Защо веганизъм?

• 280 468
  • 3 468
  •   1
Отговори
# 165
На мен не ми е ясно следното: ако ние не ядем прасета и кокошки, какво ще бъде тяхното предназначение? Айде, кокошката можем да я издигнем в божествено животно, тя ще снася само яйца. Но на прасето какво му е предназначението, щото аз не се сещам то да е родено за друго или да има по-специални качества.

# 166
  • Варна
Няма да има предназначение. Щото изобщо няма да съществува като вид.

# 167
  • MI
Много по-добре е сам да си ги отглеждаш или да си хванеш дивеч, но и това може да се коментира защо не е морално.
Аз също съм чела и слушала много и не смятам, че е ужасно трудно. Може да си здрав като ядеш каквото ти харесва стига да добавяш често бобови, ядки, семена и зеленолистни зеленчуци.
Няма значение дали е банална снимката ако е вярна. Ти с какво не се съгласяваш от нея?
А ти кога последно видя жива овца, коза, крава?  Laughing И не, не си отговорила обосновано на въпросите на Уиш. Пробвай пак. Във вашите линкове няма отговор, трябва да помислиш с твоя си мозък. Ти всъщност вземаш едни картинки и клипчета дето всички сме виждали и си мислиш, че ще ни поразиш. Е, момиче, не става така, не сме на 16 отдавна.

# 168
Няма да има предназначение. Щото изобщо няма да съществува като вид.
Значи вече ми е ясно, защо съществуват вегани. Има хора, които не желаят да делят тревата с животните. Искат животинският род да изчезне, за да могат те да си пасат на воля.

# 169
  • София
Общо взето бля, бля.
Последното което прочетох от един професор е, че именно веганското хранене в детска и тийн възраст при момичетата уврежда генно яйцеклетките им. Честито!

# 170

Ако това е продължението на форумната сага за майка и дъщеря, пишещи от един профил, то майката има доста голям принос в това дъщерята да започне да се храни така, защото до някое време самата майка се хранеше вегански.
Същата е. В "Покажи се" беше пускала снимки на момичето и коментираше, че 40-килограмовото девойче се има за дебело и го тресат анорексични пориви. За детето ясно- пуберска му работа, но дъртата магарица го е оставила в цялото му невежество да прави простотии, които ще му съсипят здравето.

# 171
  • София

Ако това е продължението на форумната сага за майка и дъщеря, пишещи от един профил, то майката има доста голям принос в това дъщерята да започне да се храни така, защото до някое време самата майка се хранеше вегански.
Същата е. В "Покажи се" беше пускала снимки на момичето и коментираше, че 40-килограмовото девойче се има за дебело и го тресат анорексични пориви. За детето ясно- пуберска му работа, но дъртата магарица го е оставила в цялото му невежество да прави простотии, които ще му съсипят здравето.
Това вече не е хубаво изобщо. Ама както съм казвала и друг път, за децата по-опасно от родителите им няма.

# 172
Ами, не е хубаво. За доброто на това глупаво дете, можем само да се надяваме, че веганският плам бързо ще угасне и то ще се запали по някоя не така опасна за здравето му кауза. На пуберите кауза им дай.
Скрит текст:
И два зад врата в случай на спешна нужда.

# 173
To на майката и да ѝ начукваме канчето, няма полза, първо защото най-вероятно сама се е усетила какви ги е надробила и горко съжалява и второ - на 15-годишен абсолютно не можеш нищо да му кажеш, защото каквото и да му казваш, той ще си прави, каквото си иска, още повече ако вижда, че това те вади от равновесие, защото точно това му е целта. А децата вярват, че вредейки на себе си, наказват родителите си и тъкмо затова го правят - от чиста проба келешлък, искат да тормозят техните, а планетата и другите каузи са за парлама само.

# 174
  • София
To на майката и да ѝ начукваме канчето, няма полза, първо защото най-вероятно сама се е усетила какви ги е надробила и горко съжалява и второ - на 15-годишен абсолютно не можеш нищо да му кажеш, защото каквото и да му казваш, той ще си прави, каквото си иска, още повече ако вижда, че това те вади от равновесие, защото точно това му е целта. А децата вярват, че вредейки на себе си, наказват родителите си и тъкмо затова го правят - от чиста проба келешлък, искат да тормозят техните, а планетата и другите каузи са за парлама само.
Чак толкова зла умисъл в пуберите не бих привидяла, ама се еманципират както могат. Важно е да не се убият само, иначе всичко се брои за нормално.

# 175
То не се мре толкова лесно, за живота на девойката не се притеснявам, нито за здравето ѝ всъщност. Като огладнее хубаво, ще се нахрани, я виж племенникът на Assos как сам се е сетил, че гладът е страшно нещо.

# 176
Скрит текст:
Ако си мислиш, че по този начин ще спасиш домашната свиня, домашната кокошка, овцата и кравата от смърт нека ти кажа, че това са селектирани видове и те не могат да оцелеят самостоятелно в природата. Що се отнася до физиологичните особености на човека той е всичкоядно животно,  т.е за да поддържа организма си в оптимална форма както и неговите функции, човека има нужда от консумацията на животински продукти както и на плодове и зеленчуци и да не забравяме вода. Това е доста дълга тема, например човека има нужда от желязо, от него организма синтезира хемоглобин, той пък е показател за кислорода в кръвта и съответно за достъпа на кислород до органите. Само че желязото в растителните продукти се усвоява много по-трудно от човешкия организъм (отделно от това е в доста по-малки количества), затова организма си набавя най-лесно желязо от месото, има и друга уловка, за да може да се усвои по-добре желязото от храната е необходим вит. С, което пък идва от плодовете и зеленчуците. Така например когато човек например консумира месо той го прави с гарнитура от зеленчуци, или пък добавя лимонов сок (зависи от месото и начина на приготвяне). Мога да дам още хиляди примери, но само ще добавя, че и моята дъщеря преди две години беше веган, драми, скандали, накрая след близо година веганство на 14 г. и половина влезе в болницата от една ангина, но този път имаше срив в имунната система, като стоя 7 дни на системи, 14 дни на домашно лечение, и цял месец на имуностимулатори и модулатори, както и няколко месеца без спорт и физически натоварвания, направо кюфтетата ги хапваше като бонбони след това. Сега пак й минава от време на време идеята за веганство, само й посочвам в коя посока е болницата и й минава мерака. Така че бъди спокойна това с веганството няма да продължи дълго.
Не съм убедена, че няма да оцелеят сами, но и така да е, това не значи, че трябва да ги размножаваме още за да правим пари от тях.

Вегетарианската диета няма смисъл да се коментира дали можем да живеем на нея или не. Има си даже религии които изключват месото. Майка ми, например, не е яла месо 27 години. Това, че дъщеря ти се е разболяла е защото не е знаела как да се храни. Без значение каква диета спазваш трябва да се осигуриш, че си набавяш всичко. Не е диетата това което трябва да се обвинява.

ooooh! знаеш ли, че има хора, които могат да ядат електрически крушки, стъкла, пясък и др. такива? Това че по света има такива хора означава ли, че всички можем да ядем това? Нещата, които човешкият организъм може да извлече от животинските продукти не може да усвои от растителните. И аз лично на външен вид не харесвам нито едни човек, които пасе "само трева", губи мускулна маса, кожата изтънява значително дори и на 40 г. прилича като кожа на 70-80 г. склерите променят цвета си,скулите изпъкват, черепа се очертава прекалено много и като цяло целия скелет, тялото изглежда "сухо", с годините се появяват и множество заболявания, като най-чести са тези на кръвта и на костите.
По въпроса с какво тъпчат животните и с какво ги инжектират, аз мога цяла дисертация да ти напиша за въздуха, почвите, водите и растениевъдните технологии у нас и по света. Толкова химия и в учебниците си по химия не си виждала. Едва ли имаш възможност да отглеждаш лично храната си в по-малко замърсен район.
[/quote]
Всички имаме еднакви организми. Това че има хора с отклонения е друга тема.

Това, че веганите губят мускулна маса и изглеждат по-възрастни са глупости. Майка ми не е посягъла към месо от 27, години, на 41 е и хората често питат дали не сме сестри. На мен ми се оправи кожата от акне също, ноктите ми не се чупят и косата ми изглежда по-здрава. От седмица започнах да тренирам ежедневно и вече могат да се забелязват тазлики. Човек като е веган яде ежедневно витамини за какво ли не и изглежда по-добре и по-здрав. Това, че веганите не са здрави няма смисъл да го разправяте на хора които знаят как да се хранят. Аз съм била и месоядна, и веган. Много съм доволна от настъпилите промени.

Не знам за България, но тук в храната химия няма. И да се намира тук-там нещо което не е като БИО продуктите, не е така както ти описваш.

# 177
  • София
То не се мре толкова лесно, за живота на девойката не се притеснявам, нито за здравето ѝ всъщност. Като огладнее хубаво, ще се нахрани, я виж племенникът на Assos как сам се е сетил, че гладът е страшно нещо.
Именно.
Иначе от самото веганство нищо няма да и стане толкова, пак казвам, нека сравним с другите пубертетски варианти. Просто трябва да се храни достатъчно с каквото там се хранят – киноа, амарант, веган яйца и веган бекон, вода от Марс и прочее.

# 178
Майка ми не е посягъла към месо от 27, години, на 41 е и хората често питат дали не сме сестри. На мен ми се оправи кожата от акне също, ноктите ми не се чупят и косата ми изглежда по-здрава.

И ти реши, че майка ти изглежда на 16, а не ти на 40? Поне самочувствие не ви липсва в родата.
Ако сега косата ти е здрава, а кожата ти - сияйна, обяснението е много просто - израздохваш резервите от собствените си мазнини, които са най-идеалната храната за организма ти. Но те скоро ще свършат, косата ти ще опада, кожата ти ще пребледнее, а погледът ти ще стане сълудничав.

# 179
  • MI
To на майката и да ѝ начукваме канчето, няма полза, първо защото най-вероятно сама се е усетила какви ги е надробила и горко съжалява
Скрит текст:
и второ - на 15-годишен абсолютно не можеш нищо да му кажеш, защото каквото и да му казваш, той ще си прави, каквото си иска, още повече ако вижда, че това те вади от равновесие, защото точно това му е целта. А децата вярват, че вредейки на себе си, наказват родителите си и тъкмо затова го правят - от чиста проба келешлък, искат да тормозят техните, а планетата и другите каузи са за парлама само.

Майката не беше ли станала и тя веган и проповядваше в другата тема? Или вече обърках веганските семейства.  Simple Smile Или пък е на Фея някоя от щерките? На мен това ми беше първата мисъл.

Не знам за България, но тук в храната химия няма. И да се намира тук-там нещо което не е като БИО продуктите, не е така както ти описваш.

Ако си в Щатите както подозирам, химия може да няма (да бе да), но виж хормоните са разрешени. Както и ГМО и какво ли още не.  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт