Парфюмни размисли и страсти-204

• 109 650
  • 723
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте,
можете ли да ми препоръчате дамски парфюм с аромат на кокос. Търся кремест кокос, като на белия ром Малибу  Embarassed

# 676
Здравейте,
можете ли да ми препоръчате дамски парфюм с аромат на кокос. Търся кремест кокос, като на белия ром Малибу  Embarassed
От достъпните пробвай Sensuous Nude Estée Lauder, макар да не е точно това, което търсиш. Виж и Бронзовите Богини на ЕЛ, но те не са само кокос, а са като намазани с плажно масло горещи тела затоплени от слънцето.

# 677
  • София
Здравейте,
Прекрасен аромат е и Creed - Virgin island water  Heart Eyes Crazy

# 678
Аз съм хвърлила око на това: http://www.fragrantica.com/perfume/Lolita-Lempicka/Elle-L-aime-18761.html  и като стана дума за аромати с кокос надявам се някой да напише коментар и за него.

# 679
Пристигна ми семпъла на Narcisco Rodriguez for Her EDT - след еднократно пръскане на китка: не, няма да ни бъде. Толкова чужд не съм чувствала никой друг парфюм досега. Все едно не съм аз, а някоя друга жена. Мила, нежна, подредена и хармонична. Всичко, което аз не съм. Embarassed Като вълк в овча кожа, който така се е напънал да си повярва, че аха да заблее.
Чист, спокоен, уравновесен аромат, няма крайности, няма ръбове. Обаче няма и интрига, няма драма, няма нещо, което да ме предизвика, да ме отблъсне и привлече едновременно. Права бяла линия, скука.
Ами, един дерт по-малко. Simple Smile

# 680
Зачудих се на интереса ти към НР Crazy ама ти си умно момиче - семпъл, а не 100 мл! Laughing
Не е там твоят нов парфюм. Wink Hug

# 681
да питам по-компетентните от мен - искам да поръчам за подарък парфюмът на Шанел Allure Sport.
поръчвали ли сте от този сайт - http://perfume-bg.eu/parfumi.php?cat=125&mid=124&sort=

# 682
# 683
Зачудих се на интереса ти към НР Crazy ама ти си умно момиче - семпъл, а не 100 мл! Laughing
Не е там твоят нов парфюм. Wink Hug
Тоя път и аз себе си учудих. След Хипнотик Пойзън и Черната Орхидея, Нарцисото е като да си направиш лоботомия просто. Laughing

# 684
Може ли съвет за мъжки парфюм със сандалово дърво

# 685
  • Germany
Аризона, и аз следях с повишено внимание за реакцията ти  Mr. Green И аз хич не си те представях в розово  Wink Посмях се с теб, благодаря ти  Hug

Здравейте,

Кокосов парфюм и Малибу в едно изречение и аз се сещам единствено и само за http://www.fragrantica.com/perfume/Comptoir-Sud-Pacifique/Vanille-Coco-745.html. Има си го силния кокосов аромат, но има и онази лепнеща ванилена и сметанова сладост и онова коктейлно усещане на тропически плодове и алкохол. Много траен, но да знаеш, че може да ти омръзне много.

Днес, прясно напръскана с This is Him Zadig & Voltaire, се качвам в метрото и получих най-неочаквания парфюмен комплимент от възрастна двойка, чиято обща възраст със сигурност надвишаваше 150 години  Shocked. Настанявам се аз до възрастната дама, и тя ме изненада изневиделица, като възкликна "Това е наистина чудно хубав парфюм"  Shocked Shocked Shocked И за да бъде шокът още по-голям, господинът до нея само отговори "Така е, така е" Crazy Crazy Crazy  За него не съм много сигурна, може просто да се съгласява по навик с жена си  Mr. Green, но дамата беше наистина впечатлена и реагира съвсем спонтанно. Пътуването беше много кратко, и не знам дали запомни кой е парфюма, но такава изненада не съм преживявала никога и още не спирам да се усмихвам.

Това го споделих между другото. Тук съм да изплача мъката си. Отивам в парфюмерията да тествам окончателно две мои парфюмни мечти, да реша последно кой, и да се свърши веднъж завинаги с тази мъка Mr. Green и да си купя подарък за Коледа  Simple Smile. Явно не съм единствена, защото парфюмерията е пълна с пенсионери, които също пазаруват за Коледа и ми се налага да чакам. Докато седя и чакам някой консултант да се освободи, погледът ми попада на нови парфюми, изглеждащи чудно хубаво, строени като войници в редичка, във формата на яйца на пиедестал  Mr. Green и аз забравих за какво съм отишла  Blush Това са красотите, за които ви говоря. Стоят там лъскави, изписани, ръчно изрисувани и лакирани и не мога поглед да откъсна от тях. Веднага съжалих, че нямам поне десет ръце  Laughing Изпаднах в голяма чуденка с кое яйце да започна, но в крайна сметка реших да започна с най-шарените  Mr. Green

Започнах с Dates Delight, новият консултант, който е за първи ден на работа се старае, напръскал е два блотера, един за него и един за мен. Помирисах, поех дъх ... и се побърках, направо откачих  Crazy Crazy Crazy Какво е това?! Невероятен ориенталец, топъл, възбуждащ, екзотичен, много коледен, много аристократичен. Невероятна смес от екзотични съставки, смлени сухи фурми и стафиди, в които е добавена щипка канела, бобова тонка и тежък гъст мед, с меки, топли дървеса за разкош и кеф. Започва като гурме, преглъщате, губите говор и картина, но не, не е захарно и лепкаво гурме. Направо се видях в кухнята на арабка, заобиколена от дъщерите си и свещенодействаща в кухнята си, приготвяйки десерта Crazy. В цялата композиция има една кисела нотка, като на печен сливов мармалад, една гъста консистенция, като на петмез. Точно тази кисела нотка, както и много осезаемото цветно усещане, което е постигнато от млад и свеж божур правят парфюмът изненадващ, нетипичен и много аристократичен. Не бях попадала на високомерно и аристократично гурме  Mr. Green, но точно така бих го определила и направо не знам как ще живея без него  Crazy В базата си става един спокоен и красив, ту припламват нюанси на тонка, ту на сухи фурми, ту божур. Има един чаровен италиански чар и много клас този парфюм, личи, че е създаван с любов и определено много съм впечатлена. Напръскана с него, цял ден се въртях да се чудя кой мирише така хубаво, а то се носело от мен  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes WaltherP99, задължителна проба  Peace

Вторият по хубост в редичката беше Grape Pearls. Много интересна комбинация от тъмен ароматен гроздов сок, какъвто е много разпространен тук, без химии и примеси, като лепкавата му сладост е неутрализира с кисели и стипчиви горски плодове. Ако трябва да го сравня с нещо, то бих казала, че това е един по-плодов, по-кисел и по-мускусен вариант на Oudmazung на Монтал, като е спестена натрапчивата удова нота. Много интересно се развива в базата, аз усещам чудна нота на еспресо, и много фин аромат на червена тъмна роза, но водещи са гроздето и мускусът. Точно мускусът ме държи в напрежение в този парфюм. Някак ми идва една идея по-чист и по-искрящ, отколкото бих искала. Ако ми го подарят, със сигурност няма да го върна, но сама не бих го купила.

Cypress Shade : Crazy Crazy Crazy Зелено вълшебство... Вижте му пирамидата. Нужно ли е да говоря повече? Зелено. Много зелено. Дебели, твърди листа на круша или топола. Прясна смачкана мента. Много кедър. Много хладен ветивер, точно от онзи вид, за който мра... Аромат на зелени, пролетни гори, на млади тучни поляни. Осезаемият аромат на звездовиден анасон за интрига, горчив петигрен, много зелен и много горчив, и прекрасни цитруси, любимите ми мандарина и бергамот, в най-доброто изпълнение  Crazy Crazy Crazy Без думи съм, пред толкова красота, нямам какво да кажа... Освен Искам го  Mr. Green

Almond Harmony Бадемово съвършенство  Crazy Crazy Вариации на тема бадем. Започва като истински пресен бадемов марципан, нагарчащ, но точно затова съвършен. Има от Louve на СЛ, но без силната алкохолна нотка, и без лепкавата сладост. Търсещите аромат на Амарето, ще го намерят съвършен в началото на този парфюм. Бадемите тук са хладни, разтворени са в чаша студено мляко. А след това от марципан се превръщат в сурови белени хрупкави бадеми. Много истински, много горчиви. И всичко това върху чудесна балсамова база, просто затварям очи и мечтая... Има един чуден мускус и една нежна пудрена консистенция, може би заради ангелският хелиотроп. Видях се с парфюмно независима приятелка и тя ме попита, защо мириша на горчиви бадеми. Мисля, че I walk alone ще го хареса. Аз съм раздвоена кой харесвам повече, него или Dates Delight, но мисля, че и тук е в сила правилото, че първото, което пробвам, винаги е най-добро. Консултантът също се съгласи, че е така. За другите парфюми нямах ръце, но и никъде няма да избягат, така че, със сигурност ще се запозная с всички.

Не се учудвайте, ако флаконът ви не изглежда като снимките във фрагрантика. Всяко яйце е ръчна изрисувано и лакирано, със своя окраска и е уникално. Течността е в яйцевидното тяло, а пръскалото се намира в тежката метална капачка. Формата е удобна за пръскане и невероятно гладка на допир.

И сега неприятната част, цената. 191 евро за 75 мл. А аз искам три от четири... И то веднага, ако може ... Отивам да ограбя банка  Mr. Green Коледа е все пак  Heart Eyes

# 686
Може ли съвет за мъжки парфюм със сандалово дърво

This is Him Zadig & Voltaire, обаче има и тамян. От нишовите може да потърсиш проба от Santal Majuscule Serge Lutens. Има и много други.
Напоследък е доста експлоатирана съставка в парфюмите.

Ковачева, Ковачева ....браво! Описанията ти са главозамайващи. Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Яйцата се страхотни на външен вид.

И аз ходих днес да пиша писмо на Дядо Коледа. Срещнах "Снежанката - секс бомба" на WaltherP99, както и "строгата господарка" естествено, винаги на своя пост.  Whistling
Напръскала съм се да пробвам, с 6 Амуажа. Shocked Twisted Evil За кой да пиша на стареца?
Лошото е, че се поспрях повече от колкото трябва и пред парфюмите Aedes de Venustas.
Защо тези много красиви аромати се правят само в огромни бутилки? Така ми се иска да има 10-15 мл. бутилчета.

Последна редакция: пт, 02 дек 2016, 18:54 от densi

# 687
  • Варна
Ковачева, недей така! Коледа е все пак, не е Великден. Ама защо ти трябваше да се озърташ, а? Че и нас тук да ни побъркваш така?
Все си мисля, че няма какво повече да ме изненада в дизайна на парфюмните шишета, ама тука направо уцелиха 10-та - златно, кралско, бляскавко ... обожавам. Разкажи по-нататък и за другите от серията. Crazy
Аз отдавна проявявам интерес към тези:
http://www.fragrantica.com/designers/Nimere-Parfums.html
и ако някой се сблъсквал с тях, нека сподели. Мисля, че беше споменато веднъж .... Йоан Владимир?

Nibiru22 , този Elle Lolita мисля не е кокосът търсиш и няма нищо общо с Бронзовите Богини, тази комбинация кокос, лайм, иланг-иланг създава един леко металично усещане и е аромат за мен от типа "нахален" и остър в началото. Все пак може да му дадеш шанс, но с проба. Ако не го бях подарила, щях да ти изпратя , но ние не се сработихме.
 Peace

# 688
  • при морето
Пристигна ми семпъла на Narcisco Rodriguez for Her EDT - след еднократно пръскане на китка: не, няма да ни бъде. Толкова чужд не съм чувствала никой друг парфюм досега. Все едно не съм аз, а някоя друга жена. Мила, нежна, подредена и хармонична. Всичко, което аз не съм. Embarassed Като вълк в овча кожа, който така се е напънал да си повярва, че аха да заблее.
Много сладък пост,разсмя ме! LaughingНикога не съм се идентифицирала по подобен начин с парфюма,който нося,а доста пъти ми се е случвало,примерно с нежни,леки аромати,сякаш усещам,че не ми отива ли,нещо такова ,но Аризона го е казала право в десятката! Peace
И сега да попитам-можете ли да кажете няколко думи за Atkinsons Fashion Decree/знам,че по едно време имаше доста ласкави отзиви за него,но не мога да намеря постовете /и евентуално има ли прилика или сходство поне с Robert Piquet Visa,кой от двата е по-шлейфов и траен...обмислям подарък за Коледа. Thinking

# 689
" Една неделя в провинцията"  е филм на Б. Таверние, който излиза през 1984 год., в края на 2016 год. Guerlain пуска аромат със същото име, който е облечен с дъха на портокалови цветове, които, както знаем, имат своето място в традициите на парфюмерийния бранд. Това е и съставка, често използвана в миналото. В Италия се приема за типична за сватбеното тържество.
Интересно е, решението на парфюмерийната къща, да предлага един иначе "рустик" парфюм (или ппоне такъв, който да носи тези асоциации) на "рустик" цена от 160 евро.
Подписът е на Thierry Wasser.

Общи условия

Активация на акаунт