ЮНЧЕТО щастливо е детенце, хапва вече то пюренце

• 28 255
  • 736
  •   1
Отговори
# 195
Огнян е на две капки Вигантол.Неговата фонтанела е доста голяма,затова са две. Давам ги с лъжичка.

# 196
Аз капвам на бибата, но повече от месец все забравям. Фонтанелата почти не се напипва, дано не съм му навредила на детето от немърливост.

# 197
Аз давам Baby Gard D3-  http://apteka.framar.bg/30047475/евитал-бейби-гард-d3-капсули-40 по 1 капсула на ден.

# 198
  • София
И ние нямаме много място за сушилнята, но я сместихме в кухнята. При нас не може да се суши на терасата, тъй като живерм до голям булевард.
Давам му по 2 капки Вигантол разтворени в Лефакс с лъжичка.
На нас ни подариха проходилка. Аз мисля да му взема бънджи, но то не се ли използва след 6 месечна възраст.
Честита месечинка на бебо. ura

# 199
  • Русе
И с каката и сега сме на по една капка на Джеймисън. Капя директно в устата, засега успявам. Имаме и бънджи и проходилка. В бънджито мисля да я сложа другият месец, но там се стои малко15-20 минути даже са й в повече. Проходилката- 7-8  месец. Най-добре на пода, ама сме на първия етаж и въпреки парното и паркета си е студено.  Честита половин годинка на госпожицата на Милена!

# 200
Детето като види вигантола си знае че трябва да отвори устичка, а той не се ли дава на гладно. newsm78

# 201
И ние сме на две капки византолог. Аз ги капя направо в устата - малката като види шишето и сама си отваря устата.
Мами, да ви питам какво ви е мнението за борба рони те. Някоя от вас ползва ли и по колко време държите бебето там?

# 202
Здравейте.
Започнах да следя и вашата тема, по принцип термина ми беше за Юли, но родих около 3 седмици по-рано, та съм към Юнските мами (19.06).
Моят юнак скоро ще направи 5 месеца. Тежи около 7кг и е около 64 см.
Минахме ваксините, преживяхме първата хрема.
Храним се с АМ, Аптамил АР, 5 бр, по около 180мл. Вече 3-ти ден ще давам на обяд и малко картофено пюре, започваме захранването Simple Smile
И ние сме на 2 капки Вигантол. Направо в устата капя, малко е трудно наистина, ама засега сме така.

Барбарон - ако имате предвид тези фотеолчета които са меки като възглавнички и имат дупки за краката - по принцип е препоръчително след 6-ти месец да се поставят там, но и аз вече пробвах 2 пъти за по 4-5 минути и на бебчо му е много интересно да си седи така и да разглежда и да се заиграе с някоя играчка.

# 203
  • Русе
Определено тези Барбарони са по-добър вариант от подпиране с възглавници, но на мен не ми се инвестира в нещо, което да заема място, пък да се ползва не чак толкова много. Но аз не планирам друго дете, ако ще го ползват поне две си струва Simple Smile И без това чакам девойката да си седне сама като кака си. Днес и беше първата разходка в раницата - хареса й май, не протестира, но смуче презрамки те, ще купувам май протектори. Каката си смучеше биберона, ама тая не иска. Но стои, няма да тътрузя количка в сняг.

# 204
Излизате ли тези дни с децата? Моето трети ден е вкъщи и не смея на този студен вятър.
Днес захраних с тиква не успешно. Отначало като котенце си подаваше езика и опитваше, а после започна да се мръщи и плюе.

# 205
  • София
Излизате ли тези дни с децата? Моето трети ден е вкъщи и не смея на този студен вятър.

При нас няма пропуснат ден. До -5-6 ще го извеждам, само при мъгла не бих.

# 206
Мами, имам нужда от помощ. Педиарърката каза да давам вече каша. Купила съм оризова на Топфер, ама странно я гледам Grinning някой давал ли е, нещо не ми става ясно как се приготвя. Ако дам да кажем 60мл вода с 2 лъжици АМ и 2 каша, а после изядем и 90 мл АМ това ли е начина (ядем по 150 на хранене). И от утре замествам СЗ вместо с АМ изцяло със 150 мл вода 5 л.каша и 5 АМ или нещо се бъркам?

# 207
Вчера излизахме с колата, за да гласувам и вятъра беше толкова силен, че изобщо не ми беше до разходки, днес пак сме си вкъщи. По принцип и аз мисля, че е хубаво да се извеждат на по-хладно, но девойката не харесва одеала, дебели якета и каквото и да било друго покривало, винаги докато се приберем вече се е задавила от рев, за това не си правя и труда на студеното да излизаме. Натоварвам се повече, отколкото се разведрявам.
Захранваме се от около седмица и върви доста тромаво. Почнахме с морков, после пъщарнак, тиква и картоф. Вчера дадох и малко слива следобяд и май й хареса. Днес си изяде тиквата около 100 гр. бях дала и после млякото. Но при нас храненето е толкова трудно, сега с пюрето е вече и мизерно  Joy
Не търпи лигавниц и за това и дрехите са оклепани и аз и тя, абе мазало...
Не знам как да я накарам да яде, някой дни не се събират и 500 мл сиг.

# 208
Ние гледаме да излизаме всеки ден дори и да само за 20-30 мин колкото да подиша свеж въздух.
Аз съм чувала , че кашите бебчетата много ги харесват.

Ir-Ka, захранвате се от около седмица а вече сте опитали 4-5 различни неща? На мен са ми казвали от няколко места все едно и също нещо - захранване само с един вид зеленчук в продължение на около 1 седмица, после друг по същата схема , после друг...и т.н... Идеята е ако се забележи някаква странична реакция да се знае от коя храна е. Но по принцип не е задължително златно правило, по-скоро препоръчително.

Аз съм със следния план:
Ние сме 3-ти ден с картоф по няколко лъжички, после мляко.
Мисля така да давам картоф още 2-3 дни поне докато стигнем до почти цяло бурканче, после ще дам тиква и морков, като пак в продължение на около 6-7 дни първо по няколко лъжички, после се увеличава количеството. СЛед около 2-3 седмици ще е опитал картоф, тиква, морков и ще е свикнал да изяжда по -голямо количество пюре вместо мляко за обяд. Тогава ще почна и с други вкусове направо по цяло бурканче.
Около месец след захранването със зеленчуково пюре за обяд, ще започна така малко по малко да давам безглутенова каша следобяд/привечер. 
После ще вкараме леко по леко и плодовите пюрета преди обяд.
И общо взето тъкмо към края на 6-ти месец, началото на 7-ми месец ще е опитал почти всичко Simple Smile

# 209

Ir-Ka, захранвате се от около седмица а вече сте опитали 4-5 различни неща? На мен са ми казвали от няколко места все едно и също нещо - захранване само с един вид зеленчук в продължение на около 1 седмица, после друг по същата схема , после друг...и т.н... Идеята е ако се забележи някаква странична реакция да се знае от коя храна е. Но по принцип не е задължително златно правило, по-скоро препоръчително.
И аз така знам, по принцип сме на   9 ден и на два дена давам нещо ново, а сливите бях инцидентно решение, но съм толкова отчаяна да намеря нещо което харесва да яде, че карам малко по-нъбързо, отколкото бях замислила. За щастие няма реакции към нищо.

Общи условия

Активация на акаунт