Защо веганизъм?

• 280 425
  • 3 468
  •   1
Отговори
# 105

О.К. Да не е само млякото това което не е храна за нас? Няма да искам и да го храня с нещо излезнало от ануса на кокошка.

Кокошките нямат анус. Имат клоака. А яйцата са много полезни. Питай лисиците.

Някои култури се хранят само със зърно и захар, защото нямат достъп до нищо друго. Децата, че и възрастните им измират като мухи.

Да допълня, че повечето вегани ядат сурови пъдпъдъчи яйца. Ако нямат пъдпъдъчи ядат кокоши.
ИМА си причини за това.
За много вегани това е единствената храна от животински произход, която консумират (ако не ядат мед).
Това не е вярно. Не си веган ако ядеш яйца.

# 106
Първо искам да кажа, че е супер смешно да наричате веганизма болест или психично разстройство. Това идващо от хора с претенции и положение да възпитават и образоват младежта е просто страшно.

До авторката - моето момиче, първо на отговора ти за бобовите и зеленолистните - пак заучено и клиширано като веган начална степен отговаряш. !не говорим тук за протеин и желязо. За много повече неща става дума.

И второ много по-важно - това, че си решила да спасяваш света с почти нулеви познания по темата хранене (ставащи ясни от отговорите ти), не значи, че трябва да си затриеш бъдещото бебе по случая. В Италия искаха или даже въведоха някакъв закон за забрана на веган хранене на бебе след множество смъртни случаи. Особени като гледам как си вярваш и мечтаеш да спасиш света, но не си се задълбочила изобщо (линковете ти изобщо не обясняват всичко, направих си труда да изгледам и 30-минутното видео), за бебето ти може да е фатално просто. Почети малко по тази тема, даже не малко, а повечко и спаси един бъдещ живот...

С това приключвам по темата.

# 107
Това е проблема - че сме ги създали.
И след като вече са създадени, какво правим с тях? Или милостиво ги оставяме да пукнат, че да се отърват от мъките си?

# 108
  • Някъде там
 Joy Joy Joy Joy
как си подминава въпроси,и то конкретни по темата,само защото не може да отговори или просто са неудобни,които просто доказват че това което написа в началото не е истина.

# 109
Аз да си побутна питането.Няма да храниш детето с мляко-това е ок за мен.Питам с какво ще го храниш ,ако нямаш кърма?
Ще го храня с моето мляко. Няма де е краве мляко. Не е теле.
Ако нямаш?
И да не е моето ако поне е на моя вид пак ще е по-добре от това на друг вид за който млякото помага за копита и рога.

# 110
Относно правописните ми грешки - не живея в България и не уча български.

# 111
Joy Joy Joy Joy
как си подминава въпроси,и то конкретни по темата,само защото не може да отговори или просто са неудобни,които просто доказват че това което написа в началото не е истина.

Как очакваш да отговоря на всички?? А и има такива които умишлено игнорирам.

# 112
  • Пловдив
Това е проблема - че сме ги създали.
И след като вече са създадени, какво правим с тях? Или милостиво ги оставяме да пукнат, че да се отърват от мъките си?
Милостиво ги закарваме при други хищници да ги похапнат

# 113
Относно правописните ми грешки - не живея в България и не уча български.
Хайде, моля те! Отдавна четем форума и знаем откога майка ти е в Австрия и кога ти си дошла при нея.

Joy Joy Joy Joy

Как очакваш да отговоря на всички?? А и има такива които умишлено игнорирам.
О, не очакваме да отговориш. Наясно сме, че не можеш. Игнорирай. Друго не ти остава.

# 114
Съгласна съм със Skeeter  Peace
По темата може много да се говори, но в случая е безсмислено при демонстрирането на такива елементарни познания по много въпроси и пълната липса на ясен мотив да се пристъпи към веганство.
Авторката - това не е мода, не е начин да изпъкнеш, да си интересна, да си избиваш комплексите или да се бориш за нещо си, защото кипиш от енергия.
Избери си нещо, по-семпло за начало.
И не прави експерименти с децата си  Peace
П.С. Че на снимката е "някаква маймуна" е видно, но ако си беше направила труда да проучиш нещата, щеше да установиш че маймуните попадат във втората категория - omnivore. И човекът и той е там....
Помисли малко, мило дете.  Rolling Eyes

# 115
  • Някъде там
Разбира се.На тези които,ясно доказват че твоето не е нищо повече от тинейджърска заблуда,прищявка на 15 годишна глезла.Ако си истински информирана и учеща се, няма да напишеш и една от глупостите които те провокирах да напишеш с въпросите си.Първо информирай подробно себе си и тогава нас.

# 116
  • Пловдив
Е как ще си храниш детето с мляко от жена ,което не е веган?Или ще търсиш докато намериш?А как оцелява то през това време?
Момиче,не се заяждам,просто се осъзнай.Нямам против това да си веган. Просто си много НЕкомпетентна,за да бъдеш такава.За начало стани вегетарианец,а като научиш и прочетеш повече тогава ставай веган.Не е толкова просто ,колкото ти си мислиш

# 117
Първо искам да кажа, че е супер смешно да наричате веганизма болест или психично разстройство. Това идващо от хора с претенции и положение да възпитават и образоват младежта е просто страшно.

До авторката - моето момиче, първо на отговора ти за бобовите и зеленолистните - пак заучено и клиширано като веган начална степен отговаряш. !не говорим тук за протеин и желязо. За много повече неща става дума.

И второ много по-важно - това, че си решила да спасяваш света с почти нулеви познания по темата хранене (ставащи ясни от отговорите ти), не значи, че трябва да си затриеш бъдещото бебе по случая. В Италия искаха или даже въведоха някакъв закон за забрана на веган хранене на бебе след множество смъртни случаи. Особени като гледам как си вярваш и мечтаеш да спасиш света, но не си се задълбочила изобщо (линковете ти изобщо не обясняват всичко, направих си труда да изгледам и 30-минутното видео), за бебето ти може да е фатално просто. Почети малко по тази тема, даже не малко, а повечко и спаси един бъдещ живот...

С това приключвам по темата.

Тема за здравето на веганите вече има.  Тук фокосът не е върху това.

Относно това в Италия - веганизма няма общо с безотговорноста на родителите. Това бебе не е водено на прегледи! Прочети по-подробно за случая. Не веган диетата беше проблема.

# 118
Какви деца, та тя е само на 15.Докато роди още колко модни течения ще смени и колко теми ще пусне.... Laughing
Историята на форума помни доста войнстващи и агресивни вегетарианки, но към днешна дата някои размислиха..... Mr. Green

Последна редакция: пн, 17 окт 2016, 00:16 от #Frozen#

# 119
  • София

Това е проблема - че сме ги създали. Ако аз имах възможността да живея в клетка цял живот, да ме хранят с изкуствена храна, да ме нараняват физически и психически до деня в който ще ми теглят ножа и ме оставят да умра бавно в агония нямаше да искам да се раждам. Това е за живота в индустрията. Има също много да се иска и в този във фермата на село.
Разликата между теб и животните е огромна и на физическо, и на нервно-психическо ниво. Животните нямат съзнание, дори да допуснем с някаква вяра, че имат душа. Т.е. те не разбират нещата, които те мъчат.  Но много хора живеят така, много хора не само живеят зле, но и гладуват само, за да доживеят мъчителната си смърт, включително деца. И го съзнават. Защо в такъв свят твоята кауза са именно домашните животни?
И защо дискутираш темата именно с майки?

Общи условия

Активация на акаунт