Великобритания - Тема 66 Много Есенно Зимно Коледна

• 77 230
  • 732
  •   1
Отговори
# 480
  • UK
Аз моя син го пращам болен.  Laughing Сам иска да ходи. Случвало се е и с температура да го пратя, като го болят ушите. Аз му давам панадол, температурата спада за следващите 5-6 часа, спира да го боли и цял ден скача по диваните после. На училище са 6 часа, не 10 както в градината в Бг и ако не се чувства добре ми се обаждат да го взема.
И все пак е училище, не е забавачница и смятам, че много ще му се отрази, ако често изпуска. Аз си спомням много добре как редовно сме ходили на училище по наше време с кашлици и сополи, на лекар се ходеше при продължителни температури и грипни епидемии. И в Бг в предучилищна и училище са строги с отсъствията, не е като в градината, където сестрата седи на пост на входа и гледа гърла и връща за няма нищо.

Блу, какво против имаш детските градини тук? Ще кажа после защо питам  Laughing За втори път се изказваш леко негативно. Твоята дъщеря ходи ли на градина тук?

# 481
Блу, какво против имаш детските градини тук? Ще кажа после защо питам  Laughing За втори път се изказваш леко негативно. Твоята дъщеря ходи ли на градина тук?
Dejie, съвсем конкретно към Кокона е второто ми леко негативно изказване. Може и да е малко наизуст, да, защото нямам личен опит с градини тук, но просто така я усещам Кокона - хигиената в градината ще е под очакванията ѝ, ще има много сополиви и кашлящи деца... Аз видях какво е в ресепшън, не очаквам изведнъж рязко да са занижени критериите за чистота в YR, защото децата са вече на 4... Помня как при първото боледуване на дъщеря ми, тя нямаше още 5г тогава, лекарката ми каза "ако има сутринта Т, дай ѝ Панадол и я води". Ами харесвам лекарката, но то1но този съвет не бих го следвала, все още не, в по-горен клас - може. В училище родители са ми показвали шишенцето АБ, което оставят сутринта с детето, за да дадат по-късно  там от него. С кашлица и хрема съм водила често дъщеря ми на градина още в България, съответно и тук, тук съм я водила и с гниди, но те си бяха от училищните въшки Mr. Green Та затова.  
Първото ми изказване към теб ли е било? Не помня Blush

# 482
Аз съм с прекрасни впечатления от няколко детски градини( не само тази на сина ми). Чисто, уютно, невероярно меню, навици в децата, отношение, занимания....Няма нещо към което да направя забележка.Гледат децата все едно са техни собствени с много любов. Постоянно гушкани, окуражавани и вдъхновявани. В същото време има и дисциплина, уважение, обноски и взаимопомощ между съвсем малки дечица. Постоянно болнави деца като в България няма (защото никой не им срива имунитета с шепа хапове на първия сопол и не ги заключва на 30 градуса вътре до пролетта) Среща се някое сополиво и леко прокашлящо, но това не е болест и не изисква никакво лечение.С медикамнети или без хремата минава за седмица, а с нея и прилежащата кашлица. За цяла година в градината детето се е разболяло веснъж по вина баща си, който го изкара потенен по тениска на минусови градуси уж само от нас до колата.Лекарства дават, ако се наложи, но само с етикет от лекар и написани инструкции на специална бланка от родителя. Отвън има списък с болести при които не се ходи и не приемат децата. Отсъстващи рядко има и то за 1-2 дни.

# 483
  • UK
Блу  Hug
Право в десетката!
Памперсче , дано и ние, попаднем в такава. Ние, в бг, не сме ходили на дг, тъкмо ни приеха и заминахме  hahaha та нямам впечатления и от дг в бг, съдя все още, по спомени от мое време Simple Smile)

# 484
  • UK
Не, не, Блу, не беше към мен, пак относно някои от последните постове на Кокона. Подготвяш я Simple Smile))
Моите наблюдения са от няколко месеца само и само от една градина, но съм доволна, още повече, че имам много лош опит с ясла и градина в България, даже не искам да си спомням.

Попадам на много негативни изказвания относно градината и ресепшън клас на случайни постове по групи из Фб, уж не ги чета, ама се зазяпвам.  Laughing И все са на майки, които са чували много неща за бг градини, но децата им никога не са ходили в такива. И само по спомени от тяхно време и от думи на приятелки правят сравнение и недоволстват страшно много от тукашните. За хигиената до голяма степен - че играели с вода и се мокрели, че ходели с обувките вътре и сядали после на пода, по който ходят с обувки, че играели с пясък вътре и вън, че апликирали и играели с картонени кутии, донесени от други родители, кутийката от паста за зъби сигурно я е пипал някой болен, не ги слагали да спят, тези които спят спяли на дюшеци на пода, не ги слагали на гърне и т.н. и т.н.
Аз като видях за какво иде реч в Бг съм доволна точно от тези неща.  Grinning Стоене по 10 ч в градината, ядене, спане, акане, миене на ръце в колонка под команда и въобще всяко едно нещо под строг казармен ред от сутрин до вечер смятам, че е ужасно, ужасно, ужасно за децата. Това, че са по три часа на ден също смятам за голям плюс, в Бг не ми даваха да си взема детето преди 16 часа следобед. Ще ми се наложи да ползвам още часове, но предпочитам да платя на нани почасово да я вземе от градина, да обядва и да си почине вкъщи вместо да стои цял ден там. За ресепшън клас също. Бях изумена на първия ден, когато ми показаха голяма купа с плодове в стаята и ми казаха, че може по всяко време да ходи и да хапне без да пита. В градината в Бг гладуваше.

И вярно е, че ходят болни и сополиви, ама аз по-болни от моите не съм видяла.  Crazy

# 485
  • UK
Те, само да ни приемат, вече някъде, пък и ние ще ходим по 3 ч само първоначално. Аз, също не харесвам навиците от 'време оно' в дг в бг. Поне, що се отнася до 1-вата родителска среща, на която, имах честта, да присъствам  Laughing 'Строя', си беше баш от едно време и меко казано се отвратих Laughing

# 486
Аз пък бях много доволна от детската градина на голямата и от яслата на малката в България.На малката там й махнаха памперса за една седмица,а преди това аз безуспешно се мъчих месеци наред. А тя много си обичаше сестрите и леличките.Тук в при-скула се изненадах,че ходят с едни обувки вътре и вън и от спането по земята. Може би,защото в България случих на добри градина и ясла и свестен персонал,но там ми хареса повече в това отношение. Естествено,тук отношението на персонала към децата е професионално - няма повишен тон,няма обиди и шамари.

# 487
  • ENGLAND
Не знам дали някой ще ми повярва ако разкажа какво става в градините и училищата като работещ там. Отвън нещата изглеждат много захаросани и на англичанките това не им прави никакво впечатление, но за българките, полякините, рускините това си е направо шок, дори само от гледна точка на  родители. Различна кутура, различни навици.

# 488
Какво означава че отношенията и порядките са захаросани? Какво имаш предвид?

# 489
Ходят децата с обувките вътре, но поне в нашата градина ги стоварват директно от количката или колата и то все едно са с домашните пантофи. Къде да се изцапа детето?! Често ги сварвам боси. Спят и боси. Освен моето съм засичала още няколко да си имат обувки за в градината. Отделно повечето градини и училища изискват гумени ботуши за всяко дете за в двора и така не се внася кал в градината/класната стая после. В тихия кът в стаята имат едни бели ковертюри мъхести, върху които седят да им е мекчико и топло. Щом те винаги са бели, а децата по няколко пъти на ден ги ползват, значи крката им са наистина чисти.

Тук в градината също научиха малкия на тоалетна (имат с детски размери и не ползват гърнета). Те ми казаха, че е готов и да свалям.

Doret, и на мен ще ми е интересно да разкажеш.

# 490
На мен ми е интересно какви хора са тия, които са отвратени от анг. здравеопазване, образование, от анг. начин на живот, от работата си в Анг., от анг. климат и т.н., и продължават упорито да живеят в Анг, навреждайки и на себе си и на децата си......... След като е толкова супер-дупер зле в Англия - какво по дяволите правят в нея?!? Може пък и да са си мазохисти по рождение  newsm78

# 491
  • York
На мен ми е интересно какви хора са тия, които са отвратени от анг. здравеопазване, образование, от анг. начин на живот, от работата си в Анг., от анг. климат и т.н., и продължават упорито да живеят в Анг, навреждайки и на себе си и на децата си......... След като е толкова супер-дупер зле в Англия - какво по дяволите правят в нея?!? Може пък и да са си мазохисти по рождение  newsm78
И аз това се чудя.
Аз имам познати, които разказват как кофти живеят в Лондон, защото нито имат образование, нито професия и работят за минимума, обаче продължават с изречението: По - добре да мизерствам и едва да си плащам наема в Англия, отколкото в България!  ooooh!

# 492
  • UK
Има хора, които в Бг не могат да си платят тока и не могат да си купят хляб, какво тогава е чудното, че избират по-малкото зло? Много хора са тук, защото са притиснати от обстоятелствата и/или защото трябва да пращат средства към България към деца, болни родители, изплащат кредити и т.н., а не защото им харесва тук.

Дорет, разкажи. Децата ми имат невероятен късмет да попаднат в чудесно училище, от няколко различни места чувам, че училището ни е наистина добро, там ще стажувам и аз. Нямам представа как стоят нещата по другите. Предполагам, че както в Бг има и такива, и онакива.
А прискуула, където сега ходи дъщеря ми е чарити рън и определено базата е по-скромна от градината към училището, но съм доволна засега от всичко. Ако трябваше да се храни там, да спи там и т.н. можеше и да е различно, знам ли. Градината тук като цяло има други функции и цели, не е дневен стационар за деца, които не могат да се отглеждат денем вкъщи като българските.  

Последна редакция: пт, 02 дек 2016, 09:51 от dejie

# 493
 Не може да очакваш всички да са доволни от всичко. Страната си има плюсове и минуси и това е нормално. За мен плюсовете са повече и затова живея тук. Времето ми допада , организацията на живота, спокойно ми е, има възможности за развитие.Но здравеопазването на ниво ДжиПи им куца, както писах в предни страници, и не става въпрос само за дългото чакане. Поредния пример, изписа онзи ден разхлабително на 9м ми бебе, а на листовката пише да се дава на деца над 2г. Ами няма да го дам, тя дори не е и за такъв тип лекарство. Аз също познавам хора недоволни от страната , но те често са тук максимум за година и са дошли с идеята да спестят пари и да се върнат в Бг.

# 494
Аз се зачудих за хората които са тук от доста години и така и не са намерили нищо хубаво - в случая ме провокира Дорет - от нея нищо добро не съм чула за Анг.  Grinning
٠•● Veggie ●•٠ ако аз смятам, че някой се е отнесъл некомпетентно към здравето на детето ми, а в твоя случай - и да ми изпише неподходящо лекарство  ooooh! - на секундата ще сигнализирам в NHS!!! ще се посъветвам с адвокат и ще съдя!

Последна редакция: пт, 02 дек 2016, 10:23 от Ladybird_

Общи условия

Активация на акаунт