Интериорен и екстериорен стил по аматьорски- 51

• 116 146
  • 748
  •   1
Отговори
# 480
Мебелите са на Калацерка - Каварна.
Имам много идеи още и постоянно променям нещо Simple Smile
Терасата ни също е голяма и наистина целия град и морето са пред нас  Heart Eyes

# 481
  • София
пахистахис, мерси за линка с кръглата маса.  Hug
Може би най-лесният ти вариант е въпросните пейки да нямат никакви "дупки" между отделните дъски на частта за сядане, а отдолната страна на седалката да има нещо завинтено, което да предпазва да не навлиза вода. Вторият вариант е горната част (за сядане) да е от едно цяло парче дърво, нещо такова:
Скрит текст:
Или далеч по-достъпният във финансово отношение - шперплат, който можеш да импрегнираш/омаслиш или просто да лакираш, зависи от предпочитанията ти.

# 482
  • Sofia
Абсурд, да се остъкли Simple Smile. Още повече, че говорим за покривна тераса 22 кв м с уникална гледка както към 3 посоки, така и към звездите  Wink. За да се остъкли, трябва да има покрив, който не съществува в конспекта. И тип "пергола" по тази причина отпада. То заради тая тераса са компромиси за скосове и малка баня, никога не бих си затворила този оазис с гледка, за бягство от градския бетон:). Тентичка само ще има малка, която да прибирам вечер, когато са срещите ми със звездите и мечтите Simple Smile.

Забравих, mama123, харесва ми показаното и не само спалнята. Поне аз видях още много красиви неща. Simple Smile
И нашите тераси на новия апартамент са открити и съм пред подобна дилема, но най-вероятно ще заложа на изкуствения ратан, за да може през зимата да остават там, само покрити.
Оставям всичко по терасите за другата пролет, защото имаме още работа вътре по обзавеждането, но не виждам друго решение засега. Складовото е малко и съм го предвидила за други цели.
А този декинг, който смята да слага ММ, как ще се чистиии... Тоест под него ми се струва, че ще се събират боклучета и може да запушат оттичането и тем подобни страшни гледки си представям  Simple Smile

# 483
Да 7no6ti, нещо такова ще е сигурно от вътрешната страна, но има време Simple Smile.

Аз никак не харесвам мебелите от изкуствен ратан, колкото и да са издръжливи. Но признавам, че са практични. Все на нещо човек си робува, когато му е на сърце Simple Smile

Дървените мебели, аз също смятам да оставям навън през зимата, но смятам да осмаслявам. Дървото ми седи някак по-красиво, а и много по приятно на допир от изкуствения ратан, който ми е някак пластмасов. Но това е много лично и индивидуално усещане.

Последна редакция: сб, 03 сеп 2016, 16:20 от пахистахис

# 484
Ето как изглежда нашата баня в апартамента, който показах. Много е малка (отново), но имаме и  шкаф, а това е пространството под душа.
Апартаментът няма мазе и вкафовете ми бяха много важни. За това всички легла със с чекмеджета, за това и шкафът в банята, за това и вградения гардероб.

Предвиждам като се върнем да има и шкафове на терасите, но все още не съм ги измислила как  (от какъв материал) ще са, че трябва да издържат на ниски температури.

Titina, разби ме с тази завеса с чушки  Crazy Laughing
А мога ли да попита, защо решихте мивката да е в ъгъла, а не душа? Много е странно душът да е до вратата и да я мокри, вместо там да е мивката и да не трябва да прекосиш цялата мокра баня (ако някой се е къпал), за да си измиеш ръцете
Да живее фотографската техника, но банята е много, много малка  Laughing като си разперя ръцете и дистигам стените. Нарочно е и с едницветни плочки, за да създам илюзия за простор.

А червеното, ами нямаше друг цвят (от тази серия), който да ми хареса и да има и подови плочки и някакъв мотив, с които визуално да очертая душа.

