Казармата

• 41 967
  • 395
  •   1
Отговори
# 120
  • Вестерос
Пехотата си има своята роля. Това, което говорите са масови оръжия, с тях можем да утрепеш цялото население и ще останеш с една гола земя. Това никой не го иска. Целта на войната е да владееш, а за да владееш без да трепеш си трябва контрол, а за да има контрол трябват войници, а не масови оръжия. Все пак хората са един от най-ценните ресурси наред с нефтените кладенци и диамантените находища. Щото иначе кво, САЩ ще си прати префинените граждани да копаят кариерите ли.
Искам да кажа, че числеността на армията е МНОГО важна, притежанието на средство за масово унищожение не предлага същите възможности, както армията.

Да, ама практиката показва, че например американците си пращат армията все в държави, които не с от най - развитите, да не кажа направо са си изостанали. Не си праща армията нито в Германия, нито в Русия, Япония, Китай или която и да е друга държава, с която се конкурира или да речем има някакъв "конфликт". Естествено не си праща армията, защото гореизброените и те имат подобни армии и тогава воденето на война става просто безмислено. Така че армията в момента служи просто като някакво плашило и то основно за държавите от третият свят.
Русия, Япония, Китай нямат петрол, а точно от Япония ядоха папарицата. Виетнам им е още обеца на ухото.

# 121
  • HH
Тифани, хвана ме неподготвена. Моят набор не трябваше да влиза в казармата, не ми е много ясно. Горния пост са мои си разсъждения.

# 122
  • Вестерос
То и моят, но знам , че май имаше такова условие , ако си приет редовно пропускаш казармата.

# 123
  • HH
Пехотата си има своята роля. Това, което говорите са масови оръжия, с тях можем да утрепеш цялото население и ще останеш с една гола земя. Това никой не го иска. Целта на войната е да владееш, а за да владееш без да трепеш си трябва контрол, а за да има контрол трябват войници, а не масови оръжия. Все пак хората са един от най-ценните ресурси наред с нефтените кладенци и диамантените находища. Щото иначе кво, САЩ ще си прати префинените граждани да копаят кариерите ли.
Искам да кажа, че числеността на армията е МНОГО важна, притежанието на средство за масово унищожение не предлага същите възможности, както армията.
Числеността на армията е важна за Русия и за Сащ и другите с пари и власт. Те има какво да си мерят. Ние каква армия можем да имаме? 200 хиляди? 300? Малко невероятно ми звучи. И кой ще борим с тях? Македония или о.ФИджи.
Опитвам се да кажа, че и дупето да си съдерем, няма смисъл, защото сме нищожно малки и незначителни и едната армия няма да ни спаси... което е тъжно Peace

# 124
  • София
К@тя, сетих се
Скрит текст:
за този виц за македонците, дето обявили война на Китай. и се питали: ке ги тепаме, ама дека ке ги копаме?

# 125
  • HH
К@тя, сетих се
Скрит текст:
за този виц за македонците, дето обявили война на Китай. и се питали: ке ги тепаме, ама дека ке ги копаме?
Скрит текст:
Мда, ама преди това китайците звъннали по телефона и питали "абе вие в кой хотел отседнахте" Mr. Green

# 126
Никой не воюва с партизански тактики в 21 век
Дали?

Преди малко дочух реплика по ТВ, нещо такова:" В Афганистан може да се изправиш пред враг, който обезсмисля всички технологии. Тогава най-важното оръжие се явява волята за живот."
Та се запитах - имаме ли я ние тази воля за живот? Щото тия дето прииждат явно нямат проблем.

# 127
Никой не воюва с партизански тактики в 21 век
Дали?

Преди малко дочух реплика по ТВ, нещо такова:" В Афганистан може да се изправиш пред враг, който обезсмисля всички технологии. Тогава най-важното оръжие се явява волята за живот."
Та се запитах - имаме ли я ние тази воля за живот? Щото тия дето прииждат явно нямат проблем.

Не става дума за воля за живот а за кофти топография. Обясни ми как ще защитиш град като пловдив разположен насред полето? Само с воля няма да стане ако ще да имаш терминатори вместо обикновени войници.

# 128
Е, аз не мога да знам такива неща, все си мисля че има хора , на които това им е работата и те знаят. Просто не разбирам защо така сме се отписали сами. А и то стигне ли до там да браним Пловдив....

# 129
Американците показаха преди 26 години как се води война, отворете уикипедия и прочетете за операция Пустинна буря. И после пак ще си говорим за младежи учещи се как се стреля с АК47

# 130
  • Valencia-estadio de Mestalla, Barcelona-estadio de Camp Nou
Американците показаха преди 26 години как се води война, отворете уикипедия и прочетете за операция Пустинна буря. И после пак ще си говорим за младежи учещи се как се стреля с АК47
Тия американци все са ви в устите. И докъде я докараха  с тази война след като Саддам остана на власт след нея? Те показаха как се води война и в Сърбия, Афганистан и във Виетнам.

# 131
Ами обяснете кой ще дойде да се стреля с автомати при положение, че има дронове и навигация на ракети с точност до метър.

# 132
  • София
кибуците са все още в идеалните представи някому Wink

# 133
А защо коментираме само "защита на Родината"? Ей ги нА, американците. Те не защитават Родина, а ходят да воюват на чужда територия.
Предлагам да върнем армията и да нападнем... Джибути!  #2gunfire

# 134
Одеве тъкмо четох разказа на един руснак за битките в Чечня.. Чудесен отговор на въпроса " нужна ли е казармата" Слагам link..

http://orlinpetkov.blog.bg/drugi/2016/01/07/po-povod-nasilieto-v … -nad-jeni.1420603

Не знам дали някой си направи труда да отвори този линк и да прочете... А после да помълчи и добре да помисли какво ще говори. Ако му се говори.

Общи условия

Активация на акаунт