Зима на вратата чука, Августинче в креватче гука

• 33 760
  • 737
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Катрин, на мен педиатърката ми предписа "Бочко", преди това не се бях интересувала от нищо по темата, защото ми се струваше рано. Предписа още едни хомеопатични хапченца на mama natura, които да ѝ разтварям във вода по 1 три пъти дневно. Преди малко дадохме първото.

Стаси, не мисля, че имаш повод да се притесняваш. Според мен на повечето бебета, които са на възрастта на нашите, все още не са им интересни играчките. Нашето например си харесва основно въртележката над леглото. Пробвам я с разни дрънкалки, тук-там да загледа нещо, но все още не може да се каже, че посяга. Забелязва ги и дотам. Относно развитието, свързано с това, че бебчо е роден по-рано, не мога нищо да кажа - имам предвид не съм чела научни обосновки. Но пък не ми се вярва да има връзка - той си е бил готов за света, щом е излязъл Simple Smile.

# 556
Пропуснах да напиша че за зъбките ми препоръчаха osanit.Предвид лефакса който давах и останах много доволна,ще набавя и това.Ще ми го донесат от Германия.Хомеопатично е и било много ефективно.

# 557
Аз днес пак започвам деня в мъки, станахме в 8 и още не желае да яде, когато стана започна да се хране но веднага започна да напъва сякаш й се ака и спря и нито е яла, нито се е изакала, сега дори заспа, и само мрънкаше , недоволстваше, от вчера сутрин започна и да пищи една такава  и цял ден си писка. Температура не вдигна от ваксините. В 3 през нощта яде и не знам дали има някаква връзка да не иска сутринта, но досега не й е пречило, знаех си аз ,  че трябваше да я нахраня към 6:30-7 докато спеше още. Все имаш някакви планове и нищо не се осъществява, сега пак нито мога да изчистя, нито пера, нито да свърша нещо, а стоя до кошарата и чакам да се събуди за да я накарам да яде. Утре ще идват едни приятелки на гости, а как ще ги посрещна като сме все в такова положение. Досега никой не е идвал и все отказвам на всички, и уж се пооправихме с това ядене и ето пак същата изтория... Вие които сте само на кърма така като не ядат бебетата,  давате ли им вода или глюкоза да не се обезводнят ?

# 558
Ето сега след 10 минутна дрямка яде, тя вай не иска да става в 8 ми се струва , а още й се спи, мн късно взе да си ляга и ще пробвам да не я храня тази нощ са се събуди по рано и са яде, може и да няма ефект нз, тя един ден е нормално, друг не

# 559
Гери може ваксините да й се отразяват така. Дея на следващия ден от ваксината пък ака 5 пъти. Иначе ака по веднъж, най-много два пъти. Ваксините влияят 72 часа.

# 560
Гери,
Ти беше писала колко кг. е бебчо, което според мен е много добро наддаване за възрастта. Защо е толкова важно да я яла до определен час и определено количество храна? Ако иначе е спокойна като цяло позволи си да си отдъхнеш.
В началото се вглеждах прекалено много във всичко и това ме натоварваше. Така се получава, защото майчиството беше бяло петно за мен, което исках да запълня с информация и това ми гълта много време, защото все гледам а прочета нещо. Имах много чуденки. Защо на дупето има такава вдлъбнатина? Защо краката му са толкова криви? Защо ушите са така космати? Защо не мога да се организирам? Защо първата разходка ни отне часове подготовка? Дори записвах кога се събужда, кога заспива и т.н. за да мога да систематизирам режима му за себе си. Откакто се поуспокоих съм много по-добре психически и имам повече време за детето и други дейности. Все още искам да прочета и науча много неща, но спокойствието е много важно. Ако е спокоен бързо се втурам да върша нещо, ако е кисел (а ние имаме много такива дни) зарязвам другите неща и му обръщам внимание, ако не мога да го успокоя 2, 3 часа и аз се измарям и сядам и гледам изтощено. Не мога да кажа колко точно го храня и на кг е 5590гр според последното теглене. Колкото по-организиран си толкова повече неща може да свършиш, но за всеки приоритетите са различни. За мен важно е да си в хармония със себе си.

# 561
Linusha, много добре казано  Simple Smile С две ръце подкрепям  Peace
Нашите кръвни анализи са ОК, но са на границата (хемоглобин и хематокрит), ще пробвам малко диета + повече храни с желязо, пък каквото стане. И аз съм оставила кантара настрана и гледам позитивно. НИКОГА няма да можем на 100% да предвиждаме всичко. Вярвайте на инстинкта си  Peace
Гери, Надя е съвсем права, точно от тези ваксини много се спи, някои мами дори не успяват и за хранене да събудят бебчетата. Освен това твоята има просто супер мерки. Не си мисли да й даваш вода, камо ли глюкоза!! Твоето мляко има предостатъчно вода. Няма да се обезводни.
Бебка вече е по-голяма и започва да различава деня от нощта. В резултат може да спи по 4-5 часа, особено ако предния ден си е легнала по-късно. Снощи съседите ни бяха на гости и бебетата се държаха за ръчички Heart Eyes Heart Eyes Превъзбудиха се и в резултат и двете си поспаха много. След като заспа към 22:00, Виола се събуди само веднъж в 2:30 за едно хранене и след това чак в 8:00.
Аз бях писала вече, че за да засуче много ми помага да я люшкам в люлка, вървейки. Опитайте  Simple Smile Няма такова забавление...Някой път още плаче, докато захапва зърното, друг път го ближе и ми гука, а трети път просто заспива, но винаги се успокоява. Вчера беше много разговорлива, не спря да си дърдори целия ден, включително по време на сукане. Аз си бях сложила едно ново тясно боди за кърмачки - както се оказа, прекалено тясно Sad Внимавайте какво носите, за да не си намалите лактацията.
По темата за шишето. Както знаете, аз съм против биберона и хич не ми харесва, че тя толкова го иска. Според LLL всяко сукане на обект, различен от гърдата, задоволява нуждите на бебето и то после суче по-малко. Кърмените бебета трябва да се хранят със спринцовка, чашка (има едни специални, меки, на Медела) или лъжичка, има и начини със сонда. Биберонът никога да не се ползва за хранене, принципът е съвсем различен, бебето привиква и после го чака и не иска гърдата. Така че внимавайте много. Моята бебка не го познава въобще, имам стерилни спринцовки ако се наложи и в краен случай Медела Калма, където доста ще се озори.
И аз му се каня на зехтина, като вземем новите запаси Коледа.
За зъбките - най-хубавата статия, която съм намерила, е на КелиМом, много техни статии са превеждани във форума за кърмене - ето я на английски http://kellymom.com/ages/older-infant/teething/
Ако трябва хомеопатия от Германия мога да съм доставчик
Мисля си да публикувам коледната снимка на бебка Simple Smile Да си споделим снимки на бебчетата, какво мислите? Да се настроим коледно  Simple Smile

# 562
Съгласна съм за снимките.
Алистра защо са ви пускали кръвни изследвания?

# 563
Имаше съмнения за анемия Sad Такова едро бебе да наддаде малко и нисък хемоглобин заедно с рефлукса и лека диария ме кара да мисля, че съм прекалила с алергичните храни и са й се раздразнили червата (стават даже микрокръвоизливи), така че ще взема да мина на месо и картофи.
За снимките ще създам акаунт някъде, идеи за сайт за споделяне на снимки имате ли Simple Smile

# 564
Оффф, присъединявам се към проблемните ядения. Като го сложа да суче, суче малко и се дръпва, гледа, мига, после пак суче малко, спира и така докато не започне да се напъва, пъшка и проплаква, докато накрая суква и спира, реве с глас, пак жадно засуква и пак реве с глас. Аз настоявам да суче, защото си мисля, че ми намалява кърмата, качил е само 500гр. тоя месец (4-ти) и ако е спокоен и си суче то млякото слиза по 2-3 пъти на ядене, но той нещо търпение ли няма, боли ли го .... вече ака по един-два пъти на ден, вярно доста обилно, но... нямаме сухи памперси, но и не тежат като в минали месеци.  Sad

# 565
Яна, нормално е да наддават по-малко вече. Много ви съчувствам с това ядене. Моето прасенце е готово да яде по всяко време, но сме на АМ.
Засайт за снимки препоръчвам този, мисля, че може да се слага парола
http://www.snimka.bg

# 566
Супер, там ще пробвам.
Аз приключих едно проблемно хранене люшкайки, нямам нужда от упражнения. Много се разсейват и всичко ги дразни...

# 567
Snimka.bg  е Ок и е хубаво да са защитени снимките по някакъв начин, а не всеки който иска и не иска да ги гледа, аз съм малко против свободния достъп. Във фейсбук групата нали затова се заключиха мамите, за да си пускат свободно снимки и по-лични неща. Аз обаче не съм фен на FB  Mr. Green

Наде, знам, че наддават по-малко, но все пак ми се ще да не лежа на тая кълка, а да се опитам да задържа кърменето още един месец... това ще бъде най-невероятното ми постижение, ако успея ще надхвърля очакванията си отвсякъде, все пак с това трудно за мен начало, болки, рагади, блистери, всичко... всичко изживях.  Praynig

Мисля да скачам в дрехите и  да излизаме, грее слънчице.  Mr. Green

# 568
Съгласна съм, че кърменето е най-добро за бебето. При нас уви не се получи.. Янна пробвай да се цедиш повече и пиий чайове за кърмачки.
Аз сутринта се събудих с мисълта, че трябва да започна да я захранвам и вмомента варя картофи за първото и пюренце. Много се вълнувам, знам, че е рано, но смятам, че тя е готова.
Алистра като направиш профил там пиши на желаещите на лично данните за вход

# 569
И аз хич не го обичам, но пък няма само другите да си споделят  Simple Smile и аз със силиконовите зърна първите седмици и сега с биберона какви проблеми имам пък с нейната захапка...но важен е крайният резултат. Янна, и според мен ти е много хубаво наддаването. На съседката кърменото бебе е наддало 200 гр. за четвърти месец.

Общи условия

Активация на акаунт