Девети клас 2016/17 - тема 76

• 79 123
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
Не знам дали изобщо ще се публикуват резултати, напоследък въведоха едни декларации за съгласие за публикуване, но предполагам тенденцията е да не се публикуват вече
Не следя природните науки, но на този сайт обикновено има информация http://www.prirodninauki.bg/archives/category/%D0%BE%D0%BB%D0%B8 … D0%BC%D0%B8%D1%8F и евентуално там би имало информация

# 541
Не знам къде публикуват другите резултати. Знам само за "природни науки" по химия, физика, биология. В сайта на РУО?
Излезе списъкът с класираните за втория кръг по биология. За втора възрастова група отново много голям % преминали, над 50%.
Вторият кръг ще е в 55-то училище, в Дървеница. Видяхме го къде е на картата. Далечко идва, има много да се пътува и трябва да стане много по-рано.

# 542
  • София
Вторият кръг ще е в 55-то училище, в Дървеница. Видяхме го къде е на картата. Далечко идва, има много да се пътува и трябва да стане много по-рано.
Метро (ако ви е удобно) и автобус за една спирка. До 8ми клас учих в 55то. Ех спомени, спомени  Laughing

Моята вчера по никое време се сети, че трябвало да пише резюме по литература.
Ще трябва да ѝ припомня системата - петък следобяд учи/пише и после почива два дена.

# 543
Благодаря. и ние решихме, чеметрото е варианта, ама с прекачването и интервал на движение на влаковете събота сутрин на 10 мин ще трябва да излезе в 7,30.
Цял живот съм живяла на едно и също място, хипер "уседнала" съм, малката ходи в "моето" училище Simple Smile

# 544
  • София
Не бях стъпвала от години в Дървеница (завърших в ТУ). Миналата година ходих с малкият в квартала и се загубихме  Laughing Мъж ми рече "слизаш от метрото и хващаш автобуса". И го хванахме именно в посока 55/ТУ, а моя искал ма прати в съвсем друга посока. Та се разходихме малко - показах му де съм учила, даже реши че и той инж. щял да става. Сега май клони към лекар.  Laughing

Сега видях интервалите м/у влаковете... направете сметка. От станцията до 55то е точно една спирка с градски транспорт. Не знам обаче в събота на колко мин. се движат. За пеша... гугъл мапс да около 12-15мин.

# 545
  • Варна
Вече няколко часа девойката не помръдва от бюрото-решава задачи по математика, че утре има контролна работа. Със слушалките в ушите.  Simple Smile
Вторият срок часът за консултация по математика съвпада с часа на класния, т. е. не е час при друг учител, както през първия срок, а при класната, та се надявам повече пъти да ходят. Е пак ще трябва да помолят, все пак.
Вече имат едно посещение, без никакво притеснение, защото имали свободен час.

# 546
Моята се прибра от бокс преди около час, изпи един аспирин и я чувам как от сума ти време бърбори по телефона. Кога учи и пише домашни, не знам.

# 547
  • Варна

Супер е, че децата ви спортуват. Ще бъда наистина щастлива ако моята прояви интерес към какъвто и да е спорт но няма да ме огрее. Затова съм я предупредила, че след изпитите и март месец двете ще ходим на народни танци. Не е доволна.
Днес ме ядоса. Сетих се да питам кога ще са олимпиадите по немски и математика. Оказа се, че по математика е минала и тя не е отишла. Учителката и била сърдита и не и говорела. И 5 минути слушах обяснения защо не отишла... още ме е яд. Казах и, че е постъпила тъпо без значение логиката на действията си която се опита да ми пробута. Ходи насам - натам иначе , на някакво обучение е тази седмица 4 дена по 2 часа. Вчера раздавала валентинки и презервативи в единия МОЛ. Ходи на някакви срещи с немски доброволци да си упражнявала езика. Ходи и на сбирките на доброволческата организация на която е член. Никакъв режим няма.Спи когато и се спи, чете/учи нощем до малките часове. Видях, че два пъти е пила нес кафе а аз не и давам да пие кафе ... . Въобще не ми харесва това положение и ще има корекции. Или поне караници по темата.

# 548
  • София
Флаш, моята кафе не пие, но за колата много се караме. "Какво толкова?".
Беше пила "3 в 1", в което има нес кафе. Аз го пия чисто и студено и моето не го харесва.

Не спортува. Това спорта е някаква мръсна дума за нея.

И двамата са болни. Следобед ще ги водя при личната.
Моля се щерката да има отит  Cry и да не е някоя невралгия като моята. По описание е точно като моята гадост.
Вчера като се прибра ѝ предложих да пийне Невробекс. "О не, мирише ужасно".

# 549
На моята явно й е в кръвта да се занимава с бойни спортове. Как не съм се сетила по-рано да я запиша. Преди е ходила на гимнастика, езда, волейбол и разни танци.

Последна редакция: чт, 16 фев 2017, 18:41 от Анонимен

# 550
  • Пловдив
Flash*, аз пък не разбирам защо трябва да се ходи непременно на олимпиади. На детето не му се е ходило, ами голяма работа. В крайна сметка какво значение има. Та чак учителката да не ѝ говори. Хайде моля, моля. Чак пък толкова. Нека ходи там, където ѝ е приятно и се чувства полезна.

И моята не е любителка на спорта. И аз не съм спортувала.
И кафе пие понякога, с мляко. Ами около нея всички пием кафета. Иначе газирано принципно не пие, а когато ще имат концерти или турнета им е абсолютно забранено.

Не искам вече да я контролирам кога учи, по-важно ми е да учи. И нейните учебници са слепнали един за друг. Завърши първия срок съвсем прилично и то без да си дава много зор. Дано да положи малко усилия през втория срок и нещата могат да придобият много, ама много по-добър вид. Не държа на 6 отгоре до долу, не мога да искам да е еднакво добра и по БЕЛ, и по МАТ, и по всичко. при тях всичко са общообразователните плюс куп специални предмети. Но пък трябва да гони максимум по тези, които ще са ѝ нужни евентуално при кандидатстване в университет.

# 551
И аз не се ядосвам вече от нищо, но побутвам тук там по важни въпроси...но гледам да не драматизирам за всичко Simple Smile
Живота е шарен, и се подрежда, стига да сме живи и здрави  Hug Ето, дори немислимото стана, взеха да се стоплят отношенията с новия класен Wink  LaughingВсяко нещо с времето си.

# 552
  • нейде там, където ....
На някой да му се намира добър сборник по физика за 8 клас, различен от този на Максим Максимов / Булвест 2000? Или поне по-сложни задачи, извън даваните по олимпиади и национални състезания през последните години? Изрешил е де що е видял, но продължава да допуска технически грешки, които изяждат по 1-2-3 точки. Нямам идея как да ги изчисти, освен с още решаване, но ми свършиха задачите.

# 553
  • Sumen, Shumen, Bulgaria
На някой да му се намира добър сборник по физика за 8 клас, различен от този на Максим Максимов / Булвест 2000? Или поне по-сложни задачи, извън даваните по олимпиади и национални състезания през последните години? Изрешил е де що е видял, но продължава да допуска технически грешки, които изяждат по 1-2-3 точки. Нямам идея как да ги изчисти, освен с още решаване, но ми свършиха задачите.
Много добър е на Димитър Мърваков издателство Просвета има задачи за 7-8 клас, вкл. и за олимпиади, изд. от 1999 год.

# 554
  • Варна
Библиотекарката в училище днес подарила на моята девойка две книги на английски и туристическа карта на Южна Корея.
Девойката много се е зарадвала от жеста. Всеки четвъртък ходи в библиотеката в свободното време между часовете и СИП-а и там пише домашно или чете. Даже жената ѝ е казала, че като не отиде, ѝ липсва.  Simple Smile

Аз се учудих, че девойката не се записа поне на олимпиадата по английски, но това е положението. Не желаеше.
Ейй, географията този срок била вече 2 часа седмично.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт