На море в Турция - тема 46

• 175 568
  • 750
  •   1
Отговори
# 480
  • Варна
 mimi0585 , в такъв случай препоръчвам ви Айвалък.Септември си намерихме на място много приличен хотел на крайбрежната улица почти накрая преди дигата за Джунда за 60ТЛ стаята със закуска, а като взехме 2 стаи ни направиха отстъпка общо към 100ТЛ излезе цена на рецепция,има паркинг пред хотелчето и няколко ресторантчета до него.Много удобно за една нощувка.Ние избрахме по-краткия път,казват че е по-бърз и по-лек откъм пътуване, а егейския вече го познаваме отвсякъде чак до Мармарис.Весели  празници.

# 481
Здравейте на всички в темата? Искам да Ви попитам дали смятате за безопасно пътуването в Турция предвид обстановката там. Ще бъда придружител на ученическа група през май и както всичк бяха много навити, сега започнаха колебания. На мен ми се струва, че по морето няма страшно, но все пак ми се иска да чуя мнения.

# 482
  • Варна
mimi0585 , в такъв случай препоръчвам ви Айвалък.Септември си намерихме на място много приличен хотел на крайбрежната улица почти накрая преди дигата за Джунда за 60ТЛ стаята със закуска, а като взехме 2 стаи ни направиха отстъпка общо към 100ТЛ излезе цена на рецепция,има паркинг пред хотелчето и няколко ресторантчета до него.Много удобно за една нощувка.Ние избрахме по-краткия път,казват че е по-бърз и по-лек откъм пътуване, а егейския вече го познаваме отвсякъде чак до Мармарис.Весели  празници.

Суфи, би ли споделила от къде минава по-краткия път ?

# 483
sufi Благодаря.Ще го имам в предвид.ninoto през Истанбул е по краткия път  Wink

# 484
  • Варна
sufi Благодаря.Ще го имам в предвид.ninoto през Истанбул е по краткия път  Wink

Благодаря !

# 485
  • Варна
sufi Благодаря.Ще го имам в предвид.ninoto през Истанбул е по краткия път  Wink

Благодаря !

През Истанбул е най-краткият път/виж на картите -Гугъл,Мишлен/ не само като разстояние, но и като натовареност.Горе долу 30-40% е магистрала.Ако идвате от Варна се качва на магистралата за Истанбул при Бабаески,после се заобикаля Истанбул/ твърде възможен трафик особено в пик часове -преди и в края на работен ден,разрежда чак към Сабиха Гьокчен летището/ и се продължава по магистралата за Анкара/ до тук познавам пътя/ , след Измит се слиза от магистралата и се хваща пътя на юг за Анталия, за който казват че е много добър първокласен турски път/многолентов/ и позволява добра скорост.Ако е като този, който е през Кешан и Хавза за Гелиболу  Peace.И най-важното според мен -минава покрай градовете, а не през тях както е егейския път , защото от Чанаккале до Измир преди да се качиш на магистралата се минава през много гъсто населен район,светофари,трафик ...завоите на Едермит , което много бави като време иначе пътят като път е перфектен.Голямо разрастване , голямо нещо...всяка година ме учудват с какви темпове се строи и разширява този район.
ПС Малее... хора, какво пак става в тази Турция....и какви ли ще са последиците...дано не се ядосат пак руснаците Shocked Shocked Shocked

# 486
Хайде сега руснаците ресто от Турция, те не могат да им гарантират сигурност.

# 487
Надявайте се. Блажени са вярващите.

# 488
Надявайте се. Блажени са вярващите.
Изобщо не се надявам,всичко зависи от това как ще се приемат нещата,около станалото. Свалиха самолета и нещата се влошиха за дълго време,това си беше показен разстрел на официално лице. Ако Турция не намери начин да убеди Русия,че няма нищо общо и се разграничава от станалото, последствията може да са кошмарни. И не гледам от позицията на неутрална страна,защото и нашата граница е близо.

# 489
Не е хубаво това което става по света . Но живота продължава ...

# 490
# 491
  • Варна
mimi0585 , в такъв случай препоръчвам ви Айвалък.Септември си намерихме на място много приличен хотел на крайбрежната улица почти накрая преди дигата за Джунда за 60ТЛ стаята със закуска,

Хубаво е в такъв случай да се посочва и името и линка на хотела за да може който желае директно да се възползва Simple Smile
Ние също сме постъпвали по същия начин .Ползвахме
Olcay Hotel Ayvalik
Kahramanlar Mahallesi Hurriyet Caddesi Sarimsakli 10425 , Kucukkoy, Turkey
http://en.directrooms.com/hotels/info/2-70-3094-232328/?aw_campa … MEqkcQaAuRJ8P8HAQ

# 492
  • Варна
Приемам забележката на Петър Embarassed.Не посочих име понеже не си спомням името на хотела Embarassed.Идеята на поста ми беше,че Айвалък е удобно място за междинна нощувка.Много хотели и заведения на добри цени.Не е нужна резервация , а на место може да се спазари даже цената.

# 493
За пътуващите към Анталия през Истанбул , да се има предвид че новият тунел под Босфора до края на януари ще е отворен  само по 14 часа в денонощието . От  февруари ще е отворен 24 часа в денонощие. В момента в Турция вали сняг на много места , дори и в района на Бурдур и Бучак / преди Анталия / . Безаварийно пътуване  и весело посрещане на празниците.

# 494
За пътуващите към Анталия през Истанбул , да се има предвид че новият тунел под Босфора до края на януари ще е отворен  само по 14 часа в денонощието . От  февруари ще е отворен 24 часа в денонощие. В момента в Турция вали сняг на много места , дори и в района на Бурдур и Бучак / преди Анталия / . Безаварийно пътуване  и весело посрещане на празниците.

Извинявам се, но как е удачно да се ползва този тунел за пътуващите за Анталия? Не се ли улеснява с него трафика в Истанбул?

Общи условия

Активация на акаунт