ЮНЧЕТО щастливо е детенце, хапва вече то пюренце

• 28 181
  • 736
  •   1
Отговори
# 420
Днес реших да приключа с приспиването на ръце,че вече такива направо нямам. За сега имах успех при следобедното приспиване и вечерното. Вечерното принципно не ми е било проблем - кърмя,заспива.Но напоследък след кърмене се "разприказва" и ококорва щастливо. Следобяд го гушнах на спалнята,така че главичката му беше под моята мишница и почнах да ву шептя някакви приказки в стих,които преминаха в безсмислени повтаряния на някакви думички (миш миш,например) и заспа. Сега вечерта го сложих в неговото легло и излязох. Оставих го да си се наприказва и като почна да мрънка влязох,хванах му ръчичките,галех го по главичката и пак номера с шептенето. Заспа,въпреки скимтящата ни кучка,която вече беше много гладна Simple Smile. Мисля утре да продължа с този метод,пък ще видим. Повече време ми отне приспиването,но мисля,че е по-важно,че си заспа в леглото и без друсане и люшкане.

Браво! Браво! Simple Smile
и аз трябва да пробвам това с говоренето и шептенето.... и аз правя всякакви опити да намаля своя принос към неговото заспиване. Накрая обаче винаги стигаме до малко полюшване в самото легло в рамките на до 5 мин (неговото легло е с такъв люлеещ се механизъм), което не ми коства никакви усилия, НО пак е добре да го няма, защото ме е страх да мръдна извън града, не знам дали и как ще заспи ако нямаме люлеещо се легло....хаха
[/quote

Щом не е на ръце полюшването, пак е добре. Аз снощи пробвах метода на хипо и ефекта беше, че детето ми се смееше и маршируваше с крачета докато не се отказах. После като го гушнах заспа след 3мин в ръцете ми. Еми, какво да се прави: )

# 421
Днес реших да приключа с приспиването на ръце,че вече такива направо нямам. За сега имах успех при следобедното приспиване и вечерното. Вечерното принципно не ми е било проблем - кърмя,заспива.Но напоследък след кърмене се "разприказва" и ококорва щастливо. Следобяд го гушнах на спалнята,така че главичката му беше под моята мишница и почнах да ву шептя някакви приказки в стих,които преминаха в безсмислени повтаряния на някакви думички (миш миш,например) и заспа. Сега вечерта го сложих в неговото легло и излязох. Оставих го да си се наприказва и като почна да мрънка влязох,хванах му ръчичките,галех го по главичката и пак номера с шептенето. Заспа,въпреки скимтящата ни кучка,която вече беше много гладна Simple Smile. Мисля утре да продължа с този метод,пък ще видим. Повече време ми отне приспиването,но мисля,че е по-важно,че си заспа в леглото и без друсане и люшкане.

Браво! Браво! Simple Smile
и аз трябва да пробвам това с говоренето и шептенето.... и аз правя всякакви опити да намаля своя принос към неговото заспиване. Накрая обаче винаги стигаме до малко полюшване в самото легло в рамките на до 5 мин (неговото легло е с такъв люлеещ се механизъм), което не ми коства никакви усилия, НО пак е добре да го няма, защото ме е страх да мръдна извън града, не знам дали и как ще заспи ако нямаме люлеещо се легло....хаха
[/quote

Щом не е на ръце полюшването, пак е добре. Аз снощи пробвах метода на хипо и ефекта беше, че детето ми се смееше и маршируваше с крачета докато не се отказах. После като го гушнах заспа след 3мин в ръцете ми. Еми, какво да се прави: )
Simple Smile При нас е шептене,при вас може да е песен. Simple Smile При мен проблемът е,че не е просто гушнат легнал на ръце,а в права позиция и гледа напред. ТАКА много тежи вече. Легнал в ръцете ми мога да го сложа само в крайна фаза,когато се е предал. За сега пробването на новия ми метод при нощно будуване и първа сутрешна дрямка е почти успешен,но трябва да го приспивам на спалнята,иначе не става в леглото му,защото не мога да го гушна. Обаче през нощта,ако таткото или баткото спи при нас,не става. Те спят дълбоко и ме е страх. Така или иначе съм решила да се запася с търпение и да сведа до минимум разнасянето.

# 422
  • Стара Загора
Ние за момента само вечер се опитваме да го научим сам да заспива.След хранене малко люлеене от тати(той обича правичък да е с лице към този който го държи) после в кошарата с милувки.Не всеки път се получава обаче.Постоянно казвам на ММ да не се отклоняваме от този начин.За през деня все още сме в количката,но незнам до кога.

# 423
Никога не ми се е налагало да мисля как да го приспивам.
Може би първите три месеца го приспивах винаги гушкайки го, заспиваше върху корема ми.
Сега след хранене му пея песнички като е в мен, оставям го в леглото, галя го по главичката и му казвам колко е по-по-най, целувка и лека нощ. Той се завива през глава и след 5 минути е готов.
Баща му обаче действа по друг начин и това засега не нарушава нито моя, нито неговия метод на действие(да не дърпам дявола за опашката).
Та той го оставя директно в леглото и му дава ръцете си, малкият му хваща по един пръст и така заспива.

# 424
  • Стара Загора
Днеска нахраних Алекс с картоф.Незнам дали успя да хапне и една лъжичка.Толкова отвратена физиономия имаше все едно,че му даваме най-гадното нещо на света.После се утеши в гърдите на мама.Дано утре да е по-добре и да хапне повечко.

# 425
Днеска нахраних Алекс с картоф.Незнам дали успя да хапне и една лъжичка.Толкова отвратена физиономия имаше все едно,че му даваме най-гадното нещо на света.После се утеши в гърдите на мама.Дано утре да е по-добре и да хапне повечко.
Браво, ама малко повече упоритост трябва Wink
И при нас така на първата лъжичка физиономията беше някаква смесица между уплаха, отвратеност и ядосване тип "какво е това с което ме занимаваш, давай си ми истинската храна!!!? " ,.... хаха..... Но на 2-рата и 3-тата лъжичка започна сам да си отваря устата и да чака лъжичката Simple Smile

# 426
Като държите децата изправени стъпват ли на цялото си стъпало? Моят стои на пръсти и се чудя от кога трябва да стои нормално...

# 427
Като държите децата изправени стъпват ли на цялото си стъпало? Моят стои на пръсти и се чудя от кога трябва да стои нормално...
Ту е на пръсти,ту на цяло стъпало. Опитай да го изчакаш да си свие коленцата и така от свито положение ниж как се изтласква.

# 428
  • Стара Загора
Понякога стъпва,понякога стои на пръсти.

# 429
  • Русе
Ох това приспиване... Бях се заканила, че това дете няма го приспивам, да се учи само. В началото като че се получаваше, - яде, в леглото, музикалната играчка да пее и така. После я научихме май с люлеене и нея. Нощем суче и се унася, но аз тогава я оставям до мен и няма и как да я люлея. Каката още не заспива сама, макар че постепенно спряхме с люлеене, галене с кърпичка през лицето и най-трудно държане на ръка. Сега и Йоани опитва да ми държи ръката, много й харесва, но мен ме е страх да не стане като с голямата... ooooh! Че си мечтая за времето, когато ще ги оставям да си спят двете ще имам поне три часа непрекъснат сън без някоя от двете да иска нещо!

# 430
Оооо да картофа никак не е на почит, вчера беше голям рев на картоф с пъщарнак, но като дадох тиквата и всичко си изяде. Никак не им харесеа безвкусния картоф, покрай тиквата успявам да пробутам и картофа и пъщарнака и моркова.

# 431
Много модерен стана тоз батат. Някой от вече захранилите давал ли е?Аз даже не съм го виждала това чудо по пазари и магазини или просто не съм обръщала внимание. По-добре се приема от бебоците от картофа и бил много полезен. Аз до днес си мислех,че батат е червения картоф,ама явно не е.

# 432
Ох това приспиване... Бях се заканила, че това дете няма го приспивам, да се учи само. В началото като че се получаваше, - яде, в леглото, музикалната играчка да пее и така. После я научихме май с люлеене и нея. Нощем суче и се унася, но аз тогава я оставям до мен и няма и как да я люлея. Каката още не заспива сама, макар че постепенно спряхме с люлеене, галене с кърпичка през лицето и най-трудно държане на ръка. Сега и Йоани опитва да ми държи ръката, много й харесва, но мен ме е страх да не стане като с голямата... ooooh! Че си мечтая за времето, когато ще ги оставям да си спят двете ще имам поне три часа непрекъснат сън без някоя от двете да иска нещо!
Ще дойде време,в което ще ти се иска да искат да им държиш ръчичката Simple Smile При това много бързо идва това време Simple Smile Каката ви си е все още бебе,но малко по-голямо. Нормално е да сш иска приказката и да усеща мама или татко,докато заспи. А и тези вечерни четения и приспивания са много важни за връзката дете-родител. Общо взето в един момент само тогава можеш да разбереш и какво го вълнува,мъчи,радва и т.н човечето. Баткото на три започна да заспива сам (след приказка). Излизах ужким "за малко" и той си заспиваше. После посред нощ се домъкваше при нас,но това е друг въпрос,а и винаги съм се радвала на тези моменти. Така или иначе в един момент просто спират и е нормално да спират. Люшкането и приспиването на ръце е друга работа. Аз искам това да приключи,защото нямам сили вече,иначе приказки мога да чета до безкрай. Simple Smile

Последна редакция: нд, 20 ное 2016, 20:51 от Hipo

# 433
Много модерен стана тоз батат. Някой от вече захранилите давал ли е?Аз даже не съм го виждала това чудо по пазари и магазини или просто не съм обръщала внимание. По-добре се приема от бебоците от картофа и бил много полезен. Аз до днес си мислех,че батат е червения картоф,ама явно не е.

Днес видях, че го има в бургаската Била. Още не съм давала. Тъкмо щях да купя и реших, че цената му е прекалена. Обикновени картофи, моркови, дори авокадото е доста по-евтино.... 4 и нещо беше килограма...

Ей това е. А пък в Била бяха едни ооогромни ГМО парчета.  Crazy

# 434

Днес видях, че го има в бургаската Била. Още не съм давала. Тъкмо щях да купя и реших, че цената му е прекалена. Обикновени картофи, моркови, дори авокадото е доста по-евтино.... 4 и нещо беше килограма...

Ей това е. А пък в Била бяха едни ооогромни ГМО парчета.  Crazy
Във ФБ поподнах на био производители за 3.50/кг.

Общи условия

Активация на акаунт