Египет 2017

• 149 530
  • 844
  •   1
Отговори
# 630
Екскурзията е да ви закарат навътре в морето и да ви оставят да разгледате някой риф. Аз го направих, безумно красиво е.
Съветът на Розова маслинка е много точен, ако сте гмуркачи търсете хотел със собствен риф.
Ако ще снимате сложете червен филтър  Peace

# 631
Здравейте, тази година през август с жена ми сме решили да отидем до Кайро и Хургада без агенция. До сега винаги сме си организирали почивките сами и сме нямали проблеми Simple Smile Мислим да посетим Луксор и ще тръгнем от Хургада. В Хургада си закупихме нощувки в хотел Sunny Days El Palacio Resort & Spa - може ли някакво мнение ако някой е отсядал в него. Искам да попитам още нещо, сега ни предстой да си закупим билети за местата, които мислим да посетим в тези два града. Искам да помоля да ми препоръчате сайтове от които може да си закупим билети и как да разберем кои фирми са лицензирани за дейностите, които предлагат (гмуркане с екипировка и водач; разходка с лодка с прозрачно дъно; сафари и т.н.). Благодаря ви предварително за инфото, което ще ми напишете. Simple Smile

# 632
Здравейте, тази година през август с жена ми сме решили да отидем до Кайро и Хургада без агенция.
....
 сега ни предстой да си закупим билети за местата, които мислим да посетим в тези два града. Искам да помоля да ми препоръчате сайтове от които може да си закупим билети и как да разберем кои фирми са лицензирани за дейностите, които предлагат (гмуркане с екипировка и водач; разходка с лодка с прозрачно дъно; сафари и т.н.).
Здравейте, повечето пишещи в темата ходят организирано и, предполагам, нямат такава информация.
Конкретни съвети не мога да ви дам, само споделям мисли:
1. Купете си всички екскурзии на място, говорете, сравнявайте цени, пазарете се. Това не е Европа. Друг вариант е да прочетете отзиви за местни агенции в Трипадвайзър и да се свържете с някоя харесана агенция предварително, да обсъдите условия, цени и дати. Ние така си избрахме екскурзия и бяхме доволни. За лицензираните фирми - тук в България няма как да ви посъветват  Laughing Конкретно за водолазните дейности всеки сериозен дайвинг център обикновено се сертифицира към международна водолазна агенция и го посочва с гордост навсякъде (например PADI, SSI, има и други).
2. Сигурно си имате причини да посещавате Египет в разгара на лятото, но се подгответе физически и психически за адска жега, особено по време на екскурзиите в страната. Лично аз не бих отишла там по това време.

# 633
Здравейте, прочетох всичките шест теми за Египет, преди тази, но никъде не видях отзиви за Абакс. През есента ни предстои пътуване по програмата Египет от А до Я с полет от Варна/ разбира се, ако се събере група от 100 човека/. Моля, споделете мнения за Абакс, какво да очакваме и с какво да се съобразяваме.
ПРЕДВАРИТЕЛНО БЛАГОДАРЯ.

# 634
Здравейте отново! Да ви попитам с коя авиокомпания летяхте до Египет, тъй като нашата ТА работи с България еър чартър, но тъй като никога не съм летяла с тях не знам как са и ако някой може да сподели малко инфо?

Последна редакция: нд, 08 юли 2018, 16:08 от Y.Nikolaeva

# 635
  • София
Здравейте, прочетох всичките шест теми за Египет, преди тази, но никъде не видях отзиви за Абакс. През есента ни предстои пътуване по програмата Египет от А до Я с полет от Варна/ разбира се, ако се събере група от 100 човека/. Моля, споделете мнения за Абакс, какво да очакваме и с какво да се съобразяваме.
ПРЕДВАРИТЕЛНО БЛАГОДАРЯ.
Ние посетихме Египет през Април като почивката ни беше точно през Абакс. Като цяло организацията беше на ниво като имаше съсем дребно разместване на графика отностно различните екскурзии по дни. Ако нещо конкретно Ви интересува питайте Simple Smile

# 636
  • Стрелбище-в пряк и преносен см
Здравейте отново! Да ви попитам с коя авиокомпания летяхте до Египет, тъй като нашата ТА работи с България еър чартър, но тъй като никога не съм летяла с тях не знам как са и ако някой може да сподели малко инфо?
Здравейте, Ние пътувахме през април с Тез тур до Хургада с Българиън ер чартър, на връщане от Кайро с България ер. Полетът до Хургада с Българиън ер чартър беше съвсем нормален, ако не ме беше малко страх от летене, щяха да кажа, даже приятен. Ползват самолети подобни на Wizz air и Ryan air -А320. Този, с който пътувахме ми се видя доста запазен и чист. Пътуването беше спокойно и над Средиземно море беше доста интересно да се наблюдават островите. Нямате причина за безпокойство. Приятно изкарване! Заслужава си!

# 637
Благодаря за отговора. Живот и здраве ние октомври ще сме с тях до Кайро и Хургада, но тъй като май сме с друг самолет MD-82 на Bulgaria Air Charter(или поне така ни пише в договора) малко се притеснявам, но дано всичко е ОК 😉

# 638
През април/май 2018 пътувахме с Българиън ер чартър , няма от какво да се притеснявате, всичко си е на ниво. Полетът е кратък, мисля че около 3 часа беше, сервират напитки и кроасани, и платено алкохол и други неща. Хубав, чист самолет, приятен полет.

# 639
Благодаря за отговора! 😉

# 640
Здравейте,
нека разкажа и аз след дълго ровене по сайтовете и туристическите агенции разбрах че най-добре е да си организира човек почивката сам. Ако някой го интересува нещо бих помогнал на драго сърце. Бяхме в Хургада от 30.03.18 до 08.04.18 в хотел Sunrise Royal Makadi Resort беше уникално преживяване хотела е под немско ръководство 8 ресторанта (храна в изобилие отядохме си на телешко и морски дарове) аквапарк басейни с подгряване пясъчен плаж с не голям риф за гмуркане с много рибки анимация мини голф тенис кортове огромна територия дъщеря ми не искаше да се връщаме. Хотелите като джънгъл аквапарк са много добри но са 2 линия и няма да ви се ходи до плажа ще изкарате почивката си на басейните а морето не е за изпускане. На екскурзии ходихме с mohamed amon говори руски и цените са уникално добри. пример за 100 долара ходихме до пирамидите цялото семейство, за 50 долара направихме утопия другите сега не помня но сме много доволни човека е много свестен с това име е в фейсбук а телефона му е +201027660085. Когато говорихме с местните те твърдяха че най-доброто време за почивка е септември и октомври смятам да проверя в най-скоро време Simple Smile.

Благодаря за хубавия разказ! Бихте ли споделили повече как си я организирахте сами? Самолет, трансфери, плащания... и колко горе долу ви излезе.

Съжалявам но чак сега видях коментара. Самолетните билети ги купихме от сайта на пегасус 3 месеца по рано така за тримата билетите ни струваха 550 евро през букинг направих резервацията и платих хотела 9 нощувки излязоха 996 евро фамилна стая имаше и по евтин вариант но предпочетох комфорта с кола до летището 9 дни ако платиш паркинг при пристигането са 330 лири с екскурзиите джобните визите които струват 25 долара на човек трансферите от летище до хотела и обратно организирани от mohamed amon не надвишихме 2100 евро същия вариант в тез тур за 6 дни е повече пари без джобните визите и екскурзиите.

# 641
  • Поморие
Записвам се и аз, за да следя темата! Мечта ми е да посетя Египет и според мен, за да се видят повече неща, най-удачни са тези пътувания с круизите по Нил, които се предлагат. Малко ме притеснява това, че май ще съм сама в това си начинание и не знам как бих се чувствала сама без другарче на едно такова пътуване. Ако някой е бил сингъл, моля да сподели, въпреки, че то си зависи и от самия човек.

# 642
Ние посетихме март месец Египет и сега вече като запозната с тази дестинация,не е за предпочитане сама жена да пътува за тази държава.

# 643
Аз на плажа и по екскурзии бях сама. С моя приятел ходихме двамата само на гмуркане. Не мисля, че е проблем да си нямаш другарче. Само вечер ще ти е малко скучно.
Сега съм в Турция, пак в 5 звезден хотел- в Египет бяха по-гостоприемни и храната беше по-хубава.

# 644
Ходила съм в Египет 4 пъти- веднъж в Кайро, другите пъти в Шарм, винаги съм била сама или с майка ми, без организирана екскурзия и почивка. Никога не съм срещала лошо отношение или изпитвала несигурност от това, че съм без мъж.

Общи условия

Активация на акаунт