Защо веганизъм?

• 280 201
  • 3 468
  •   1
Отговори
# 540
Между другото не се заяждам, любопитно ми е. Мъча се да разбера състраданието към нероденото пиленце, но не мога. Или може би те съчувстват на кокошката, че са и взели рожбата.

# 541
Няма страдание към неродено пиленце, щото е  нормално да знаят, че не всяко яйце съдържа пиленце  Laughing. Авторката си каза, че не би яла нещо, което е излязло от дупето на кокошка,явно причината е гнусливост. Вече виждам лозунга при следващата демонстрация - Всички птици с гадни дупета - на свобода,за да не подяждат веганите и смърт на ужасните смокини, дето убиват оси!!!

# 542
  • Бургас
Веган ми е казвал,че се хранят само с протеини от растителен произход.Яйцето и от животински такъв.

# 543
Една от популярните интернет-веганки не ядеше яйца, защото били цикъла на кокошката, пишеше злобни статии в блога си, но като се разболя вследствие на здравословните помии, които предлага на хората, първо яйца прояде. Демагози най-големи и пълни лицемери са тези хора.

# 544
  • Пловдив
За меда разбирам,защо не го ядат,въпреки че пчелата е насекомо ,а не животно.
Някой по-горе писа ,че не ядат и смокини.Защо?Явно съм доста непросветена.
Предполагам,че е заради осите ,които умират вътре,ама те са умрели и смлени от ензими

# 545
  • Варна
Чета и не вярвам на очите си. Явно съм много непросветена, подобни абсурди за смокините и меда чувам за пръв път. Май е по-добре, че съм непросветена...

# 546
Ами ако има червей в ябълката?

# 547
  • MI
А меда за да не се експлоатират пчелите ли е? Нали им даваш да ядат все пак, не ги оставяш да умрат от глад, така че не върви за да не им крадеш храната да е.

# 548
Чета и не вярвам на очите си. Явно съм много непросветена, подобни абсурди за смокините и меда чувам за пръв път. Май е по-добре, че съм непросветена...

Това, за смокините, просто не е съвсем вярно. Или поне не важи за всички. Ядат ги някои, т.к. не са животински продукт и не изисква обработка. Моята колежка си яде всякакви плодове и зеленчуци, вкл. и смокини през сезона им.
Сега ако вярват, че "във всяка смокиня има по една оса"  - може и това да е причината.  Simple Smile Последно се пръкнаха и такива писания. То какво ли няма вече под слънцето...
Медът е продукт с животински произход - затова. Принципно веганизмът не е свързан само с храната. Тези хора просто не ползват нищо с животински произход, вкл. дрехи, обувки. Или поне така следва да бъде...

# 549
  • MI

Медът е продукт с животински произход - затова. Принципно веганизмът не е свързан само с храната. Тези хора просто не ползват нищо с животински произход, вкл. дрехи, обувки. Или поне така следва да бъде...
Добре, при кожата е ясно - убиваш за да я вземеш. Но при меда няма логика просто.  newsm78

# 550
  • n/a
Сякаш изкуствените им заместители влияят на природата
по-малко негативно.  Laughing

# 551
  • София
Защото се експлоатират пчели за производството на мед.

Цитат
Трябва да сме наясно, че пчелите, от които се събира неорганичен и не диви видове мед и други пчелни продукти, обикновено са третирани неправилно и мощно експлоатирани от големите и корпоративните медопроизводители. Техните методи за отглеждане включват:
Хранене на пчелите с царевичен сироп с високо съдържание на фруктоза или друг вид захар. Вместо пчелите да бъдат хранени с техния собствен мед, те получават захарен сироп, който няма никаква хранителна ценност. Обикновено в разтвора се добавят също антибиотици и други лекарствени средства.

Но от друга страна пчели се използват и за опрашването на овошките, логично е и плодовете да отпаднат. Само давам идея.

# 552
За меда разбирам,защо не го ядат,въпреки че пчелата е насекомо ,а не животно.

Любопитно ми стана каква е разликата между насекомо и животно?

# 553
Скрит текст:

Това, за смокините, просто не е съвсем вярно. Или поне не важи за всички. Ядат ги някои, т.к. не са животински продукт и не изисква обработка. Моята колежка си яде всякакви плодове и зеленчуци, вкл. и смокини през сезона им.
Сега ако вярват, че "във всяка смокиня има по една оса"  - може и това да е причината.  Simple Smile Последно се пръкнаха и такива писания. То какво ли няма вече под слънцето...
Медът е продукт с животински произход - затова.
Принципно веганизмът не е свързан само с храната. Тези хора просто не ползват нищо с животински произход, вкл. дрехи, обувки. Или поне така следва да бъде...

Така е. Аз писах и в другата тема (за икономиката...), че това е идеология, която се основава на принципа за ненасилие. Агресивното поведение също е насилие. Такива хора са жертва на маркетинга, не са вегани, а хора, които не употребяват животински продукти.

# 554
  • Куциндрел
Ами ако има червей в ябълката?
Ще да го е сложим само някой месояден, за да провали веганската мисийка. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт