Лотария "Зелена карта" 2018

• 347 326
  • 2 923
  •   1
Отговори
# 2 445
  • offshore & overseas
А Silverstone от каква позиция пита и откъде съди, че пишУщите в темата са олигофрени, смятащи
че в щатите всички имат или постигат ''добро образование и финансови възможности''?
Или просто е потребител с, цитирам, „обективна представа за нещата“? Mr. Green

# 2 446
  • София
По раздвижи се темата.
Навестих "онази тема"интересни неща се пишат и в двете.
Дочух че по лесно можеш да си намериш американец за съпруг от колкото американка,избора бил по голям  Joy Joy
спечелвам зк и слагам розовите очила  Wink Sunglasses ,децата докато се изучат и стигнат възраст за висше има време,тогава ще имат възможност да избират,Европа,Америка и България,може пък да не желаят да учат,мисля че има хубави професии и без да си бакалавър.Първа точка от плана е важна.

# 2 447
Какъв е тоя зор да ни повтарят непрекъснато, че сме олигофрени  Joy 

# 2 448
  • Scotland
Реално никой не ни е нарекъл такива, НО лично моето усещане е именно такова, по ред причини  Mr. Green

# 2 449
  • offshore & overseas
Ам, то си е едно съвсем осезаемо, макар и виртуално, размахване на пръст, „Ще видите вие...!“ И после, „Казахме ли ви ние на вас?“ Mr. Green

Аз откакто тук се спомена как работническите семейства в България имали по-широки възможности за образование, отколкото в САЩ, престанах да се впечатлявам, но този коментар ме стресна, заради нивклиннивръкавието си, след като вече бяхме минали на етап, търсят се булки и ергени от САЩ (или в краен случаи свободни зеленокартовци). hahaha

# 2 450
Джинкси още не са използвали директно думичката, само това остава  Mr. Green  Но и аз имам същото усещане Simple Smile

# 2 451
  • offshore & overseas
Джинкси още не са използвали директно думичката, само това остава  Mr. Green  Но и аз имам същото усещане Simple Smile
Може би не смеят, защото за такива неща има бан-ове. Rolling Eyes

Иначе темата определено дава поле за изява.

# 2 452
Мяу, ти ме цитираш, а аз междувременно внесох някои промени в поста си, да избягам повторението и да звучи  не толкова олигофренски.... hahaha  За какво се пънах Crazy

# 2 453
  • offshore & overseas
Мау, ти ме цитираш, а аз междувременно внесох някои промени в поста си, да избягам повторението и да звучи  не толкова олигофренски.... hahaha  За какво се пънах Crazy
Чакай ще те редактирам в цитата.

# 2 454
Реално никой не ни е нарекъл такива, НО лично моето усещане е именно такова, по ред причини  Mr. Green
Не мога да отговарям за чужди лични усещания и не ми е било цел да ви засегна.Имам роднини от дълги години живеещи в щатите.Преди съм писала някои детайли.Всички знаят,че парите не растат по дърветата,но работа се намира все по-трудно.Дори и непривлекателна.Положението от 2009г.насам непрекъснато се влошава.Има моментни проблясъци и уж потръгва,после пак надолу.Иначе конкретно за мойте хора от мин.есен им потръгнаха нещата.Да не си помисли някой,че правя лоша реклама на щатите,защото родата от 2000год.там не може да се оправи. Mr. Green

# 2 455
  • Scotland
Silverstone, ето това е обосновано мнение. Всички останали, от типа на първото ти мнение, оставят впечатления, без значение дали положителни или отрицателни.  За мен единственото мнение, в което бих се зачела и взела под внимание, е от типа: Позитиви: 1..2...3....4; Негативи: 1...2...3. Така човек добива по-реална представа и има храна за размисъл. Само позитивни или само негативни мнения са далеч от реалността и нямат стойност  Wink А колкото до това, че там от еди коя си година става все по-зле не е чак толкова плашещо, ако в същото време и в Бг я има тази тенденция и човек пак ще трябва да слага на везната.
Моите роднини от НЗ в момента са си тук, на всяко идване сядаме и правим обзор. Обсъждаме плюсовете и минусите. Те ще се приберат едва, когато минусите надделеят. Обичам да говоря с хора като тях.

# 2 456
Ами за пореден път останах с впечатление,че преобладават хората с розови очила,и че щатите все още (вече не заслужено) са на върха на класацията.Навсякъде е трудно,но за какви лични преживявания знам,ако някой ми беше казал преди години никога,никога нямаше да повярвам,че това може да се случи там.Също намирам за несправедлива тази лотария.Много хора може никога да не сбъднат мечтата си.
За НЗ се говори,че е о-в на спокойствието в сравнение с другият свят.Може минусите да не надделеят. Simple Smile
С точкова с-ма е по-приемливо не,че с семейството ми можем да покрием критериите за Австралия.Късно се замислихме.

# 2 457
На коя класация?

Май няма значение какво ще изпишат тук кандидат-имигрантите за негативите - никой не им вярва, че не очакват реки от мед и масло. Не разбирам - очаквате, че като има негативи, никой няма да тръгне? Това ли е критерият за обективност и липса на розови очила?

Лотарията не е единственият начин за достъп към САЩ, просто е най-бързият и най-евтиният. Ако някой действително си мечтае да живее тук, има и други легални пътища, просто те отнемат мноооого повече време и усилия, без да имат гаранциите и облекченията на ЗК.

# 2 458
  • Scotland
Добре де,Silverstone, и така да е, защо винаги на тези с розовите очила обръщате специално внимание?  Mr. Green Ще каже човек, че ви е мисията на живота да го просветлите и спасите от нещастието, което ги чака  Joy  Обърнете малко внимание и на нас, тези, които сме прочели, видели, имаме някакви реалистични очаквания  Peace
В крайна сметка, каквото и да си говорим тук, накрая животът на всеки ще се стече по различен начин.
За справедливостта на лотарията, раздвоена съм. Не я харесвам ако е само тя, ако има и точкова, наред с нея, добре. Точковите системи са за хора, които отговарят на не малко изисквания, а лотарията дава шанс на всеки, изтеглен, без оглед на образование, стаж, езикови умения и т.н. Ако ги има и двете, би било по-добре.

# 2 459
Въпросът е в това, че част от хората тук очакват мненията на живущите в САЩ да съвпадат с техните представи и когато това не се случи, тази част възприема това като лична нападка и обида. Форумът е форум за това - той е публичен и всеки има право да изразява позиция и да споделя опит. Налагането на "критерии" как точно някой да говори и да се изразява не съвпада с идеята за споделяне и сблъсък на различни позиции, през които да се представи какво е това емиграция в САЩ и да се изгради обективна картина. Това важи за всякакви теми извън настоящата, които се обсъждат.

Не разбирам как като някой изкаже мнение, че е трудно, че положението става по-лошо и под., това обижда част от хората и те възприемат, че този потребител ги смята за олигофрени.

Общи условия

Активация на акаунт