КРУИЗИ /тема 8/

• 118 307
  • 745
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Здравейте,

Страхотна тема.  Поздравления.

Имаме резервиран круиз за 2017 година от 25.03. до 11.04.  Дубай - Генуа. с MSC Fantasia
Търсих в предните теми, но не можах да намеря информациия за следните пристанища:

- Акаба, Йордания         тук имаме 10 часа
- Кор ал Факан , ОАЕ     тук имаме 10 часа
- остров Сир Бани Яс    тук имаме   8 часа
- Маскат , Оман            тук имаме 10 часа

Ще ми бъде полезна всякаква информация. Какви екскурзии сте буквали за тези пристанища и как ?
Кое си заслужава да се посети в  г.и. пристанища ?

Обещавам като се върна подробен пътепис със снимки !  Simple Smile

plamenpel
Аз знам, че чакаш отговор, но не мога да стигна до твоя въпрос. Отговарям когато мога и където мога, извини ме. Още повече, че този маршрут съм го минавала не веднъж.
Това е круиза нали ?

Скрит текст:
Saturday, March 25   Dubai, United Arab Emirates      11:00pm
Sunday, March 26   Abu Dhabi, United Arab Emirates   5:00am   11:00pm
Monday, March 27   Sir Bani Yas Island, United Arab Emirates   9:00am   5:00pm
Tuesday, March 28   At Sea      
Wednesday, March 29   Khor al Fakkan, United Arab Emirates   8:00am   6:00pm
Thursday, March 30   Muscat, Oman   8:00am   6:00pm
Friday, March 31   At Sea      
Saturday, April 1   At Sea      
Sunday, April 2   At Sea      
Monday, April 3   At Sea      
Tuesday, April 4   At Sea      
Wednesday, April 5   Petra (Aqaba), Jordan   8:00am   6:00pm
Thursday, April 6   Suez Canal, Egypt (Transit)      
Friday, April 7   Suez Canal, Egypt (Transit)      
Saturday, April 8   Crete (Heraklion), Greece   1:00pm   6:00pm
Sunday, April 9   At Sea      
Monday, April 10   Rome (Civitavecchia), Italy   9:00am   7:00pm
Tuesday, April 11   Genoa, Italy   8:00am
Мога ли, ще караме подред, че не е малко, а идват хубави празници. Имаш много време, спокойно.
Ако нещо своевременно вече знаеш кажи да не пишем излишно.

Здр да ви попитам къде акустират корабите в Палма де майорка? Бих искала да посетя плах Kalo di moro и ме интересува дали ще ни е близко или далеч

Няма как да вземете круиз и да не знаете къде ще спре !!! Това задължително го пише в документите.

Иначе портовете на Майорка са три.
Най-често Cruise Port d'e Mallorca
По-рядко от другата страна на острова Alcudia
И най-рядко Port Soller

Ако това беше твоя круиз...

Thursday, May 18   Rome (Civitavecchia), Italy      7:00pm
Friday, May 19   La Spezia, Italy   9:00am   8:00pm
Saturday, May 20   Savona, Italy   7:00am   5:00pm
Sunday, May 21   Marseille, France   8:00am   5:00pm
Monday, May 22   Barcelona, Spain   9:00am   7:00pm
Tuesday, May 23   Palma de Mallorca, Spain   8:00am   5:00pm
Wednesday, May 24   At Sea      
Thursday, May 25   Rome (Civitavecchia), Italy   8:00am   

Ясно е написано къде ще спре Palma de Mallorca, Spain

Docks, трябва да знаете дори тази цифра, което също е важно.

# 496
  • София
В края на краищата резервирахме круиза по Норвежките фиорди още сега, защото някои категории каюти бяха вече разпродадени. Та сега няколко конкретни въпроса, ще съм ви благодарна за помощта:

1. Тръгваме от Хамбург. За там имаме самолетни билети, кацаме предния ден. Предложение за хотел или поне за квартал, в който ще ни е удобно за достъп до порта? Е, и да не те е страх да се прибереш в района по тъмно  Mr. Green

За този въпрос трябва да знаеш къде ще спре кораба. Възможностите са четири, HafenCity, Altona, Überseebrücke and Steinwerder.

2. Круизът приключва в Саутхемптън. Предложение за най-оптимално придвижване от порта до някое от Лондонските летища? От порта няма ли шатъли до летищата? Не знам, но ми се върти нещо, че от някое летище имаше директен транспорт до порта в Саутхемптън, но даже не помня къде съм го прочела.

Има възможности, но кое летище ?

3. Кои екскурзии от дадените към круиза си струват и кои да направим сами или да си платим за тях? За разходките из градовете ще се справим вероятно сами (и с вашата безценна помощ), но гледам има оферти за железницата от Флам и разни други разходки из природата ...

За да се отговори на този въпрос трябва маршрута, кораба и наличните екскурзии...

Виж и ТУК

За сега, толкова с въпросите  Simple Smile Предния път бях така желязно подкована от вас за круиза из Средиземноморието Simple Smile
Блед, благодаря! Не ми е късно, че сега ми отговаряш, заминаваме след половин година 😁
Круизът е същия, върху който умувах тук преди известно време. Ето този https://www.ncl.com/eu/en/cruises/10-day-norwegian-fjords-JADE10 … ;selectedPort=HAM
Екскурзиите са изброени ето тук https://www.ncl.com/eu/en/cruises/10-day-norwegian-fjords-JADE10 … gsToDoPageSize=12

За връщане умишлено не бързаме да вземем билет от Лондон до Сф. С нискотарифните компании изборът се свежда между летище Лутън и Станстед. Щеше ми се първо да разбера до кое от двете се стига по-лесно.

