Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 28

• 112 874
  • 770
  •   1
Отговори
# 465
Неврологът е стандартен преглед, очудвам се, че досега не сте ходили.
За добър специалист и 1 преглед стига, за да прецени какъв е проблемът.
Диспраксията е неврологично и невролозите имат право да поставят диагноза, логопеди насочват.

Доста изследвания минахме и доста психолози и психиатри. Просто на логопедите не им се занимава с говорещо на бебешки дете. Детето ми се побърка за 1 година от доктори...А за нас родителите да не говоря какво ни е... Всеки говори различно , колкото повече мнения...Повече се объркваме... Пък и досега никой не е работил стабилно с детето ми,а само аз... затова консултация с невролог мисля да отложат за март...вие при кой невролог мислите да ходите?...

# 466
Иванка, видях, мерси  bouquet
п.с. доста са скъпи тези изследвания, нямах представа.

# 467
  • София
Скъпи са, те и добавките са скъпи.  325 лв е основния панел, аз него пусках и не съжалявам.
С добавките, детето е много по- добре.
Тина не съм решила още при кой невролог. Преди прохождането бяхме при Литвиненко, но не съм доволна, та няма да е при него.

# 468
Аз все не мога да се начудя от къде ще дойдат тези тежки метали у децата? Не знам защо много съмнително ми се вижда това с косата. Сякаш на кръвните изследвания в клинична лаборатория бих имала вяра. Аз работя в център за изследване на условията на труд и виждам как хора, които с години работят с тежки метали, чак тогава се появяват в организма, отделно и чернодробните показатели се вдигат, а при едно дете как се появяват?

# 469
  • София
Аз все не мога да се начудя от къде ще дойдат тези тежки метали у децата? Не знам защо много съмнително ми се вижда това с косата. Сякаш на кръвните изследвания в клинична лаборатория бих имала вяра. Аз работя в център за изследване на условията на труд и виждам как хора, които с години работят с тежки метали, чак тогава се появяват в организма, отделно и чернодробните показатели се вдигат, а при едно дете как се появяват?
Ако има наистина, то е защото организма не може да ги изчиства сам, както е при повечето хора.
Аз смятам, че наличието на "лошите" гъбички /не само в червата, знаете че са/ ни създават големите проблеми. При моя внук сега кризите с рев се замениха с такива със смях, все едно гъделичкаш някой непрекъснато. Е, не само. Имаме си е реване, но по-малко. Но разбирането не е мръднало в положителна посока почти.

# 470
Нали казват, че ваксините са виновни за тежките метали. Аз живея в Белгия, скоро имаше репортаж за  град Мол,  разказваше се че много от майките и бебетата имали тежки метали в кръвта си заради фабриките там. Сега било малко по- добро положението от преди 15 години. Моето дете няма нито тежки метали, нито гъбички, а пък проблемите са му трагични. 

# 471
Здравейте! Тина, започнахте ли занимания с логопеда, как върви:)..не успях да разбера дали сте почнали или логопеда иска първо да се консултирате с невролог. И още нещо...при сина ти,който си писала че не е от спектъра как върви общуването с децата например в градината.  При моя изобщо липсва, вече 4ти месец всеки ден е сред деца и обръща внимание само на възрастните... невербален е,както вече писах, но за съжаление тази липса на интерес към децата я свързвам с аутистичното му поведение.

# 472
  • София
Аутистите имат проблеми с изхвърлянето на токсините, гъбички и паразити също отделят токсини и създават проблеми.
Поддържането на нормални нива на цинк спомагат детокса.

# 473
  • София
Ако има наистина, то е защото организма не може да ги изчиства сам, както е при повечето хора.
Аз смятам, че наличието на "лошите" гъбички /не само в червата, знаете че са/ ни създават големите проблеми. При моя внук сега кризите с рев се замениха с такива със смях, все едно гъделичкаш някой непрекъснато. Е, не само. Имаме си е реване, но по-малко. Но разбирането не е мръднало в положителна посока почти.
Как ги лекувате гъбите?

# 474
Здравейте! Тина, започнахте ли занимания с логопеда, как върви:)..не успях да разбера дали сте почнали или логопеда иска първо да се консултирате с невролог. И още нещо...при сина ти,който си писала че не е от спектъра как върви общуването с децата например в градината.  При моя изобщо липсва, вече 4ти месец всеки ден е сред деца и обръща внимание само на възрастните... невербален е,както вече писах, но за съжаление тази липса на интерес към децата я свързвам с аутистичното му поведение.

Здравей. Преди Коледа направихме  първа среща с логопеда. Изслуша ни какво сме правили,каза че доста трябва да навакса малкия.... Но било хубаво да направим консултация с невролог и генетични изследвания... Уж е съгласна да работи с детето,но сега цял месец не може да ни запише в графика си... Първо искам да поработи с детето,а не да ми казва от половин часова среща да посещаваме още специалисти и да губим време...  Иначе за общуването в градината много напредва малкия... Обича да рисува с момиченцата , сам ходи в тоалетната... Госпожите казват че им бърбори нещо и че е много контактен.... Много му харесва в градината...Докато не се разболеем...

# 475
  • София
Как ги лекувате гъбите?
Миналата година пи Нистатин сироп /доста скъпо излиза - от Австрия ни го доставиха/. После изследвания и уж нямаше, но много иска хляб /безглутеновия хич не го харесва/ и май пак се размножиха, с което си обясняваме поведението му

# 476
  • София
Имате ли антимикограма, за да сте сигурни, че действа нистатина.
Иначе в повечето бг лаборатории хващат гъбички само като е огромно количество.
Ние пием фунгостатин като заместител, има го в бг и пробиотик.
Купила съм и кандекс за биофилма, ама още не му идва ред, че 100 неща давам.

# 477
  • София
Имате ли антимикограма, за да сте сигурни, че действа нистатина.
Иначе в повечето бг лаборатории хващат гъбички само като е огромно количество.
Ние пием фунгостатин като заместител, има го в бг и пробиотик.
Купила съм и кандекс за биофилма, ама още не му идва ред, че 100 неща давам.

В САЩ с многото други изследвания излязоха Кандида и затова беше назначено

# 478
Има и изследвания на тежки метали в кръв при децата. Проблемът е, че много малко лекари могат да ги разчетат. Референтните стойности за деца са различни от тези при възрастни. При нас само един лекар успя да хване, че живакът е адски много като стойност за дете на тази възраст. Като една от възможните хипотези за трупането му е в ниския цинк. Гледат се и определени съотношения - мед:цинк, например, които говорят за невротрансмитерите. Затова пуснах този линк към Уолш ризърч, защото са изследователски институт, който е направил много изследвания къде и какво именно куца в биохимията при децата с аутизъм - и проблемите са на много нива - от гастроинтестинален тракт, през метали, нарушена метилация, оксидативен стрес и куп други.

# 479
А какъв тип лекар разчита тези резултати? Токсиколог ли?
Въпросът е какво става, ако всичко е ок на резултатите, да се радваш ли, не ли  Whistling
Аз май се навивам да пусна(кръвни), но определено искам тук в Пловдив, остава да намеря къде, че засега ми излиза само една лаборатория и то няма пълния пакет като в София.

Общи условия

Активация на акаунт