За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 53

• 56 995
  • 753
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Аз точно за подсечено писах, но може и да не съм се изразила правилно.
Аз използвах Судо крем.
Но при едно жестоко подсичане на дупето и тестисите киснех дребния в отвара от смрадлика. + куп няколко мазила (медикаменти).

# 166
  • град-държава
Откакто е родена дъщеря ми се подсече един единствен път при проба на зелен памперс през лятото и се оправи с по-обилно намазване с бебешко олио за 2дни. От родилното дупето мажа само с олио на всеки памперс и проблеми не съм имала.

# 167
  • ту тук, ту там
Като споменахте за грипа и лекарите, знаете ли дали плановите детски консултации са отменени? Че трябва да пътуваме близо 200 км в петък за консултация. Ще опитам да звънна на ЛЛ, но не съм сигурна, че ще ми вдигне.

# 168
Като споменахте за грипа и лекарите, знаете ли дали плановите детски консултации са отменени? Че трябва да пътуваме близо 200 км в петък за консултация. Ще опитам да звънна на ЛЛ, но не съм сигурна, че ще ми вдигне.

Ако в областта, където е лекаря Ви е обявена грипна епидемия, то консултациите за деца и бременни са отменени. Отделно по новините тръбят за ужасно време от четвъртък и апелират да не се тръгва на път, освен ако не е наложително.  Peace

# 169
  • ту тук, ту там
За София питах. Ще трябва да си пусна новините в 12.

# 170
Здравейте, като че ли повечето бебета край нас, които се родиха по едно и също време с нашата бебка, започнаха да се обръщат от корем по гръб или обратно или правят и двете упражнения, а нашата беба още не иска. Въпросът ми е кога горе- долу започват да се въртят? Каката ни беше доста тромава и си спомням, че късно започна да го прави, да не кажа изобщо не се въртеше, защото повръщаше доста и не й беше хубаво по корем, но съм забравила точно кога стана това. Сега беба е на 4 месеца и 2 седмици. И друг въпрос- вярно ли е, че едрите бебета по- късно започват да се обръщат. Преди 2 седмици на контролния преглед беба беше 8060 гр. Каката също беше едра, като цяло по- тромава, но пък сега си е супер. Благодаря предварително.  bouquet bouquet

# 171
Здравейте, като че ли повечето бебета край нас, които се родиха по едно и също време с нашата бебка, започнаха да се обръщат от корем по гръб или обратно или правят и двете упражнения, а нашата беба още не иска. Въпросът ми е кога горе- долу започват да се въртят? Каката ни беше доста тромава и си спомням, че късно започна да го прави, да не кажа изобщо не се въртеше, защото повръщаше доста и не й беше хубаво по корем, но съм забравила точно кога стана това. Сега беба е на 4 месеца и 2 седмици. И друг въпрос- вярно ли е, че едрите бебета по- късно започват да се обръщат. Преди 2 седмици на контролния преглед беба беше 8060 гр. Каката също беше едра, като цяло по- тромава, но пък сега си е супер. Благодаря предварително.  bouquet bouquet

Важни са не кг,а дължината. Преди достигането на определена дължина на бебето му е физически по-трудно да се обърне. Поне така обясняваха на едно клипче педиатри от САЩ. Има логика, синът ми е дълъг и почна да се обръща по-рано, на приятелка момиченцето е по-късичко и чак като порастна след месец-два почна да се обръща - значи на 5-6 месеца е била.
Ние пък като сме на 7 месеца и не можем да седим, а нейното бебе после навакса и си седи. Ама пак не е активно да се обръща много. Абе всяко дете си е различно.

За подсичането - лятото опитах всичко, което можах - кремове, олио, скъпи марки, натурална козметика. Ами мина му от само себе си и от редовно миене на дупето, подсушаване педантично и Джин Джира.  Но пак е предразположен. Дано само по-рядко се случва.

# 172
За София питах. Ще трябва да си пусна новините в 12.
В София няма грипна епидемия. Не виждам голям проблем, ако си пропуснеш консултацията. В крайна сметка това е нещо рутинно, няма да му стане нищо на бебето, че и на лекаря. Но, естествено е добре да се чуете по телефона.

