Египет 2017

• 149 605
  • 844
  •   1
Отговори
# 405
Здравейте,имали сред вас приключенци, които да са се записали за круиза по Нил 3 дни и 4 в Хургада - хотел  Hawaii  за 28.03 18

# 406
Здравейте, аз имам един въпрос към посетилите вече тази дестинация! Има ли смисъл да обменяме тяхната валута? Как върви курса на долара при търговците в магазини и пазари? Ясно е че всичко става с пазарене, но ако те прецакат в курса, то по добре да си имаш някой друг техен паунд/мисля че това им беше валутата/?

# 407
Здравейте! Има ли пътуващи до Кайро на 07.04.2018 г. с туроператор Абакс, които на следващия ден ще пътуват за Хургада и ще са в хотел Hawaii Riviera Aqua Park Resort - Families and Couples Only?
Някой въползвал ли се е от опцията на Тавекс поръчка на валута с куриер, аз все още се чудя какво да избера дали долари или египетски лири? Какво мислите по въпроса?

Последна редакция: чт, 15 мар 2018, 13:20 от blackunicorn

# 408
Здравейте! Обмислям да посетя Египет и съм се спряла на варианта за "ЛУКСОЗЕН КРУИЗ ПО РЕКА НИЛ + безплатна екскурзия на Кайро", предлаган от Абакс. Имам няколко въпроса ( повечето са по-скоро насочени към тези, които са били по тази програма ): 1. Колебая се м/у две дати 21.04 или 05.05, защото искам да започна с обиколката на Кайро и накрая да оставя почивката в Хургада за плаж, та се чудя като температура през май вече да не е твърде топло за екскурзиите, а през април студено за плаж Wink ; 2. Интересувам се от мнения за хотелите по програма (Състояние на стаи, общи части, храна, чистота и обслужване ): хотел в Кайро - Mercure Cairo Le Sphinx Hotel ( Забелязах, че са сменили първоначално обявеният Le Meridien Pyramids Hotel & Spa с този и се чудя защо...на мен лично поне по снимки първият много повече ми хареса ); хотел в Хургада: Hawaii Riviera Resort ( Плажа и морето с пясък ли са или трябват специални обувки заради камъчета и миди, на които може да се порежеш ); Круизния кораб на коя компания е и в какво състояние; 3. Как протичат самите екскурзии ( Часовете на тръгване много ранни ли са; автобуса как е; С конвой и охрана ли се движи; Екскурзоводските беседи на български ли са; Всички такси ли са платени или трябва някъде да се доплаща ако да къде и колко; Обяда след като е включен в цената къде и как се сервира при положение, че в обедно време се предполага, че си на даден исторически обект); 4. Общи съвети, мнения и препоръки по Ваша преценка ( Лекарства, Облекло; Валута и т.н. ). Благодаря много за отделеното време за четене и надявам се за отговори и съвети! Извинявам се за дългия пост, но ми се иска да съм подготвена и всичко да мине без неприятни изненади Simple Smile Лек ден и приятно пътуване до Египет и др...

# 409
Здравейте! Има ли някой,  който ще пътува за Хургада на 17.03 с Абакс?

Последна редакция: чт, 15 мар 2018, 11:46 от *moli*

# 410
ние ще пътуваме на 07,04,2018 с АБАКС  нощувка в Кайро и 6 в Хургада

Последна редакция: пт, 16 мар 2018, 09:59 от hris_k.bg@abv.bg

# 411
  • Варна
Здравейте! Мисля за вариант Кайро+Хургада на 21,04,2018. Ще съм с дете на 7години. Някой от Вас бил е скоро в Albatros Aqua Park или Albatros Aqua Vista Resort. Знам, че 3 хотела са на обща територия, но се чудя кой да избера за настаняване и дали има значение!!!

# 412
Здравейте! Мисля за вариант Кайро+Хургада на 21,04,2018. Ще съм с дете на 7години. Някой от Вас бил е скоро в Albatros Aqua Park или Albatros Aqua Vista Resort. Знам, че 3 хотела са на обща територия, но се чудя кой да избера за настаняване и дали има значение!!!
Здравейте, тази събота заминаваме и дестинацията ни е същата- Кайро + Хургада в хотел Албатрос аква парк. След седмица ще ви дам повече информация за хотела.

