АПРИЛче в коремчето расте, скоро пред всички ще ни издаде - Тема 4

• 32 970
  • 731
  •   1
Отговори
# 450
Диди, важното е, че си добре и си вкъщи. Дано не се налага повече!
miss july, аз с предната бременност си купих възглавница за бременни със спелта. Много си я харесвам, уникална е! Но я ползвах само за кърмене и да слагам бебето на нея, а после и да го заграждам да не бяга Simple Smile Нещо не можах да се нагодя да спя с нея.
А иначе и аз не спя добре, будя се по 10 пъти, пуля се Simple Smile))
Лили, тялото се променя, цялата костна структура се размества, нормално е. Аз на бедра нямам, но се разширих в таза някакси Simple Smile

# 451
  • Germany,Bielefeld
Знаете ли тук колко нередности има,ако тръгна да ви разправям една тема ще ми е малко!Работих на държавна работа,към общината,къдете се предполага че всичко плащат и всичко е редовно!Да,ама не!След като почнеш работа тук в Германия и както аз не бях работила легално преди,избираш коя компания да те осигурява здравно и тази въпросната компания ти дава номер който носиш на работодателя!Та след 4 месеца,получавам писмо пт здравните че държавната работа не ме била осигурявала!!!за какво говорим!бременна без осигуровки тук си за никъде!отидох,разправях се и знаете ли кое ме втрещи още толкова,казах че напускам и те ми казаха така:Ако останеш да работиш ще ти платим всички здравни осигуровки със задна дата!И какво Германия не можело това и това !Изобщо не е вярно,какво става и в България и тук го има

# 452
  • Варна
Ей че сте готини  Hug тук винаги намирам разбиране, а какво бих правила без вас не знам. Дори с майка ми не мога да говоря за бременността.
При мен схемата със ставането е друга - ставам в 6 със ММ, закусвам, той отива на работа, аз сядам на комп. докато дойде време за работа, но до тогава ми се приспива адски и клюмам на монитора  Tired а по късно да стана не мога. Или ми става лошо или нещо друго, а и се будя с ММ винаги.
Имам един въпрос - До колко е вредно вдишването на кофти миризми, като разредители и т.н. по време на бременност? То малко тъп въпрос, ама и за лака за нокти мненията са противоречиви, та не знам. 3-ти ден на работа ми се налага да работя с разредител  Sad не цял ден, но по половин ден със сигурност.

# 453
  • Sofia, Младост 3
Дундулина, радвам се, че си доволна от болницата, това ме успокоява Simple Smile И по този повод- нали питах тук някой записвал ли е час онлайн и дали всичко е било наред, та понеже ми отговори някое момиче, извинявайте, но забравих кое  Blush ,че тя не е успяла да запази така час, звъннах в клиниката и се оказа, че съм си го запазила успешно  bowuu Доволна съм
Джули, и аз се чудя и мая за тази възглавница - като гледам снимки така ми се иска да я имам...  Вече ми е неприятно и на мен да спя по корем, защото все мисля, че не е хубаво. А като прибавя нощното гадене, защото аз по-скоро такова имам - мечтая си за комфортна и гушлива възглавница  Flutter

# 454
Пиша един бърз, но дълъг отговор и се връщам да чета и ако мога да се включа по-обсъжданите теми.
На 17-ти моята прекрсна дъщеричка стана на 2 годинки, много ми беше емоционално всичко. Много хубаво си изкарахме на рождения ден, децата се забавляваха, играха, аз обаче бях капнала от умора. На 19-ти тръгна на ясла, милата ми доста плака. Ние се бяхме настроили да си я вземем към 11 и заедно с нея да отидем на БХС, за да види и тя бебето, но сестрите в яслата препоръчаха да остане за целия ден. В 12:30 бяхме във Фемина за прегледа, обаче ми бяха запазили час за друга лекарка, но както и да. Всичко мина много добре, бебче си отговаря точно на седмиците, брояхме пръстчета, гледахме очички, абе голяма емоция. Доста си криеше лицето и нещо се почесваше  newsm78  Joy Нямаме предположение за пол, защото и казах ако не се вижда хубаво да не ни казва, че не искам да се настройвам за едно, а пък после да се окаже друго Simple Smile В събота трябва да излезнат и кръвните резултати и да отида да ми ги разчетат, но предполагам, че рискът ще е нисък. Взех си и болничен от личната лекарка, а от октомври вече АГ-то ще ми ги дава. Следобяда си я взехме малката и казаха, че много добре се е държала, спала е и е яла, обаче като ни видя на врата и веднага напълни очичките и аз след нея Grinning Това е за сега

# 455
  • Бургас
Теди, като бях бременна с Михаела правихме ремонт. Циклихме паркет, латекса и лепилата също миришат. За щастие, нищо не ми се случи освен, че по цял ден бях като надрусана. Иначе си мисля, че точно заради това замайване и липсата на кислород са проблема, забавя се кръвообращението и функциите на организма, но с много малко. Пак зависи от количеството миризма де. Но предполагам, че щом не ти става непоносимо лошо, си в нормата. Все пак не им позволявай от самото начало да ти се качват. Че после трудно ще свикнат, че си специална вече. Работата няма да остане несвършена и повярвай ми в нея няма незаменими хора. Мисли за себе си и за бебето, защото очевидно няма кой друг да помисли.

Ники, честита ученичка! Дано свикне бързо. Моята силнопривързана дъщеря /за моя огромна изненада/ не е проляла и една сълза в градината /на ясла не е ходила/, а има деца, които още плачат от нейната група. На мен не ми се е налагало да плача с моето дете, но с чуждите редовно ми се насълзяват очите. Една сутрин чак през сълзи съм се смяла: "Мамооо, не ме оставяй тука, цял ден ще ми надуват главата". А вече са трета група. Това дете ще се наложи да ходи на ясла и се надявам да е стабилно като кака си, иначе аз каквато съм лабилна, ще има да вися пред яслата...

# 456
  • Бургас
Ники, да ти е жива и здрава малката кукла  Hug

# 457
Да е жива и здрава малката и бързо да свикне Simple Smile Моя много рева като тръгна на градина. По цяла вечер повтаряше не искам детската градина и сутрин реееев. За щастие посвикна, но след лятната почивка пак не е много доволен. Но той си е доста срамежлив и кротък, много добро дете е Simple Smile Учителките обещаха тази година да му обърнат по-специално внимание и да се опитат да го направят по-уверен. Дано успеят Simple Smile

# 458
  • Вестерос
Аз май ще пропусна ранната ФМ и БХС, Тук във Варна сега се обадих за др.Балев не може по телефона да се запиша, а на място само в петък на 30.... Целият град сигурно ще се изсипе  ooooh!

# 459
Малко се отнесох вчера и чак сега наваксах. Вече и за половин ден човек може да изтърве края тук  Laughing
Много ви благодаря за отзивите за Врагалева. Ентусиазирах се още две идеи повече. Simple Smile Манха, за следващата ще съм при Карагьозова, да. Тя преглежда в МД и май е само тя там де. Поне не видях други имена на сайта им.
Аз бях късметлийка сестрите ми да са минали вече по пътя на майчинството и това ми спести доста излишни разходи. Сега едно на ръка, че имаме неща от Роско (и всички други бебета покрай нас, понеже нещата са в един постоянен поток  Joy), а и вече знам, че като се заредят изписване, първо виждане на бебето, погача, празници разни и то постоянно някой нещо купува и носи. Та дрехи и играчки няма да купувам със сигурност. За кърмата и аз се убедих, че пликчетата от аптеката са най-удобни. Контейнерите пълнеха камерата (тогава не много голяма) за отрицателно време. Помпа си бях взела ръчна на Авент втора ръка и си ми служи вярно около месец, колкото ми беше нужно за да се вкарам в норма за търсене-предлагане. Сега си ми е под ръка, ако потрябва пак. За леглото и аз съм се зачудила. Искаме да вземем двуетажно и долното или да го преградим някак, или да пъхнем като начало сегашното креватче там, докато порасне човечето. Но после се замислих, че големия (хех, как звучи само) може да вдигне ръце от спането в една стая с бебето, особено ако е ревливо като него, и да се изнесе в другата стая. Та май ще търся алтернатива за първите месеци да видим как ще тръгне.  
И накрая да се изкажа и аз за спането. Вечер все ми тежи корема на каквато и посока да се завъртя, но явно нещо се случва през нощта и на сутринта твърде често си се будя и по корем. И да ви кажа, при все, че дребното е някакви си 3-4 см, не мисля, че му вредя към момента. А после съм сигурна, че няма да успявам да се завъртя по корем и да искам дори. #Crazy
Сега да се опитам да поработя и да стягам багажите после, че заминаваме довечера.  newsm44

# 460
doctor la, аз си правих последната фетална при Карагьозова, защото исках да раждам в МД. Родих при нея, доволна съм.

# 461
  • където мечтите се сбъдват

Имам един въпрос - До колко е вредно вдишването на кофти миризми, като разредители и т.н. по време на бременност? То малко тъп въпрос, ама и за лака за нокти мненията са противоречиви, та не знам. 3-ти ден на работа ми се налага да работя с разредител  Sad не цял ден, но по половин ден със сигурност.
Според мен недей да работиш с разредители!Лаковете за нокти,а също и парфюми,лепила съдържат фармалдехид-той е токсичен,канцерогенен и предизвиква алергии.Въпреки,че ако веднъж месечно си правиш педикюр не мисля,че е проблем  Peace
Frozenka,и аз много съжалявам  Hug Много мъчно ми стана,дано няма повече лоши новини в темата  Praynig

# 462
Фрозенка...  Hug Така ми се сви сърчицето.... Sad Миличка пожелавам ти скоро да се похвалиш,всичко ще бъде наред!  Hug

С коментарите за Одрин и Джъмбо така ме раздразнихте. Laughing Мога да изкупя всичко!!! Joy

# 463
  • София
Аз да се оплача - болна съм. Имам ужасна хрема и гърлото страшно ме боли. Незнам какво мога да пия...трябва да се обадя на АГ-то. Заради това, че ми е зле ми се гади още повече от сутринта.
Довечера сме на свекървата на рожден ден дано се стабилизирам поне малко.

# 464
Диди, аз от близки хора и не толкова също съм чувала истории за здравеопазването в чужбина, та ето ,ти сега затвърдяваш,че и там гаранция-никаква, на човек ли ще попаднеш или...ужас! Важното е, че вече си у дома и си добре. Дано не ти се налагат повече такива неприятни ситуации Hug
Ники, дано малката бързо свикне в яслата и не тръгва с вой, милата душичка.
Аз също се замислях вече за такава възглавница, защото не ми е много удобно настрани като си легна и се чудя дали би ми била удобна..
Незабравкааа, дако влезеш в кондиция до довечера.

Общи условия

Активация на акаунт