Защо веганизъм?

• 280 274
  • 3 468
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте, не знам дали е удачна група за моя въпрос, но това излезе в търсачката първо.
Та- ще правя веган торта за рд, но се чудя за маслото...Трябва ли да купя маргарин? НЯМАМ финансовавата възможност за кокосово/какаково и прочие. Чудех се, дали разстителната сметана за сладкиши при по-продължително разбиване няма да стане на нещо като масло, единствено консистенцията търся.

Щом нямаш финансова възможност, не си за веганизъм.

# 466
Има един много готин сайт за веган-торти, заповядай. Дано си харесаш някоя. Авторката според мен е истински артист, страхотни са ѝ нещата.
пп: не слагай маргарин, ще стане гадна. Права е Трещи, за без пари няма веган-сладкиши.

Последна редакция: вт, 18 окт 2016, 20:35 от Янeчeк

# 467
Е защо така сега за пчелните продукти?
Вие "История с пчели" (Bee Movie, 2007) не сте ли гледали  Sad

# 468
  • Пазете Гор
Това е забележителен начин за структуриране на биография. Най-важните етапи са маркирани. Кога е роден човек и откога не яде яйца, няма друго.

Представям си огледалния образ на това:

"...Роден съм през 19..., а  първото си кюфте изядох през 1974, агнешки курбан чорба - през 1978, луканка -  - през 1980, ама много тънко нарязана, та се наложи през 1981 да ям пак. Дивеч опитах през 1989, гъска и пуйка и токачка - заедно в една капама пак тогава. През 1990 ядох пръч и не съм повртарял. Вълнени чорапи носих съвсем невръстен, а сокът от целина отказах през 1996. То вярно, че беше гаден, ама по-скоро като протест към онази, дето ме поеше с него."

И тъй нататък.

# 469
  • MI
Хайде теория на конспирацията в ход.  Rolling Eyes В стройната ви иначе идея има пробойна - Фея познава майката на Елфчо. Точно на тийнейджър си прилича, нормално е и да търси справедливост на тези години. Ненормално би било да е закоравяла и цинична като очукан от живота човек на средна възраст. Нормално е и че още много неща не знае и не знае къде да търси. Тя Фея затова искаше да се заключи темата, да не я разубедим, да не почне да се съмнява.  Laughing И всъщност не е зле и на 30+ да продължаваме да търсим справедливост, само че вече с разумна кауза, а не да числим само за зимнината.

# 470
По принцип право да убиват животни имат ловните дружинки и то в определени за целта сезони, също има и ограничения за големината и броя на животните. Хората, които не ловуваме, не убиваме животни. В случай, че въпросът е сериозен, а не заяждане.

# 471
Да, както винаги песента е една и съща.
Убийци и мършояди.
Според българските закони, яденето на животни не е подсъдно. Та, българското законодателство ми дава това право чисто и просто.

# 472
Никола, уважавам избора ти, но имам няколко въпроса.
Кой ти дава право да насаждаш начина си нa живот? Кой ти даде гаранция, че твоето битие е по-добро от моето, примерно?
Аз не идвам да те насилвам с храни, които не са по вкуса ти, ти защо искаш да ми даваш наклон на храненето?
Мислиш ли, че с агресивното си поведение печелиш хора за каузата?
А на теб кой ти дава право да убиваш животни?

Желанието ми да живея и да се храня пълноценно, това ми дава правото да убивам животни за храна, не за кеф.
А теб, кой те упълномощи да си играеш на господ, чедо? Кой ти гарантира, че точно ти си прав?

# 473
  • Пазете Гор
.. За протеста на 8-и Май бях извикал приятели активисти от над 40-и страни, дойдоха от 15-ина. ...

Чакай сега, какви са тия приближения - от над 40, от петнайсетина? Демек от 48 са дошли 12, така ли? един от 4-ма... Ама ако хората отглеждат морковите с такова КПД, ще се наложи изцяло да преминете на букова шума.

# 474
Не знам авторката реална ли е или не, но ако е, наистина на мястото на майка ѝ бих се притеснила да не я прилапат в подобна група. Нищо чудно утре и тя да полегне в някоя тарелка, не ми се мисли следващата още по-брутална акция какво ли ще включва като сюжет.

# 475
Момичето дано се оправи. Но за Николайчо няма шанс.

# 476
Сектантска работа от където и да погледнеш. Един психически лабилен, с малко харизма, привлича подобни нему, та и малолетни. Редно е съответните органи за се заемат и да защитят малките. Другите откачалки имат пълното право да вилнеят, дорде ги прескрипиат. Въпрос на време е.

# 477
Дано поне Николай отговаря на въпросите и да не подминава случайно неудобните такива.

# 478
  • Пазете Гор
Ама сериозно ли искаш това?

Мисля, че ще живеем по-качествено без тези отговори.

# 479
Да, както винаги песента е една и съща.
Убийци и мършояди.
Според българските закони, яденето на животни не е подсъдно. Та, българското законодателство ми дава това право чисто и просто.
Ами нз дали си забелазал/а, но ние аболиционистите променяме законодатекството бавно и сигурно.

История на аболиционизма за правата на животните:

През 1992 г. Швейцария промени конституцията си, за да признае животните като "същества" и не "неща". Достойнството на животните също е защитено в Швейцария.

Нова Зеландия отпуска основни права на пет големи видове маймуни през 1999 г. Тяхното използване вече е забранено в изследвания, тестове или преподаване.

В интерес на бъдещите поколения, 2002 г. Германия добавя хуманното отношение към животните с поправка на своята конституция, като става първият член на Европейския съюз, който го прави.

През 2007 г. парламентът на Балеарските острови, автономна провинция на Испания, гласува първото в света законодателство за предоставяне на юридически права на всички човекоподобни маймуни.

През 2013 г. Индия официално призна делфините като нечовешки лица.

През 2014 г. Франция ревизирана правния статус на животните от движимо имущество на съзнателни същества, и провинция Квебек в Канада обмисля подобно законодателство.

В германия са регистрирани две политически веган апртии, в холандия една +една веган банка отпускаща заеми само на вегани. Веган веги супер маркети и ресторанти плъзнаха по цял свят - например loving hut.  В дания от няколко години датскотоправителство прие закони налагщи тежки данъци и високи акцизи на животновъдите. В швеция в момента е в процес да се случи същото. Веган политиците са почти във всяко правителство и институция. Ние сме най-прогресивно-нарастващото аболиционистко движение в историята на човечеството.

Историята продължа.. От теб и мен зависи как ще я напишем.

Общи условия

Активация на акаунт