Как да кажа на гостите си, че не ги искам с дете

• 117 422
  • 1 600
  •   1
Отговори
# 1 125
Не беше особено интересна Mr. Green Просто една вечер авторката се появи и ни прати поздрави от меченцето си, с което щяла да се гушка на дивана след караницата с големият Мечо hahaha

# 1 126
  • Бургас
Някъде по средата на темата авторката направи опит да обясни на мъжлето какви възражения има, но беше изпратена да нощува на дивана, докато то (мъжлето) се разположи самичко на спалнята.
Къде точно пише, че е изпратена на дивана? Написа се, че са се скарали, защото авторката се сетила след дъжд качулка да му обясни, че не иска гости в дома си и се скарали, защото гаджето й отказало да излага и себе си, и нея като каже на брат си, че не са добре дошли там (макар вече да ги е поканил) ... Whistling

Оп, след дъжд качулка била казала, че не иска гости. А мъжът й преди дъжда ли си е сложил качулката, като им е обещал да им освободи апартамента в делнични дни, като за целта ще отидат в тъщата, но жена му разбира това от дочут телефонен разговор?

# 1 127
Предвид начина и времето, в което авторката ни "сервира" това изнасяне съм склонна да вярвам, че такова въобще няма или е било обсъдено, но тъй като не й се получиха нещата от самото начало и повече й обясниха как не може да каже на брата и жена му да си оставят децата някъде по пътя, е решила да украси малко историята.
Все пак в началото проблем бяха децата, после се оказаха проблем и възрастните, след това и приятелят й, че и майка й, която го защитава и взима неговата страна. В началото брата и жена му бяха страхотна компания, после станаха стиснати използвачи, а в края жена му дори държала мръсният памперс с часове на стъклената холна маса, а авторката с часове го гледала и ползвала като естествен "ароматизатор", вместо да направи забележка или сама да го хвърли ... Още да изреждам ли несъответствията или факта, че тези хора не идват за първи път и щом тя има проблем с това е трябвало още в началото да го изясни, а не да чака младото семейство да си народи куп деца.

# 1 128
  • Бургас
Благодаря за преразказа, но аз темата я четох много внимателно цялата. Да, има неясности в разказа, но все още не съм станала толкова цинична, че веднага да съзирам интрига и "насосване" на фактите. Историята помни всякакви случаи и това, което споделя авторката, нито е нечувано, нито неслучвало се никога никъде Wink Напълно е възможно вече да е споделяла с приятеля си нежеланието да й идват гости, но човекът просто да не се е съобразил. Само че, аз нямам данни за това, така че не го твърдя, би било спекулация. Доста от вас, обаче, не се посвеняват да спекулират яко с историята, само защото им се струвало еди какво си. На мен доста неща също ми се струват, но без факти, си ги запазвам за себе си и коментирам това, което съм прочела, не това, което ми се е сторило  Wink

# 1 129
Защитничките на авторката обясняваха как тя живеела на морето и за това брата и семейството му им отивали на гости, а самата тя писа 1-2 пъти, че ходи на гости в роднини на морето.
Обясняваше се и как гаджето й я е отпратило на дивана, а тя никъде не е твърдяла подобно нещо.
Та да, позволи ми и аз да си вадя изводи от написаното, както и от това, което виждам между редовете така, както правят защитниците й Peace
И да, има подобни случки, но те не са в стил "Устно изпитване по история в 5-ти клас" с толкова много противоречия, в толкова малко изречения Peace

# 1 130
  • Бургас
Да де, както казах, доста хора спекулираха с историята.
Иначе, няма нужда да ти позволявам каквото и да било, в свободен форум сме, в свободна страна живеем, всеки сам решава. Изводи можеш да си правиш каквито искаш, но те не е задължително да отговарят 100% на истината. Нито моите изводи, апропо.

Вярно е, че авторката малко откъслечно подава информацията, хронологията малко се губи, но това не значи непременно, че лъже или че си нагажда версията според мненията тук, както се опитаха доста хора да го изкарат, включително и ти, ако не ме лъже паметта Wink Може и наистина да лъже, разбира се, всичко може. Но ние няма как да знаем. Та нека се придържаме към фактите, както са ни поднесени. Останалото е свободни съчинения, като тези, в които авторката живеела на морето и т.н.

# 1 131
  • Варна
И какво, аз като живея на морето, във Варна, нямам ли право да отида пак на морето, на гости в Бургас? Ега ти логиката.

Така е, разбира се. Но ако до сега не са се случвали такива неща, може да му се обясни кратко и нетърпящо възражение, че втори път не би допуснала явно незачитане на мнението и и все пак да приемат гостите.
Човекът ако е нормален, ще се разбере от дума. Все пак на всеки е е случвало да сгреши, още повече че тук са замесени негови близки и може да е реагирал емоционално в началото и после да е осъзнал че не е прав, но да му е бе удобно да отмени гостуването щом веднъж ги е поканил

При толкова нагла постъпка няма да има и първи път с приемане на гостите. И както му е било удобно да ги покани на самотек, така ще трябва да намери удобство и да откаже поканата. И не само да й спят в къщата е уредил ами и тя да се изнесе! Аз на нейно място бих се заинатила яко и няма да отстъпя, а като ме дръпне дявола за езика не е истина на какво съм способна.

# 1 132
Фактически,  оказвайки подкрепа на авторката и съветвайки я да отстоява възгледите си,  не ѝ правим услуга,  напротив. Досега имаме излишен скандал с Мечо, можем и повече, форумът е сила.  Mr. Green
По темата,  струва ми се, че ако гостите искаха спокойствие,  щяха направо да се приберат у дома с децата,  пък Креми и приятеля ѝ да си осигурят почивни дни,  да стегнат багажа, да си платят пътя и, естествено, хотела, за да се осъществи семейната среща. Така  нямаше да има проблем, или поне, не същият.  Laughing

# 1 133
  • София
Фактически,  оказвайки подкрепа на авторката и съветвайки я да отстоява възгледите си,  не ѝ правим услуга,  напротив. Досега имаме излишен скандал с Мечо, можем и повече, форумът е сила.  Mr. Green
Скрит текст:
По темата,  струва ми се, че ако гостите искаха спокойствие,  щяха направо да се приберат у дома с децата,  пък Креми и приятеля ѝ да си осигурят почивни дни,  да стегнат багажа, да си платят пътя и, естествено, хотела, за да се осъществи семейната среща. Така  нямаше да има проблем, или поне, не същият.  Laughing
Не само че не е излишен, ами е закъснял.

# 1 134
Видях, че някои нападат искреното ми мнение, затова какво ще се случи ако някой прояви негативно отношение към детето ми (в моя случай бъдещо). Искате да ме убедите, че като кажете на някой, много те харесвам, с теб си изкарваме страхотно, но децата ти са нежелани, той/тя изобщо няма да се засегнат и без да се замислят ще плеснат с ръце и ще се прегърнат. Да, ама не...
И тук не става въпрос за обикновени познати, а за брата на мъжът, с който искаш да градиш семейство. Става въпрос за 2 дни, но авторката се притеснява да не им стане навик в годините. Ако е такова поведението ѝ няма да се задържи толкова дълго в това семейство за да има такива притеснения.
За напускането на жилището, тя трябва да си зададе въпроса защо приятелят ѝ  предлага  тази възможност? Може би защото тя се оплаква, че предишният път е ходила след малкото дете и той иска да ѝ спести това усилие този път, но не няма угодия, нямало да спи от притеснение какво ще се случи с къщата ѝ. Това са само вещи за бога, които се купуват, но човешките взаимоотношения нямат цена.

# 1 135
  • София
За такива човешки взаимоотношения и пари да ми дават - не, благодаря

# 1 136
Видях, че някои нападат искреното ми мнение, затова какво ще се случи ако някой прояви негативно отношение към детето ми (в моя случай бъдещо).

Затова е необходим такт в човешките отношения,а не право куме в очи...
Имам приятели с дете на 5 год.-ами не ми е приятно да ми гостуват с него с преспиване,но това не е нещо,което бих заявила в прав текст,организираме си срещи както е удобно на всички ни и приятелството ни не страда от това.

# 1 137
И тук не става въпрос за обикновени познати, а за брата на мъжът, с който искаш да градиш семейство. Става въпрос за 2 дни, но авторката се притеснява да не им стане навик в годините. Ако е такова поведението ѝ няма да се задържи толкова дълго в това семейство за да има такива притеснения.
За напускането на жилището, тя трябва да си зададе въпроса защо приятелят ѝ  предлага  тази възможност? Може би защото тя се оплаква, че предишният път е ходила след малкото дете и той иска да ѝ спести това усилие този път, но не няма угодия, нямало да спи от притеснение какво ще се случи с къщата ѝ. Това са само вещи за бога, които се купуват, но човешките взаимоотношения нямат цена.

Извинявай, ама това е тъпо #Crazy Понеже се е оплакала предния път сега мъжът/гаджето и я изпраща директно при майка и без да поговорят първо? И без да се поинтересува предварително какво мисли майката? И без изобщо да съгласува поканата? Не ти ли звучи супер тъпо и нагло? Ако предния път жената е била недоволна мъжът и е трябвало толкова повече да си вземе поука и хууубавичко да обсъди нещата с нея преди да кани втори път.

Изобщо не ви разбирам (защитничките на момчето) - всеки има право в дома си да търси комфорт и спокойствие и никой няма право да упреква никого, че не харесва старите патриархални селски привички роднини да ти се цвъкат на гости по подразбиране.

Сега, след като нещата вече са станали, според мен девойката трябва да изтърпи, не върви да късат от раз, ако иначе се разбират. Но после да постави ребром въпроса с координирането на социалния живот в семейството и ако пак не срещне разбиране да къса с този.

Цитат
Искате да ме убедите, че като кажете на някой, много те харесвам, с теб си изкарваме страхотно, но децата ти са нежелани, той/тя изобщо няма да се засегнат и без да се замислят ще плеснат с ръце и ще се прегърнат. Да, ама не...

То затова си има социални умения. Не е нужно да казва "Идвай, ама без изчадието, защото нямам нерви да го изтърпя още веднъж". Спокойно може да каже "Жилището не е обезопаснео и умирам от страх да не пострада сладурчето. Моля те спести ми тревогите, защото няма да преживея, ако нещо му се случи".

# 1 138
За такива човешки взаимоотношения и пари да ми дават - не, благодаря
Аз на вещи не робувам, отдавна съм разбрала, че има много по-важни неща в живота.

# 1 139
  • София
Не знам защо си помисли, че аз робувам на вещи.

Общи условия

Активация на акаунт