Нашите кухни - 65

• 132 698
  • 735
  •   1
Отговори
# 480
  • Варна
За моята малка кухня реших, че нисък смесител ще ми хареса повече. Не знам колко ще е удобен, надявам се да не се налага да мия на ръка големи съдове по принцип.Simple Smile А когато има нещо такова, имам перално помещение с голяма, дълбока мивка и висок смесител. И досега я ползвах за тавата от фурната например и всичко по-мръсно, мазно и т.н. .
Затова казах, че трябва да се видят и да се прецени според личното усещане, навици и потребности.
Това е мивката която си поръчах, дано има място освен смесителя и бутона за мелачката и за дозатор за сапун. Още не съм питала в магазина, стои при тях и не е разпробита към момента.
Скрит текст:
п.п. мисля, че няма функция душ този Тека, не виждам бутон за включване.

# 481
Flash, опитай се да не поставяш бутона за мелницата на удобно за детски ръчички натискане. И защо е толкова важно да има душ функция. Повечето съвременни смесители имат аератор, което прави стручта по-мека и по-широка и мият чудесно.

# 482
  • Варна
Няма малки деца у дома, внуци се надявам да имам някой ден ама  от сега не ги мисля.Simple Smile

А за душа - навик. И на старата кухня имах и съм свикнала да го ползвам.

# 483
  • Countryside
Аз си взех висок смесител този път, имах нисък с  душ, но не ми е много удобен. Ето този си взех, дано ми хареса освен на външен вид и след като почна да го ползвам.

# 484
Здравейте, харесала съм мивка на Пирамис (модел Пирагранит Истрос 40*40*20 см корито).  Отивам в магазина, в който гледах мостри на Пирамис, Тека, Фат и др, и служителката се опитва деликатно да ме насочи към др. марка мивки, но не и към Пирамис. Попитах я направо какво не им е наред според нея, т.к.  и миналия път не ми ги препоръча. Не даде категоричен отговор, но каза че не е точно толкова издръжлива както в описанието и отново ми каза, че е по-добре да си избера др. марка  Thinking Бях чела някъде назад в темите, че е имало някакъв проблем с мивките им в сив цвят, но не помня точно какъв.  Отново съм в чуденка! Трябва ми мивка с възможно най-голямото корито за шкаф 45см и без отцедник. Другите ми варианти са: мивка на Фат от новия им материал фатгранит и с 10 г гаранция, мивка на Eurolux  с 2 г гаранция и Бланко, която не мога да си позволя. Ще съм благодарна за всякакви мнения и отзиви.

# 485
аз имам Азалиа снежно бяло. Бяхме я купили 1 година преди да й дойде време за монтажа. Като я разопаковахме се оказа напълно крива, но нямше никакъв проблем със смяната й. вече 1 година я ползуваме и няма проблеми.

# 486
  • Sofia
Търся някаква идея/снимка за кухня в комбинация дъб/бяло. Да не е много старомодна, нито като стерилен кабинет. Нещо междинно като идея - нито много модерно, нито старомодно. Предпочитам долните шкафове да са предимно в дъб, а не бели, за да не се цапат много. Не харесвам големи дръжки.
От три месеца ровя в нета да намеря идеалната визия за тези изисквания и все не намирам. Ако някой е попаднал на подобна кухня, моля да покаже  Laughing

# 487
  • Варна
От много разглеждане, най-много харесах тази:
http://www.houzz.com/photos/1076709/Poggenpohl-contemporary-kitchen-other-metro
За огромно помещение е обаче. Ние взехме идеи от нея за нашия проект. Разгледайте и на Морато мебел, имат хубави модели. В сайта на Acherno също.

# 488
Здравейте ,може ли да ми препоръчате човек или фирма от който сте доволни за изработката на кухня (за гр.София).Гледах кухните Ви са страхотни ,а ние оферта под 4 хиляди нямаме и вече съм отчаяна,че ще остана без кухня в новия апартамент.Благодаря предварително Simple Smile

# 489
  • Sofia
Търся някаква идея/снимка за кухня в комбинация дъб/бяло. Да не е много старомодна, нито като стерилен кабинет. Нещо междинно като идея - нито много модерно, нито старомодно. Предпочитам долните шкафове да са предимно в дъб, а не бели, за да не се цапат много. Не харесвам големи дръжки.
От три месеца ровя в нета да намеря идеалната визия за тези изисквания и все не намирам. Ако някой е попаднал на подобна кухня, моля да покаже  Laughing
Аз лично се загледах в тази: http://www.enikom-m.com/bg/product/0/kuhnya-vintidj/75745-1_74_166.html
Не знам дали ти се струва модерна или не...Simple Smile
Видях я на живо и е единствената ,която ми хвана окото. Като уточнявам, че не си падам по "стерилните" кухни и тези състарените и ретро вариантите.

# 490
  • In the shadows of my mind
Момичета, да направим малко статистика в тази тема Simple Smile мисля, че ще е доста интересно - ако може авторката да сложи една анкета например Simple Smile резултатите ще сложим в следващата, като и там ще направим анкета и т.н. Например сега ми направи впечатление тази кухня от Еником, почти 9 хил. лева - за мен толкова пари за кухня са много, но може пък да са съвсем нормални цени. Колко струват вашите кухни?
Надявам се тези дни да кача финални снимки от моята кухня. Шкафовете, заедно с уредите, мивката и смесителя, излезнаха малко над 5 хил. Осветлението е около 120, маса + столове около 500 и декорация за още 100.

# 491
Благодаря за мненията!  bouquet
на мен ми харесват повече високи смесители , а в магазина са изложени малко модели, и повечето са от 200 нагоре, а аз търся нещо до макс 150

atom4e , и аз много се чудих преди избора си, ако много си си харесала даден модел, не мисля че трябва да се съобразяваш с мнението на жената, всеки човек си има предпочитания което е нормално, важното е на теб дати харесва, ти ще си я гледаш всеки ден  Hug

На мен ми харесаха пирамис че са с доживотна гаранция и ми се струват по устойчиви на високи температури до 280 градуса ги дават , в магазина се чудих между тази Istros 46x50 която поръчахме и на евролукс една с същите размери, но ми казаха че много се бавели с доставките , случвало се клиенти да чакат с по 2 месеца забавяне, което ме отказа от тях .

Кухнята ще я монтирват в понеделник, обадиха се че в петък няма да успеят, ще кача снимки като стане  Heart Eyes Heart Eyes

# 492
Josellyn, не мисля, че би могло да има съизмеримост.
Дали нещо е "много" или "малко" е преди всичко субективно усещане. За теб едно е много, за друг друго.
От друга страна, кухня може да е 3-4 линейни метра, може и да е много повече. Да е с плот 60 см дълбочина, а може и да е на 90 (макар и супер рядко). Може да е с горни шкафове, може и да няма. Да е с уреди за близо 9000, и с уреди за 1500. Много е възможно, добрата ти идея да се изроди и да се получат крайни мнения нагоре и надолу, и да има реплики " за мен е смешно" еди кое си, за друг друго и така да премине на друга плоскост. Според мен е по-добре да не намесваме генерално цената. Винаги е имало дискусия, това колко е, онова колко е, но все пак на ниво отделни елементи. Разбира се, че може да направите анкета, в диапазони, но резултата няма да е съизмерим за анализ, поради разлика в материали, размери на помещения, и не на последно място, възможности. Има опасност да стане грубо Wink, а не е това идеята на темата.
Как ще съизмерите кухня от пдч и мдф? Огромен хладилник с диспенсер и не знам си какво, с най-обикновен такъв? Механизми на отваряне - кои точно? Та те също са в голям диапазон. И колко чекмеджета има с двойка механизми - 4 или 16? Или само вратички? Не става според мен  Peace А може и да бъркам Simple Smile. Просто от мен едно мнение по темата Simple Smile

Аз лично предпочитам да си се радваме на снимките, ако не ни харесват да си премълчим, но да си пазим темата от евентуално разваляне Simple Smile И най-важното е, ние да си харесваме НАШАТА кухня Simple Smile, а дали е много или малко, това кому е нужно?

Последна редакция: нд, 16 окт 2016, 10:30 от пахистахис

# 493
Rali*, не знам дали си търсила в Амазон, но има доста добри предложения за смесители. И то бюджетни. За качество вече не знам. Някъде в предната тема или в началото на тази някой беше показал закупен от там смесител и беше доволен. Ето ти няколко предложения:
https://www.amazon.co.uk/Antique-Pressure-Stainless-Brushed-Kitc … ull+out&psc=1
https://www.amazon.co.uk/VAPSINT%C2%AE-Contemporary-Stainless-Mo … =taps+uk+pull+out
https://www.amazon.co.uk/VAPSINT%C2%AE-Professional-Polished-Pre … ull+out&psc=1
https://www.amazon.co.uk/Professional-Single-Handle-Pre-rinse-Ki … ords=taps+kitchen
https://www.amazon.co.uk/gp/product/B01AYSJLL6/ref=pd_sim_sbs_60 … S3ZNCE59N0G1M772N
В немския Амазон може и цените да са по-добри, но ми куца немския.

# 494
Josellyn,  Пахистахис е права. Цените са съвсем ориентировъчни - зависят от матерала, механизмите и метража. Осреднено цените за ПДЧ са между 500-1000 лева, а МДФ от 800до 1800 на метър. Това е без уредите. Уредите допълнително качват цената. Тази кухня е ПДЧ шкафове и врати МДФ. На око според мен е около 7 метра с острова. Като се има предвид че плотът на самата кухня е 1372 лж, то за метража от 7 метъра се получава цена от 7628 лева - приблизително 1080 лева на метър, което не е висока цена. Особено ако механизмите и пантите са качествени.
Както сама знаеш кухнята и баните са основното перо в един ремонт. Сега очакваме да покажеш и твоята щом е монтирана вече. Радваме, се че я намираш за успешна особено откъм цена. И така , снимки моля Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт