ЮНЧЕТО щастливо е детенце, хапва вече то пюренце

• 28 151
  • 736
  •   1
Отговори
# 540
Мами, имам домашен спанак и се чудя, как да го запазя за малката?
Не е добре да се бланшира. Спанакът,както и всички зеленяци и в яденето се слагат последни и за кратко,за да им се запазят витамините и минералите. Измий,изсуши,доколкото е възможно, и слагай във фризера.Не заема чак толкова място,за да трябва да се бланшира
за дълготрайно съхранение спанакът може да се замрази във фризер до 8 месеца. Не забравяйте, обаче, че преди употребата му не трябва да го размразявате, тъй като придобива слузесто съдържание. За целта го измийте в студена вода, за да премахнете чуждите примеси. Изрежете вдървесинените стъбла и премахнете повредените листа. Те могат да бъдат оставени цели или нарязани. Спанакът трябва да се бланшира преди замразяване, за да запази качествата си. Потопете го в кипяща вода за 2 минути (ако листата са много нежни за около 1,5 минути), охладете и подсушете. Поставете във фризерни торбички и замразявайте. Спанакът може да бъде и запържен с непрекъснато бъркане за 2-3 минути. Без да охлаждате, поставете го в термоустойчиви херметически кутии, след това охладете и замразявайте.

# 541
Оххх писах писах и изчезна ooooh! #2gunfire
И ние се захранваме от няколко дена. Започнах с морков, днес включих и тиква, която като близнах хич не ми се стори апетитна Sick Педи каза да  въвеждам по 4 дена новият зеленчук. След 3тата седмица на захранване да въведа и каша. Разбрах, че трябва да е безглутенова, но и тя ли трябва да е еднокомпонентна. Търсих мнения и се спрях на ориз и царевица на хип, но дали мога да започна с нея или само с оризова newsm78. Шишетата не съм сменяла понеже съм със стъклени на авент. Бибките смених само като преминах от една дупка на две, но вече май ще се наложи честа смяна, като гледам как се боядиса след пюрето ще се захабяват бързо. Имам и друга питанка мога ли да замразявам отворено купешко пюре? Става въпрос за хип ако е от значение..съдържа само зеленчука и вода, без нишестета и разни други newsm78

# 542
Мами, имам домашен спанак и се чудя, как да го запазя за малката?
Не е добре да се бланшира. Спанакът,както и всички зеленяци и в яденето се слагат последни и за кратко,за да им се запазят витамините и минералите. Измий,изсуши,доколкото е възможно, и слагай във фризера.Не заема чак толкова място,за да трябва да се бланшира
за дълготрайно съхранение спанакът може да се замрази във фризер до 8 месеца. Не забравяйте, обаче, че преди употребата му не трябва да го размразявате, тъй като придобива слузесто съдържание. За целта го измийте в студена вода, за да премахнете чуждите примеси. Изрежете вдървесинените стъбла и премахнете повредените листа. Те могат да бъдат оставени цели или нарязани. Спанакът трябва да се бланшира преди замразяване, за да запази качествата си. Потопете го в кипяща вода за 2 минути (ако листата са много нежни за около 1,5 минути), охладете и подсушете. Поставете във фризерни торбички и замразявайте. Спанакът може да бъде и запържен с непрекъснато бъркане за 2-3 минути. Без да охлаждате, поставете го в термоустойчиви херметически кутии, след това охладете и замразявайте.

Вирсии и теории колкото си щеш Simple Smile Затова всички сме леднали с въпроси Simple Smile. Цяло предаване гледах за замразяването с незнам си каква специалистка. Да не говорим,че точно за спанака каза,че ако все пак се бланшира,то да е за 2 СЕКУНДИ. Така че,както и с повечето неща,за които се питаме,накрая хвърляш ези-тура и действаш Simple Smile

# 543
fly_90, ти с шише ли даваш пюрето?
Пюретата на Хип се съхраняват до 24 часа след отварянето в хладилник, за замразяване не съм запозната. Може и да може.

# 544
Пюретата на Хип се съхраняват до 24 часа след отварянето в хладилник, за замразяване не съм запозната. Може и да може.
Не но след пюрето давам АМ и понеже в устата и има някаква остатъчна част от пюрето и бибата се оцвети, както и силиконовата и лъжичка. Морковите доста боядисват Shocked

# 545
Да, и на мен ми направи впечатление, че от моркова се оцвети лъжичката, и нашата е силиконова. Захранвам с Хип.

# 546
Не но след пюрето давам АМ и понеже в устата и има някаква остатъчна част от пюрето и бибата се оцвети, както и силиконовата и лъжичка. Морковите доста боядисват Shocked

И при нас се случи същото тези дни с моркова - и биберона и лъжичката и пластмасовата купичка в която бях сложила пюрето... А бибероната беше чисто нова, тъкмо я сложиш за първи път, че взех с 3 дупки, така че нямам намерение да я сменям веднага , ще си караме с нея известно време, нищо че е оранжева...хаха...

# 547
Благодаря , момичета  bouquet трябва да се образовам и със замразяването във форми за лед. Просто не знам какво количество да замразяване е необходимо за направата на едно пюре!?

Последна редакция: ср, 23 ное 2016, 23:45 от maginka7

# 548
Само ще кажа, че пюре от домашни моркови не оцветява,  като пюрето на Хип. Вие си правете изводите...

# 549
И моркови от магазина са ми оцветявали робота.
По-голяма вяра имам на бурканчето, отколкото на търговците на Римската стена или био продуктите.

# 550
Не знам за какъв робот говориш. В правото си да вярваш на който искаш. Аз само споделям опит. Иначе също ползвам пюретата на Хип. Имам и домашна тиква,  която е доказано домашна и няма нищо общо на вкус с бурканчето на Хип. Можем само да се надяваме,  че не ни мамят.

# 551
Кухненски робот, в който си правим сок от моркови. По пластмасовата кана остават оранжеви следи от кюспето, които след няколко измивания изчезват.
Ако си направя салата обаче, няма как да оцвети морковът, колкото и да е био,мио, или да не е .

А може би са от значение и различните сортове, особено за вкуса. Не знам...

# 552
  • София
Гръмчо, отдавна съм установила,че моят и твоят бебчо много си приличат по поведение Simple Smile
По кое време давате плодовите пюрета? Аз нищо плодово до сега не съм въвела. Само тиква,доколкото е плод.
Има нещо вярно Simple Smile
Аз съм въвела само сини сливи и праскова. Досега му давах пюренцето около 11:30, което е час, час и нещо преди храненето. От утре започвам да захранвам с картоф на обяд, тъй че плодовото пюре ще отиде по-късно. Ще му давам или около 14:00-15:00 ако не спи или около 17:30-18:00.

# 553
  • София
Хипо, ще пробвам да видя дали ако го оставя да си мрънка ще спре сам.
И аз ще го захранвам по същата схема, която си описала.
 Всеки плод или зеленчук се въвежда по малко за няколко дни. Това, че сте въвели 3-4 продукта не значи, че може от новата храна да давате по цяло бурканче. Детето може и да не направи алергия, но ако направи си е проблем. Освен това трябва да се даде възможност на бебешкото стомахче постепенно да свикне с новата храна.

# 554
Следите от морковите на Хип не се изпират. Сега ще пробвам със специален препарат за петна. Силиконовите лъжици се оцветиха завинаги в червено.

Общи условия

Активация на акаунт