дойдат на гости, но и ще заобиколят града ви.
Не давам много живот на "вашето семейство". Ти си се запънала като магаре на баир и държиш на всяка цена да става само и единствено на твоето.Не си склонна май на никакви компромиси?

# 664
Компромис е точно това- да направиш нещо, но с нежелание.

# 665
  • Варна
Абе, хора, аз с приятелки на кафе като излизам даже отказвам да се виждаме с деца, въпреки че техните са вече по-големи от споменатите, а какво остава за гостуване у дома... Както не смятам за нужно да натрапвам и моето дете на други хора. Ако е да изведем детската градина и децата да играят заедно, ок, правим уговорката и готово. Ама си знаем, че специално затова излизаме. А като искам да се видя с приятелка и да се наприказваме по женски, извинете ама наличието на дете наоколо е глупаво решение. В такива случаи предпочитам да отложим кафето и наприказването, ако трябва и месец ще се напасваме докато намерим свободно време и двете, но ще се видим само двете. То иначе не е никакво виждане! Още повече за братя, които живеят далеч и искат да се видят.

# 666
За приятелки е едно, за роднини е друго. Аз като излизам някъде да се наприказвам, също гледам да съм без дете, че то иначе никакво излизане не е. Обаче като се виждам със сестра ми искам да видя и децата, както и тя иска да види нашето. Как ли пък не, ако сестра ми минава пътьом през нашия град, ще й кажа да се върне, да си остави децата на някого и чак тогава да дойде да се видим.

Ние живеем в малък апартамент. Случва се поне веднъж годишно на път от селото на зет ми да минат през нас. 4-ма човека са общо. Не са оставали да спят, защото винаги се е падало на другия ден да са на работа. Обаче, за да могат да останат до по-късно у нас се е случвало да им пусна прането да се изпере и после да го метна в сушилнята, да си изкъпе и нагласи децата и така като се приберат посред нощ само от колата ги местят в леглата им. През това време ние можем да си поговорим и да вечеряме примерно.

# 667
Абе, хора, аз с приятелки на кафе като излизам даже отказвам да се виждаме с деца, въпреки че техните са вече по-големи от споменатите, а какво остава за гостуване у дома... Както не смятам за нужно да натрапвам и моето дете на други хора. Ако е да изведем детската градина и децата да играят заедно, ок, правим уговорката и готово. Ама си знаем, че специално затова излизаме. А като искам да се видя с приятелка и да се наприказваме по женски, извинете ама наличието на дете наоколо е глупаво решение. В такива случаи предпочитам да отложим кафето и наприказването, ако трябва и месец ще се напасваме докато намерим свободно време и двете, но ще се видим само двете. То иначе не е никакво виждане! Още повече за братя, които живеят далеч и искат да се видят.

+1

Абсолютно. На гости с деца се ходи само при близки роднини (например да им се порадват баба, дядо, леля...) или при други хора с деца на сходна възраст, за да може децата да си играят. Такова семейство има навика да живее с деца и се е научило да ги търпи. А и те знаят, че е нужно децата да се срещат с други деца и затова и двете семейства ще са ОК. Но да се тропнеш с деца на среща с приятели без деца е Sick Нормално е такива приятели нито да обичат деца, нито да разбират/търпят детските капризи.

# 668
Черна станция, те отиват на гости при близки роднини  Peace

# 669
Черна станция съгласна съм и затова съм кръстила и темата, пак казвам така. Това се опитвам да кажа от самото начало, но не намирах думи.
Аз едвам възрастните мога да оправям, защото съм нова в това - готвене , посрещане, държане, предоставяне на хавлии дори.Те знаят че още обзавеждаме и няма как аз първо хавлийка за гости да си взема при положение, че полилей нямам.

# 670
Чакай сега, нали апартаментът беше под конец, как така сега е недообзаведен? Тука вече си е несъответствие.

Иначе аз съм фен на хавлиите и непрекъснато влача нови хавлии. Но виж завивки и чаршафи трудно ще намеря за повече от един човек. Не държа на склад постели като за малко хотелче.

# 671
  • София
Обаче децата на нея всъщност не са й племенници, макар и по сватовство /не по кръвна линия/, защото тя не е омъжена за чичото. Някак си се пропуска този факт. Освен това догодина може да има друго гадже, а той племенници - пак ли трябва и на тях да се угажда? Ако двойката беше семейна, аргументите ЗА нощувките щяха да са доста тежки, обаче те не са семейство и не е ясно ще бъдат ли. Тогава не виждам защо ще прави големи компромиси с житието и битието си.
Освен това, дори в нашето семейство, дето сме женени от повече от 20 години се питаме един друг - може ли това или друго. Те пресни гаджета от една година и младежът си прави каквото си иска и се разпорежда с удобството и свободното време на приятелката си както му е кеф, без да я пита, че й се възмущава, че имала нещо против. Креми да си помисли този мъж дали е за нея въобще?
И друго - ако приятелят й толкова настоява за гостуването, ами да предложи да поеме по-голямата част, така че да я убеди, че тя няма да се претрепе от шетане след работа заради неговия кеф. Ако първо беше попитал дали е удобно, а после беше предложил - ще напазарувам, ще направя салатата, ти сготви, аз ще измия чиниите, а после ще ти помагам в чистенето и подреждането след гостите, трудно би било да му се откаже. Аз поне при такива аргументи на моя мъж не мога да му откажа и се съгласявам да направя компромис с комфорта си. За щастие гостуванията от роднини са инцидентни и то защото имат нужда, а не за кеф.

# 672
  • Valencia-estadio de Mestalla, Barcelona-estadio de Camp Nou
Креми да си помисли този мъж дали е за нея въобще?
Най-добре е приятеля и да помисли дали тя е за него че с това мислене което тя го има ......... "да не ти е в къщата"

# 673
Креми, ти явно си доста лицемерен човек. Оставила си у хората впечаение, че ще им добре у вас заедно с вас. Според мен ако само предполагаха какви ги бълваш зад гърба им и какви мисли ти минават за децата им , не само няма да ви дойдат на гости, но и ще заобиколят града ви.
Не давам много живот на "вашето семейство". Ти си се запънала като магаре на баир и държиш на всяка цена да става само и единствено на твоето.Не си склонна май на никакви компромиси?

Защо да е лицемерна?Добрите обноски изискват домакинът да е любезен със своите гости, но не е прието да му се качават на главата и да си разменят ролите. "Чувствайте се като у дома си" е любезност, която наистина човекът трябва да е сляп или зле възпитан, за да не отчете точно като акт на любезност, дори между роднини.В домът на Креми и приятелят й е още по-тясно, защото децата на брата са се увеличили, като бройка.Хубаво е и похвално, че гостите мислят за своето и за удобството на децата си, но пропускат, че децата са само техни и че домът е не само на брат им/затварям очи чий точно е/.

Това не е визита свързана с нещо неотложно, като уреждане на административен въпрос или болнично заведение в населеното място.Хората минават да се видят и да си прекарат добре, но всички, не само роднините.

# 674
Все пак има още неща които трябва да се купят за да е изцяло напълно готов.Но не ми е на първо място да купя хавлии.Колкото и да ми се иска всеки да си има отделни, просто имам други неща в момента които не смятам да споделям.

Общи условия

Активация на акаунт