Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 43

• 157 576
  • 802
  •   1
Отговори
# 75
Привет!Аз все още си тътря предоператияните химии,нямат край... ooooh!Цикъла ми пропусна един месец и си мислех че от химиите ми е спрял.Да де ама сега,преди последната химия пак се появи Rolling EyesДали е нормално?

# 76
  • Europe
Здравейте мили хора, покланям ви се, какъв силен дух само носите bouquet  Peace
Влизам да търся информация, за дете болно от левкимия. Става въпрос за детето на моите приятели, които в момента са потресени, паникьосани и са 24 часа до леглото му в болницата и нямат все още силите и концентрацията да се окопитят, не им е до форуми и компютри въобще. Искам от сърце да им помогна, но не зная как. А болестта е доста остра и бурна. Трагедията започна сега на 13.09, едва от 20 дни (до вчера тичащо цяло лято здраво право дете, спортист и изведнъж, толкова агресивно и зло чудовище го покоси като гръм от ясно небе).

Няма време за губене, правя това вместо родителите, искам да проуча максимално много възможности за да мога да им го предам в сбит вид и да спестим време, надявам се всеки момент те да се окопитят и да се захванем с решаването на проблема. Вече излезе диагнозата - изключително рядката Остра миеолидна левкимия М7. Взети са му 4 пункции, в момента започва втори курс химиотерапия, лекарите абсолютно нищо не казват - чакаме, чакаме ... нищо не можем да кажеми това е ...

Търся и събирам всякаква информация за болници, доктори, лекарства, държави, излекувани хора ...

И не на последно място, моля посъветвайте ме как да вдигнем духа на това детенце. Той по принцип е със страхотно чувство за хумор, жизнен, енергичен, красив, спортен тип момче на 11г. - кара сърф, ски, тренира катерене, учи се добре, уникално момченце Cry Cry Cry В първите дни само питаше кога ще тръгне на училище, защо не може да се вижда с децата, а от една седмица гледа в една точка и вече не разговаря, когато е буден от морфина де (татко му твърди, че много бързо всичко е осъзнал и му се е изяснило за какво става въпрос) ... за болките, повръщането и т.н. не искам да ви затормозявам. Сега най-важното е да намеря верния път да му помогнем.

Зная, че футболистът Стилян Петров беше със същата диагноза и се излекува успешно, слава на бога  Praynig. Търсих го в Туитър, писах на фондацията му 4 пъти .... но нищо ... няма мейл, няма как да се свържа с тях, само една форма за попълване.

Зная, че вие тук знаете всичко, всяка капка информация ще ни е от полза на този етап, благодаря ви предварително  Hug

П.П. не намерих подобна друга тема, моля ако поста ми не е за тук, нека да бъде преместен на правилното място

# 77
Алейна, ако можете да се свържете с родителите на Бети от групата Help Bety/ Да помогнем на Бети във фейса. Тяхното момиченце се излекува от левкемия в клиника в Братислава, тя имаше и усложнения, но сега е добре.
 Не знам в коя болница е детето, но трябва да го посещава детски психолог. Ако науча нещо др.полезно ще ти пиша.

# 78
  • Europe
Veniz Hug сърдечни благодарности, това е толкова оптимизираща информация.
Задължително ще проуча.  Hug

# 79
Здравейте, моля за информация и помощ в следната ситуация: предстои ни да направим ПЕТ скенер след което е назначена лъчетерапия - питането ми е къде за София е най-добре да се направи лъчетерапията, в смисъл къде са най-добрите апаратури и специалисти - благодаря предварително. Става дума за жена с мастектомия и метастази на лимфни възли, до сега не са ни назначавали нито лъче нито химио терапия- беше само хормонално лечение с таблетки и 3 г. след мастектомята се появи метастаза в Лимфен възел. Моля да ме ориентирате къде е най-добре в София да се извърши лъчетерапията.

