Дискова херния - 14

• 194 824
  • 749
  •   1
Отговори
# 600
много ви благодаря за бързите отговори,да скенера ми е от 6 месеца и ще трябва да направя ямр,но май няма да ми се размине,защото от нищо не минава,мои познат го оперира класически д-р Гецов,беше във Велико Търново,сега е в Бургас,много е доволен и работи тежка работа след операцията без проблеми,преди 3 години,ще ви държа в течение за малкия голям проблем.Хубава вечер от мен!

# 601
много ви благодаря за бързите отговори,да скенера ми е от 6 месеца и ще трябва да направя ямр,но май няма да ми се размине,защото от нищо не минава,мои познат го оперира класически д-р Гецов,беше във Велико Търново,сега е в Бургас,много е доволен и работи тежка работа след операцията без проблеми,преди 3 години,ще ви държа в течение за малкия голям проблем.Хубава вечер от мен!

Гецов оперира и баща ми преди сто години. Т.е дооперира го, разказвала съм. Въпреки това аз не се оперирах в Търново. Направо директно си ме посъветваха да си вземам ЯМР-а и да отивам в София...

# 602
Аз съм от В.Търново,но се оперирах естесвено в София! Абсурд е просто да се оперирам тук при който и да е....вкл.и Гецов! Cry Просто нищо не става от нашите доктори,много са зле! newsm78 Кадърните доктори са в София!

# 603
И аз съм на мнение за операция в София или Плевен при д-р Овчаров,все още имам малко време за да се ориентирам ,решила съм го-за операцията,колкото и да отлагам ще стигна до там,сега се поддържам с лекарства и пак си боли ,но поносимо.Това което ме тревожи да не увредя нерва и мускулатурата,защото цял ден съм права.Ивка би ли споделила къде и при кого в София се оперира и как се чустваш в момента.Алечка какво стана с теб,т.е. оперира ли се?

# 604
Оперирах се, да, преди 3 години и половина във ВМА. Добре съм  Peace

# 605
Оперирах се в Пирогов,при проф.Габровски(баща) Wink преди 7мес. За сега се чувствам перфектно,забравих за ужасните болки от тогава!Съжалявам само,че не се оперирах по рано Cry.....

# 606
И аз съм от В.Търново, чувал съм за Гецов, но и аз не бих се решил при него. Да избутам тая година после ще мисля. Дано не се наложи да се запозная с Каракостов, Габровски, Бусарски и т.н Grinning Някой от тях даже няма да искат да ме оперират, но и така не е работа.

# 607
# 608
Не мога да не отбележа тоталната некадърност на журналистите от БНТ.....дано неврохирурзите, за които е направен филмът да не са същите, че лошо....Извинете за спама

# 609
Е,определено НЕ са! Rolling Eyes

# 610
  • София
Здравейте, дами и господа!
Днес се прибирам от Павел баня. Ще ви разкажа точно къде съм била и какво съм правила. Ще бъде дълго, така че който не иска да чете да ме прескача веднага.
Метнах се в колата си , като първо си направих карта  на един лист точка по точка, къде трябва да се мине, през кои селца и паланки, защото с ориентира съм много зле и виж за едното чудо съм се озовала в Бургас, а не в баните. Пътувах спокойно и стигнах. То това, Павел баня даже не е и село, въпреки че се нарича град. Като че ли си е една махала към Казанлък, нищо няма освен прословутите бани и двата  големи хотела, Севтополис и ДианаМар". Изключително луксозни - две мнения няма по този въпрос и водата която е силно радиоактивна и казват, че помага много. Пристигнах, паркирах се пред входа и веднага излетя едно пиколо да ми внесе багажа. Брех, да не повярва човек, мисля си, Марче на правилното място си. Изключително любезни, едва ли не, не ме качиха и на ръце до етажа , ама толкова са любезни чак, че нещо ти идва нанагорно. Започваш да се притесняваш. Стая - огромна, лукс кипи отвсякъде, стилно!!, баня- голяма, отново лукс и вана в която да се топиш, ако нямаш желание да слизаш до басейна. Халати - снежно бели, пуФкави, топли, хавлии, тераса с шезлонг, ама сега не се ползва `щото е много студено, но за лятото ще е чудесно. Градина - прекрасна! Насреща в далечината се вижда стария хотел от преди 50 години - Сталински тип. Занемарен, ама и там пълно с почиващи, `щото е евтино, 500 лв за 7 дни, а при мен 500 -600 евра за същите дни. Басейнчето беше зеленясало, но може и да е от зелените плочки, не зная, но ходих  да го видя от близо, хотела , де.
Хвърлям си багажа и отивам при доктора. Много обстоен преглед прави, внимателен, едва те пипа да не се счупиш, изразява огромно съжаление, че си опериран и ти назначава терапия, като те пита през цялото време дали си съгласен, ами съгласен си, какво друго можеш да кажеш. Предлага се и друг вид допълнителна терапия, ама тя е по 100 лв дневно за 60 мин. Твой проблем дали отказваш или приемаш. При мен беше подводна гимнастика - индивидуална, после тичах на нещо дето ти се прави на кръста с лечебен крем, после тичах на галванична вана с ток, т.е. във ваната се пуска ток и нещо те боцка по цялото тяло. Много било полезно...После се връщаш на басейна да се топиш до 20 мин, лежиш отново 20 мин на шезлонг за почивка и пак отново. Та с една дума цял ден тичаш гол и мокър. До тук всичко е прекрасно, минаваш през коридори в японски стил с изрисувани цъфнали вишни, катериш се по стъклени асансьори , ту нагоре, ту надолу, все някаква терапия правиш. Наистина е елегантно, направено с вкус, без капка пошлост и кич. Връщаш се вече в стаята си, отново дърпаш един душ, и подсушен се готвиш за вечеря в ресторанта. Вече си и премрял от глад, защото водата и процедурите са те изтощили напълно, а и самата вода в басейна е 36 градуса , а и самата зала е топла и влажна, кислород няма. А, има и спасител, който наблюдава през цялото време за да не се гътнеш случайно, защото някои хора прекаляват със стоенето във водата и съответно колабират, та се вика Бърза помощ.
 Така, вече съм подсушена и към 19.45 ч  се отправям към ресторанта. На път за там, усещам аромат по коридора на пържен лук и аромат на гадна скумрия... мина ми през акъла, че тази воня не е на добре, ама пък с този лукс който ме заобикаля решавам, че съм в пълна грешка. Влизам - блок маса. Поглеждам и на първо виждане се мъдри един таратор в един казан с повече вода от колкото е необходимо, подминавам. Супа - пилешка, добре, ама с неясен цвят - подминавам. Пиле - в някакъв сос с необясним кафеникав цвят, брашнен, влачеш се, не, не става и това. Телешко - със силно кафяв цвят и нещо вътре не е напълно ясно какво е и това е подминато, а ето я и моята вечеря - спагетки, чудесно, има и пармезан в една купичка, да, ама не, защото не са приготвени преди половин час примерно, а  вероятно още през деня и са се спаружили и са вече твърди, това го разбрах след като си сервирах, а и аромат....не, не, не е както трябва да бъде. Нищо де, не е по мой вкус тази вечер - няма проблем  има и други вечери, а и закуски също. От глад няма да умра за една вечер. Сутринта ставам, душ отново и слизам на закуска. Изненада - яйца сварени - чудесно, пържени няма, не се предлагат, омлет има - отново странен цвят, пропускам го, масло - има, ама е българско и мирише отвратително на мандраджийско масло, не, не става, кренвирши има - ама защо са с този тъмно червен цвят , не, не стават и те, остава да си препечеш филийка хляб на един стар, стар, допотопен тостер който бавно загрява едва-едва, ама то и от един вид хляб само, онзи от нарязания, от най-лошия - заводски едно време го наричаха и да му лепнеш една -две пресни краставички за да можеш да преглътнеш. Това сокове - не е познато, това кафе... ще пия на Лоби бара, това банички, кроасани, кифлички....не е познато, какви неща ви изброявам, палачинки.... глупости продължавам да ви говоря, няма такова нещо, непознато е. Излизаш и си казваш - нищо, има и други сутрини , а и вечери, нали.... Да, ама не, защото това продължава да се повтаря до безумие, храна под всякаква критика, лоша, лоша и лоша. Слаб 2!! Е, все пак като не ми харесва има и кръчми, проблем нямам, все ще хапна нещо там, да, ама пак не, щото в тези кръчми няма абсолютни никой, не видях клиенти, което ми говори, че отново храната ще е лоша, претоплена примерно, или току-що размразена. Не бих рискувала да ме отровят. Опитвам се да хапна нещо в още по високата звезда, 5 звезден - "ДианаМар", като първо си поръчвам едно хубаво кафе, а после питам дали ще ми направят палачинки със сладко.. Получих отговор, цитирам:
- не, палачинки не предлагаме, но има сладоледени торти...
-?!? зима е, нали, какви сладоледи, какви 5 лв се търсят.
- нещо друго...???
- ми, няма..
- кифлички, кроасан...??
- ниЕ, не се предлагат...
Отказах се и от това, не става.
Едната вечер имаше за вечеря картофени кюфтенца, прекрасно, да ама пак не, щото отидох в 7-45 ч и те бяха останали само 2 бр, цитирам:
-може ли още едно картофено кюфтенце...
- ми, свършиха...
- ами , изнесете, ще изчакам..
- ами, съжаляваме, няма повече...
- е, как ще свършат, та сега е 7.45 ч до 21 ч има още толкова време за вечеря...
- няма повече...няма, друг път...
Така че бях принудена да нападна магазинчето за сувенири, където се предлагаха чудесни бисквити с боровинки и с това оцелях 7 дни, като си купих и ябълки, мандарини и солети. Г-жата от магазинчето беше така добра да ме зарежда ежедневно...
Какво да ви кажа, да се смея ли, или да им се чудя на акъла ли, на цените ли които са достатъчно високи, горе ви написах всяка допълнителна терапия колко струва, да повторя - около 100 лв за 60 мин, то хубаво че е лукс, чисто е, даже е перфектно чисто, внимание, любезност, ама всичко това е до време, а и на третия ден си озверял от глад, прискърцал със зъби.  Вярно е и това, че мои приятелки бяха миналата година на почивка, също за 7 дни и ми разказаха, че храната е под всякаква критика, но аз ги обвиних, че са злояди,, капризни и лакомници, а и дебели, та имат нужда от малко глад, да, ама не съм била права , изпитах го на собствен гръб, грешката е моя. Но пък погледнато от друга страна се погрижиха за моята фигура, минус  3 кг, не че имах нужда, ама пуста женска суета....зарадвах се, че не съм се освинила.... Wink
Така се прави туризъм в нашата страна. Лукс и глад! Ако искаш, твой проблем....
Не бях само аз недоволната от храната, разбира се, но пред другите ти болки, неприятности, страхове които имаш вътре в себе си, това  започваш да го прескачаш и те, собствениците вероятно на това залагат. Нищо де, аз си изразих мнението направо в очите на Гл. готвач, ама какво от това. Предложих му да го изпратят командировка само за 4 дни - два дни пътува и два дни е на място и е предостатъчно, до Турция или Гърция `щото е най-близо и то не в 4 звезден хотел, а в 3 звезден и после да се върне и да разказва, нека да усети и разбере как се хранят туристи, да почувства аромат на хубава храна , съответно и поднесена.... не зная дали ме разбра, `щото ме гледаше тъпо и безизразно , неразбиращо, мълчеше ....Това, че покривките на масите са в  мръсно жълт цвят и едни такива лъскави, сатенени и не се сменят след всеки, а само се изтупват върху пода и се обръщат на обратно отново и отново, това, че са в петна на кой му пука, това, че не са снежно бели и  с платнени снежно бели салфетки, на кой му пука...Защо ви го споделям ли, защото това е 4 звезден хотел или има претенцията за такъв и е на крачка от 5 звезден и то я няма, защото все още няма подземен паркинг - това е. Това че с моите пари и с вашите пари печели и затова имам претенциите да получа най-доброто.
Тръгнах си и на първата бензиностанция на ОМV спрях за едно хубаво кафе и да излапам 2 топли банички набързо, това не ми се беше случвало никога до момента, аз никога не спирам на път, просто карам до крайната цел и това е.
Това е милата ни родна картинка на туризъм в България. Не бях ходила от 20 години у нас на почивка, и ако не ми се налагаше нямаше и да стъпя, ама сега...ще търпиш, Марче пък ще си носиш суха храна за друг път...
Атмосферата каква е там, ами като обстановка е изключително хубаво, но иначе не е много добре, всеки с някаква болест по костите, кой куца, кой с бастунче, кой с болки , кой с операция и болки къде сполучлива, къде не и всички с надежда, че водата ще им помогне... не зная. Може и да е така. Само разбрах, че там или където и да е другаде с минерална вода се ходи по няколко пъти....
Градината е прекрасна!! Там можеш да изпиеш кафето по хавлия и да запалиш цигара, после обратно да се топиш в басейна, после пак така...Времето ми се случи повече от прекрасно  за този сезон - 14 градуса, слънчево.
Това е драги колежки/колеги
приемете го от страната на хумора, не е болка за умиране. Това са "малките" неуредици, български. Ние сме си свикнали някой " да ни цака с топла бира".... Mr. Green
Дали ще отида отново, не зная, да си кажа честно не бих, но ако трябва по препоръка на доктор, вероятно ще ги посещавам отново, но следващия път наред ще бъде "ДианаМар" за да видим как ще се представят. То, ако храна отново няма, поне има пиано на живо в Лоби бара.
Това е от мен. Отговарям на всички въпроси.  Simple Smile
 Grinning
PS забравих. Има и фитнес зала, лежанки, пътека, колело и онова как се казваше, кростренажор. По едно чудо е безплатно всичко. Само аз бях посетител.