# 413
  • Beyond the Frontiers
Здравейте! Обмислям да посетя Египет и съм се спряла на варианта за "ЛУКСОЗЕН КРУИЗ ПО РЕКА НИЛ + безплатна екскурзия на Кайро", предлаган от Абакс. Имам няколко въпроса ( повечето са по-скоро насочени към тези, които са били по тази програма ): 1. Колебая се м/у две дати 21.04 или 05.05, защото искам да започна с обиколката на Кайро и накрая да оставя почивката в Хургада за плаж, та се чудя като температура през май вече да не е твърде топло за екскурзиите, а през април студено за плаж Wink в момента температурата върви към 30 градуса и си е ок за плаж, при екскурзиите си е горещо, все пак се движите в пустинята ; 2. Интересувам се от мнения за хотелите по програма (Състояние на стаи, общи части, храна, чистота и обслужване ): хотел в Кайро - Mercure Cairo Le Sphinx Hotel ( Забелязах, че са сменили първоначално обявеният Le Meridien Pyramids Hotel & Spa с този и се чудя защо...на мен лично поне по снимки първият много повече ми хареса ); хотел в Хургада: Hawaii Riviera Resort ( Плажа и морето с пясък ли са или трябват специални обувки заради камъчета и миди, на които може да се порежеш ); Круизния кораб на коя компания е и в какво състояние круизните кораби са http://www.travcotels.com/Default.aspx#Fleet 3. Как протичат самите екскурзии ( Часовете на тръгване много ранни ли са; автобуса как е; С конвой и охрана ли се движи; Екскурзоводските беседи на български ли са ДА; Всички такси ли са платени или трябва някъде да се доплаща ако да къде и колко ОБИКНОВЕНО ВСИЧКО Е ВКЛЮЧЕНО В ЦЕНАТА. ПО СПОМЕН ВХОДА В ПИРАМИДИТЕ СЕ ДОПЛАЩА, В МУЗЕЯ СЪЩО, НЯКОИ ЗАЛИ В МУЗЕЯ В КАЙРО СЪЩО; Обяда след като е включен в цената къде и как се сервира при положение, че в обедно време се предполага, че си на даден исторически обект)ИМА СИ РЕСТОРАНТИ, КОИТО ТУРИСТИТЕ ПОЛЗВАТ; 4. Общи съвети, мнения и препоръки по Ваша преценка ( Лекарства - каквото си ползвате, за температура, болка, разстройство, Облекло памучни, светли дрехи, някаква горница, жилетка за вечерите; Валута и т.н. ). Благодаря много за отделеното време за четене и надявам се за отговори и съвети! Извинявам се за дългия пост, но ми се иска да съм подготвена и всичко да мине без неприятни изненади Simple Smile Лек ден и приятно пътуване до Египет и др...

# 414
Здравейте! Има ли някой,  който ще пътува за Хургада на 17.03 с Абакс?
Здравейте, ние ще пътуваме на 17.03 с тез тур- 1+6/Кайро+Хургада, вероятно ще се засечем Simple Smile

# 415
  • Beyond the Frontiers
Или тук https://www.facebook.com/groups/369964593161003/?fref=nf, където участват много от екскурзоводите на място.

# 416
Здравейте, Инче - аз пътувам с Тез Тур на 17.03.
Ще се засечем Simple Smile)))
Много се радвам.
Обхождам вече всички курорти и ще мога да ви давъм пълна информация по тях:№
Обмисял и 3 то пътуване на есен до Египет - да им видя луксозния круиз Simple Smile))

А до тогава, заповядайте тук:

https://www.facebook.com/groups/283708328780109/

Радвам се, че ще има някой от тази група.
Не остана, ние ще пътуваме 4 човека от Бургас.
До утре Yum

# 417
От Бургас ще си е цяла тумба ... така се очертава. Ами хубаво изкарване и поздравете фараоните .

# 418
Непременно отзиви като се върнете! Успешен път и хубава почивка!

# 419
Здравейте, отново....може ли да ми кажете малко повече информация за картите за интернет, които се купуват от летищата....Живот и здраве ми предстои пътуване до Египет, с кацане в Кайро...Та от къде точно се купуват, колко струват и как се поставят....Аз съм с телефон Самсунг Галакси Едж 6, а съпругът ми с Айфон 6 и не знам дали има възможност да не паснат на нашите телефони ( извинете ако въпроса ми е неуместен, но просто не мога да си ги представя тези карти какво представляват )....

Общи условия

Активация на акаунт