Защо веганизъм?

• 280 959
  • 3 468
  •   1
Отговори
# 2 925
  • Куциндрел
За мен е важно да не дерат живи животни. Туй то. Crossing Arms
Иначе за мен котките са най-сладките животни. Flutter

# 2 926
  • София
яде се всичко що преминава през територията.
ако и тук подскачаха кенгура, щяха да са част от пейзажа в чиниите ни редовно Laughing

# 2 927
Не разбрах за зайците - може ли заешко палто? Нали ги ядем.  Laughing Че те и китайците щом ядат кучета са си в реда на нещата кучешките яки значи. Изяснихме че и чинчилите са деликатес. Та къде е тогава проблемът? Явно нищо не се хвърля. За мен телето е по-сладко от чинчилата, прекалено много ми прилича на плъх.  Sick

Аз вече отговорих, че аз лично не нося кожени дрехи и не го намирам за необходимо.

# 2 928
  • MI
Скрит текст:
Не разбрах за зайците - може ли заешко палто? Нали ги ядем.  Laughing Че те и китайците щом ядат кучета са си в реда на нещата кучешките яки значи. Изяснихме че и чинчилите са деликатес. Та къде е тогава проблемът? Явно нищо не се хвърля. За мен телето е по-сладко от чинчилата, прекалено много ми прилича на плъх.  Sick

Аз вече отговорих, че аз лично не нося кожени дрехи и не го намирам за необходимо.
Това го разбрах. Не разбрах защо ако носиш телешка кожа (обувки например) не си кифла, а ако сложиш заешко кожухче си категорично кифла.

# 2 929
  • Куциндрел
Днес не схащам за какво толкова пишем в темата, само разбрах, че ми се яде кифличка. Crazy

# 2 930
  • MI
Днес не схащам за какво толкова пишем в темата, само разбрах, че ми се яде кифличка. Crazy
С чинчилско или вегетарианска?  Laughing

# 2 931
Скрит текст:

Това го разбрах. Не разбрах защо ако носиш телешка кожа (обувки например) не си кифла, а ако сложиш заешко кожухче си категорично кифла.

Защото телетата се отглеждат за прехрана и това е една огромна индустрия, която се грижи за изхранването на човешката популация. Тя няма да спре, независимо дали се използват кожите или не просто, защото хората сме всеядни и се храним И с животински продукти като телетата, кокошките и прасетата са ни основните източници на месо. А ще се съгласиш, предполагам, че зайците, чинчилите и норките не са основен хранителен отрасъл. И да си яла заешко, едва ли го ядеш всеки ден или всяка седмица. Чинчили, лисици и норки пък съвсем. Ако някъде убиват чинчили, лисици и норки, то е за кожата им. Не за месото. Без значение дали след това някой е решил да ги употреби И за храна.

А дали си кифла, ако носиш чинчилско палто, всеки може да си прецени според собствените разбирания. За мен човек, който би облякъл нещо, за което са убити 30 животинки понеже мисли, че ще го направи много по-готин, си има някакви дефицити, а дали е кифла точно - не знам.

# 2 932
  • Куциндрел
С чинчилско или вегетарианска?  Laughing
Проста, тъпа кифла от брашно/тесто с мЕрмЕлад. Flutter Даже веганска бих казала. hahaha hahaha hahaha

# 2 933
  • MI

Защото телетата се отглеждат за прехрана и това е една огромна индустрия, която се грижи за изхранването на човешката популация. Тя няма да спре, независимо дали се използват кожите или не просто, защото хората сме всеядни и се храним И с животински продукти като телетата, кокошките и прасетата са ни основните източници на месо. А ще се съгласиш, предполагам, че зайците, чинчилите и норките не са основен хранителен отрасъл. И да си яла заешко, едва ли го ядеш всеки ден или всяка седмица. Чинчили, лисици и норки пък съвсем. Ако някъде убиват чинчили, лисици и норки, то е за кожата им. Не за месото. Без значение дали след това някой е решил да ги употреби И за храна.

А дали си кифла, ако носиш чинчилско палто, всеки може да си прецени според собствените разбирания. За мен човек, който би облякъл нещо, за което са убити 30 животинки понеже мисли, че ще го направи много по-готин, си има някакви дефицити, а дали е кифла точно - не знам.

Е, не. Много ясно че съм яла и то неведнъж заешко. Че то е традиционно за цяла Европа! В супера до нас, който определено не е голям, почти винаги има заешко. По същия начин в Южна Америка ядат всякакви плъхове и плъхоподобни. Аз и агнешко не ям по-често от заешко, но определено не мисля че предназначението на овцете е да са домашни любимци. Или щом е традиция някъде другаде да се яде дадено животно, е варварство. Виж, ако е традиция тук, е жизнена необходимост. Между другото за индианци, ескимоси тем подобни и кожата с косъм е жизнена необходимост. Те с какво са по-малко от нас?

Цеце, ако помня добре, май има яйца в кифленото тесто. Не са веган.  Laughing Уф, и на мен ми се прияде.  Crossing Arms

# 2 934
  • София
била съм една зима в Москва. февруари. -28 градуса.
мечешко не ям, но с чиста съвест бях готова да се наметна с една мечка. започнах да разбирам влечението на рускините към кожените палта Blush

# 2 935
мечките били вкусни също, а ей сега се връщам от Метро- имаше филета от крокодилски опашки- значи и чанти от крокодилска кожа може.
По повод на лисиците, норки, белки, златки и прочие животни, които не се ядат, но кожата им се използва, освен за ескимосите /трябва да се спра с тез ескимоси, че много ме трият/, които имат нужда от тези кожи, нали ви е ясно, че гореизброените до едно /включително дивите чинчили/ са вредители, които се избиват при всички положения? Или искате да кажете, че трите лисици, които убих миналата година, трябваше да ги осиновя и да ги интегрирам в кокошарника? Ами обработила съм кожата и я ползвам. Другия път ще ги хвърля с все кожата им, че да не ме помислите за кифла хаха

# 2 936
Диана, с голи ръце ли уби тези лисици? Shocked

# 2 937
не, разбира се- едното се хвана в капан, едно удуши кучето- арест при грабеж така да се каже, и едното с мотиката, като се срещнахме внезапно при оградата на кокошките.
За съжаление само тази, дето я хвана кучето беше зимна и с хубава козина, ама много я беше дъвкало и не ставаше. Другите две бяха летни и проскубани, но си направих стъпки- да ги тъпча, да ги тъпча, че сума пилета ми зяносаха.

# 2 938
Моята философия е много проста:
Ако нещо не е жизнено необходимо, а носи вреда на живо същество, може да се мине и без него. Ако живеех в пещера и нямах достатъчно топли дрехи, и зависех изцяло от животински кожи, щях да нося такива (например, както ескимосите). Живеейки в България, където климатът е сравнително мек и е напълно възможно да си купиш топли дрехи без да са кожени, не виждам никаква причина да се кича с палто от норка. Ако вълци нападат редовно някое село и става опасно за живущите там, трябва да бъдат избити, защото това застрашават живота на хората там. Същото смятам за лисиците на Diana D, които нападат кокошките й. Но просто и изцяло само за кеф и красота, не бих убила животно.

# 2 939
не, разбира се- едното се хвана в капан, едно удуши кучето- арест при грабеж така да се каже, и едното с мотиката, като се срещнахме внезапно при оградата на кокошките.
За съжаление само тази, дето я хвана кучето беше зимна и с хубава козина, ама много я беше дъвкало и не ставаше. Другите две бяха летни и проскубани, но си направих стъпки- да ги тъпча, да ги тъпча, че сума пилета ми зяносаха.
Уф! Представих си те как душиш лициси с голи ръце. А ти, бам с мотиката! Laughing

Общи условия

Активация на акаунт