Защо веганизъм?

• 280 253
  • 3 468
  •   1
Отговори
# 435
Скрит текст:
Скрит текст:

Казах, че нарочно игнорирам някои въпроси и често конкретни хора които ме "питат"/се заяждат.
....... Отговорих вече на това!........
За теб заяждане е всичко на което не можеш да отговориш ли?  Laughing Това са съвсем нормални въпроси, даже ми се изрепчи да не би да си мисля, че не можеш да намериш сериозни изследвания, които да ме опровергаят. А мога и да се обзаложа, че не си отишла да прочетеш статията от другата тема, в която се говореше за това какво ще се случи ако някой ден всички станат вегани. При това положение каква дискусия очакваш? Между другото, Уиш от самото начало ти зададе съвсем конкретни въпроси, на които ти не успя да отговориш обосновано. Т.е. с факти, а не само 'защото така пък' и тропване с елфско краче.
Това е интернет, мога да ти намеря и статия "защо трябва да ядем камъни". Точно заради това исках тук да се обсъжда по-философски.

Посочи ми къде съм отговорила по този начи.

Има опция "виж последните отговори на този потребител", използвай я за да откриеш сама. Защо мислиш, че аз трябва да го направя а не ти? Ти си забравила, аз както виждаш помня.  Wink

По-философски никога не значи без факти. Сериозно изследване значи сериозен автор и сериозен източник на информацията. Съмнявам се че спазвайки тези критерии ще ми намериш статия в полза на каменоядството.
]http://www.sciencemag.org/news/2016/04/veganism-could-save-worl … new-study-argues]
Скрит текст:

Казах, че нарочно игнорирам някои въпроси и често конкретни хора които ме "питат"/се заяждат.
За теб заяждане е всичко на което не можеш да отговориш ли?  Laughing Това са съвсем нормални въпроси, даже ми се изрепчи да не би да си мисля, че не можеш да намериш сериозни изследвания, които да ме опровергаят. А мога и да се обзаложа, че не си отишла да прочетеш статията от другата тема, в която се говореше за това какво ще се случи ако някой ден всички станат вегани. При това положение каква дискусия очакваш? Между другото, Уиш от самото начало ти зададе съвсем конкретни въпроси, на които ти не успя да отговориш обосновано. Т.е. с факти, а не само 'защото така пък' и тропване с елфско краче.
Това е интернет, мога да ти намеря и статия "защо трябва да ядем камъни". Точно заради това исках тук да се обсъжда по-философски.

Има опция "виж последните отговори на този потребител", използвай я за да откриеш сама. Защо мислиш, че аз трябва да го направя а не ти? Ти си забравила, аз както виждаш помня.  Wink

По-философски никога не значи без факти. Сериозно изследване значи сериозен автор и сериозен източник на информацията. Съмнявам се че спазвайки тези критерии ще ми намериш статия в полза на каменоядството.
http://www.sciencemag.org/news/2016/04/veganism-could-save-world-new-study-argues

Ти хубаво ги пляскаш тези линкове, но има хора, които не учат по 3 чужди езика като теб, а знаят само български, дето ти не го признаваш. Как ще ги убедиш тях? Това си е дискриминация, да знаеш.

# 436
Не виждам нищо общо между гей-парадите и пародиите на веганите. Гейовете просто демонстрират своята сексуалност, а тези в България се борят и за права, като по никакъв начин не правят сценки, демонстриращи колко ужасно нещо е хетеросексуалността и не искат от хората да изпитват сексуално влечение само към собствения си пол. Докато тези ненормалници искат да вменят вина у месоядните и да ги накарат да се откажат от месото. Ако вие наистина не виждате разлика в двете групи демонстриращи, не знам как въобще можем да коментираме кое е редно и нередно. За нормален човек би трябвало да е нередно човешки трупове, оплискани с кръв да бъдат опаковани в тарелки посред градския площад. Ако е някакво извратено шоу за възрастни, да си наемат зала и да късат билетчета.

# 437
Скрит текст:
Скрит текст:

]http://www.sciencemag.org/news/2016/04/veganism-could-save-worl … new-study-argues]
Скрит текст:

http://www.sciencemag.org/news/2016/04/veganism-could-save-world-new-study-argues

Ти хубаво ги пляскаш тези линкове, но има хора, които не учат по 3 чужди езика като теб, а знаят само български, дето ти не го признаваш. Как ще ги убедиш тях? Това си е дискриминация, да знаеш.
Някой ми беше направил коментар от сорта на "и ние знаем чужди езици, не си мисли, че не сме информирани и ние". За това давам линка.

# 438
  • MI

Ами и на мен не ми харесват гейпарадите, но не и представям да обиждам привържениците им. Не смятам, че е правилно.
Скрит текст:
Както и хората, ядящи месо. Точно това беше и първият ми пост по темата. В този ред на мисли, ако се направи протест с печени прасета, кокошки и агнета, няма да ми е приятно, но ако някой направи коментар "как тия убийци ... и прочее" (примерно) по абсолютно същия начин ще скоча, че това не е правилно.
Просто не е правилно. Разбира се, че всеки може да прави каквото си иска. В това е смисълът.
П.С. Сърдечно извинявай  bouquet, че нараних чувствата ти и си изказах мнението, че беше груба. Но в крайна сметка това е свободен форум и мога да кажа, каквото мисля и чувствам[/color]
И на мен не ми харесват гейпарадите и си го казвам.  Laughing Поради същата причина при това, поради която не ми харесват представленията на веганите излишна показност и кич. Всъщност не съм обидила нито едните, нито другите, но имам право да кажа че за мен това не е нормално и на всичко отгоре е глупаво. И не се извинявай, не аз казах това с прасетата всъщност. Просто ме дразни вече тази постоянна политкоректност.

Елфчо, знаеш ли колко теории не работят именно заради нереалистичните предположения при изграждането им?
Цитат
The study does have lots of assumptions built in, like totally free trade between countries, which would mean that food can always get to where it’s needed. Plus, the research can’t say anything about the political and cultural challenges involved with getting people to change their diet
Това мога да ти кажа на първо четене, без да съм гледала подробно изследването. Няма как това да се случи на практика (за незнаешите английски - напълно свободна търговия в цял свят и справедливо разпределяне на храната навсякъде). Т.е. минаваме на втория вариант - богатите ще станат малко по-здрави, а бедните - много по-бедни и болни. Плюс миграционни вълни защото на места просто няма как да ядеш местна растителна храна, а вносната ще им е непосилно скъпа.

Научи се да мислиш малко по-комплексно.

# 439
  • София
Не виждам нищо общо между гей-парадите и пародиите на веганите. Гейовете просто демонстрират своята сексуалност, а тези в България се борят и за права, като по никакъв начин не правят сценки, демонстриращи колко ужасно нещо е хетеросексуалността и не искат от хората да изпитват сексуално влечение само към собствения си пол. Докато тези ненормалници искат да вменят вина у месоядните и да ги накарат да се откажат от месото. Ако вие наистина не виждате разлика в двете групи демонстриращи, не знам как въобще можем да коментираме кое е редно и нередно. За нормален човек би трябвало да е нередно човешки трупове, оплискани с кръв да бъдат опаковани в тарелки посред градския площад. Ако е някакво извратено шоу за възрастни, да си наемат зала и да късат билетчета.

Съгласна съм, че не е това начинът и затова не ходя на тези протести. Че истината е, че за да се яде месо умират животни е факт, но не го налагам на другите - който иска да си яде, който иска да не си яде. Това казвам, както написах и в 1-вия си пост. А общото е, че всеки има нещо, което не възприема (нямам нищо против гейовете, имам такива приятели и ги подкрепям, просто не  по този начин, но това е друга тема). Изказването ми беше по случай грозното (според мен поне) изказване на потребителката за веганските ръчкички. Почувствах се все едно каза "прокажени ръчички" или нещо такова. Така звуча. А и без да съм веганка (дори и вегетарианка като не бях) не можех да убия животно. Не знам, просто ми се се стори неприяттно. Това е.
П.С. В детската градина, където работя постоянно има за обяд месо, но някой път  е пилешко бутче. Ами 2 пъти почти повърнах, стана ми неприятно и лелята (даже това е нейна работа, а не на учителката, но пък сме екип и ѝ помагам, когато мога). Ами не можах да го обекостя или каквото е там. И нито тя ми каза (ебаси смотанячката, едно бутче не може да пипне), нито аз съм  ѝ казала: Ама лелко проста, как може да пипаш умряло животно!" Ето това е. Толкова е просто. Толерантност.

# 440
Нужно ли е да използваш епитети?

Ако не си по-толерантна и перспективна не си за темата. Тези хота не ги интересува човек или крава си. Против ненужни убийства са. Както ти ги виждаш за ненормални и те така може да виждат теб.

# 441
Като начало трябва да научи какво е научен източник, а не булшит. Подсказка- плясване на думичката science  към magazine не го прави научно.

# 442
  • Пазете Гор
...За нормален човек би трябвало да е нередно човешки трупове, оплискани с кръв да бъдат опаковани в тарелки посред градския площад. Ако е някакво извратено шоу за възрастни, да си наемат зала и да късат билетчета.
За нормален човек би трябвало да е също неприемливо на разни сборища публично да се разнасят пречупени кръстове или портрети на Сталин, ама и това го има, че и не само това. Искам да кажа, че изявите на разнообразна ненормалност си ни съпътстват и те по дефиниция не спазват особено нормативната база. Аз не бих се фокусирал чак толкова в преследването на подобни изяви - още повече те самите търсят начин да се поставят в позиция на преследвани. Искат да са жертви - това по своему ги легитимира.

Бих положил усилия в изграждането на имунна системна в общностите срещу всякакви екстремизми, месианства и революционери. По-опасни са от ножовете във всички световни кланици, вкупом броени.

# 443
  • MI
Като начало трябва да научи какво е научен източник, а не булшит. Подсказка- плясване на думичката science  към magazine не го прави научно.
Ти ли ще обясняваш какво е импакт фактор? Аз не се наемам.  Laughing

Тези хота не ги интересува човек или крава си.

Сега пак прочети това, което си написала и се опитай да обосновеш защо то според теб е нормално.

# 444

Ами и на мен не ми харесват гейпарадите, но не и представям да обиждам привържениците им. Не смятам, че е правилно.
Скрит текст:
Както и хората, ядящи месо. Точно това беше и първият ми пост по темата. В този ред на мисли, ако се направи протест с печени прасета, кокошки и агнета, няма да ми е приятно, но ако някой направи коментар "как тия убийци ... и прочее" (примерно) по абсолютно същия начин ще скоча, че това не е правилно.
Просто не е правилно. Разбира се, че всеки може да прави каквото си иска. В това е смисълът.
П.С. Сърдечно извинявай  bouquet, че нараних чувствата ти и си изказах мнението, че беше груба. Но в крайна сметка това е свободен форум и мога да кажа, каквото мисля и чувствам[/color]
И на мен не ми харесват гейпарадите и си го казвам.  Laughing Поради същата причина при това, поради която не ми харесват представленията на веганите излишна показност и кич. Всъщност не съм обидила нито едните, нито другите, но имам право да кажа че за мен това не е нормално и на всичко отгоре е глупаво. И не се извинявай, не аз казах това с прасетата всъщност. Просто ме дразни вече тази постоянна политкоректност.

Елфчо, знаеш ли колко теории не работят именно заради нереалистичните предположения при изграждането им?
Цитат
The study does have lots of assumptions built in, like totally free trade between countries, which would mean that food can always get to where it’s needed. Plus, the research can’t say anything about the political and cultural challenges involved with getting people to change their diet
Това мога да ти кажа на първо четене, без да съм гледала подробно изследването. Няма как това да се случи на практика (за незнаешите английски - напълно свободна търговия в цял свят и справедливо разпределяне на храната навсякъде). Т.е. минаваме на втория вариант - богатите ще станат малко по-здрави, а бедните - много по-бедни и болни. Плюс миграционни вълни защото на места просто няма как да ядеш местна растителна храна, а вносната ще им е непосилно скъпа.

Казваш че не си съгласна, но не казваш защо.

# 445
Не им оспорвам правото да ме виждат, както си искат, само че изненада - изобщо няма да ме видят, защото не вървя с мегафон из улиците да огласям гледната си точка по отношение на храненето. Нито бих правила кървави демонстрации по улиците. Нито ще им дърпам моркова и чията от устите, наистина нямам против да ядат тези неща  Peace
И ако обичаш, малката, не ми казвай за коя тема съм. Пуснала си я в най-посещавания форум, тук може да пише всеки. Ако намираш нещо за обидно, има бутонче "моля другарко, тя ме дръпна за плитката", ползвай си го със здраве.

# 446
  • MI

Бих положил усилия в изграждането на имунна системна в общностите срещу всякакви екстремизми, месианства и революционери. По-опасни са от ножовете във всички световни кланици, вкупом броени.

В тази подчертаната категория влизат и веганите, затова дразнят толкова. Иначе за другото съм съгласна с теб.  Peace

Елфчо, как по-ясно да ти го обясня, ако ти липсва базата? Като правиш теория, ти залагаш определени предположения. Ако те са неверни или нереалистични, колкото и добре да звучи теорията, на практика се проваля с гръм и трясък. Такъв пример е предположението, че всички хора действат винаги логично - това е предположение, залолжено в редица супер известни икономически теории, поради което на практика те не работят. Иначе нямаше да има толкова теории всъщност.  Laughing В посоченото от теб "изследване" (виж какво каза Уиш за достоверността на даден източник, много е вярно) има заложени един куп АКО. Едно от тях е, че всички стоки ще отиват там, където имат нужда от тях и то без никакви търговки ограничения. Това на практика няма как да се случи, не и при който и да е известен ни икономически и обществен модел. Затова няма начин да сработи модела. Накрая пак в САЩ ще преяждат, но с растителна храна, а в Африка пак ще гладуват и то много повече, защото няма къде да си произведат нужната им храна и ще им струва прекалено скъпо. Дори само заради транспорта ако искаш. И или ще мрат от глад (голямата част), или ще станем свидетели на ново преселение на народите, в сравнение с което сегашната бежанска вълна ще ни се стори песен.

Сега разбра ли?

# 447
Не им оспорвам правото да ме виждат, както си искат, само че изненада - изобщо няма да ме видят, защото не вървя с мегафон из улиците да огласям гледната си точка по отношение на храненето. Нито бих правила кървави демонстрации по улиците. Нито ще им дърпам моркова и чията от устите, наистина нямам против да ядат тези неща  Peace
И ако обичаш, малката, не ми казвай за коя тема съм. Пуснала си я в най-посещавания форум, тук може да пише всеки. Ако намираш нещо за обидно, има бутонче "моля другарко, тя ме дръпна за плитката", ползвай си го със здраве.
И те не оспорват твоето право да ги виждаш за ненормални  Peace
Хората като имат интереси към нещо протестират. Обедена съм, че не би се примирила към всичко ако е прието от обществото.
Казвам, че няма смисъл да пишеш в тази тема, защото очевидно разсъждението ти не е за нея. Като си против вегани и животни какво правиш тук?

# 448
Като си против вегани и животни какво правиш тук?
Чуди се на глас " защо, за Бога, веганизъм?".

# 449
Не ме дразниш, колкото и да се опитваш. Знам, че си гладна и се чудиш откъде да си набавиш енергия, затова си просиш внимание, но мисля, че получи повече от достатъчно и е време да започнеш да ме игнорираш, както постъпваш с онази жена wishmaster  Laughing
Не съм в темата заради твоите глупости, а защото пишат потребители, които принципно обичам да чета.
пп: Между другото, има си тема за веганство, ако искаш само съмишленици, там ти е мястото. Но ти не искаш това, искаш да дразниш хората и е странно защо мислиш, че някой би се подразнил на това, че сама се прецакваш по най-глупав начин. Разбирам майка ти да се дразни, ама на нас просто не ни пука за теб, ако щеш се умори от глад, твоя си работа.

Общи условия

Активация на акаунт