Първокласници 2016 - 2017 г. - тема III

• 72 180
  • 766
  •   1
Отговори
# 405
  • София
valeriq.k,  поздравления за красивата прическа!!
Радина, браво за медал, още успехи пожелавам!

Ние имаме модул физическо в понеделник като нулев час. Някак нечовешко ми се струва да се започва в 7.45 с тичане по двора. При нас всички деца имат усмихнати шестички, г-жата каза, че ще ги поощрява. Обаче онзи ден някакви момчета й обидили 'произведението' , едно картонено кученце, плюс нея самата. Не пожела да ми каже какво точно са й казали. След което получих запитване : " мамо, майките на тези момчета защо не са ги възпитали?". Досега имахме късмет и в забавачката, и в предучилищната да бъдем с добре държащи се деца. Но за всичко си има първи път. Тя не го е приела като обида към нея, което ме радва.

# 406
Ние сме с нова учителка след предучилищния клас, която още се ориентира в нивото на класа и на всяко дете. На 16-ти им дала да пишат чертички и да оцветяват нещо. Моята надраскала на бързо картинката колкото да се видят цветовете и казала, че това е достатъчно. Учителката я попитала дали ще си довърши картинката на следващия ден. А моето диване казало, че няма защото и е досадно и скучно.  Joy Joy Характер!
Хич не се и учудвам. Първо оцветяването и чертичките са и най - досадната работа. И второ още миналата година децата пишеха ръкописни букви.
В края на месец ще имат тест за определяне на входното ниво и се надявам всичко да си дойде на мястото.

# 407
Ние също имахме голям късмет с групата в градината  - страхотни деца, не сме имали никакви проблеми, ама никакви.
Сега, в класа, вече забелязвам 1-2 "келешчета" (ако мога така да се изразя, защото едното псуваше на майка дядо си  ooooh! )
На този етап не е имало нещо конкретно към моето дете, но наказват целия клас да стоят прави, заради проявите на тези келешчета.
Синът ми казва, че си пише и си върши работата и извъеднъж го наказват. Още днес ще обърна внимание на учителката, да наказва само провинилите се, а не и тези, дето си вършат задачките. Далеч съм от мисълта, че моето дете няма да бъде наказвано, но нека да е за нещо, за което се е провинило. Иначе малко ми се губи идеята....

# 408
  • Варна
Проблемът ни със занималнята се разреши така внезапно, както се и появи. Оказа се, че в класа дошло още едно дете, което щяло да ходи, така че бройката се оправила. Сега вече са 23 деца.
Дъщеря ми е ентусиазирана, става сама с будилник и има желание да ходи.
Все още нямам наблюдения как е класа. Учителката ни направи много добро впечатление, беше много подготвена за първия учебен ден, стаята им е прекрасна. Ще използваме ClassDojo като система за обратна връзка. Там пуска снимки от часовете и ще отбелязва напредъка на децата.
Все още нямат домашни и май нищо не са писали. Програмата им е добре организирана, 3 дни имат 5 часа, 2 - по 4, но последните часове са физическо, час на класа, хореография, а в петък е съвсем лежерна.

# 409
Как сте мами на първолачета?

Толкова много тежи раницата, че едвам я нося аз, пък какво остава за детето. Днес занесохме и материалите по рисуване, ще стоят в класната стая. В събота бях забравила да сложа един учебник в раницата, та детето ми беше сърдито. Blush
Купих и кутия за сандвичите, всички имали такива и ние да не останем по назад, но признавам, че наистина е много удобно. Намазах филийка с пастет, нарязана краставички и едно варено яйце. На долният ред обелих и нарязах една ябълка. Отделно има и левче, макар че то и стои в портмонето от петък. На обяд госпожата по занималня ги води на стол да обядват, мисля че тази храна и е достатъчна.
Утре ще имат физическо, два дни подред, та се чудя дали дали там ще се преобличат с анцузи или направо да си ходи с него? Сутринта с една майка коментирахме, че искала да се и преобува с други маратонки, да не си хаби новите. Струва ми се безсмислено, едно че ще отнема време, а и на детето ще му е неудобно.

Забравих да кажа, че в класа си имат побойник. Две от момчетата са се сбили, по точно едното е натупало другото и му разбило носа. Набитото момче е от групата в градината и щерка ми ми разказа колко мъчно и станало. Та викали родителите след училище, но какъв ще е резултата не знам.

# 410
  • Варна
Нашата първокласничка ходи с мерак на училище.Похвалиха ми я, че била много самостоятелна и организирана.До тук домашни не сме имали, учителките казаха, че има време, гледат да не ги товарят още много, което е добре.Иначе ни беше казано, че домашните ще се правят в занималнята, само за почивните дни ще дават по нещо по БЕЛ и Математика.
Учителките ми допадат, поне за сега.Класната е възрастна, с опит, малката каза, че била много добра.От занималнята учителката е по-млада, много мила и позитивна и децата видимо я харесват.По английски също им допада госпожата, тя е друга и преподава и на по-големите.И по информатика е друга учителка.
За класа не мога да кажа нищо още.Ние познаваме няколко деца, с две са били на градина заедно.Рано е да се каже още какъв е класа, още не са се отпуснали всички.Е, има и палавички, но то във всеки клас има.Ще видим дали сме случили на клас.В градината и ние имахме късмет с хубава група, не помня да е ставало изобщо нещо фрапиращо там някога.
От днес вече си имаме и стол за обяд.Нашите са с кетъринг - 3.20 на ден.Няма купони, плащаме в края на седмицата, за колкото дни обядвало там детето.Аз я записах, менюто сякаш бива.Сега правя кутия само за закуската, защото съм сигурна, че няма да яде безплатните закуски оттам.Тя хапва малко преди да тръгне, в голямото междучасие хапва от кутията плод + още нещо.
Програмата ни е по 5 часа всеки ден и един само е 4 часа.Почват от 8.25ч. всеки ден.

Допълвам - нашите ще се преобличат за физическото.Носим нещата в понеделник, в петък ги вземаме.Но моята дъщеря си беше прибрала чорапките и тениската, защото се била изпотила.Аз предпочитам да се преобличат, все пак се потят, иначе цял ден може така да ходи.Тези два дни имаха физическо и само тениските са си сменили, който е бил по къси панталонки или клинче можело да остане с тях.

# 411
Mmilityy, дъщеря ти в частно училище ли е? Доста по различно е от нас.

# 412
  • София/Севлиево
Нашата програма е 3 дни по 5 чада,два по 6...От понеделник до сряда имат физическо и тая сутрин малкия го пратих направо по анцунг(за ужас на баща му),обаче ако трябва и да се преоблича ще мине целия час.Днес ще са на стол,взех купони до сряда,дано няма таратор,салата и зеле,че ще си остане гладен(той не яде сурови зеленчуци)...Днес ще ида към 12 и ще съм с него,пък ако се справи ще се храни с другите деца,ако не се справи ще процедирам като миналата година-храната в съдинките и се яде у дома...

# 413
  • вече Пловдив
И аз бях в дилема как да я пускам в дните като днес, в които имат физическо. В петък беше с шорти (къси панталонки) за спорт, но днес мислех да я пусна с анцуга за физическо и с една резервна тениска, която да облече след физическото. Сутринта обаче  се разколебах и й дадох клинче, защото тук е топло все още.
Останалите деца също си бяха с анцуг/спортен екип. Само 2 момиченца бяха с рокли и спортен екип в раничка. Явно планират да се преобличат в междучасието  Rolling Eyes Моята щерка обаче много бавно се облича и ще мине половината час, преди да е готова...

# 414
Нас госпожата си ни помоли, в дните, в които има физическо, да си идват спортно облечени и да им слагаме по една тениска за преобличане, ако много се изпотят. Защото губели много време в преобличане.

# 415
  • Варна
Mmilityy, дъщеря ти в частно училище ли е? Доста по различно е от нас.
Не, в обикновено училище е, целодневна форма на обучение са всички класове.Всеки клас си има освен класна и отделна учителка по занималня.
Ако питаш за кетъринга, казаха че работят с един определен от няколко години, били доволни.Мисля, че е тристепенно менюто.Днес ще разбера дали е така - супа, основно, десерт.

За физическото съм избрала удобен анцуг, гуменки / за салона/, които са с ластик и се обуват лесно.На двора ще играят по маратонки, нейните съм им сложила ластични връзки, за да не се тутка излишно да връзва връзки, макар че умее.Искат им бели тениски.Купих 3 да има за 3-те часа седмично физическо.

# 416
При нас изрично са ни казали за дните в които има физическо да са спортно облечени защото нямаме съблекалня. Иначе спортното обличане да се разбира долнище на анцунг, защото горе са с униформени тениски и суитчери.  Отделно, че класната каза, че не е проблем да си идват така и всеки ден.

Часовете ни са всеки ден по 5 часа, като единия ден ще станат 6 с часът по религия.

# 417
 Момичета, аз съм тотално разочарована от учителката. Всички негативни коментари, които бях чула се оказаха вярни и колкото и да се беше подготвила за открития урок на 15-ти, от там нататък всеки ден след училище ме изненадва с неадекватното си държание към моето дете, и към мен дори като родител. Признавам си , че детето ми е разсеяно и има нужда от внимание и от напътствия, а като ми разказва как преминават дните, то със сигурност не ги получава. Говорих и с други майки, които също не са доволни и даже обмислят вариант за преместване в друго училище. Опитах се да разговарям с нея, но никакъв диалог не се получи, само мълчи , прави разочаровани физиономии и нищо не казва. Сложила го е на последен чин , а той е едно от двете деца с очила в класа. Ако днес не го премести по-напред , ще трябва да я помоля да го направи  Sad Детето иначе ходи с желание на училище , и се надявам така да бъде и за напред.

Домашни за сега не им е давала, но на родителската среща каза че държи децата да имат домашно, което да правят у дома с родителите си. Приготвила съм му по една тетрадка допълнително по български и по математика , на които ще работи само вкъщи. Ще пише допълнително и ще преповтаряме всичко, което са правили в клас.
 Физическо имат само два часа по програма , което според мен е малко. Един час английски, който ще учат само устно/ говоримо.  

# 418
  • Варна
Часове по религия ли има на някои места?Ние нямаме и на мен това ми допада.Ако имахме, бих искала да са избираеми, защото аз не  бих я записала на такъв час.В смисъл, хубаво е да има избор, това искам да кажа.

# 419
  • Варна
Уф, моят първокласник много разсеян се оказа! ooooh! Пък аз си мислех, че е по-разумен и акуратен от кака си.
Дотук равносметката Mr. Green (не че ми е особено смешно):
1-ви ден: дават им домашно на отделен лист и той решава да си остави листа в училище, защото домашното било "за утре", т. е., нямало защо да го взема. Rolling Eyes
2-ри ден: позакъсня за първия час, че баща му го води да му правят манту и вечерта, като го питах какво им е домашното, каза, че децата са писали в някаква нова тетрадка, каквато той нямал, оттам било домашното. След сверка с друг родител, се оказа, че домашно изобщо нямат, а децата са писали на допълнителен лист, раздаден от госпожата. Rolling Eyes Същия ден си изгубил лупата към тетрадката по математика. Някой, ако има идея, откъде мога да намеря нова такава, без да купувам нова тетрадка, да пише. Simple Smile Решил да си раздели яденето, за да има и за другия ден  Laughing - съответно, изял само плодовете, а самия обяд оставил за следващия ден. Иначе пък с едно дете от градината, което учи в съседния клас, по време на занималнята отишли до лафката, купили си вафла (с парите на другото дете, ние се разбрахме с родителите да не им даваме джобни) и си я разделили. Wink
3-ти ден: поредното изгубено нещо, този път - несесера към раницата. Днес сутринта го нямаше при пазача на училището, дано да си го намерил в стаята на занималнята, че много ще ме е яд иначе. Rolling Eyes По пътя към класната стая сутринта, много се бил развълнувал от това, че е на училище, и взел да подскача от радост, при което паднал от тежестта на раницата.  ooooh! Не разбрал, че има сандвич (повторих му го няколко пъти) и ял само закуската. Взех го по-рано, та разбрах от госпожата по занималня какво им е домашното и го направи вчера.
Днес - ден 4-ти: какво ли ме чака?! Twisted Evil

Общи условия

Активация на акаунт