Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 35

• 63 073
  • 738
  •   1
Отговори
# 540
  • Бургас
Здравейте, не намерих скорошна тема за това реших тук да попитам. Имах леко болезнено гърло и сега започна хремата - бях при личната и тя ми изписа Sinulan forte, след консултация и с гинеколога ми казаха, че мога да го пия, но на опаковката пише, че не е подходящ за бременни. Някоя от вас да знае нещо за тези хапченца,ще съм много благодарна!
Аз бих заложила на Прополки и Коризалия на Боарон, който е точно за хрема /смуче се по хапче на час в началото/. Включи и мед и лимон. Ако вече и това не ти помага, едва тогава може да помислиш за по-сериозно лечение.

# 541
Моята докторка каза химеопарично нещо,ако хвана хрема,грип или подобно.

# 542
  • Варна
Разбира се, винаги може да си "намериш" причина за да родиш секцио. Тази е чисто нова за мен.
Въобще не е "намиране" на причина, абсолютна истина си е. Аз съм изключително против секциото по желание и все пак намирам несмъкването на корема за основателна причина за такова в определени случаи. Просто не слиза бебето в родовия канал и толкова, независимо от контракции. Колко дни контракции и неефективна родова дейност според теб са "причина" да се пристъпи към секцио?

# 543
здравейте бъдещи мами ,не ми е закъсняло но си направих тест за бременност (няколко теста ) и са с бледи черти, отидох пуснах кръвен резултата е 98 при норма от 0-6-отрицателен, от 6-до 20 гранична зона .моя е 96 резултат, но прочетох в нета че този хормон можело да се вдига и при ракови образования, и много се притесних.Мислите ли че съм бременна

# 544
Разбира се, винаги може да си "намериш" причина за да родиш секцио. Тази е чисто нова за мен.
Въобще не е "намиране" на причина, абсолютна истина си е. Аз съм изключително против секциото по желание и все пак намирам несмъкването на корема за основателна причина за такова в определени случаи. Просто не слиза бебето в родовия канал и толкова, независимо от контракции. Колко дни контракции и неефективна родова дейност според теб са "причина" да се пристъпи към секцио?
Ама, Месечинке, смъкване на бебето към родовия канал е съвсем отделно нещо. Извинявай, ама говорим за съвсем различни неща. Никой не може да каже предварително в деня на раждането как ще се развие процеса. Някои лекари чакат дори бебето да се обърне до последния ден. Както казах вече при мен лично и двата пъти не съм разбрала да ми се е смъквал корема и лекарят ми изобщо не е гледал подобни щуротии. Което не значи, че бебето не е тръгвало към родовия канал.. Както и да е родих секцио все пак, поради други причини.

# 545
здравейте бъдещи мами ,не ми е закъсняло но си направих тест за бременност (няколко теста ) и са с бледи черти, отидох пуснах кръвен резултата е 98 при норма от 0-6-отрицателен, от 6-до 20 гранична зона .моя е 96 резултат, но прочетох в нета че този хормон можело да се вдига и при ракови образования, и много се притесних.Мислите ли че съм бременна
Да.

# 546
  • Варна
Ама, Месечинке, смъкване на бебето към родовия канал е съвсем отделно нещо. Извинявай, ама говорим за съвсем различни неща. Никой не може да каже предварително в деня на раждането как ще се развие процеса. Някои лекари чакат дори бебето да се обърне до последния ден. Както казах вече при мен лично и двата пъти не съм разбрала да ми се е смъквал корема и лекарят ми изобщо не е гледал подобни щуротии. Което не значи, че бебето не е тръгвало към родовия канал.. Както и да е родих секцио все пак, поради други причини.
Точно така е, аз затова казвам "в някои случаи". Понякога си слиза в хода на раждането, но понякога не. Моят корем пък си беше ниско от самото начало, в 6-ти месец главата на бебето беше на входа на малкия таз Shocked Бая се ошашках тогава. И изобщо коремът ми седеше като изхлузен, явно просто физическа особеност, защото шийката си беше нормална до последно. Но родих много бързо, което си го обяснявам точно с това ниско положение на бебето, моят АГ все ми казваше на последните консултации "тя половината работа е свършена" Mr. Green

# 547
  • София
За водите- На мен ми падна тапата,след около час почнаха водите като капчици-капе една капка,след известно време още една - не беше точно като напишкване Grinning Като отидох в болницата обаче се почна като из ведро. Grinning

За пустото гърло как нищо не ми помогна. ooooh!
А за теста на мен ми го отчете още на 1 ден закъснение.

# 548
За гърлото преди месец-два започна да ме дращи и успях с лимони и мед, мажех си парченца лимон с медец Simple Smile Но беше съвсем в началото!

# 549
Аз съм се мазала с Гранофурин и съм си пръскала Тантум верде ( и гаргара съм си правила с него). Покрай голямото дете изкарах 10 тина вируса поне по време на бременността  Sad . Сега се сещам, че много ми помогна компрес с ракия и черен пипер или с извара.

# 550
Някоя от вас имала ли е постоянно главоболие ? Вчера ме боля глава от следобед до вечерта.. А днес цял ден.. Не минава, чувствам си главата тежка , направо ми се реве. Пих парацетамол - нищо не става. Нормално ли е? Влязох в 9г.с вече..

# 551
Привет, получих резултати от БХС и естествено са ми много неясни. Чак във вторник ще ги коментирам с доктора.
Скрит текст:
 ВАШИЯТ РИСК за болест на ДАУН e           1 от 12 000      бременни  
ВАШИЯТ РИСК за болест на ЕДУАРДС e      1 от 10 000    бременни  
                ВАШИЯТ РИСК за болест на ПАТАУ e      1 от 100000   бременни  
                ВАШИЯТ РИСК за болест на ТЪРНЕР e      1 от 100000   бременни  
                ВАШИЯТ РИСК за ТРИПЛОИДИЯ e              1 от 100000    бременни  
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА КОНСУЛТИРАЩИЯ ЛЕКАР *  
                Биохимичен риск за болест на ДАУН (Т21) e    1 от 6400    бременни  
                Възрастовият риск за болест на ДАУН (T21) е   1 от 1100    бременни  
                Възрастовият риск за болест на ЕДУАРДС (Т18) е   1 от 100000           бременни  
                Възрастовият риск за болест на ПАТАУ (Т13) е   1 от 30000   бременни  
                Възрастовият риск за болест на ТЪРНЕР е           1 от 6200     бременни  
Възрастовият риск за ТРИПЛОИДИЯ (немоларна) е    1 от 100000   бременни  
                ***** Биохимични и УЗ показатели *****  

PAPP-A(плацентарен протеин) MoM   0.61      част от медианата (Mo)  
                    Free - bCG(бета-хорионгонадотропин) MoM   0.52      част от медианата (Mo)  
                    NT (нухална транслусенция)   =<3      0,9      mm  
                    NT(нухална транслусенция) MoM      0.53     част от медианата (Mo)  
доколкото разбрах от описанията по-долу, изглежда,че ниският риска започва при 1 от 500, а моят е 1 от 12 000 което трябва да е добре.
знам, че няма как да се тълкува тук, но все пак, които са минали по този път имат някаква представа и за собствено успокоение, реших да ви питам  Simple SmileЧе до вторник е много да съм в пълно неведение,благодаря на включилите се  Simple Smile

# 552
  • ту тук, ту там
Идеални са ти даже!

# 553

bouquet bouquet bouquet bouquet bouquet Ох, благодаря ти  Hug

# 554
Въпросът ми може да ви се стори глупав, но не успях да намеря конкретен отговор. Ако слушам по-силно музика, но на слушалки, това проблем ли е за бебето в корема, може ли да му повлияе на слуха? Confused

Общи условия

Активация на акаунт