VIP Brother 2016 - тема 8

• 308 803
  • 3 955
  •   1
Отговори
# 2 370
  • Бургас
Стрина Ирина е жена без работа, щом има време да си прави влог  #Crazy, една работеща жена с деца едва ли има време да бръщолеви глупости  и то все с чашка в ръка и пред камера.
Избива комплекси тая женица.

# 2 371
Борислав каза Доспевски,
защото в Пазарджик има къща музей на Станислав Доспевски-възрожденски художник.
Виждаше се, че много се притеснява и явно това име му изникна в главата.

И понеже ББ явно не знае кой е Доспевски предположи, че става дума за Достоевски.

hahaha

На мен лично този глас на биг брадър ми много простее и то от отдавна Peace. Не знам кой е, но едва ли знае повече от тези в къщата.

# 2 372
Вие съвсем ли откачихте бе хора, какви родителски права ще отнемате.И аз не я харесвам, ама вие направо на линч го обърнахте с тая Ирина, фалшива е, объркана.  

Споко бе. Тук няма как да ѝ се отнеме нещо - бай Иван ще плати, ако трябва. Мисълта ми беше, че в някои държави и кучета не е позволено да се оставят сами в колите. Това е. Не е кой знае какъв проблем.   Wink

# 2 373
Стрина Ирина е жена без работа, щом има време да си прави влог  #Crazy, една работеща жена с деца едва ли има време да бръщолеви глупости  и то все с чашка в ръка и пред камера.
Избива комплекси тая женица.

Ма как без работа, толкова проекти има тази жена, язък, че й откраднаха лаптопа.

# 2 374
  • София
Днес за пръв път от началото на сезона ми беше приятно да гледам...изключая моментите, в които другарката дружинна раздаваше справедливост. Досега винаги ми е било тягостно, някак отровно и сдухващо. А днес не беше така! Може би хватката на Волдемор отслабва?! Grinning

Хората изглеждаха супер, позитивни, весели...абе готини. Даже Христо! Не знам дали забелязахте подскоците му по време на играта Mr. Green Mr. Green.

# 2 375
  • София
Само 9 дни преди финала кой мислите, че ще спечели? Повечето искаме да е Миглена, но предполагам на всички ни е ясно, че последната дума е на продуцентите. Аз обикновенно долавям в каква посока ни манипулират т.е кой трябва да харесваме и кой не, но тази година нещо не мога да им разчета знаците Laughing. Днес ми се стори, че си измукаха от пръстите някаква история за това как Миглена изманипулирала Боби т.е според мен се опитаха да я покажат в лоша светлина което ме навежда на мисълтта, че няма да й дадът първо място. Ако не е тя наистина не знам кой може да е newsm78

Нещата клонят към Ути...
Е това ще е голямо падение в предвид колко го мразят хората навън. Голямо чистене на имидж трябва да се организира от тук до финала, но щом навремето Христина спечели нищо няма да ме изненада Peace
След тенденциозното видео, с изцяло положителни и сълзливи моменти, което му спретнаха на последните елиминации, не би ме учудило.
Още нещо - харесва ми как винаги, когато се дава пример за нечестна и нагласена победа, изниква името на Хриситна (в темите за този сезон поне 10 пъти), дори и Деси Слава още не го е преживяла, имайки предвид, че с това започна визитката си в Big Brother All Stars. Това за мен беше най-големият фарс в историята на шоуто и девет години по-късно, хората още го помнят.

# 2 376

Ама, къде изчезна последният пост на Διμιτρα, вярно брутален бе , но истински. И все пак предпочитам, бруталната истина, пред завоалираните принципи на благопристойни Бг мами.

Жалко, че не го прочетох

# 2 377
Имайте предвид, че доста неща се промениха в новата история. Както знаете, Турското робство или иго, за което ние сме учили, вече е Османско владичество и ред други много по-меки названия... Така и траките от племе, вече официално са цивилизация.

Скрит текст:
Това не са "меки названия", а коректни, обективни научни термини. Без тях не може да има каквато и да била наука. И това трябва да се възпитава у децата от ранна възраст -  да различават научното познание и фактите от простонародните тълкувания на действителността.  Peace

Правилният термин е "османска власт" - обозначава вид политическа система. Робски практики по време на османската власт е имало. Всеки неудобен на местната или имперската власт е бил пращан в робство на Изток или просто заточван в Диарбекир. Нещо като политическите престъпници през комунизма, съдени за държавна измяна и пращани в лагери. Има достатъчно исторически свидетелства за наличие на робовладелски практики в Османската империя, но цели народи не са били поробвани (не е възможно да се постигне просто).

По отношение на "турско робство" - това е мисловен конструкт от времето на Възраждането, който на достъпен език обяснява защо е лошо един народ да бъде под чужда власт: защото е духовен и материален роб, а също така икономически зависим от чужди интереси. Като няма собствена държава да го защитава, човек е експлоатиран от чуждата власт по всякакви начини. Единственият начин да се избави от това е националното освобождение - типичен процес за времето на националните държави, което продължава от 19 в. до днес.

Няма нищо лошо да си казваме в обикновен раговор "турско робство", защото за българите османският режим е бил на практика именно това. НО не всички българи са били пращани в робство (което е друго), защото ако бяха, сега нямаше да съществуваме като нация.  Wink Иначе в учебник или енциклопедия е валидено този период да се обозначава като "османска власт" или Османска империя.

Няма и никога не е имало термин, наречен "османско присъствие", защото няма никакъв смисъл в него. То не отразява историческите факти и по мое мнение е слух, манипулация, пусната още през 90-те години от разни групи от властта, за да предизвикват етническо напрежение.

Що се отнася до термина "съжителство" (за който толкова се спори мин. година), то той обозначава битовото съжителство между различните етноси на българска територия, което е обичайно състояние на БГ народ от векове (не е от вчера). Факт е, че у нас има смесени региони, където винаги са живели българи турци заедно. Нищо изненадващо, нито странно. Не знам как и защо този въпрос беше повдигнат, след като проблем дори няма и никой нищо не е искал да променя.  newsm78

Толкова с урока по научна терминология.  Hug

Така и не се разбра какво е станало между Емануела и Христо, но той пак се дърпа като малко момиче и бяга от отговорност. Цялата случка изглежда супер безобидна за мен и се чудя как може да има мъж, който не може да си признае грешката? Толкова ли е сложно? #Crazy Единствено ме е яд, че не показаха как Еми и Ристю са излазили из тоалетната след запоя.  hahaha

Тази вечер ме зарадва Миглена - беше истински танк и премаза Утробомозъка, направо го направи на пастет от мозък!  Joy

Странно беше поведението на Михов, явно се беше напил доооста. Голямо обсъждане на нещо толкова дребно, направо глупост. Като цяло много скучен епизод.  baby_neutral

# 2 378
„Интелектуалците” за сетен път се демонстрираха като много прости. Отдавна не бях виждала по-тъжно нещо от това тържество на Ирина и Лила. Да викаш „Да живей България!” на хора, които си пратил в ъгъла и не си могъл да разделиш с тях вечерята си. Свещена простота в добавка с Михов и Рени. А пиянски истории и с Михов, ако обичате повече не ми излъчвайте. Санаториум за хора с деменция, наречени дементори….

Остана ми неприятно чувство от този епизод. И най-много от това "разделно" хранене. Такива са им и благотворителните каузи, и благородни предавания. Все викат НЕЩО да живей, а душите им са празни и безчувствени, и гледат само да напълнят стомасите си. "Да живей България" на разделените маси и неподеления залък - много тъжен и грозен символ Sad

# 2 379
Само 9 дни преди финала кой мислите, че ще спечели? Повечето искаме да е Миглена, но предполагам на всички ни е ясно, че последната дума е на продуцентите. Аз обикновенно долавям в каква посока ни манипулират т.е кой трябва да харесваме и кой не, но тази година нещо не мога да им разчета знаците Laughing. Днес ми се стори, че си измукаха от пръстите някаква история за това как Миглена изманипулирала Боби т.е според мен се опитаха да я покажат в лоша светлина което ме навежда на мисълтта, че няма да й дадът първо място. Ако не е тя наистина не знам кой може да е newsm78

Нещата клонят към Ути...
Е това ще е голямо падение в предвид колко го мразят хората навън. Голямо чистене на имидж трябва да се организира от тук до финала, но щом навремето Христина спечели нищо няма да ме изненада Peace
След тенденциозното видео, с изцяло положителни и сълзливи моменти, което му спретнаха на последните елиминации, не би ме учудило.
Още нещо - харесва ми как винаги, когато се дава пример за нечестна и нагласена победа, изниква името на Хриситна (в темите за този сезон поне 10 пъти), дори и Деси Слава още не го е преживяла, имайки предвид, че с това започна визитката си в Big Brother All Stars. Това за мен беше най-големият фарс в историята на шоуто и девет години по-късно, хората още го помнят.
Просто ми се доповръща от видеото на Ути Sick, грам не отговаряше на това което показва в къщата. Аз го отчетох като някакъв жест от страна на приятеля му Тупарев, но ще е мега наглостта да ни го пробутват за победител Stop Ще видим в близките дни какво ще се случи. Ако в петък или понеделник забележите Кънчев да му се умилква прекалено издайнически значи наистина е богоизбрания тази година Confused

# 2 380

Ама, къде изчезна последният пост на Διμιτρα, вярно брутален бе , но истински. И все пак предпочитам, бруталната истина, пред завоалираните принципи на благопристойни Бг мами.

Жалко, че не го прочетох

Не съжалявай, не бе цветущо, но пък искрено, поне за мен. По-жалкото е че всички се правят , че не виждат, какво ги питаш. Иначе дай да си говорим за двойни стандарти- те Брадърските са най-големи, тук всичко е по мед и масло. Mr. Green Ама ние си имаме наши хора,  които да цитираме от сутрин до вечер- :Хора, какво стана, че не гледах, При Гала това и онова, супер цитат от фейса и т.н. и т.н.- и отговори бол, цели страници. Едно не доумявам, как бе мили дами правите тази селекция? Тук прочетох невероятни постове, които почти не бяха отразени, но на всяко Ох и Ах имаше отговор. Не сте длъжни да ми отговаряте разбира се, но пък все се възмущавате от някяква двойственост.

# 2 381
Умее ги Ирина нещата с "омагьосването" на податлива аудитория.Две-три години пишехме в обща тема за бременност и майчинство-същата работа, усещаше се как тя се опитва да дава тон в темата, всички общо взето се "въртяха" около нея.Правеха се и т.нар форумни сбирки в София и едно от момичетата ми беше казало колко  била умна и начетена, как увлекателно разказвала  #Crazy
А в темите бяха едни разкази за минали почивки, рожденни дни, подкрепени със снимков материал, едни патетични и захаросани описания.С мъжа ми се хилихме и още тогава усещахме ,че нещо не е наред около тази госпожа Sunglasses

# 2 382
Биг брадър има проблем с ударението на Мадарски конник.

# 2 383
  • София
Ирина всъщност даде ли верен отговор?
Май не. А има дете в 4 клас.  Laughing

# 2 384
  • София
Имаше ли изрично поставено условие наградата на победителите да не се споделя с победените? Може би съм пропуснала. Но това разделение на масите и на храната беше отвратително!

Общи условия

Активация на акаунт