Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 28

• 112 818
  • 770
  •   1
Отговори
# 630
  • София

За започване на терапии
Ами не съм съгласна, че е късно. Изобщо даже. На 2г и 1 месец започнах диета, на 2г и 4 месеца биохимичен подход, на 2г и 5 месеца логопед, при който и в момента ходим, но е пълна пародия и се чудя дали да не спра да си давам парите.
Пояснявам, че при нас диагнозата към момента е диспраксия, ако бяхме отишли на 2г, щеше да е аутизъм...

# 631
  • Пловдив
Бомбастичната статия и според мен е глупава, но витамините от групата Б не се предозират чак толкова лесно, по всеобщо мнение. Разбира се, пак е разумно според мен да се дават горе-долу нормалните дози за дете, не много десетки пъти по-високи, примерно.
Макар че, да добавя, в препаратите, които се предлагат на пазара (за възрастни) се съдържат също десетки пъти, че и стотина и отгоре пъти по-високи дози от препоръчваните и явно пак не се смята за опасно да се вземат за ограничен период.
Че това няма да излекува аутизма, е ясно. Но не виждам нищо лошо в разумни граници да се пробва нещо и да се види дали действа добре.

Последна редакция: пн, 13 мар 2017, 13:43 от Магдена

# 632
И това прочетох...
Цитат
Синът ми е със Синдром на Аспергер, след като бе ударен от волтова дъга и получава 72% изгаряния, каза Диана Реча
  Shocked
Източник: http://www.flagman.bg/article/122951

Иначе науката стигна до 18 гени, евентуално свързани с аутизма.
https://www.scientificamerican.com/article/discovery-of-18-new-a … o-new-treatments/

# 633
Моля ви кажете ми какво точно значи очен контакт. Ако кажа нещо на детето ми - то ще ме погледне в очите. Ако пак му извикам нещо друго - вече няма да се обърне към мен.
Поглежда хората в очите, но се срамува. Слуша като кажа НЕ. Но дотам. Като играем с кола и кажа - Дай колата - ще я даде. Но друго не. Ако не играе с колата и му я поискам - няма да я донесе.
Играе си сам, с дребни предмети - шипки. Пъха ги в малко бурканче. Но по принцип не е добър с фината моторика.

С какво да започна? Четох, но накрая се обърках. На 2г. е. Много трудно го научих на 1год. 6мес. да пляска. Не ще да маха за Чао.  Трябва аз да му разтърся ръката и тогава ще го направи...

П.п. отчитаме за грешка, че не съм го събирала много с деца. Просто нямаме такива приятели. Цяла зима в нас. Преди това на площадката - но там всички се разминаваха като свободни електрони. Сега повече заглежда някое дете, усмихва му се, но дотам.

Последна редакция: пн, 13 мар 2017, 14:41 от A Flower I am

# 634
  • София
Защо реши, че си за тази тема изобщо?

# 635
Извинявайте. Чета назад и виждам, че никак не ви е лесно.
Защото е назад. Защото дете на 1год. прави неща, които той не. Защото неговите връстници ми изглеждат на светлинни години. Защото човек, който се занимава с деца, ми каза, че си е помислил за аутистични прояви, като вижда детето ми. И че не правело очен контакт. А аз затова се бях хванала, чела съм за аутистичния спектър и си повтарям - ето моето дете поне очен контакт прави. И направо се уплаших...Играе сам и си е самодостатъчен. ..

# 636
  • София
Ясно, че е назад, ама не всяко изоставане е аутизъм.
Може да се консултираш със логопед или психолог, невролог също за еег и рефлекси.
Как е с общата моторика, раждане,прохождане, сън?

# 637
Подвижен, проходи на 1год. и 2-3месеца. Като не съм го учила, не съм го държала за ръка да върви. Оставих го сам, когато реши, да проходи. Пълзеше. Заспива само ако суче. Оставих го преди дни без кърма и резултатът беше 5часа сън за денонощие.  Като не можаха следващата нощ да го приспят и се наложи да идвам. Крайно изтощен, но не заспива. Като цяло не спи спокойно. Аз съм нервна и се ядосвам лесно по принцип. Явно рефлектира на детето.

# 638
Не съм споменавала че не сме правили изследвания!  Правих ме и има още за достигане на оптималните стойности. Аз лично не разбирам защо пък да не пробвам в рамките на разумното да направя това което смятам че би помогнало на детето ми. Ако само стоя и чакам нещо да се случи какво? Чакам месец че и повече за някакъв лекар който щял да ни приеме в 12 през нощта и за 10 ми.  Преглед дали да му се доВера на 100 процента. С тези витамини ако не и помогна , няма и да и на вреда.  Но поне ще знам че се опитвам да направя нещо . Не да се залъгалка че нищо му няма на детето както правят всички псевдо  познати. Едва ли не си го измислям. Добре че от яслата едната леля се осмели да ми каже че е за  лекар детето.

# 639
# 640
На моето дете му направих изследване на чревната флора. Резултата не е лош, но има липсващи  - E coli и  Еnterococcus spp, пие пробиотици само с тези бактерии. Преди давах и известните Лакто и Бифидо, но от тях си има достатъчно, нямах си и идея за тези първите.  
Пуснах и изследване на Метиломанова киселина в урина, която  най- точно показва има ли проблем или СКРИТ проблем с В12. В Холандия по пощата.
Иначе така да давам няма смисъл.   

Последна редакция: пн, 13 мар 2017, 19:06 от beo

# 641
  • Варна
Аз лично не разбирам защо пък да не пробвам в рамките на разумното да направя това което смятам че би помогнало на детето ми. Ако само стоя и чакам нещо да се случи какво? Чакам месец че и повече за някакъв лекар който щял да ни приеме в 12 през нощта и за 10 ми. 
Идеята е да не си взимаме децата за опитни зайчета. На вас какви ви казаха, че трябва да са оптималните стойности за Б12? Чух, че в различните лаборатории, казвали различни числа.  Мисля, че трябва да са около 200-250, ако не ме лъже паметта.
Какъв е този доктор, който ще те приеме в 12 през нощта? Навежда ме мисълта , че само знахар -шарлатанин ще да е това.

_re_ge , да се смеем ли , да плачем ли?
 newsm78

# 642
  • Пловдив
    Не е за смях, аз ги разбирам майките с малки дечица. Лутат се, объркани, притеснени. Не знаят от къде да подхванат. Готови са да пробват всичко, за което чуят , мислят че ще открият "вълшебното" хапче. Ами и аз бях така...преди 10 години. Между другото, когато си бях в България сме прилагали китайска медицина, давах добавки и според мен имаше ефект. Сега си мисля, че никакви изследвания не бях правила на детето  Blush, ей така реших и си ги давах.
     Истината е че огромен ефект от нищо не съм видяла, освен от много, много, много работа с детето. Учене всеки ден, ние го добутахме до 7 клас, че и на немски го мъча да учи. Случват се нещата, не точно както съм си го представяла, в годините преди диагнозата, но ще му намерим нишата на детето. Вяра и упоритост трябват.

# 643
Идеята е да не си взимаме децата за опитни зайчета.
Какъв е този доктор, който ще те приеме в 12 през нощта? Навежда ме мисълта , че само знахар -шарлатанин ще да е това.

_re_ge , да се смеем ли , да плачем ли?
 newsm78
Радвам се че на фона на всичко лошо аз и детето ми сме ви смешни и ви забавляваме 😯
Захара при който ще водя дъщеря си е така известия детски  невролог Иванов!
Явно ме взимате за изключително тъпа и неграмотна, но това е ваше право и аз не смятам да го оспорвам или да се доказвам. Аз съм майка и искам доброто на детето си! Ще направя всичко за нея което сметна ,че е добро. Тук исках само
Обмяна на опит от такива който са минали по този път. Но попаднах на дама която я забавлявам😐

# 644
  • Варна
taniii, не така!  Naughty
Последното, което си мисля, че темата е забавна. Не забравяйте, че и аз вървя по този път.
Наистина не бях чувала за такъв приемен час на доктор и се чудя що за чудо е това и въобще нормално ли е? Затова попитах, но е прозвучало е "забавно".
 Относно другия коментар, не се оправдавам и той звучеше относно статията за поредното плацебо.
Никой не мисля за тъп, не се впрягайте толкова.
Много момичета искат обмяна на опит и съвети, но в крайна сметка за себе си са решили какво ще направят. Ето има  мнения, да не се дават добавки и витамини просто така и Ви попитах за стойностите на B12, но вие се обиждате.
Вижте, съпричастна съм към съдбата на всяка една от нас, друг път ще съм по-внимателна с приказките.
  Hug

Общи условия

Активация на акаунт