Парфюмни размисли и страсти-204

• 109 634
  • 723
  •   1
Отговори
# 705
  • при морето
Veka,в същия този сайт обаче цените на парфюмите на Robert Piquet и Serge Lutens са доста по-високи от другите сайтове,едно за сметка на друго явно,за баланс. Wink

Аз не сравнявам цени по сайтове, просто написах, че популярни дизайнерски марки като Шанел, Герлен и други -  100 мл аромат са на цена над 250 лв. Peace
Аз това не го оспорвам,ядосвам се само,че някои от цените им са направо драстични! Mr. Green

# 706
Някой може ли да ми направи кратки или не толкова ревюта на Idylle EDP I EDT? baby_neutral
Едт не го откривам за тест. Rolling Eyes

# 707
# 708
Goddess, днес бях за пръв път на гости на една невероятна дама и видях "Идил" (едт) в дома й. Това не е парфюм, към който не съм имала никога интерес. Поисках да го пробвам. Направих асоциация, слаба, с J'adore (въпреки че моите асоциации не са най-надеждните ). Цветен аромат, за млада дама, с усмихнато настояще и красиво бъдеще. Аромат, който аз ще забравя бързо.
Veka, обожавам японско кино от 50-те и 60-те, "Новата вълна" и неореализма. Ще ми бъде интересен Blow up ( Жан-Люк Годар днес стана на 85!). Харесвам и Enter the Void, какъв ли парфюм би бил?! Гледала съм Lobster, много странен филм. Благодаря ти за идеята!
На мен "Виза" е като цветен полъх със средна трайност, а исках да не е така.

# 709
  • София
Някой може ли да ми направи кратки или не толкова ревюта на Idylle EDP I EDT? baby_neutral

Аз не съм добра в ревютата, но имам един виал Idylle EDP.Когато попадна при мен, след някаква покупка, установих голямата прилика с NR For Her edp, който много харесвах,но нямам желание да подновя и моментално го прибрах в кутията с виали.Днес съм с Hermessence Vanille Galante, но пръснах на ръката този Герлен.Толкова много бели цветя, направо ме заболя главата.Да, в началото има малко сладост от личито, обаче като цяло усещането ми е за момина сълза, божур, жасмин, люляк и малко фрезия.По мое скромно мнение не е аромат за този студ навън, а може би за първа пролет, и второ като съм те чела в темата някакси не съм останала с впечатлението, че си падаш по точно такива бели, нежни, главоболни цветя.

Последна редакция: сб, 03 дек 2016, 22:31 от veka

# 710

Най-общо при мен в Idylle EDP изпъква момината сълза, а в Idylle EDТ - люлякът. Аз страшно харесвам люляк; момина сълза също, но идея по-слабо. След много тестване и на двата преди години ме поблазни EDP, защото си представях повече трайност и концентрация (и може би е така). Но в определени моменти момината сълза избива в потна нишка - не всякога, може би е до настройка, до пресищане; ето днес го носих и нищо подобно не открих. И все пак си мисля, че трябваше да купя EDТ заради люляка, който обожавам. Гледам, че във fragrantica са дали някакви рози в пирамидата - аз не ги усещам.

П.С. Да, както е написала veka, наистина в Idylle EDP има осезаеми бели цветя; дали пък от тях не идва това пресищане, което понякога усещам.

Но като цяло и двата ми харесват; изискани са, женствени, със сигурност ще купя и EDТ.

# 711
  • София
Но като цяло и двата ми харесват; изискани са, женствени, със сигурност ще купя и EDТ.

Аглая, да знаеш, че Idylle Parfum го спряха от Герлен.Трябва или да си пазиш много този, който имаш или ако чак толкова много ти харесва, да се запасиш подобаващо. Peace

# 712
Не знаех, че са го спрели, гледам, че по сайтовете го има още. Но пък сега придобива за мен повече ценност. Simple Smile. Вече не съжалявам, че тогава го предпочетох пред EDТ.

# 713
Съгласна съм, че не е парфюм за този сезон. И аз не усвтих рози. Ако goddess търси за себе си, вероятно иска да направи много ексцентричен и нетипичен за нея избор (от това, което е споделяла) Simple Smile

# 714
  • при морето
Моля ви да ми препоръчате мъжки парфюм сходен по звучене на Joop!Pour Homme,страшно е обичан от моя съпруг,а и от мен,поне още 10 му купих след него,но не го грабват ,преди седмица пристигна и така хваления тук Lalique Encre noir,ми не,въобще не го впечатли,стои си самотен на рафта при другите.Не  казвам,че не е харесвал и ползвал и други,не,просто този му отива най-много,аз поне така го усещам,стои му някак прохладен,от ветивера ли не знам.
Още по-добре ще е,ако някой може да ми опише и сравни JOOP от другите цветове-зеления,синия,лилавия и екстремния! Praynig

# 715
Winter fairy, купили сте парфюм по предложения в темата, който не му е харесал и искаш идея за друг?! Защо не минете по парфюмериите, не пробвате и не решите, кой е "вашия"?!  Не е нужно да причича на парфюм, който вече ви е харесвал (никога няма да бъде толкова добър, точно защото никога няма да бъде първооригинала, към който се стремите), но ще бъде бъде такъв, който ще допада на вас самите, а не на някой друг.
Никога не се сдобивам с аромати заради нечие мнение: сносно описание не прави един парфюм "мой", колкото и да се харесва на друг, ако не се получи алхимия с моя стил, със сигурност няма да мога да го нося.

# 716
При мен  Robert Piquet Visa няма никакъв шлейф, толкова е тихичък, чак не го усещам.
Учудена съм! Rolling Eyes Толкова мощен парфюм да го усещаш тих? Не че е невъзможно, но той е от типа на Ла ви е бел и за втория едва ли има на света човек, който да го усеща слабо.
При мен Visa е с 24 часа трайност и поне 12 шлейф, ако не и повече. След душ се усеща осезаемо. На дрехи е вечна. Яке от миналата есен, все още мирише на нея.

Вчера се пръснах два пъти на китката, отдавна не бях го ползвала - навирах си носа не знам колко пъти - е няма и няма #2gunfireНе го усещам и това е, бях го прибрала с надеждата въобще да го усетя , но не би Crazy От Амуажите много харесвам Honour, Sunshine и Dia - е те са шлейфови при мен Hug

# 717
Момичета кой от двата парфюма е по-хубав и по-траен този
http://www.fragrantica.com/perfume/Lanvin/Jeanne-Lanvin-Couture-14704.html   или този http://www.fragrantica.com/perfume/Lalique/Amethyst-1835.html

# 718
  • Варна
Колкото и да става въпрос за индивидуални усещания, не мога да си представя тиха и незначителна Виза. Този парфюм е присъствен до степен на нахалност и аз лично много внимавам какво количество нося.

# 719
Хайде да посмвним малко темата с политически коректна такава Wink
Според вас, какъв парфюм би бил подходящ днес да си сложа за:
1. Гласуване за референдум;
2. Благотворително събитие на неправителствена организация след това?
Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт