С какво ви дразнят свекървите – 72

• 86 546
  • 860
  •   1
Отговори
# 450
Това за фиксовете, сухите супи и бульончета е друга тема. И аз не ги ползвам, не харесвам и не разрешавам.
e как ще е друга, като е същата тема - свекървенската Wink
няма не разрешавам, тя си я храни малката с фиксовете и ушите й пукат Wink Не разбра ли, че моята свекърва си прави каквото си реши. Тя цял живот е чакала момиченце, постоянно се натяква на ММ, че той като се раждал, трябвало да бъде момиче /второ момче е/. И сега се изживява, все едно тя си го е родила.

Птица, сериозно питам - какво значи 'Не разрешавам'. Казваш, повтаряш, помолваш най-учтиво, потретяш, обясняваш, привеждаш примери, аргументации и т.н. И после се прави каквото си знае зад гърба, как точно няма да разрешиш. Като не пускаш дете да ходи там. Ми че те само това чакат - да те изкарат лошата, и това не е вариант.
Вчера се върна вмирисана на цигари. Там се пуши навсякъде /уж не е навсякъде, но мирише навсякъде/. Не знам къде пушат, къде държат дрехите и т.н., но като се върне всичко е пропито с миризма на цигари. Опитах без пране - за първи път - извадих на балкона якето и нощува там. Ми не, сутринта като го прибрах, пак си смърдеше. Представете си в каква степен е пропито с аромата.
*за протокола - и двамата с ММ сме пушачи, не съм от маниаците, които не допускат на 2 м. от детето с цигара някого
Та една година, вече сме с три деца, пак решаваме, че няма да ги поканим за празниците. Свекървата естествено ..
Същата тази година .. ... едната леля изпрати тиквеник. Ама много вкусен! ...След седмица получихме голям колет, в който имаше и сърми, и баклава, и прословутия тиквеник по рецепта на лелята и много други неща. От тогава всяка година тиквеникът винаги е по рецептата на леля Е. Laughing
ааа, не, тука си за другата тема, бегом в евъргрийните Wink

Последна редакция: пн, 05 дек 2016, 16:07 от Анонимен

# 451
Как, Сийке, уникална си!

# 452
Това за фиксовете, сухите супи и бульончета е друга тема. И аз не ги ползвам, не харесвам и не разрешавам.
e как ще е друга, като е същата тема - свекървенската Wink

Засега съм само тъща и не ползвам , като стана свекърва ще трябва да се науча.  Ама може да ми се падне снаха, която се кълне в сухите супи.

# 453
Ох, за тема готвене и манджи колко мога да пиша за моята свекърва. Праща често разни неща, които аз изобщо не отказвам, защото и без това покрай бебето и малкия постоянно правя нещо в кухнята, поне за Мм да си спестя понякога. Тя, обаче е с програма. Праща 3 манджи и казва това да се яде днес, другото утре, третото да де замрази. Не, че някой й обръща внимание, но не пропуска да го каже.
 Сега по празниците тук е правят два вида традиционни Коледни сладки. Една година много ги чаках, каза че няма да прави щото е на диета. На следващата й казах, че не искам, че съм бременна и гледам да внимавам със сладкото-направи 5 тави. Сега знае, че не искам, че имам да свалям, а само аз ги ям у нас, но ми прати жената мноооогоо! Ще кажете да не ги ям и че си е играла да прави, да оценям, но не мога да им устоя, просто са страхотни.
 И други изцепки имаше скоро "Не е достатъчно дебело якето на малкия, да ви дам пари да му купите друго!"  ooooh!

# 454
Ей, няма угодия на снаха!  Laughing Като дава - защо дава, като не дава - защо не дава.  Laughing

Аз друго си мисля- защо все свекървите пращат, а женските майки се скатават? newsm78
Така носеше и свекърва ми, но си го обяснявах с това, че живее в провинцията и държи да се изхвърли, че сина й да има коз срещу снахата- виж мама как ми прави любимите неща...... Mr. Green

Което само доказва теорията, че свекървите, на които не може да се угоди, са произлезли от снахи, на които не може да се угоди.  Laughing Хем ти пращат, хем намираш подмолен мотив в пращането.  Laughing

И какво лошо има да го кажеш, ако е истина?
Аз бих предпочела да ми се каже, за да подобря нещата, а не да ми лицемерничат, да ме хвалят, а то да е боклук.

Когато някой ми поднесе храна, сготвена лично от него, единственото, което ще чуе от мен, е "Беше много вкусно!", ако ще да е най-големият буламач. Подобряването на готвенето става само по инициатива на готвача. Коментари от типа "Знаеш ли колко по ми хареса тиквеника на Х, сравнен с твоя." са много долни, все едно дали ги казва син на майка си, или мъж на жена си. Съкращавам, че Сия пак е написала моите мисли едно към едно.  Laughing

Пък и съм убедена, че поне половината, списващи темата, ако чуят от любимия образ "Не си докарала много соса, бившата ми какъв прекрасен сос правеше", автоматично ще отговорят с "Миличък, тапетът там виси, ама така е, като го няма бившият ми да го залепи, а пък какво умееше с шпаклата!"  Mr. Green  Laughing

# 455
  • София
Ще поясня, не само за теб.
Когато нещо не е както трябва, предпочитам да ми се каже, а не да се хвали пред мен, а зад гърба ми да се обяснява какво не му достига.
Никъде не съм писала за сравняване с някого другиго и за просташка реакция, защото се подразбира, че средноинтелигентен човек няма да го направи.
И да, ако ми предложат рецепта, която прави по- вкусно нещото от моето, с кеф ще я пробвам.

# 456
Хубаво е, че уточняваш, защото последният ти коментар се различава от предния:

Такова изказване е за темата за Селските номера. Представям си аз да изтърся на мъжа ми "Баща ми правеше по-добре от теб това, а пък брат ми – онова".
И какво лошо има да го кажеш, ако е истина?
Аз бих предпочела да ми се каже, за да подобря нещата, а не да ми лицемерничат, да ме хвалят, а то да е боклук.

С новия ти съм по съгласна - и аз предпочитам да си подобря рецептата, но не мога да си представя да давам на друг човек рецепта, която не е поискал, ако разбираш какво имам предвид.

# 457
Ами разбира се, АбсурТ, това е правилно поведение, в другото има комплекси. Обикновено знам къде съм слаба и не ми е нужно някой да ми каже, търся начин да подобря, ако ли не няма да правя конкретното нещо, за да се съревновавам.

# 458
  • при късмета
Изобщо не се обиждам като някой хареса манджата на друга, повече от моята. Нямам претенции да съм безпогрешна в кухнята или факир.
Опитвам се да угодя на мъжа ми с нещо като пирожки или варенки, майка му правила по някаква руска рецепта и ги помни от дете. Обаче не знае пържат ли се, варят ли се, за него е все едно. Не знам колко рецепти пробвах, а не претендирам изобщо да се справям с тестата, не били същите. Ами как да му се сърдя? Не казва, че не му харесват, а че не са същите.
Няма и как да помоля свекървата нито за рецепта, нито дори да ме ориентира какво се иска.
За нещо донесено, освен за нещо, което със сигурност носещия знае, че не ядем, бих направила забележка само, ако сме се разбрали да се донесе едно, а в последния момент носещия решава да направи друго, на своя си глава.
Сватята на майка ми веднъж го прави този номер. Щяхме да празнуваме заедно и уговорката беше те да донесат друго. Обаче жената понеже нейната свекърва прави много хубави баници, баницата донесе. Станаха две баници, а не знам какво си липсваше.
Ако е моя, лична уговорка много бих се ядосала. Майка ми обаче свекървенските изцепки на сватята стоически ги издържа. Аз само ги бъзикам със сестра ми на тази тема, ама нали не е на мой гръб ми е смешно. Пък и нейните изцепки може и да са класически в някои отношения, не са кой знае какво

# 459
Обикновено знам къде съм слаба и не ми е нужно някой да ми каже, търся начин да подобря, ако ли не няма да правя конкретното нещо, за да се съревновавам.

Това е така. Но много е важно как е казано.

# 460
Има и по-лошо,да отидеш на гости и после и  двете тоалетни да са заети за цялата нощ.
Най-лошото е да са ти били на гости,да стане същото и да ти кажат.
Вие  сте се хванали за по по най  хубаво.Вкус другар няма.

# 461
  • Бургас
Опитвам се да угодя на мъжа ми с нещо като пирожки или варенки, майка му правила по някаква руска рецепта и ги помни от дете. Обаче не знае пържат ли се, варят ли се, за него е все едно. Не знам колко рецепти пробвах, а не претендирам изобщо да се справям с тестата, не били същите.
Ма ко, голяма си гадина  Laughing. Може ли да споменаваш варенки - най-любимото ми ястие на света. И аз ги знам от дете. Правеше ги една съседка рускиня. Постоянно я карахме да ни прави, а са такава хамалогия.
Като се напълнят с плънка варенките се пускат да се варят в подсолена вода за няколко минути докато изплуват на повърхността. После докато са горещи им се слага масло. Аз ги обичам най-много с лук и картофи. Мога всеки ден да ги ям стига да има кой да ми ги прави  Grinning

Тези коментари кой готви по-добре са супер просташки и нетактични. Тъпо е да кажеш на някой, който се е трепал в кухнята да приготви нещо "пък еди кой си това го прави по-добре" или просто да го изкритикуваш. Благодариш и ядеш.

# 462
  • София

Това е така. Но много е важно как е казано.
Така е, но и е вярно че както и да се каже, ако си крива ракета недооценена, все ще си засегната.
Свекърва ми не можеше да готви, но правеше божествен кекс- който синът ѝ боготвореше.
Взех рецептата, хубав стана и моя, но не можех да си изкривя душата- нейният беше по- добър.
Така ми каза и мъжът ми и не ми прозвуча обидно, просто се съгласих с истината.

# 463
Зои, моля дай рецептата за коледните сладки, които ти праща свекървата!!!

# 464
Добре, де, защо решихте, че похвалването или не става точно на секундата, когато ти поднесат нещото. Естествено, че благодариш и ядеш Laughing Малко хора ще се изцепят, че баницата в чинията им не струва. Или ще съобщят веднага и на всеослушание "ейй, жена, те това е пържола, не като твоята подметка" Mr. Green
Обикновено похвалата се споделя във връзка с нещо друго, сравнението се прави излеко, след време, така че другият да не се обиди. Какво има да се обиждам на това, че свекърва ми месеше и точеше страхотии питки, баници и зелници, а синът й ги обожаваше и я хвалеше. Трябва да съм тъпанарка, че да се обидя, разсърдя или метна да се състезавам с нея. Опитах се да се науча от нея, защото наистина си заслужаваше, не ми се получи особено, така че я оставих тя да си вихри с тестата, а ние лапахме и ушите ни плющяха. Сега като я няма, ядем моите произведения с променлив резултат и си спомняме за нейните с "ах, а пък това баба ви..." Laughing Тя пък ми призна моите успехи в по-модерната кулинария, в реденето на маса, в манджите - от нищо нещо, ама вкусно Mr. Green Конфликти, мусене и гледане под вежди на кулинарни теми никога не е имало. Други ни бяха проблемите, но сега, когато вече я няма, и те ми избледняха и си преценявам, че излишни нерви съм хабила.

Ето ви рецепта за вареники с картофи http://www.russianfood.com/recipes/recipe.php?rid=124985
Айде разсърдете се им се, де - знаят по-добре от вас, чак и рецепта публикуват Laughing.

Последна редакция: пн, 05 дек 2016, 23:08 от птица

Общи условия

Активация на акаунт