Отговори
# 225
Сега прочетох, че трябвало да сгъвам бюлетината  Shocked
Каква е тази глупост? Нямало да ми бъде зачетен вота. Сложиха ми втория печат и ми подадоха листа. Пуснах си го директно. Никой не ми е казвал да го сгъвам.
Иначе си беше сгъната само веднъж. Както са ми я дали.

# 226
  • Ямбол
Сега прочетох, че трябвало да сгъвам бюлетината  Shocked
...
Къде го прочете?

# 227
  • София
Сигурно е майтап, че няма да бъде зачетен вотът. Иначе и на мен ми направи впечатление, че много лесно може да се разгъне при пускането.

# 228
На нас ни ги даваха сгънати през средата, което е достатъчно, аз си я сгънах още веднъж.

# 229
В нашата секция сгъваха след втория печат още веднъж и така отварянето беше сведено до минимум и почти невъзможно.
Да не излезе, че поради втори ръб получен при сгъването, бюлетините са невалидни. Тази година са много стриктни в процедурите. Предполагам да компенсират дефицитите на предложениата за  президент.

# 230
Преди малко по Нова тв казаха, че по какъвто и начин да е сглобена  бюлетината е валидна.

Аз искам да задам един  въпрос, който сигурно е обсъждан и най-вероятно ще ви се стори глупав, но на мен така и не ми стана ясно. Как така още преди края на избирателния ден, резултатите са известни? Поне към часа, в който биват съобщавани. Пак по Нова преди малко, член на ЦИК каза, че към 18ч. единият от кандидатите води с 23%. От къде знаят? Нали ще броят след като затворят секциите.

# 231
  • Ямбол
В нашата секция сгъваха след втория печат още веднъж и така отварянето беше сведено до минимум и почти невъзможно.
Да не излезе, че поради втори ръб получен при сгъването, бюлетините са невалидни. Тази година са много стриктни в процедурите. Предполагам да компенсират дефицитите на предложениата за  президент.
Всеки има право да си сгъне бюлетината както си иска. Това го говориха много пъти. И преди е било така. Никой не гледа ръбове. Малко логично мислене няма да навреди.

# 232
  • София
Преди малко по Нова тв казаха, че по какъвто и начин да е сглобена  бюлетината е валидна.

Аз искам да задам един  въпрос, който сигурно е обсъждан и най-вероятно ще ви се стори глупав, но на мен така и не ми стана ясно. Как така още преди края на избирателния ден, резултатите са известни? Поне към часа, в който биват съобщавани. Пак по Нова преди малко, член на ЦИК каза, че към 18ч. единият от кандидатите води с 23%. От къде знаят? Нали ще броят след като затворят секциите.
От паралелното преброяване или както е модерно - екзит пол.

# 233
  • Ямбол
ЦИК и паралелно преброяване?

# 234
...
Къде го прочете?

В един новинарски сайт. Затворих го вече. Пишеше, че нямало да ми бъде валидна.
Трябва  да е поредната журналистическа глупост. Ако не е, ще има много малко реално валидни гласове  Joy

# 235
  • Ямбол
...
Къде го прочете?

В един новинарски сайт. Затворих го вече. Пишеше, че нямало да ми бъде валидна.
Трябва  да е поредната журналистическа глупост. Ако не е, ще има много малко реално валидни гласове  Joy
В съседната тема имаше дискусия за сериозните медии. Ето един пример за обратното. Имаш история на браузъра, ако не те затруднявам много, може ли да погледнеш все пак, че много ме съмнява изобщо да има чак толкова несериозна медия.

# 236
  • София
В страницата на вестник Дневник във Фейсбук - от 10 сутринта има резултати. Анонимно паралелно преброяване. По същия начин агенциите минута след 20.00 ч. имат почти точните резултати.

# 237
Преди малко по Нова тв казаха, че по какъвто и начин да е сглобена  бюлетината е валидна.

Аз искам да задам един  въпрос, който сигурно е обсъждан и най-вероятно ще ви се стори глупав, но на мен така и не ми стана ясно. Как така още преди края на избирателния ден, резултатите са известни? Поне към часа, в който биват съобщавани. Пак по Нова преди малко, член на ЦИК каза, че към 18ч. единият от кандидатите води с 23%. От къде знаят? Нали ще броят след като затворят секциите.
От паралелното преброяване или както е модерно - екзит пол.

И какво значи паралелно преброяване?

# 238
  • София
Хора, на ударени ли се правите?! От 1990 г. има подобни паралелни преброявания.  ooooh! ooooh! ooooh!

# 239
Не, не се правя на ударена. Питам, защото не ми е ясно. Какво толкова??

Общи условия

Активация на акаунт