За терасите и дума не може да става да го остъклим. Та ще си стоим на вариант шкафове....имам 4 години да ги мъдря, както и един огромен ремонт, но той ще го правим на место. Там терасите са ми над 200 кв, като ще има и покривна градина. Тази година ни се наложи да фиксваме теч на съседите, та варианта плочки....ще се махат, и с декинг, заради хидроизолацията (да кажа, че въобще не харесах света на плочките още като го взехме.
Там ще имам и зимна градина и джакузи...изкушавам се мебелите в зимната градина да са бамбук....а навън, да са ковано желязо.....но имам време да мисля и търся и гледам (а папките с идеи стават все по-големи)

# 485
  • София
Ехааа, това се казва големи тераси, направо ти завидях  Rolling Eyes Hug

# 486
Аз да ви се похваля, цял ден си драскам и като цяло спретнах проект за хола. Ще съм ви много благодарна за мнения и предложения:

Ето го проекта:
Скрит текст:
В оцветен вариант с видима врата на балкона, защото се отваря навътре и без нея:

От известно време се чудя на какво ми напомня тази цветова комбинация и едва вчера се сетих: Jewel Tones Decor. Интересното е, че при тези "скъпоценни" нюанси съчетания на бордо, тюркоаз, рубин, пурпур, дълбоко зелено, ярко жълто, при това не на 2 или 3 цвята, а на всички заедно, изглеждат много хармонично. Ето няколко като пример на палитрите:
Скрит текст:

Най-много ми харесва това, че може успешно да се "ожени" за скандинавския стил.
Скрит текст:
Та малко извън този ред на мисли, смятам, че тъмно синя стена ще е чудесен фон за картини в бели или много светли рамки.
Скрит текст:
Тук имам много забележки относно мебелите и странната колона отдясно, но в синьото мога да потъна
А в това синьо мога да потъна още повече.

# 487
  • София
От известно време се чудя на какво ми напомня тази цветова комбинация и едва вчера се сетих: Jewel Tones Decor. Интересното е, че при тези "скъпоценни" нюанси съчетания на бордо, тюркоаз, рубин, пурпур, дълбоко зелено, ярко жълто, при това не на 2 или 3 цвята, а на всички заедно, изглеждат много хармонично. Ето няколко като пример на палитрите:
Скрит текст:

Най-много ми харесва това, че може успешно да се "ожени" за скандинавския стил.
Скрит текст:
Та малко извън този ред на мисли, смятам, че тъмно синя стена ще е чудесен фон за картини в бели или много светли рамки.
Скрит текст:
Тук имам много забележки относно мебелите и странната колона отдясно, но в синьото мога да потъна
А в това синьо мога да потъна още повече.
[/spoiler]

Много ти благодаря, даже не бях чувала за Jewel tones, но нали сме тук, за да се учим и осъвършенстваме  bouquet
Да си призная, обаче, ми идва малко в повече чак толкова много цвят. (скандинавската комбинация е супер. Какво ли не бих дала за толкова високи тавани и тази камина....  Hug  )
Холът е двайсетина квадрата и вътре трябва да има пиано (професионален синтезатор Ямаха), 40-50' ТВ, библиотека до тавана, секция, диван и поне едно кресло, трапезарна маса за 6 души (до 10-12 души в разтегнато състояния) и масичка за кафе.... Цялото това заедно с 20тина картини (нямам финанси да им сменям рамките, защото са поръчкови италиански рамки и всяка струва по над 100лв за размер около А3, а и имат наистина невероятни рамки, които безпроблемно се съчетават, нищо че са изключително различни. Картините са моят изблик на цветове. Сигурно ще ми стане лошо, ако се развихря и в мебелите, затова ми се иска да са по-неутрални.
Очертава се голяма какафония от цветове и стилове (модерна секция, ретро маса, много картини и чипровски или персийски килим  #Crazy Rolling Eyes) На проекта вратата е безумно жълта, но в действителност ще е с фурнир, или просто ще е бяла.

# 488
  • USA
Титина, много светъл и просторен изглежда ваканционния апартамент, а и аз завидях за големите тераси. Изпълнението на моята тераса напредва, ще покажа като е готова. Нали споменах, че ще обръщам спалнята срещу терасата и защото сега е момента, ако ще се прекарват кабели, се чудя дали да не разкарам лампите от нощните шкафчета. Харесвам си ги много, но заемат място, събират прах и ми се пречкат нещо. Някой от вас провесвал ли е лампи от тавана, на място на нощните и може ли да ми препоръчате някакви, а и на каква височина е добре да падат. Не знам защо все ме тегли към нещо кристалничко и блестящо, като тези по долу, но се страхувам да не стане прекалено кичозно.
Скрит текст:
Това ми е спалнята, не ме бийте за картината, моля hahaha, в момента всичко лилаво е премахнато и има тюркоазени акценти, включително и пейката е друга.
...

А за тези питам дали стават, диаметърът им е около 40 см

mama 123, може ли снимка на цялата спалня, синьото е страхотно bouquet
Показаното от sladkarka за мен е прекалено шарено.
7no6ti, хубав проект, а за картините как завиждам Heart Eyes Целият хол ли ще е в този цвят или само тази стена?

Последна редакция: нд, 04 сеп 2016, 16:58 от SkyBlue

# 489
Крсталнсичко и блестящо ли казахте? Най-после някой като мен, да харесва това.
Според мен никак няма да е кичозно, но не знам какви са тия висящи лампи. Защо не сложиш просто един висящ полилей?Ако таваните са високи и позволяват.

SkyBlue,спалнята ти е страхотна! Лилавото е само акцент, стои прекрасно,а и отваря другите тъмни и сиви цветове.
Много ми хареса картината, която е в дясно над масичката, тази над спалнята също не е лоша. Защо да те бием? Каквото ти харесва на теб, това ще си сложиш.
Първата лампа  е чудесна, откъде е? Втората не бих сложила, на тази стая отива по-пищна лампа.
 Нали и аз се чудех за подобна. Засега се отказах от лилавата с цветята, ама само засега  Mr. Green
Сега в тюркоазено ли ще я правиш спалнята? Ще махаш лилавото? Сигурна съм, че ще стане хубаво това е много свеж цвят. Не съм убедена обаче, че цвета на стените е подходящ за комбинация с тюркоаз, сивото по-точно.Ще се радвам да видя.
Радвам се, че показа твоята спалня, сега нагледно виждам, че сивото е добър избор за стени при лилави акценти, макар че нашето сиво е много, много по-светло от това,то си е почти бяло.И масичката и тя е хубава, и тези лилавите, малки лампи ли са, също ми харесват. Всички детайли ми допадат.
Табуретката ли пейката отпред в цикламено е готин акцент. Simple Smile

Последна редакция: сб, 03 сеп 2016, 20:17 от Miss_Bingley

# 490
Ооооо Титина, това звучи много предизвикателно. Имаш голям простор за развихряне.
НЕ ЗАБРАВЯЙ да си предвидиш вода на терасите, ако няма. Да не се чудиш после как да поливаш. Дори за тези размери, аз бих помислила и за някаква, макар и малка възможност за напоителна система. Не е задължително да е с дистанционно управление, дори и механична, ще е от полза мисля.
Ще чакам с нетърпение да видя какво ще направиш, ама бая ще чакаме май  Wink. Но пък ще можеш да го мислиш и проектираш за да стане.

# 491
Харесвам цветове много, но не мога да живея сред тях  Laughing
Показаните интериори са чудесни, обаче.

Титина, завидях ти благородно за терасите  Heart Eyes
С любопитство ще чакам да споделяш идеите си.

Относно лампи от тавана - да напълно е възможно.
Нямам снимки да покажа, но имах такива и стоят много ефектно. Обаче пак си иска поддръжка и почистване.

Аз в момента съм на вълна почистване на външни щори - чудех се известно време как и в крайна сметка викнах фирма направо.

Другата ми драма е с окабеляването и конкретно криенето на кабелите  ooooh!

# 492
  • USA
Сега в тюркоазено ли ще я правиш спалнята? Ще махаш лилавото? Сигурна съм, че ще стане хубаво това е много свеж цвят. Не съм убедена обаче, че цвета на стените е подходящ за комбинация с тюркоаз, сивото по-точно.Ще се радвам да видя.
Miss_Bingley, аз затова харесвам сивото за стени, защото според мен се комбинира добре с много цветове, и ако цветовете са само в акцентите лесно се променя целия интериор, когато ти омръзне.
Скрит текст:
Ето едно ъгълче в синьо
...
а това ми е пейката, но сега е в друга стая заради ремонта
...

Последна редакция: нд, 04 сеп 2016, 17:01 от SkyBlue

# 493
Картните, ах картините(снимки ли са?) развалят според мен цялата картинка. Simple Smile
Останалото е много добре.

# 494
  • Sofia

Аз в момента съм на вълна почистване на външни щори - чудех се известно време как и в крайна сметка викнах фирма направо.

Може ли ,ако си доволна ,разбира се, някакви координати на фирмата . И при мен стои тази драма с почистването на външни щори. ММ иска сам ! да свали стъклопакетите и да ги почистим сами,но на мен ми звучи доста рисково и ме е страх .

Общи условия

Активация на акаунт