Боледуване на децата ни - тема 43

• 53 910
  • 749
  •   1
Отговори
# 630
Зои, явно си има някаква инфекция и дано АБ започне да действа вече. Аз не бих била спокойна, разбира се,съдя по моето дете. Педиатърът ме предупреди, че ако продължаваме с тези гнойни ангини всеки месец ще трябва да махаме сливиците. При нас и третата е проблемна. Освен всички евентуални последици от ангините,съществува и опасността да изчерпаме подходящите за гнойна ангина АБ. Винаги ме пита кога последно сме пили АБ и какъв е бил. Ако скоро сте пили Панцеф или от от тази група - може и да не действа. А може и бактерията да е резистентна към Панцеф. Имали сме такъв случай. Не зная какво е казал доктора, обаче температура 39 и непадаща под 38...
Ей така миналата пролет детето ми влезе в болница интоксикирано, с втрисания, с непадаща температура, въпреки че пиеше АБ и въпреки че всеки ден го водех на лекар и обяснявах,  че нещата се влошават. Накрая пуснах едно CRP и се убедиха и веднага влязохме в болница.
Може и да съм писала, но да се повторя. Ако CRP е над 50 - венозен AB, ако е над 100 - болница. Увеличени левкоцити показват бактериална инфекция, но CRP показва степента на инфекцията. Това ми го казаха двама педиатри, на които имам доверие. А аз вече почти съм загубила доверие в лекарската гилдия, a на светила съвсем не вярвам.
Може да звуча малко рязко. Пиша на телефон и бързам, затова. А за запек на моето му помагаше пюре от сушени сини сливи на GERBER (дано не бъркам марката). Пробвала съм всичко,  каквото чуя. Голяма мъка е. От храните само това ни помагаше.

# 631
Това е лошото с тези светила, че никой не се наема да им оспори думата. Педиатърът каза, че го притеснява тази Т, но да го види оператора. Днес го видя друг лекар, пак всичко било ОК. Ако отидем в болницата ще е същото. Един омагьосан кръг. И само ми е пред очите историята с детето, което умориха в ИСУЛ, след такава операция и ме стресира много!

# 632
Зои, наистина съжалявам, че те притесняваме с нашите съвети понякога. Нали знаеш, всеки нещо е препатил и съди от опита си.
Дано е някой скоростен вирус и да ви остави вече.
Чакам добри новини от теб  Hug

# 633
Зои, хич да не ти минават такива глупости през ума. Сигурна съм, че всичко ще е наред съвсем скоро. И наистина - ако не пие вода, му давай със спринцовка. Каквито и да са течности - компоти,  некисели сокове, всичко. Докато видиш, че урината му е съвсем бледо жълта, почти прозрачна. Оводняването също помага за сваляне на температурата. 

# 634
Здравейте,
Оказа се че сме хванали пак някои вирус. Изписаха ни геломитрол, но много се разкашля от него, защото засилвал отделянето на секрета. Някои ползвал ли го е?

# 635
  • На брега на реката
И него съм ползвала с голямата. Изключително лекарство, много хубаво отхрачва и е идеално за проблеми със задни хреми и затлачен нос. Но гледай да хапва след приема му и да пие повече течности. Неприятно е като се спука капсулата. На мен ми предизвиква парене, но и много бързо ми тушира синузита.

# 636
  • shumen
Зои,дано разберете скоро от какво е тази Т.А на нас разхлабващо ни действаше пюре от круши или сини сливи.                                                                                                                       Деси,аз съм пила Геломертол и от него също много кашлях.

# 637
  • София
Аз не съм кашляла от геломиртол. Като се пукнеше, усещах аромата на основната съставка - някакво натурално масло, но се чувствах добре. Обаче, ако инфекцията е много зле, само геломиртол, чайчета, инхалацийки и т.н. не ми помагат. Почти винаги опирам до АБ, въпреки голямото ми желание да не става така.

# 638
  • София
Пила съм геломиртол и сега го пия, че в най- добрия случай съм с бронхит. Дано децата не го хванат. И аз съм забелязала един специфичен аромат от стомаха, сякаш на цитрус. Втори ден държа една никаква температура 37.5- 38. Малката изкара подобно скоро, може тя да ми го е метнала.

