Професионални серии за коса - тема 109

• 91 479
  • 737
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Здравейте красавици  Hug
От известно време само ви хвърлях по едно око, но не съм писала, защото съм на друга вълна  Mr. Green
Обещах си да не купувам нови неща в лек опит за изразходване на част от наличностите. Устоях на изкушенията, задоволявайки си шопинг глада с други неща  Mr. Green и съм си дала срок до черния Перко през ноември, когато предполагам, че ще си излекувам абстиненцията, която ме наляга вече  hahaha
Реално за тези 7 месеца, откакто не съм купила нито един продукт за коса  #Crazy #Crazy #Crazy не успях на нищо да му видя дъното, може би с изключение на лилавата серия на Секси с кокосово масло. От нея имам за още 2-3 използвания, но шампоана е още на средата. Маската я използвах и на плажа като ми свърши Суим Кап на ФК. Същата работа почти свърши.

--------------------------------------------------------------------------------------------
Набълзо да отговоря на въпросите за запис, макар, че темата е понапреднала доста.
Благодаря на Епона за хубавото настроение в нея  Hug
--------------------------------------------------------------------------------------------

1. Какви балсами без отмиване сте ползвали и как са Ви се отразили?

Виждам, че някъде се възприемат финишите, като балсами без отмиване. Не са. Те са си точно финиши с различна насоченост, дори и Л2, който масово се харесва и използва. Повечето момичета бягат от такива балсами, защото смятат, че те утежняват косата. Всъщност някой коси реално могат да бъдат утежнени, ако са с тънък косъм, по-редки, но принципно такова утежняване не следва да се получава.
Аз имам любим такъв продукт, макар че той пък не е балсам, а маска без отмиване, но е на същия принцип. Това е маската без отмиване на Орайт. Много приятна и лека консистенция и е перфетна, ако ти се налага бързо да се оправиш и нямаш време да стоиш и да чакаш маската с измиване да подейства или да се занимаваш с балсам. Нанася се точно като финиш и дава плътност, гладкост и хубав обем.
---------------------------------

2. Как бихте определили състоянието на косата си след лятото? По-дорбе, по-зле, същата? Каква е причината?

Косата ми е същата като преди. Здрава и силна, но поизсветля значително. Косопада, който ме мъчи от началото на бременността продължава да е силен, кога малко намалява, кога повече се увеличава, но просто нямах късмета на повечето бременни да им стои косъма по-продължително в Анафаза и да няма косопад по време на бременността. Хубавото е, че макар в началото да се бях уплашила, че няма да ми остане коса, всъщност все едно няма косопад. Косата си е гъста и плътна, блясък и обем - както обичайно.
Сега като се замисля явно трябва да взема няколко ампули на Напура и след раждането да ги започна. Надявам се да не се засили тогава косопада, като наистина не би трябвало, защото причината за косопада след раждане се причинява от това, че около 80% от косъма е във фазата на разтеж, което не е нормално при други обстоятелства. И като отмине този период голяма част от косата минава във фазата на застой /обикновено 2-3 месеца/ и след това във фазата на изхвърляне на косъма, което си е косопада.
Като цяло лятото не ползвах нито една типична лятна серия, освен СС крема на Керазтаз и Суим Кап на ФК и поражения няма никакви.
----------------------------

3. Настоящите Ви "ТОП 3" продукти са?
Добър въпрос  Hug защото те обичайно се менят през определени периоди.
Моите са:
1. Цялата терапия Хроноложист. Оказа се, че за мен това е великолепна серия, особено когато правя цялата терапия. Мъжа ми също много харесва шампоана и все с него гледа да се мие. Аз понеже съм си щедра съпруга не се скъпя и му давам. Дори на неговата коса, която е къса виждам много добър ефект. Плътна, блестяща и в същото време мека. Това за него. За мен мога да кажа, че виждам реална визуална разлика като се измия с тази серия и като се измия с друга. Косата всеки път изглежда добре, но с тази серия някак заблестява повече, по-жилава и плътна, без сухота.
Но при разговор с моята фризьорка от MG за Хроноложист тя ми каза, че клиентки са й казвали, че серията им е тежка. И стигнахме до извода, че явно има разлика между маската за домашна грижа и тази, която е заедно с хайверните ампули, т.е тази която е за терапия. Аз понеже имам само от втората, дори не съм пробвала първата. Та е възможно да е права за това. В момента от 15 ампулки от терапията /подарени 3/ имам само 2 още. Та е възможно да наруша решението си да не купувам нищо до черен Перко и да си ги взема отново. Просто тази терапия е великолепна. С друи продукт до сега не съм имала такъв постоянен резултат за такъв дълъг период от време. Без значение от нуждите на косата.

2. Еластисайзъра на ФК с нероли. За мен страхотен продукт. Толкова добре ми се отразява, че няма никаква разлика дали го ползвам непосредствено след боя или чакам да мине известно време /както е по препоръки на производителя/ Наблюдавам само известно по-бързо изсветляване на косата от него, но същия страхотен резултат.

3. Двойния серум Терапист на Керастаз. Хич не е икономичен, особено на моята дълга коса, но пък е страхотен. Лек, заглаждащ, ароматизиращ и косата е копринена след него.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Извинявам се за дългия пост, ама така е като не съм писала отдавна  hahaha
Преди около месец постригах някъде около 10 см. от косата, може и повече. Не, че имаше нужда, но не я бях постригвала от края на януари или началото на февруари.
Сега изглежда така:

Скрит текст:

# 181
Magnollia,страхотна косаааа  Heart Eyes Heart Eyes bouquet Просто думи нямам!
Аз исках да добавя,че днес получих Nashi Phyto.Като ги поизползвам малко време ще споделя мнение  Simple Smile
Иначе снощи направих нещата,които ме посъветвахте с маслата,които имам-намазах в корена стимуланта на Икаров,а по дължините смесих кокосово+бадемово масло,завих с шапка за баня и спах така.Днес косата ми е невероятно мека и лъскава,благодаря ви! Hug Hug

П.С Знаете ли дали има тема за шампоани за мъже?Търся,но не успявам да открия :/

# 182
Здравейте!
 Аз съм от редовно четящите темата и ми се прииска да подосаждам с някой и друг въпрос Simple Smile
Много дълго време ползвах нещата на Алфапарф и бях доста доволна от тях,виждам обаче,че никой тук не ги ползва,което ме води на мисълта,че явно не са от добрата професионална козметика за коса,за каквато аз ги мислех.
Искам да премина към нещо по-добро,защото след едни руси кичури върху червена боя и последвало русо омбре,вече Алфапарф не се справят с изтощените дължини(довършвам кератиновата им серия),много се заплита и се накъса.
Направих си две терапии в салон Златна рибка с Колорплекс,но освен малко мекота не съм особено очарована от нея.Ще се радвам да ме насочите към нещо друго,с което да пооправя съсипаното.Косата ми е дълга,права и с мазен корен.
Но доколкото чета до тук май само ножицата ще се справи,просто харесвам омбрето и не ми се иска да не го подържам  Tired

# 183
  • Габрово
от толкова съвети и препоръчани продукти вече съвсем се обърках...чета ви ...
извадих си скоро руси и кичури...какво да си взема за възстановяване на косата..

# 184
Аз пък още преди 8-9 години ползвах само Керастас целогодишно.
Тогава наистина си струваха и имаха уау ефект. Не е да не си познавам косата, нацелвах много добре всичко.
Сега просто сериите, които харесвах, не са същите, а новите продукти, които съм пробвала,  не си заслужават парите. Освен ампулите им против косопад. И Денсифик шампоана харесвам, но явно не чак толкова, щом ми стои в банята над половин година. И всичко, което се излъжа да купя, ми престоява по шкафовете дълго.
Днес например ползвах шампоана им за превенция на  косопад. Ами с Ревита и Приорин  косата ми е по-обемна и лъскава. И ми пада по-малко коса с тях.
Керастас специално е марката, която през последните години каквото и да купя, после се чувствам глупаво колко пари съм дала от суета за нищо.
Излъгвам се да купя по нещо по стари добри спомени, но не получавам уау ефект.
С Лакме и Лореал получавам по-добър ефект и с някои непрофесионални продукти.

Последна редакция: пт, 23 сеп 2016, 16:21 от marigold_

# 185
Здравейте,чета ви от няколко страници и съм се спряла на някой серии за коса,да си кажете все пак мнението. От около една година я боядисвам с безамонячна боя,в месеца по веднъж,чуплива,малко под раменете ,но напоследък стана една хвърчаща и по тънка,като цяло е суха,никога не ми се е омазнявала,/то и кожата ми е суха/,но краищата особено сухи,но пък не цъфти.Чудя се между протеиновата терапия Балансиращ хидратиращ балсам ApHogee Balancing ,Шампоан за дълбока хидратация за суха и безжизнена коса ApHogee https://www.zlatnaribka.com/shampoan-za-dalboka-hidratatsiya-za- … sa-aphogee-473-ml ,или една от сериите на L'Oréal Professionnel  ,но коя newsm78,или TEKNIA Deep Care https://www.zlatnaribka.com/lakme/teknia-deep-care--za-iztoshtena-kosa.

# 186
  • Варна
Момичета,  страшен косопад ме налегна.  Ползвах  ампули на лореал и напура и един спрей за стимулиране на фоликулите на медикулис, но ефект зиро. Някакви съвети за друг продукт?

# 187
Момичета , посъветвайте ме нещо предпазващо от парните бани и сауните. Имам суим кап на Ф.К.  , кокосово масло и се чудя  дали да се намажа с кокосовото и да вляза , обаче ме притеснява да не се разтече маслото или само със суим капа и сс крема на керастаз да ползвам ? Коя серия да си взема за там -  хидратираща или протеинова , вие какво ще ме посъветвате?

# 188
  • Габрово
Magnollia,страхотна косаааа  Heart Eyes Heart Eyes bouquet Просто думи нямам!
Аз исках да добавя,че днес получих Nashi Phyto.Като ги поизползвам малко време ще споделя мнение  Simple Smile
Иначе снощи направих нещата,които ме посъветвахте с маслата,които имам-намазах в корена стимуланта на Икаров,а по дължините смесих кокосово+бадемово масло,завих с шапка за баня и спах така.Днес косата ми е невероятно мека и лъскава,благодаря ви! Hug Hug

П.С Знаете ли дали има тема за шампоани за мъже?Търся,но не успявам да открия :/

какви са отзивите за Nashi Phyto Repair Express - Елексир...а също ме интересува ползвал ли е някой същата серия шампоан и балсам...дайте мнение...

# 189
Магнолия, страхотна коса както винаги..  Heart Eyes
И аз напоследък съм малко разочарована от Керастаз, по-скоро от шампоаните и маските.. Финишите им, които имам все още ми действат добре. От шампоаните им започна да ме сърби скалпа, мислех, че проблема е временен, но вече колко месеца е така и то c всичките им шампоани, които имам. Другото което забелязах е от маските им косата ми става една хвърчаща, лека и супер тънка.. Все едно наполовина, никаква плътност или тежест.. Преди не ми действаха така, но сега този "ефект" ме дразни... Давам им още шанс, но да видим до кога ще ги издържа... Joy
Между другото съм приятно изненадана от шампоана за обем на Ливинг пруф. Нямам обаче балсам и го ползвам с балсамите на Алтерна и ми е супер попадение... Нито сърбеж, нито заплитане, приятна и свежа коса... Peace

Последна редакция: сб, 24 сеп 2016, 17:34 от lunna pateka

# 190
Привет. Следя темата от около месец - два. Тогава ме беше налегнал силен косопад. Попрочетох доста коментари и поръчах някои ампули. Подходът беше, че различните терапии са силни в различни неща, да това поръчах по 3-4 от различни. За месец косопадът се нормализира. Сега косата почти не капе - като я сресвам 1-2 косъма, като я мия 25-35. Не я суша със сешоар защото дребосъка ми го е стах. ☺
Нещата, които изпробвах:
Ампула Напура T00 общо 3 ампули, които стигнаха за 6 измиванеия. Много добри впечатления. Сякаш косата ми стоеше по дълго време чиста и много свежа. При последните 3 измивания нанасях от ампулата стоях 20-30 мин. намокрях леко и слагах малко рициново масло в корените. Ефектът беше още по-Добър.
Ампули Напура за косопад. Също съм с добри впечатления. Изполвах ги след Т00. По принцип най доволна бях при тази последователност- Т00/рициново масло / измиване / поливане с отвара от коприва и розмарин / ампула за косопад.
Ампули Лореал аминексил. Доволна съм. След тях имаше видимо по-малко косми по гребена. Усещах леко изтръпване по скалпа, но приятно.
Ампули Денсифик аминексил - не усетих да са по-силни или от Лореал аминексил.
Ампули Денсифик. За сега единствено което поръчах и не ми хареса. Обещават да провокират спящия фоликоли и при 3 месеца употреба 1 ден 1 ампула 1700 нови косъма. Може и да провокират нов растеж, но не мисля да проверявам. Имам много тънка коса и я мия 2 пъти в седмицата. От 1 ампула нанасях 1/3 и два часа по късно косата ми изглеждаше ужасно мръсна и спластена. Не си представям как нанасям цяла всеки ден. Просто не е за мен.😕 От шампоана и маската съм доволна. Косата е видимо по плътна. Сега се чудя дали да рискувам със серума. Страх ме е да не се разочаровам както от ампулите. Ако някой може да сподели впечатления, ще се радвам.
Това е от мен. Благодаря че ви има и че сте споделяли толкова инфо.
 Сори, че стана май дълго.
😉

# 191
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
И мен ме налегна страшен косопад,особенно след измиване.

# 192
Момичета, питах за мение за лака Elnet на Loreal и лака Loreal Professionnel Infinium , но вероятно никой не ги е ползвал, тъй като не получих отговор. Това са двата лака:
https://www.zlatnaribka.com/lak-za-kosa-loreal-infinium-3-500-ml
 http://www.enzo.bg/loreal-paris/elnett-satin-lak-za-kosa-za-obem/
 А мнение за Kerastase Laque Noire имате ли?
http://www.arlen.bg/product/1260/fiksirasht-lak-za-kosa-sas-siln … -noire-300ml.html
Търся лак, който да държи формата, без да слепва( клечкосва).

# 193
Не знам доколко има връзка, защото лакове не ползвам, но пяната на Елнет много я харесвам, не ми става на клечки или с мокър вид.

# 194
Аз съм пробвала най различни лакове, но съм най доволна от Интеса. В най обикновени козметични магазини ги има по 5лв струват. Страхотни

Общи условия

Активация на акаунт