При ОКТОМВРИйките настава оживление, стягаме се за родилно отделение

• 69 188
  • 738
  •   1
Отговори
# 480
Честито на всички мами. И нас днес ни изписват. Пожелавам на всички мами с тенденции за нормално раждне и особено на нераждалите към момента, да бъдат много спокойни, да мислят позитивно и най-вече да изпълняват каквото им се казва по време на раждането и всичко ще е ок.

# 481
И аз да дам отчет LaughingДнес на прегледа док ми каза ,че бебо е 3200,доколкото може да го премери Simple Smile Имам 1 см разкритие,и ако не родя на 2 на преглед пак:)
Почва да ме хваща бъзето въпреки ,че ми е второ Blush
Честито на Бени,жив и здрав да е мъника:))

# 482
Днес май няма бебенца  Thinking или поне никоя майка още не се е похвалила  Laughing
Аз от вчера не съм пила магнерот и вече имам някакви странни болежки...я кръст...после яйчници, корема ми се стяга, гледам повече да си лежа и почивам ,за да добутам поне до прегледа др сряда.

# 483
Днес май няма бебенца  Thinking или поне никоя майка още не се е похвалила  Laughing
Аз от вчера не съм пила магнерот и вече имам някакви странни болежки...я кръст...после яйчници, корема ми се стяга, гледам повече да си лежа и почивам ,за да добутам поне до прегледа др сряда.
Аз също от утре спирам магнерота и много се притеснявам, т.к. и с него ми се стяга корема макар и да лежа постоянно. При теб болките след спирането ли се появиха или ги имаше и преди това?

# 484
Имах ги и преди това,но много рядко,а сега като походя повече или започна да чистя у нас и веднага ме стяга корема и то вече с болка.Днес тръгнах да си пооправя къщата, но стигнах само до оправяне на леглата и цял ден се търкалям на дивана пред телевизора.Хвана ме шубето  Confused Оставих покъщнината на ММ пък дано издържа до 10.

# 485
Хей как сте? Аз и моето бебче правим опити да се кърмим, мисля че скоро всичко ще е наред по темата. Той има газове/колики от днес и се мъчи, но ще го гушкам много и всичко ще е наред. След операцията ту съм добре, ту като пребита надявам се утре да имам повече прогрес и да съм по активна мама! Как са другите бебчета и мами?

Успех на всички чакащи! Скоро много щастие на всяка от Октомврийките!

# 486
  • София
Хей как сте? Аз и моето бебче правим опити да се кърмим, мисля че скоро всичко ще е наред по темата. Той има газове/колики от днес и се мъчи, но ще го гушкам много и всичко ще е наред. След операцията ту съм добре, ту като пребита надявам се утре да имам повече прогрес и да съм по активна мама! Как са другите бебчета и мами?
Кратък отчет и от мен Simple Smile
Ние сме добре Grinning Още не мога да се нарадвам на бебето, толкова хубаво и мило ми се вижда. Heart Eyes Първия ден в реанимацията (веднага след операцията) ми го носиха 4 пъти да се учим да се кърмим. Имах коластра, но дохранваха бебето и с АМ. Аз исках още първия ден да почна да се изправям и да се движа, но категорично ми забраниха Laughing Щях да се пробвам да ида да видя бебето въпреки това де, ама ме бяха заковали за леглото с катетър, абокат със системи, електроди и каквото човек се сети.
На следващата сутрин другото момиче от реанимацията го изнесоха с инвалидна количка, но като ми я докараха на мене само им се смях и казах да не се излагат. Станах си сама и благодарение на обезболяващите относително добре си се чувствах. Веднага щом се пренесох, помолих да ми донесат бебето и от тогава е само в моята стая. Взимат го само сутрин и вечер за тоалет. Така че гушкаме се, храним се, даже си спи при мен доста често, че в креватчето много мрънка и се върти, а като чуя, че хлипа, и сърцето ми се къса.  Sad 
На моменти ме хваща едно ужасно следоперационно главоболие, но като поспя и пия повечко вода, минава. Друго неприятно е, че много ме болят зърната от кърменето, едното даже стана на рани, та от утре ще мъча с помпата. Бебето засуква страшно силно и е много лакомо, даже му се сучи, когато не е гладно, така че се радвам, че донесох залагалката. Колики засега като че ли нямаме, но имаме възпаление около оченцата, а тая вечер и температура от 37,4 заради която педиатърката ми я взе за вечерта.

# 487
  • Варна
Честито на появилите се бебоци да са живи и здрави и много весели и щастливи  Hug
За разранените зърна се мажи с кремче Лансинох Lansinoh в лилава опаковка малкия 30мл. Е около 12лв а големия 100мл. Е около 25лв. Много помага и е без отмиване не е вреден аз с първото ми бебе само него ползвах постоянно през час два се мажех преди по време и след кърмене много помага  Peace
Сега пак ще си го взема и ще се мажа от по рано за подготовка, но като цяло около 2-3 седмици е дискомфорта във гърдите и после се оправят и всичко е наред Simple Smile

# 488
  • Откъм Варната
Ехааааа не съм влизала от няколко дена и тука се напълнило с бебоци. Честито на всички мами  Hug

На мен вече много ми тежи, след 10-ти до 15-ти най-вероятно ще е секциото, днес утре ще се срещна с лекаря и ще се разберем.

Има ли възможност да ме добавите във Фейсбук групата, там ми е по лесно да влизам през телефона ?

Лек ден на всички!

# 489
Да ви кажа за разранени зърна на мен ми предложиха и двата пъти загряваща лампа в болницата . Ползва се между кърмения за по 5-10 минути и помага за бързото зарастване на раните. Сега не ми се наложи, но първия път беше ужас с тия зърна... И с лампата в комбинация с едно ланолиново кремче оправих. Но общо трябваха около две седмици, за да се оправят напълно.
Тука децата са през цялото време с майката от самото начало (и при оперативно раждане) и ги взимат само, ако тя поиска.
Иначе, ние днес си отиваме вкъщи. Последните две нощи ми бяха безсънни, на практика... Почна се, хаха. За сметка на това, човекът спи по цял ден без проблем. Явно ще работим бавничко в посока обръщане на режима. Та, ще е весело с каката вкъщи, но ще се справим Wink
Хубав ден на всички!

# 490
Добро утро! Искам да ви попитам възможно ли е изтичане на околоплодните води без никакви други симптоми за раждане . Аз сутринта като си стоях се подмокрих и си мисля че са водите сега отивам до акушерката да видим какво ще ми каже тя.   Flutter

# 491
Добро утро сега бях на запис нормален е 154 ,казаха ми нещо за левия джоб ,че са намалеводите или нещо от сорта не запомних по различен бил от десния термина ми е 5 октомври и кръвното ми е 140 т какво Значат тези неща според вас ? Наближава ли раждането може ли до ден два да е? Малко се притесних може ли от това да вдигнах кръвно

# 492
Анита, не се притеснявай. Ако имаше нещо обезпокоително, щяха да ти кажат. А раждането ти със сигурност наближава Wink

# 493
  • Варна
Анита недей да се притесняваш, ако е имало нещо смущаващо за лекаря е щял веднага да те хоспитализира. То така или иначе имаш още 6 дни до термин все през тези дни ще се случи, просто бъди спокойна когато се случи ше разбереш няма как  Hug Crazy

# 494
Анита недей да се притесняваш, ако е имало нещо смущаващо за лекаря е щял веднага да те хоспитализира. То така или иначе имаш още 6 дни до термин все през тези дни ще се случи, просто бъди спокойна когато се случи ше разбереш няма как  Hug Crazy
е да така е ,но съм притеснителна и ме страх от раждането и това кръвно високо не се чувствам зле не ме боли глава ...

Общи условия

Активация на акаунт