Зима на вратата чука, Августинче в креватче гука

• 32 868
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
На мен за ноември ми изплатиха болничния в четвъртък. Последния ми болничен в от педиатъра и ми изтича утре. Ходих до работата ми онзи ден да занеса копие от акта за раждане и да попълня две декларации. Никой не ми се обади да ме уведоми, че трябва да го правя ...... Така че по-добре се обаде или вървете на място да ги подпишете направо

Последна редакция: нд, 04 дек 2016, 20:30 от Chocholoko

# 646
Попълних декларация преди няколко дни, от счетоводството ми ги пратиха, но все пак мъжо е шефчето и ха да е посмял някой да забрави. Но! Какво ни се случи, получихме отказ за изплащане на бащински и един болничен от март.. Основание- забавени осигуровки. При нас такова нещо няма обаче, пуснахме възражение и на 29-ти му преведоха болничния, а по ПИК справките в сайта на НОИ за бащинството пише, че се обработва. Като изчетох закона и наредбата не намерих основание за отказ, няма да навлизам в подробности, но положението ми намирисва на "ако мине номера". Тъ от мен неделно вечер да знаете " търсете си правата" ... Always.

# 647
Сега и аз да напиша по повод майчинските. До 11.11 бях в болничен изплатен за този период на ноември на 14.11' три дни по-късно получих предварително парите до края на месеца за майчинските. Не ги знам каква им е системата, но е странна.

# 648
Декларацията, която ми искаха беше приложение 1, към чл. 3,  ал. 2. Попълвах и още една, но не помня точно каква. Тези дни ми преведоха на куп майчински.

Иначе, днес излизах и оставих детето на грижите на баба му, като предварително изцедих кърна. Връщам се и какво мислите? Баба му го хранила пред огледалото със спринцовка и с мъки изял едва 50 ml за час усилия. Той държал спринцовката, тя натискала и гледала в огледалото, защото мойто дете с претенции. Като се прибрах той гладен завалията и добре си хапна. Хем се радвам, че от мен предпочита, хем поне като се наложи да може да го нахрани някой друг.

# 649
Привет, мами.
Чували ли сте да 15 дена болничен , които се полагат на таткото при навършването на 6 месеца на бебето? Прочетох го в един друг форум , та се замислих....Не бях чувала.

# 650
Привет, мами.
Чували ли сте да 15 дена болничен , които се полагат на таткото при навършването на 6 месеца на бебето? Прочетох го в един друг форум , та се замислих....Не бях чувала.

Знам само за обезщетение на бащата от 15 дни при раждане, което дават от АГ и беше от деня на изписване.
Иначе след навършване на 6 месечна възраст на детето може бащата да излезе в бащинство, вместо майката в майчинство.

# 651
Знам, че се полага отпуска на бащата при раждане. За друго не знам. Най-сигурно в закона може да прочетеш, но понякога пак не става ясно: )

# 652
# 653
Няма никаква логика когато бебчо стане на 6 мес.бащата да вземе болничен.Поради каква причина?Бащинството го дават с цел да се помогне на майката докато се възтанови малко и бащата да бъде покрай новороденото си.

# 654
На мен на 3-ти ми изтече последния болничен, днес май тр да ходя при личната, така пише да се явя на дата... .
Ние вече тотално отказахме яденето, може да яде само докато спи, но тогава яде мн малко, понеже е заспала, отделно дапочна да си ляга в 00 ч и до 12 на обяд й се спи и не мога да я накарам да суче.
Май не трябваше да ни бият тези  ваксини

# 655
На мен на 3-ти ми изтече последния болничен, днес май тр да ходя при личната, така пише да се явя на дата... .
Ние вече тотално отказахме яденето, може да яде само докато спи, но тогава яде мн малко, понеже е заспала, отделно дапочна да си ляга в 00 ч и до 12 на обяд й се спи и не мога да я накарам да суче.
Май не трябваше да ни бият тези  ваксини
Гери,  това с ваксините е еременно. Сънливостта и липсата на апетит отминават за няколко дни. И при нас беше така.

# 656
Ето едно леко четиво "Национален план за хранене 2005-2010" http://ncphp.government.bg/files/Action%20Plan%20Foods%20and%20N … tion_last_all.pdf на 14 стр., аз мисля с него да затварям устата на всички, които поставят под въпрос решението ми да кърмя възможно най-много и да не давам вода и сок преди 6-ти месец и ме упрекват, че съм го прочела в нета или съм го чула по водосточната тръба. Това го публикувам за обща култура, доказателство и т.н, а не да се включвам в спорове.  Mr. Green

От кого да взема парола за снимка.бг?

Мъжки мами, пишока накъде го подреждате в памперса? Надолу? Нагоре? И какво значение има?

# 657
lovermim е направила акаунта, пишете й за паролата Simple Smile
Янна, браво, тук има и за нас насоки за хранене  Simple Smile
Ние страдахме вероятно от скок на растежа, има в началото на 3 и началото на 4 месец. Засега се нормализира всичко, вечер съм  биберон, за всеки случай махнах кравето мляко , масло и сирена. Вчера много добре сука с леки убеждавания, след като я друскахме по павенцата на коледните пазари и майка й яде доста месо  Mr. Green
Днес официално хванахме играчка и я преместихме (след близо десетминутни усилия Simple Smile  Heart Eyes Много пъти е посягала и в шезлонга ги държи, но за пръв път легнала си я хвана сама и я премести, държеше си я и си я опитваше (но не й хареса вкуса  Simple Smile

# 658
Май не трябваше да ни бият тези  ваксини
Нормално е да е сънлива до обяд, можеш да я занимаваш с нещо като се събуди с активна гимнастика, интерактивни играчки, детски песни да и пускаш.
 За липсата на апетит, може да не и се суче в момента, пробвай да и дадеш малко изцедена кърма в шише и на следващото хранене ще си суче.
Моето бебе не се е отказало от сукането като и давам в шише понякога.

# 659
  Ние вчера бяхме на гости на едно семейство с момичинце на две години. Много се радва на Дея и я затрупа с играчки. Моята мишка се сбърка коя играчка да опита на вкус първа  Grinning
По въпроса със захранването смятам, че всяка майка има глава на раменете и може да прецени кое е най-доброто за детето й.

Общи условия

Активация на акаунт