Последна редакция: пн, 28 ное 2016, 00:56 от marchеva14

# 611
Марчева, с удоволствие и усмивка те изчетох  Hug
Ами... няма изненади никакви, разбирам, в българския туризъм и предоставяне на подобни услуги.

Но, освен 3те килограма надолу, с какви други екстри се сдоби все пак?
Нали за подобрение на някакви болежки си се впуснала в това фиаско?
Щото багажника мога да го напълня с храна, ама все пак струва ли си?

# 612
Марчева , Peace bouquet Laughing , развесели ме максимално !
Само не хванах  в х-л "Севтополис" ли беше ?
Аз съм ходила  два пъти  през май-юни  в стария соц. с трите блока  и големия басейн . Храната  беше гадна , но пък заведенията в центъра на селото бяха пълни  и  беше добре .
Опитай  на Поморие  , калните им бани са за  нашите кръстчета .
Преди няколко години ходихме  през септември /платено/  -по две процедури  на ден  със закуска и вечеря на блок-маса . Храната беше  добре . Дъртите  германци  се връщаха да взимат по 3-4 пъти , преяждаха и заспиваха  на масите  Rolling Eyes
Стаите  обаче  бяха към морето  и  прибоят беше ужасяващ , хем бяхме на  ет.3 ,представям си на долните два етажа  какво е било  Close Купихме си тапи  и свикнахме  да заспиваме с тях .Стаите  бяха силно соц . , но като си изчистиш веднъж - става .

# 613
Марчева, както винаги чудесно описание, прилича на добър пътепис. Аз бях в Севтополис в края на септември и началото на октомври и споделям всичко написано от теб, с изключение на храната. Беше много добра и разнообразна, нищо не свършваше. Сутрин имаше и палачинки и банички и яйца на очи, мед заедно с восъчната пита и т.н. На вечеря имаше пъдпъдъци, телешко, заешко и прочее, включително много интересни салати и....хубави десерти. Та аз не се върнах с минуси в килограмите определено  Mr. Green Имаше и доста избор в ресторантчетата в града, които впрочем са не повече от 3-4 на брой. Но мисля тогава е било повече посещавано и на това се дължи разликата в качеството....Севтополис ако това са ти предлагали за храна е яка излагация, жалко, защото мислех редовно да посещавам хотела в бъдеще. А и за Нова година четиридневен пакет за двама е над 1400 лв със закуска и вечеря. Цените са много, много високи за градче като Павел баня. Относно Диана мар аз като че ли си оставам фен на Севтополис. Диана мар е на улицата практически и външният басейн граничи с паркирали коли и минувачи. Имаше оплакване от храната и обслужването и за този хотел. Не зная дали зимата няма да е по-добре в Маркони, така и така се ползва само вътрешен басейн.

# 614
  • Варна
Аз бях от 6-ти до 16-ти Ноември в клиника Гечеви. Доволни сме много от всичко, храната беше перфектна, процедурите, обслужването, абеее всичко. Издразниха ме само докторите Гечеви. Обидиха ми се, защото им отказах екстензии, казаха че само с тях могат да ме "оправят", но аз се аргументирах категорично защо не искам ... Бяхме 3-ма човека с малко дете в апартамент и платихме 1700 лв., всички ходихме на процедури. Имахме направления за физиотерапевт, за 7 дни, те покриват процедурите, следващите 3 дни си плащаш. Не знам дали има ефект от процедурите при мен, но баща ми и съпруга ми са добре в момента ( единия е с бълджинг, а другия с ДХ в лумбален и торакален дял.

Общи условия

Активация на акаунт