# 639
А аз се уредих на дърти години със сироп Вентолин  Mr. Green+Амбрекс+Ериус-няма оправия спазъма ми, Клацар-а свърши-ефект нула.
Бухам като магаре, само вечер се успокоявам.
Док отказа засега да ми изпише салбутамол.
Баси много гадни тия сиропи бе, пък малкия маймун напира да ги пие и то когато здрав  Sick
Че и реве-искал моля ви се на доктор да го водя  #Crazy
Аз като кашлям и той нарочно почва да кашля  newsm61 да сме ходели на доктор.
Ще ме умори  doh
И ново двайсе-пак го болял корема-за шоколад го болял сега  Mr. Green

# 640
  • Бургас
Здравейте,
Оказа се че сме хванали пак някои вирус. Изписаха ни геломитрол, но много се разкашля от него, защото засилвал отделянето на секрета. Някои ползвал ли го е?
Да, има чудесно влияние върху отделянето на секрети при сина ми, но той получва разтройство от ГелоМиртол /не Геломитрол  Simple Smile / и затова не го ползвам. Иначе е хубаво лекарство за продуктивна кашлица с жилави и гъсти секрети. Има и противовъзпалителен ефект.

# 641
Баси много гадни тия сиропи бе, пък малкия маймун напира да ги пие и то когато здрав  Sick
Че и реве-искал моля ви се на доктор да го водя  #Crazy
Аз като кашлям и той нарочно почва да кашля  newsm61 да сме ходели на доктор.
Ще ме умори  doh
Моята малката така, само да види, че някой пие хапче за каквото й да е, и тя на опашката... аз нали основно хомеопатични им давам, сладички, и децата си ги харесват.  Grinning

# 642
  • София
Зоуи, само вирус сте хванали. Утре ли ви е третия ден с Т? След третия трябва да я свали, но тук като е с занижен имунитет... давай много течности, и както каза една мама следи урината да става светла. Ако трябва му давай с лъжичка.
Зои и Ади е на Панцев от вчера и ми направи впечатление, че апетита и спадна. Иначе добре си хапва. Предлагам и любими неща и не иска, но пък започна да пие.
Лъки, ти поне си голяма и може да си правиш инхалации на тенджерката. Най помагат с борови връхчета. Прави 3-4 пъти на ден и ще видиш колко по добре ще ти е. Но след инхалацията един час не излизаш на студа.
Аз днес ги водих на Говедарци. Беше хладно, но се разходихме на въздух. Почти не е кашляла и как влезе в къщи започна една пристъпва кашлица... включих инхалатора. Незнам от какво кашля постоянно чиста, пера, климатиците изчистихме, нещо я дразни.

# 643
  • Северозапада
Гери, помисли за препарати или ароматизатор, ако ползвате. Племенницата ми кашля от почти всички аромати, а също и от една марка паста за зъби. Трябва внимателно да я наблюдаваш.
Лайт  Joy И моята маймуна понякога ги  прави нези номера.
Геломиртол си бях взела веднъж, когато положетлнието с носа ми беше много, ама много зле. Бях загубила обоняние за 2 седмици. И това не ме оправи. Сигурно съм била за АБ, ама така си го и изкарах това - на крак и с морска вода. На дребната хич и не смея да го давам, щом така втечнява секрети. Опасявам се, че ще и задръсти дробовете.

# 644
Брех толкова сте се натръшкали. А е още ноември. Да се оправяте мами! Дечицата и те.  Hug
Зои стискам палци.
За ЦРП чак пък в болница за над 100. Зависи как се повлиява детето. Със ЦРП 160 сме се лекували с орален АБ и още след втория прием скокна. А с 90 влезнахме в болница понеже не се повлия от АБ орално и там му вливаха абсолютно същия и се повлия. Явно стомаха пропускаше оралния.
Ние от днес сополиви. Скоро ще стане месец от както давам едно хомеопатично. Другата седмица ще се виждаме с хомеопатката

Общи условия

Активация на акаунт