Есен е цветна, красива, септемврийче навън не се спира - тема 10

• 63 397
  • 696
  •   1
Отговори
# 90
  • Драгоман
Е с това гърло започнах и аз и нищо не можах да направя. Седях и си чаках да се разболея. Ако знаеш нещо ефикасно, вземай бързи мерки. Praynig
  Мажеш със сода бикарбонат няколко пъти на ден. Има едни витамини Цегет (вит С и ехинацея) много са ефикасни.

# 91
  • София
Е с това гърло започнах и аз и нищо не можах да направя. Седях и си чаках да се разболея. Ако знаеш нещо ефикасно, вземай бързи мерки. Praynig
  Мажеш със сода бикарбонат няколко пъти на ден. Има едни витамини Цегет (вит С и ехинацея) много са ефикасни.

И при мен беше същото - заболя ме гърлото и нищо не можах да направя, въпреки усилията ми - лъжички чист прополос, гаргара с разредена кислородна вода, стрепсилс, тонзилотрен, витамин Ц. Супер екстремно го атакувах, но ме победи. Аа и биозин мама бях пила преди това. И след гърлото на другия ден ми потече носа и няма спиране, така не си спомням някога да е бил- за минута не спираше, изхабих руло и половина тоалетна хартия, ужас направо. И за носа нищо не помогна - капах си виброцил, опитах и с отривин (вече бях спряла да кърмя и за първи път от 3,5 години си позволих да си взема сериозни капки за нос), също капах от разредената кислородна вода и разреден прополис, ами нищо не го спря. На третия ден кашлица и така няколко дни. Мина ми, но беше много гадно. Поне при децата не стигнахме до сополи и кашлица, при тях само гърлото засегна.

# 92
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Вие ме убихте с това гърло.Аз трети ден съм така и леко понакашлям, но рядко.Иначе започнах точно с Тонзилотрен, Стрепсил и Грипекс Макс, но не виждам промяна.
Със сода не мога да се мажа (лигла съм) и само като си бръкна по-навътре в устата и започва да ми се повдига.
Благодаря за съветите  Hug
Румка, Приорикс е ваксината, която по принцип се слага на 13 месеца и е за морбили, паротит и рубеола.

# 93
Момичета, помогнете ми със съвет. Малчо много взе да се тръшка и то в буквалния смисъл. Когато нещо не става на неговата, не знам къде го е научил, хвърля се по корем и започва да хленчи. Даже днес се удари в леглото, защото се хвърля ей така на сляпо и няма как да прецени, че там е дъската. Другото, което прави е, ако нещо не му давам и искам да го махна от там, увисва в ръцете ми като желе и почва да се гъне и реве. Третото е като се ядоса и това, което му е в ръката се захвърля с все сила в неизвестна посока. Лошото е, че не мога вече да му отвлека вниманието с играчка, филмче, защото той много добре помни какво е искал и не съм му дала. Добро дете е по принцип, но това взе да го прави всеки ден и аз не знам как да подходя. Очевидно ни изпробва (така мисля), но коя тактика да приложа? Има ли други такива дечица?

# 94
Ако мога да си позволя да ти дам съвет, на първо място не мисли, че поведението му е лошо, ненормално или проблемно. Знам, че се повтарям, но това, че плаче не е лошо и не трябва на всяка цена да се предотвратява.
Колкото и да е неприятно, минава се през такъв етап, в който детето открива, че не му е разрешено всичко. Ако винаги го разсейваш, за да не ревне, ще направи това откритие по-късно, а то е неизбежно.
Нека да свиква, че някои неща не може да ги получава и в един момент ще се примири и ще приеме правилата.
Нормално е да иска нещо и да е разочарован, че не може да го получи, както и да си изразява разочарованието, така, както го изпитва. Дразнещо е за родителя, но е съвсем нормално за детето.

Хващай го да не се удари, като видиш, че ще се затръшка и не отстъпвай да му дадеш нещото, защото така се научава, че това е начинът да получи каквото иска. Говори му със спокоен глас, за да знае, че отказът не е някакво наказание (което може да си помисли, ако му се скараш), а просто нещо не може и толкова. Не е нужно да знае защо и да се отплесваш в многословие.
И не очаквай от първия, втория или някой ранен път да се научи, ще отнеме време. Трябва ти търпение. Важното е да знаеш, че нищо нередно не става, а това е етап от развитието, в който детето открива, че не може да има всичко и че съществуват правила.

Моята дъщеря започва да се тръшка за произволни неща, когато много ѝ се спи. Не знае как да го каже по друг начин, започва да пипа неща, които са забранени, да ни провокира да влезем в конфликт и да се затръшка. Веднага я приспивам.

Каката пък се озлобяваше, когато беше гладна. Така че навсякъде носех нещо за ядене и като видя повишена нервност, давам да хапне.
Виж и тези варианти.

# 95
Юна, страхотен човек си! Hug
Благодаря за отговора, отивам да го прочета и на ММ! Simple Smile

# 96
Момичета, помогнете ми със съвет. Малчо много взе да се тръшка и то в буквалния смисъл. Когато нещо не става на неговата, не знам къде го е научил, хвърля се по корем и започва да хленчи. Даже днес се удари в леглото, защото се хвърля ей така на сляпо и няма как да прецени, че там е дъската. Другото, което прави е, ако нещо не му давам и искам да го махна от там, увисва в ръцете ми като желе и почва да се гъне и реве. Третото е като се ядоса и това, което му е в ръката се захвърля с все сила в неизвестна посока. Лошото е, че не мога вече да му отвлека вниманието с играчка, филмче, защото той много добре помни какво е искал и не съм му дала. Добро дете е по принцип, но това взе да го прави всеки ден и аз не знам как да подходя. Очевидно ни изпробва (така мисля), но коя тактика да приложа? Има ли други такива дечица?
и моето се тръшка, удря си главата в шкафа, пода, дивана, таблата на кошарата - където го е хванал инатът. Опитвам се да бъда мила с него, но някой път го оставям да прави каквото си иска. Пореве, пореве, пък млъкне. Нали знаеш това с печката - и да ти казват, и да не ти казват, докато не се опариш - не вярваш Wink

# 97
  • София
Юна, страхотно си го описала отново  bouquet
Жулиета, като те чета, все едно описваш моята кака Simple Smile О, и аз в началото много й се връзвах, обаче причината беше, че все се намираше някой възмутен от гледката или от мен. Например бях започнала да я игнорирам когато се затръшка и ако сме навън, неведнъж минувачи са ми правели забележки и подмятания за моята реакция. Мрънкането и тръшкането са толкова дразнещи, че не винаги е възможно да ги игнорираш и сякаш децата подсъзнателно го знаят. Не е възможно и да отвлечеш вниманието. Затова Юна го е казала много много хубаво - просто го приемаме и не го изживяваме ние толкова драматично. Елена спря да се тръшка в един момент, мрънкането обаче още го има, макар и по-рядко, а ако не стане нещо както тя го иска, сега реакцията е бурен рев като малко бебе. На последното аз започвам да се смея, защото наистина на моменти ми става смешно като я гледам - вече прилича на голямо момиченце, а реве като бебе. След това й обяснявам, че това не е начинът и казвам как трябва да постъпи. Вярвам, че ще разбере и с възрастта ще се променят реакциите й и ще насочи тези свои качества към нещо градивно.

# 98
  • София
Знаете ли, понякога си мисля, че проблемите с държанието на детето или справянето с даден етап идват не от метода, който майката е избрала да използва, за да се справи със ситуацията, а от комбинацията от различни методи, когато много хора започнат да се месят.

# 99
И моят ги прави тези номера, но аз не го отразявам или му отвличам вниманието. С първото дете бях много по-стресирана и безпомощна, направо безсилна.

И една кампания да споделя с вас, ако не сте я забелязали и имате желание, време и възможност да се включите.
http://plushenomeche.org/

# 100
  • Драгоман
Вие ме убихте с това гърло.Аз трети ден съм така и леко понакашлям, но рядко.Иначе започнах точно с Тонзилотрен, Стрепсил и Грипекс Макс, но не виждам промяна.
Със сода не мога да се мажа (лигла съм) и само като си бръкна по-навътре в устата и започва да ми се повдига.
Благодаря за съветите  Hug
Румка, Приорикс е ваксината, която по принцип се слага на 13 месеца и е за морбили, паротит и рубеола.

здравей - аз не се мажа, а правя гаргара. Това с мазането - мне, не е за жени Wink
  Grinning  Значи аз съм жената мъж  Grinning 
Аз се мажа, даже и каката мажа като има гнойна ангина. Ако ви е прекалено гадно, може мед и сода 1:1 разтворени и се мажете така, или го смучете.

# 101
Ох, мен като малка са ме лекували само с "народна" медицина  Joy Чак на 20+ години бях, като си купих спрей за отпушване на нос! Преди това - инхалации с не знам си какви билки, а за прословутото гърло - мазане с памук, натопен в разтвор на ракия с клей. Нямате си идея каква гадост е. На дръжката на лъжица се навива един памук, потапя се в разтвора и после в гърлото  Sick

Затова сега не практикувам никакви народни средства. Като ме заболи гърлото, започвам с Тантум верде, Ефизол и ако още не минава  - Трахизан. До тук тази комбинация ми помага безотказно.

Знаете ли, понякога си мисля, че проблемите с държанието на детето или справянето с даден етап идват не от метода, който майката е избрала да използва, за да се справи със ситуацията, а от комбинацията от различни методи, когато много хора започнат да се месят.

Много често проблем реално няма, а просто майката го преживява като такъв или става такъв, когато завалят непоискани съвети и драматични предсказания за бъдещето на детето, което непременно ще е ужасно  Joy И от него човек няма да стане.

Спокойствие и само спокойствие, както казва Карлсон  Laughing

# 102
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Мен като Юна като дете ме тормозеха с народната медицина и сега не мога да погледна мед.То като ме заболеше гърло и се започваше мед със сода, с ракия и натрошен аспирин да го ям...ми няма такава гнус.И затова накрая съм с хроничен синузит.Сега си приемам хапчетата и толкова.

Криско също се инати и тръшка напоследък, но го приемам за нормално.Иска да става все на неговото, но няма как.По-голям инат от майка му не съществува  Mr. Green

# 103
  • София

Много често проблем реално няма, а просто майката го преживява като такъв или става такъв, когато завалят непоискани съвети и драматични предсказания за бъдещето на детето, което непременно ще е ужасно  Joy И от него човек няма да стане.

Спокойствие и само спокойствие, както казва Карлсон  Laughing

Joy Наистина е така, колко си права!

Относно народната медицина - май на всички са ни я прилагали. И аз не мога да погледна мед и чай заради нея. А тези неща трябва да са принципно приятни за консумиране когато човек не е болен. Но и сега прибягвам до нея като се разболея, особено последните години нямаше как.

# 104
Мами, бързам да се похваля - няма по-хубаво от това кантарът да ти показва минус 2 кг, докато си четеш СМС за преведени детски  newsm44 newsm44 newsm44

И също искам да ви кажа, че открих начин да не мокря бодито и другата блузка, докато си мием трътчицата: закопчавам бодито, макар и наобратно, на едното раменце, и така Wink

Общи условия

Активация на акаунт