ЛОНДОН - 9

• 129 025
  • 746
  •   1
Отговори
# 600
Мис Съншайн - Другата седмица Simple Smile

# 601
За Скай гардън си взех три различни часа през половин час, да съм сигурна, че се в някой от тях ще се вместя, системата позволява.

# 602

Имам нужда и от информация за такситата , ако някой е ползвал , защото ранния полет на връщане много ме притеснява и мисля да заложим на таски .... от Виктория стейшън до Лутън колко ориентировъчно ще струва таксито ?

Ето тук има контакти на таксита до всички летища в Лондон на цена от 35£:
http://baiganyo.com/ads/трансфери-до-летища-7-5-местни-автомоби-15/

# 603
..но за Окото ми се иска да купя предварително билети .... какво ще ме посъветвате , чака ли се много и има ли вероятност да не може да се качим , ако нямаме закупени билети ?
При нас се падна събота денят, в който ходихме и вероятно поради това по-натоварено. Опашката за билети вървеше бързо, но след това имахме 1.30 ч. преди да дойде нашият час за влизане, изгледахме 4D филмчето в това време и се помотахме. Ние купихме от там направо и билети за Тъмницата и Аквариума, бяхме ги изчислили добре с помощта на момичето на касата и пак ползвахме някакво намаление. Ако можете отидете сутринта, в 9.30 отварят касите, по-спокойно ще е, започват да качват малко преди 10, може и вечер, работи до 21 ч. и казват, че също е красиво.

За Националния исторически музей също ще ми бъде добре дошло да ми дадете насоки , къде и какъв е входа Simple Smile
Природонаучният музей е безплатен, всеки ден от 10 до 17.50 ч., като последното влизане е в 17 ч. Динозаврите и симулацията на земетресение ни бяха най-интересни. За музеите и галериите аз си бях принтирала предварително схеми и набелязала кои зали искам да видим, за да не се лутаме и губим време, през другите транзит. Simple Smile Бях с дъщеря ми, която е на 12 г. и не исках да я отегчавам и изморявам.

Последна редакция: пн, 15 яну 2018, 17:16 от Сиси ♥♥

# 604
Благодаря много за отговора, смятам до се вслушам в съвета и ще пробваме по този начин.

Здравейте момичета, ние ще пътуваме другата седмица. Пристигаме в 20:30 в четвъртък и съм запазила билети за 21:00 от easy bus. Мисля си, че по това време на годината няма да има навалица от хора и ще успеем да го хванем, а и имаме 60 минути резерва. Само с ръчен багаж сме и без деца, така че това също е плюс. Притеснява ме връщането..  много бързо взех билети за 18 часа в неделя  (с мисълта, че няма да има трафик), а полета ни е от 21:00. Сега почнах малко да се притеснявам дали ще успеем. Мислите ли, че ако се пробваме да хванем в 17:30 ще ни пуснат?
Всичко зависи от свободните места, в нашия на връщане половината автобус беше празен и нямаше проблем, отидете по-рано и опитайте да се качите с предишен, аз бих опитала и този от 17ч.

# 605
Здравейте!
През април летим до Лондон с Wizz Air. Кацаме и излитаме от Лутън. Имам няколко въпроса:
1.Моля за съвет в коя част на Лондон да търсим хотел, за да ни е удобно придвижването до летището, тъй като на връщане полетът е в 8  сутринта.
2. Към Лутън с влак ли е най-бързо да се придвижим?

Благодаря предварително!
Светъл и усмихнат вторник! Green Heart

# 606
Последната нощ може и в хотел на летището, поне аз така бих направил, за да не трябва да ставам в 3 сутринта. С влак е най-бързо, но ако ще се пътува по нощите няма кой знае какъв трафик и с автобус

# 607
Здравейте!
През април летим до Лондон с Wizz Air. Кацаме и излитаме от Лутън. Имам няколко въпроса:
1.Моля за съвет в коя част на Лондон да търсим хотел, за да ни е удобно
придвижването до летището, тъй като на връщане полетът е в 8  сутринта.
2. Към Лутън с влак ли е най-бързо да се придвижим?

Благодаря предварително!
Светъл и усмихнат вторник! Green Heart
Здравей Simple Smile
Ние другата седмица ще летим за първо път до Лутън и на връщане полета ни е също в 8:30 .
Запазих хотел до Виктория стейшън за да сме максимално бързи с продвижването , като мислих да ползваме автобусните шатъли , но в крайна сметка решихме да сме с такси , за по-сигурно . Другата седмица като разработим схемата ще пиша за информация 😁

# 608
Изчетох толкова много неща, на всички. Момичета искам да дам адмирации, наистина страхотни неща, много полезни и общо взето браво!!!
Ще пътуваме с половинката до Лондон средата или края на юни, зависи как са билетите, разбира се. Ще бъдем там при брат му за 8 - 10 дни, всичко зависи от това дали ще успеем да видим това, което съм си набелязала. И тук идват няколко въпроса - искам да посетим повечето безплатни музей - Британския, Националния, Гринуич - да отидем с корабче до там, за да съчетаем 2 - те в едно. Четох, че около него има още 4 забележителности, които е хубаво да се видят. Кои забележителности могат да се съчетаят в един ден? Ясно е, че Тюсо ще ми отнеме един половин ден, който ще съчетая със затвора - била много хубава програмата там - траела между 2 - 2:30 часа. Единият ден със сигурност съм решила да го отделим да отидем до зоогическата градина, и един ден до Legoland. Оказа се, че се пътува малко повече, но транспорта е удобен и само с 1 прикачване. С увеселителният парк ще съчетаем замъка Уиндзор и параклиса Сейнт Джордж.
Ако някой от вас е обикалял повече време, би ли ми казал, кои забележителности могат да се съчетаят в един ден и приблизително знаете ли цените на влаковете? И те дали са включени в картата за градски транспорт или се плаща билета отделно? Благодаря ви.

# 609
Мис Съншайн, зоологическата градина е до Мадам Тюсо, аз лично мисля, че може и да се пропусне при липса на време. А ако под "затворът" имаш предвид Тъмницата - The London Dungeon (на нас ни хареса, добре е да разбирате английски, защото си е представление само по-себе си и трябва да разбираш какво разказват, иначе няма да ви е толкова интересно), то тя се намира до Окото, Аквариума.. Wink

# 610
Мис Съншайн, зоологическата градина е до Мадам Тюсо, аз лично мисля, че може и да се пропусне при липса на време. А ако под "затворът" имаш предвид Тъмницата - The London Dungeon (на нас ни хареса, добре е да разбирате английски, защото си е представление само по-себе си и трябва да разбираш какво разказват, иначе няма да ви е толкова интересно), то тя се намира до Окото, Аквариума.. Wink

Разбираме по - малко, не е съвсем да не назнайваме. Simple SmileТочно тъмницата имам предвид, да. Много се колебая сега за тази зоогическа, ако си заслужава парите бих отишла. Благодаря ви за бързия отговор.

# 611
Ако някой от вас е обикалял повече време, би ли ми казал, кои забележителности могат да се съчетаят в един ден и приблизително знаете ли цените на влаковете? И те дали са включени в картата за градски транспорт или се плаща билета отделно? Благодаря ви.

Влаковете извън Лондон - Уиндзор, Леголенд - не са включени в картата за градския транспорт. Гарите вътре в града са включени. Има карти на сайта на tfl.gov.uk

# 612
Да питам нещо- тези които сте отсядали в хотел около Уембли как се придвижвате до центъра, с влак или с метро и колко време ви отнема. Гледам че е в четвърта зона на метрото, значи и ойстера ще излезе по-скъп. Но пък има по-хубави хотели и на приемливи цени, отколкото в централната част. В първа и втора зона все едни стари хотели, а скъпи и с толкова лоши отзиви. Чудя се къде да избера по-евтин хотел за младежите, да не дават много пари, но пък доста път е до централната част. Ние с дъщеря ми като ходихме бяхме в добри хотели - Thistle Kensington Gardens, а втория път в ibis London Earls Court, но сега са доста скъпи. Гледаме да намерим нещо по-евтино, уж само за едното спане, но като гледаме такива мизерни и толкова лоши отзиви за хотели има- тия които са като къщи.
Другия вариант на Wood Green, района добре, в трета зона е.

# 613
  • София
Да питам нещо- тези които сте отсядали в хотел около Уембли как се придвижвате до центъра, с влак или с метро и колко време ви отнема. Гледам че е в четвърта зона на метрото, значи и ойстера ще излезе по-скъп. Но пък има по-хубави хотели и на приемливи цени, отколкото в централната част. В първа и втора зона все едни стари хотели, а скъпи и с толкова лоши отзиви. Чудя се къде да избера по-евтин хотел за младежите, да не дават много пари, но пък доста път е до централната част. Ние с дъщеря ми като ходихме бяхме в добри хотели - Thistle Kensington Gardens, а втория път в ibis London Earls Court, но сега са доста скъпи. Гледаме да намерим нещо по-евтино, уж само за едното спане, но като гледаме такива мизерни и толкова лоши отзиви за хотели има- тия които са като къщи.
Другия вариант на Wood Green, района добре, в трета зона е.

Седмична карта за транспорта 1-4 зона е 49 паунда. Нощувките са много по-голям разход.

# 614
Ето една верига хубави хотелчета,има и в централната част:
https://www.pointahotels.com/#aZR7YWjoAkTqgS52.97

Общи условия

Активация на акаунт