# 173
  • ту тук, ту там
Чух се с лекаря, каза, че няма да има други хора по това време, още по-малко болни, те часовете са само за детска консултция. Не искам да пропускаме, защото трябва да слагаме ваксини, а не знам кога ще можем да пътуваме после отново заради работата ни (през зимата не живеем в София).
А има и нещо, което ме притеснява, даже точно реших да попитам тук: някой имал ли е изпъкнал пъп на бебето? Гадно са ни го вързали явно, в Токуда ни го бяха лепнали с лепенка за 20 дена, но ефектът е нулев. Та искам да видя какво да го правим. Като се напъва бебето от коликите, направо изскача като копче.  Sad
Не е херния (според лекарката в Токуда), няма кръв, секрет, просто естетически дразни.

# 174
prolet_inchen, благодаря ти. Малката на прегледа беше 65 см., което според педиатърката ни е с 2 см. над максимума за месеца.  newsm78

# 175
  • София
Здравейте, като че ли повечето бебета край нас, които се родиха по едно и също време с нашата бебка, започнаха да се обръщат от корем по гръб или обратно или правят и двете упражнения, а нашата беба още не иска. Въпросът ми е кога горе- долу започват да се въртят? Каката ни беше доста тромава и си спомням, че късно започна да го прави, да не кажа изобщо не се въртеше, защото повръщаше доста и не й беше хубаво по корем, но съм забравила точно кога стана това. Сега беба е на 4 месеца и 2 седмици. И друг въпрос- вярно ли е, че едрите бебета по- късно започват да се обръщат. Преди 2 седмици на контролния преглед беба беше 8060 гр. Каката също беше едра, като цяло по- тромава, но пък сега си е супер. Благодаря предварително.  bouquet bouquet

По принцип започват да се обръщат към 5-ия месец.

Синът ми се обърна на 5 - къс и мноооо дебел. На 6 вече стоеше прав и скачаше.
Дъщеря ми е по-слаба, но още не се обръща, някак си не си дава много зор Simple Smile

# 176
Абе не се тревожете за това, че не се обръща на 4 месеца бебето. Това е моето съвсем скромно, непрофесионално мнение. Някои деца, като моят син, обичат да се обръщат, да пълзят, други предпочитат първо да седнат, трети ето направо на 6 месеца стават и на крака. Аз даже от 3 познати бебета не се сещам някое освен синът ми да се обърна на 4 месеца, затова пък другите правят други неща, дето той не ги прави - растат им зъби, седят, казват думички.
Освен това, моята приятелка с бебето дето не се обръща установи, че е твърде възможно всъщност да се е обръщало много преди тя да го види. Просто понеже детето го прави рядко, и е лесно да се пропусне. Вие внимавайте по-скоро като ви изненада да не падне. Мен колко ме предупреждаваха да внимавам - и ей го на, успя да се претърколи от 2 метра широка спалня.
После пусках коментари посред нощите от рода на "Бебе падна от спалнята по гръб - на него нищо му няма, ама аз ще умра" Simple Smile))

# 177
  • София
Няма правило, че едрите бебета са по-тромави. Детето ще започне да се обръща тогава, когато се почувства готово.

За пъпа: няма да стане от веднъж. Сложете му отново лепенка на пъпа. На големия ми син слагахме 2-3- пъти за по 10-на дена, за да се прибере напълно.

Ваксинирането не се препоръчва по време на пик на грипа, а и в Сф има много болни. Детето не е хубаво да е в контакт с болни след ваксиниране, а това трудно се предотвратява. Нашата ваксина я отложихме по тази причина, но след като лекар е преценил.

# 178
  • ту тук, ту там
missence, и аз се изненадах като каза, че няма причина да не ходим, но ще видим на място. За пъпа - надявах се на подобен поговор, че все пак работи това с лепенето. Ние пак ще залепим, но сега ще изчакам да го види лекарят и тогава.

# 179
  • Варна
Имам въпрос към тези, които НЕ смятат прясното мляко за вредно и го включват в менюто на децата си. От кога може да се започне да се дава прясно мляко за пиене? Имам предвид козе или овче, по чаша на ден примерно. От каква възраст?

Общи условия

Активация на акаунт