# 80
  • на път
Здравейте, моля за информация и помощ в следната ситуация: предстои ни да направим ПЕТ скенер след което е назначена лъчетерапия - питането ми е къде за София е най-добре да се направи лъчетерапията, в смисъл къде са най-добрите апаратури и специалисти - благодаря предварително. Става дума за жена с мастектомия и метастази на лимфни възли, до сега не са ни назначавали нито лъче нито химио терапия- беше само хормонално лечение с таблетки и 3 г. след мастектомята се появи метастаза в Лимфен възел. Моля да ме ориентирате къде е най-добре в София да се извърши лъчетерапията.

Hug Това е Човекът с голямо Ч и най-съвременната апаратура за момента.
http://cityclinic.bg/bg/sofia_oncology/doctors/d-r-nikolaj-nedev

# 81

Hug Това е Човекът с голямо Ч и най-съвременната апаратура за момента.
http://cityclinic.bg/bg/sofia_oncology/doctors/d-r-nikolaj-nedev

Много благодаря - и ние в тази клиника сме се насочили и подали документи вече за ПЕТ скенер, аз исках там да правим и лъчетерапията, но майка ми не иска защото не и било удобно за пътуване от вкъщи - извинявам се, но ако някой знае как минава тази лъчетерапия  и какво точно се случва моля да каже - всеки ден или се ходи и колко време - предполагам два месеца приблизително, четох че се прави 2 дни почивка на седмица, ще и трябва ли придружител при сеансите ако може някой да разкаже който има информация, иначе и аз това разбрах че тази клиника е най-добра в София.

# 82
Прави се за по няколко минути на ден (обае може да се чака повече), от понеделник до петък. Уикенда почивка.  Продължава колко кажат лекарите.

# 83
Здравейте Heart ето ме на линия "чисто нова",оперирана "съкратена с една гърда Simple Smile "Чувствам се добре/доколкото е възможно/.С 7 предоперативни химии съм и от операцията /15.09./забелязвам ,че трудно раздвижвам ставите ставайки , имам болки.Как мислите нормално ли е ? Другото,което ме притесни е ,че принципно знам,че лъчетерапиите се правят месец след химиите/следоперативни в случая/,а днес мои дружки като отишли за епикризите  са ги накарали да се запишат за лъче като им е казано,че може и едновременно да се правят двете!!!???Моля ви да кажете какво ви е мнението !

# 84
Нормално е да имаш болки, но това което те боли май не са стави. По-скоро е от срязаните мускулни влакна, които са били на гърдата свързани към мускулите на ръката. Аз съм със съвсем малка операция - изрязали са ми парче от порядъка на 7-8см и ме стягаше повече от половин година след операцията като ставах.
А относно терапиите - кога как и какво - лекарите ти и сестрите знаят най-добре, питай наред докато не получиш отговор и гледай да не пропуснеш нещо.
Споко и успех  Hug

# 85
Нормално е да имаш болки, но това което те боли май не са стави. По-скоро е от срязаните мускулни влакна, които са били на гърдата свързани към мускулите на ръката.
Не Фри,говоря за болки в глезени,колена  и най-вече в бедрените стави.Това е при всяко ставане ,докато направя няколко крачки .

# 86
Фри,говоря за болки в глезени ,колена ,а най-вече в бедрените стави.Така е докато направя няколко крачки.

# 87
тези болки не са ти от операцията, по-скоро от егн-то, търси си проблема и се лекувай.
А като влезеш в менопауза (ако още не си) и като се полекуваш с разни препарати ....както казваше един мой лекар.... още повече ще те заболи, но от това не се умира.... Mr. Green

# 88
Ха ха Фри,само на 52 съм.Просто мислех ,че е по-скоро от химиите дори ,шшшшшт да не чуе дяволът,онова да не е тръгнало по костите,ама щом е от ЕГН-то по-спокойна съм  Joy

# 89
  • София
И от химиите и от ЕГН-то са болките. Но направи сцинтиграфия, за да си спокойна.

Общи условия

Активация на акаунт