Токуда Болница София - тема 23

• 86 509
  • 753
  •   1
Отговори
# 540
О, след секцио в нашата стая носиха на следващия ден след раздвижването, ако не се лъжа. За кърмене имам предвид.

# 541
  • София
Точно така. И в нашата стая също. Само че аз настоях, малко скръцнах със зъби и си ми я носиха, а вечерта специално дойдоха да ме раздвижат, за да стана по-бързо. Носиха ми я и през нощта на всеки три часа. Но това си го издействах. На всички други в стаята, секцио от същия ден, нито им носеха бебетата, нито ги раздвижиха до следващия ден. Не че и те се натискаха, де...

# 542
Аз се молех да ме раздвижат същата вечер и не искаха. Но си бях късно секцио де - излязох от операционна в 15.30ч.

# 543
Дори не ми е хрумнало да искам да кърмя в деня на секциото. Още по-малко да си разбивам последните дни сън. Последното кърмене беше 12 часа, първото в 6 и ако няма проблеми бебето са си съвсем ок. 

# 544
  • София
Всеки си има приоритети. Мен последните ми дни сън няма да ме сгреят следващите две години. За сметка на това направих така, че да не се повтори 30 часовата безсмислена раздяла със сина ми. Не е въпросът само за едното кърмене, а за контакта и близостта с бебето в първите стресови часове за него. Но това не е по темата, така че спирам.

# 545
И на мен приоритет са ми децата. В родилното бебето беше по цял ден с мен, ако бях сама в стая щеше и нощем. Но като не си спал цяла нощ, след операция
, хайде няма нужда. И без това не се очертава да спя в близката година и ще трябва да кърмя до 1 клас, сега че 5 дни съм спала по 6 часа на нощ...

# 546
Според мен, след секцио си е опасно да стои при теб първата вечер  Rolling Eyes Не знам вие как се чувствахте, ама аз първо, че бях смазана и второ, че едва дишах от болки. На всичко отгоре си имам и личен пример пред очите, който винаги ще помня - на следващата сутрин, когато внесоха бебетата, едната девойка в стаята беше сложила нейното бебче на рамо и задряма. Добре, че имаше друго момиче наблизо, та хвана бебето, преди да падне на пода Rolling Eyes

# 547
След естествено раждане с много усложнения, ми дадоха бебето на обяд на следващия ден! Гърдите ми щяха да пръснат предната вечер, но бях с голяма кръвозагуба и нямах сили да се грижа за детето... признавам си! И аз съжалявам за тази раздяла, но понякога състоянието не позволява да е по друг начин! Този път ще съм секцио, та най-вероятно пак ще отложим кърменето. Дано всичко да е наред и ще настоявам за възможно най-бърза среща и кърмене Simple Smile

Последна редакция: чт, 05 яну 2017, 08:48 от КаИна

# 548
Много ме разочароват последните постове. Аз си мислех, че като е частна болница го няма този абсурд да си разделен с бебето 30 часа. Това ми беше най-ужасното нещо при първото раждане в Тина Киркова, там ти вземат детето и край, никаква информация повече, все едно това дете теб не те засяга. Мислех, че в частните болници имаш някакви права. Тъкмо си направих час за консултация за раждането. Второто раждах в Токуда, но понеже успях да родя нормално нямах проблеми. Винаги има риск обаче раждането да стигне до секцио Sad.

# 549
На мен ми донесоха бебето,след секциото ,един час след него,после го взеха замалко и пак ми го върнаха.Таткото ми я подаваше до раздвижването,почти през цялото време
беше при мен,за нощтите също.

# 550
# 551
Джинджерина, не знам някъде след секцио да ти го дават веднага, освен в Токуда във вип стая. В другите клиники си най-малкото в реанимация след раждането за 24ч

# 552
Знам, че е малко оффтопик, но хора, за Бога, какъв е този шок и ужас, че ще сте "разделени" от детето си?!
В моята стая имаше жена със секцио, да ви кажа, хич не й беше до кърмене/близост веднага, то са болки, пък раздвижване, тези от вас които са родили така знаят най-добре. Аз родих ествствено, но също имах нужда да се освестя няколко часа, така че, няма място за драматизиране.

Не в въпрос частна ли е болницата, не е ли, има логика защо бебетата се държат в т.нар. аквариум първите часвове, за да може майката да се възстанови и да е наистина полезна за детето си после. Както някой каза, до годинка нямаме мърдане с детето, независимо кърмим ли, не кърмим ли. Laughing Grinning

И много важен аргумент, в първите часове детето е във фаза на адаптация, затова си мисля, че е по-важно да се мониторира от неонатолози, а не от майка, която не знае на кой свят е и я боли. #Crazy

# 553
  • София
Ама точно - какъв е този шок и ужас от тази "дълга" раздяла.
На мен ми я донесоха около час след секциото за няколко минути. Питаха ме дали ще кърмя. Ама какво ти кърмене. Кърма все още нямах, а и бях все още неадекватна от упойката. Казах им да ми я донесат на следващия ден.

# 554
Ами защото съм имала време да спя и преди раждането и след това пак ще спя.
Ама бебето съм го чакала и сънувала месеци наред.
Първото ми бебе ми го показаха за 2 секунди и го отнесоха, дори не можах да му видя добре лицето.
За мен най-важното е да си го гушна, а и за бебето това е най-важното.

Кърма може и да нямаш, но коластра имаш, която е всъщност с най-ценните вещества за бебето, колкото и да е малко.

Въпросът е да има право за избор за тези, на които им Е до бебето когато се роди.

Общи условия

Активация на акаунт