РУСЕ-моят град!

• 68 520
  • 721
  •   1
Отговори
# 600
Не, но е наблизо намерих го току що адреса  ул."Добрин Петков” №2 А . Благодаря за бързия отговор!

# 601
Момичета, да взема да ви питам нещо...
Достатъчна ли е подготовката в училище за добро представяне на малките матури /след 7 клас/ и прием в хубава гимназия? Благодарение на една добра съфорумка имаме и една чанта помагала, но съм в размисъл дали няма да се наложи курс или частен учител? Да поясна, че принципно нямам проблем с материала по БЕЛ и ММ до сега, помагала съм и възнамерявам да продължа да помагам. Младежът е с успех над 5, но няма никакви интереси, не знае къде и какво иска да учи. Аз съм възпитаник на МГ и много ми се иска да учи там. Той не е против принципно, не се дърпа.
Имам познати мами на наборчета, споделили, че децата им вече знаят къде искат да учат /завършен 6 кл/ и дори са тръгнали на курсове от сега. Струва ми се прекалено, не съм чак толкова вманиачена, ама де да знам...
Ще се радвам да се включат мама на седмокласници със съвети и инфо за евентуални учители, курсове и каквото се сетите...

# 602
ramlim мерси, както и на другите разбира се!

Няма да оставаме там, отиваме на тримесечна терапия на моето малко момче.
Дано намеря тук в магазините такъв преходник, че няма да имам време да поръчвам от нета. Но ако се наложи, предполагам бг сайтовете правят за ден-два доставка.

# 603
  • Русе
Делия, малко са децата които не ходят на частни уроци. Ние ходихме и не успяхме Sad Съфорумка не ходиха и успяха. Зависи от детето и мотивацията му.
Съвет: нека детето да отиде на първата пробна матура и според резултата да решавате Hands Ok Hand (пуф, че гадни емот.)

7/8...и
, успех и дано да имате време за разходки ( гушливото емот. Simple Smile )

# 604

Много, много успех  Praynig Hug

# 605
  • Русе
ramlim мерси, както и на другите разбира се!

....
Успех!
 За адаптора, аз имам връзка с магазина в Русе, мога да попитам по телефона, а мога да отида и направо там днес по обяд, да видя дали наистина има и дали си струва.

За кандидатстването след 7-ми клас: специално за МГ, голяма тежест има  резултата от матурата по математика, удвоява се. Това от моя гледна точка е добре, компенсира "проблеми" с оценките по другите предмети Simple Smile . Към МГ традиционно се провеждат курсове по математика, свързани с кандидатстване от 5-ти и от 8-ми клас. Моят син не е ходил на курс, но той си беше в МГ от 5-ти клас, нямаше проблем. Догодина ще имаме още един състезател по същата схема, ще гледаме и тя да се справи добре.  Много зависи от курсовете, от преподавателите, от родителите (много), но най-вече от децата. Не се ли заемат сериозно и разчитат на късмет ......

Това с избора на професия: от 5-6 клас знаели какви искат да станат Simple Smile , космонавти, нали??? Знаят друг път. Не познавам дете, поне от съвременните деца, дето на тази възраст е решило какъв иска да стане и прави нещо по въпроса. Не говорим за това, за което мама и тати са решили вече. Поне моите, на които им предстои 7-ми и 9-ти клас не мисля, че са решили. Аз още в 4-ти клас бях решил и правех доста по въпроса, но това е стечение на обстоятелства и късмет за мен, рядко се получава така, особенно днес. Децата са със запълнено до крайност време, което би трябвало да е свободно, и то за жалост най-вече с глупости.

# 606
Рамлин,  аз след понеделник ще мога вероятно да отида, но ти ако нямаш път, не се занимавай. Мисля да взема 3 броя.

А по темата за децата, моята дъщеря е на 19 и още не знае какво иска Simple Smile

# 607
  • Русе
 Ходих до Радиус-а, видях адапторите, харесаха ми. Не са подходящи за готварска печка или бойлер, но за зарядно за телефон или лаптоп- стават. 3.90лв струват.

# 608
  • Русе
 Търся чакръкчия, имам информация , че живее в дългия блок  ("Дунвски строител") срещу ЖП гарата до OMV. Трябва ми име, адрес и (или) телефон.

# 609
Ходих до Радиус-а, видях адапторите, харесаха ми. Не са подходящи за готварска печка или бойлер, но за зарядно за телефон или лаптоп- стават. 3.90лв струват.

Радиуса е в малката уличка срещу училището до Халите, нали?
Супер, за мощни уреди със сигурност няма да ми трябва.
Много, много ти благодаря!

Зчакръкчия не мога да помогна, но ако имаш нужда от Дидо терапевта от Стоматологията, ще питам ММ, той ходеше често при него и му има телефона.

# 610
  • Русе
 Да, Радиус е в уличката, където направиха "Здраветровно(-творно)" Simple Smile .
 Чакръкчията е за мой близък, похвалили са му този, при него иска, но не знае точно ни адрес, ни име....

# 611
Срещу ОМВ на гарата в ниските блокчета беше Агата, но до колкото знам, той почина. За друг в района не знам да има.

Светле, успех!

# 612
Аз мисля че е в бл.Тотлебен,но нищо друго не знам.

# 613
Признавам си без бой.
Нашият младеж е за 8-ми клас. От 1-ви клас е в Дойче шуле.
Класира се да остане със сравнително приличен бал, но при тях нивото на подготовка е високо.
Ходи само на допълнителна подготовка за НВО по МАТ в тяхното училище при тяхната госпожа веднъж седмично по 2 учебни часа. По БЕЛ  му беше напълно достатъчна подготовката в часовете.
За Дойче шуле по-голяма тежест имат точките от НВО по БЕЛ - утрояват се.

Последна редакция: чт, 20 юли 2017, 23:34 от Чиби

# 614
  • Русе
В повечето училища резултатите по математика и български на матурите се удвояват. В МГ мисля, че се утроява математиката. В Русе баловете не са много високи, но ако се целта е МГ или АГ, трябва по целенасочена подготовка. Часовете по математика в седми клас , с изключение на МГ не са балансирани и не остава никакво време за преговор и подготовка за матури. Ако детето не се справя с лекота с математиката трябва да се взема мерки и то не е толкова лесно да се каже какви. Моето дете го подготвях аз и въпреки, че беше отлично подготвен,все пак не се представи блестящо на матурата, но пък успя да се класира за АГ. По български нещата също са на кантар. В седми клас по програма се учи съчинение-разсъждение, а правят преразказ.По скоро е до нагаласа на детето, отколкото някаква специална подготовка. Трябва да се чете. Дойче шуле не е много показателно , защото там влизат с оценка по немски като балооразуваща и общо взето политиката е да си оставят децата в същото училище съвсем целенасочено, в което няма нищо лошо. От класа на сина ми две деца влязоха в пралалката, която е с разширен немски и се запова от началото езика. Едната е отличничка, другият е един от най-слабите ученици.

Общи условия

Активация на акаунт