На море в Гърция 2016 - VI

• 112 278
  • 728
  •   1
Отговори
# 480
  • София
alinnna, от Йонийските острови сме почивали на Лефкада и Кефалония и сме се разхождали/хапвали на Паксос. Цените на нощувките и на храната в никакъв случай не са по-високи от тези в северна Гърция, които са ви известни.

# 481
Алина, не се сърди Simple Smile Наистина са много различни трите държави като природа и посока на развитие на туризма. А в Хърватия няма и пясъчни плажове.

За Гърция 3000 не е никак малък бюджет за трима души! Зависи и за какъв период, де, но предполагам, че говорш за 7-10 дни. Много пари са това, които позволяват възможности и в по-луксозен хотел с изхранване, и самостоятелна програма със студио/апартамент и хранене по таверни, НО и в двата случая аз не бих взела пакет от туристическа агенция и бих предпочела собствения транспорт. Йонийските острови не са особено далече и се стигат бързо по магистрала. Лефкада е свързана със сушата с мост (но точно нея не я препоръчвам най-много), а до Корфу, Кефалония и Закинтос фериботите са кратки (в рамките на 1-2 часа) и не много скъпи. Отделно има хубави места за отсядане и плаж и на континента - около Парга, Сивота, Превеза.

Тук на 1-ва стр. и в архивите на темата има страшно много информация, ако питаш конкретни неща, също ще получиш съвети, така че няма какво да те притеснява.

Щом в Авдира толкова ви е харесало, в Гърция ви очакват още много и далеч по-интересни места.

# 482
Та започнах за Авдира и си забравих мисълта. Няколко пъти се замотахме......Спираме да питаме-нито английски, нито руски, нито немски......хората пердашат основно на гръцки и турски......Накрая вече със сълзи на очи започнах да ръкомахам и с малкото думи, които се сетих на турски-успяхме да се разберем на турско-български.....Ако искате ми вярвайте, ама като се прибрахме в Смолян /там почивахме/вечерта получих нервна криза от напрежението през деня.  Rolling Eyes Леля ми от години е в Атина, но пък там нямам никакво желание да ходя......Ми не знам.....искам на Йонийските острови пък  Joy

# 483
Каква е цената на дизела в Гърция? Вие съвсем ме успокоихте.....Ами да, за една седмица и без това отпуските ни са малки.

# 484
  • София
Избери си остров и тръгвайте. Не го мислете толкова. Simple Smile

# 485
  • софия
С вашия бюджет за 3-ма и за 10 дни имате много възможности. Изобщо не се притеснявай. Езикът също не трябва да те притеснява. Както Зои вече писа, в Гърция доста хора знаят немски. Германците са туристи там от много години. Разгледай островите, избери и питай.

# 486
  • София
Алина, съгласна съм с момичетата по-горе това, че не трябва да се отказвате от колата и за бюджета.
Имаме една незабравима почивка на Кефалония и Закинтос, преди 4г, тогава бях бременна с второто дете и ми се ядеше само риба, всякаква.
Това, което тогава ме изненада, че особено на Кефалония, нощувките и храната в таверните са на значително по-ниски цени от тези на Халкидики.

# 487
За Гърция съветвам един читав GPS да вземете. Че даже и HEREmaps би се справил на някой телефон офлайн. А по по-забутаните места с крако-ръчната система перфектно се получава. Че на нас ни се е случвало GPS-a да ни забива по кози пътеки на Кефалония.

Халкидики вече е ужасно скъпо в сравнение с други места. Но като цяло се наблюдава покачване на цените последните 2-3 години в цяла Гърция. Има и евтини места все още де.

# 488
Като разглеждах картинки  Joy като, че ли най много ми допадна Лефкада. Ще си намисля въпроси и ще ви подложа на кръстосан разпит  Wink Ама не ми отговорихте на въпроса за горивото. Каква е цената на дизела?

# 489
Лефкада е най-пренаселена от Йонийските заради достъп по мост със сушата. Има страшно много сърби и македонци. Румъници и нашенци са идея по-малко, но като любител на пълно откъсване от тази стилистика ти препоръчвам ако си като мен да продължите на юг.

# 490
Около 2.50 е дизелът (1.3 eвро).

# 491
  • софия
Цената на дизела е около цената му тук, но там на бензиностанциите в различни райони има разлика, вкл. и на бензиностанциите от една и съща компания.

# 492
  • София
Около 2.50 е дизелът (1.3 eвро).
Това инфо откога е? Последно беше около 1,1- 1,2 евро, но пък бе в края на октомври.

Има голямо значение къде се зарежда, нафтата е различна. ние на принципа опит-грешка стигнахме до извода да зареждаме на ВР, Шел, Еко. Зареждали сме и на други места, но вече предпочитаме тези.

Важно е и да се знае, че по магистралите няма толкова бензиностанции като тук.

# 493
От днес бензин 95-€ 1,589           дизел € 1,295           газ € 0,849     
 Peace

# 494
Здравейте,  смятаме да резервираме хотел в Криопиги- Касандра. Бихте ли ми казали дали до плажа може да се ходи спокойно с кола и какъв е плажа? Дали е с тясна плажна ивица и дали е каменист? Кава е цената на чадърите и ако си носим наши може ли да ги използваме?
До сега не сме ходили в Гърция? А хотелът който намерих е на добра цена- Криопиги Бийч.
Ако е каменист плажа, има ли наблизо някой хубав плаж на който може да ходим с колата?
Благодаря ви предварително и приемам всякаква информация и съвети

Общи условия

Активация на акаунт