# 497
  • София
semy
За съжаление цитираните две летища са с труден достъп от/до Саутхамптън.
Налага се прехвърляне през West Hampstead Station и Waterloo Station.
Разбира се има и трансфери, но не са евтини. Както и разстоянието и времето за пътуване не е малко.
А към Gatwick и Heathrow е по-лесно.

Круиза е страхотен, екскурзиите също. Но както знаеш това е скъп район и трябва да отсяваш.
След като прочетеш където сме писали питай конкретно за дадено място кое как ?
Че не са малко и си е много писане. Има време и след празниците ще се опитаме да изберем най-доброто.

ПРОМОЦИИ

https://www.cruisedirect.com/deals/specials.php?utm_medium=Weekl … Holidays%20Banner

https://www.dreamlines.ru/kruiz/teplyy-fler-sredizemnomorya-372576#!

http://www.crocierepromo.it/it/crociera/crociere/destinazione,0, … 879fe4a5c71071be2

Куриози

Какво ли не прави глупостта и вижте ме...

https://www.youtube.com/watch?v=VT0Xg_aHUBU

# 498
bled

Благодаря.

Да това е круиза  Simple Smile

Аз по принцип за остров  Сир Бани Яс , ОАЕ съм решил да вземем сафари с джип от кораба.
Не е прекалено скъпа екскурзията, но не биха ми били излишни съвети все пак. Може би има по-добър вариант.

За Мускат и Кор ал Факан не мога да преценя кое си заслужава за престой от 10 часа и как да го организирам.

За Акаба тъй като сме 4 човека си мисля да вземем кола под наем и да отидем до Петра / или евентуално такси. Не можах да се ориентирам само колко точно е цената за вход в Петра при престой от  1 ден в Йордания. Не знам дали има шанс на връщане някъде да спрем за 20-30 мин. за снимки в пустината Вади Рум или е прекалено амбициозно. Ако е възмъжно - къде по обратния път от Петра ?

За другите пристанища по маршрута нямам проблеми. Мисля, че ще се справим с организацията.

Между другото решили сме да слезем от кораба на Читавекия, Рим и да нощуваме там, за да имаме повече време. Аз лично съм бил, но другите не са. Кога най-късно трябва да заявим, че искаме да слезем на Читавекия от кораба, а не на Генуа  ?

Има ли в някя тема да са коментирани тези пристанища ?  Ако да може ли линк ?

# 499
  • София
Блед, мерси! Сега ще започвам да проучвам отделните градове по трасето.

# 500
  • София

ЧЕСТИТА КОЛЕДА ПРИЯТЕЛИ !!!

Merry Christmas ... Christmas Ships parade
Portland, Oregon

https://www.youtube.com/watch?v=7ymrTyPazJk

БЪДЕТЕ ЗДРАВИ !!!

Последна редакция: нд, 25 дек 2016, 15:46 от Bled

# 501
 bouquetБъди ни и ти здрава, Bled, че съветите ти са безценни!

# 502
Честита Коледа на всички,
С пожелания за приятно и топло посрещане на новата 2017 година

Как сте?
Има ли интересни круизи вече на промо цени за 2017 или свършиха евтините каюти за летните месеци в средиземноморието. Някой знае ли как може да си закупи круиз директно от сайта на MSC.
харесах си нещо но не ми дава да го букна, ако избера от падащият панел дължава Италия ми дава цената, но ми изписва, че не може да го купя. Когато си задам собствената държава България няма цена и възможност за покупка.

# 503
domino25 До колкото ми е известно за нас няма опция да си купуваме директно от сайта на MSC, евентуално може да пробваш от британската версия на сайта, там също излизат цени, но най-ниски са тези за италианци по моите наблюдения. Иначе тепърва ще излизат промоции за лятото, след НГ.

# 504
  • Плевен
Честито Рождество на всички! Бъдете здрави и щастливи всички!

Домино, аз също гледам оферти за пролетта, но миналата година взехме от януарските разпродажби на МСЦ, мисля че бяха 22-24 януари ако не се лъжа. Аз също се надявам, че тепърва ще има хубави оферти.

# 505
Честито Рождество на всички! Бъдете здрави и щастливи всички!

Домино, аз също гледам оферти за пролетта, но миналата година взехме от януарските разпродажби на МСЦ, мисля че бяха 22-24 януари ако не се лъжа. Аз също се надявам, че тепърва ще има хубави оферти.
Дано. Но като гледам Канарите се изчерпаха евтините каюти, новия Меравиглия и той добре се напълни за лято 2017 и останаха Фиордите и балтийски столици, които към момента са 700 евро вънрешна. Ще чакаме януари. Разбрах, че вече ще бъдат по-дълги от 96 часа, така че ще има и време за размисъл. Весело посрещане на НГ 2017!

# 506
  • Sofia
 Аз се чудя колко е безумно да купя сега за следващия януари  newsm78 Искам нещо конкретно в относително определен момент и тази година сменихме дестинацията по принуда, защото бяха изчерпани желаните каюти. Как мислите, колко мога да се прецакам с толкова ранно плащане (за Куба става въпрос) Mr. Green

# 507
Shantal, направи си застраховка отмяна на пътуване веднага след плащането. А дали ще се прецакаш с цената - нямам идея.

# 508
  • Sofia
И аз започвам оглеждане за фиордите за юли-август.
Дано има промоции!
Да ви питам нещо - един приятел иска да пътува с нас, но е сам. Не съм виждала цени за самостоятелно настаняване, специално ли се иска оферта за подобен случай?

# 509
  • Живее на Луната
Здравейте момичета и ЧНГ.
Харесала съм си круиз на MSC и се чудя дали ще пуснат скоро от онези промоции 2 за 1? Извинявайте за въпроса ако вече сте го обсъждали...

Общи условия

Активация на акаунт