За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 53

• 56 969
  • 753
  •   1
Отговори
# 450
Момичета, някой давал ли е Дуфалак на малко бебе? Запече се много положението, отдавам го на капките Есшумизан, вече ще ги даваме по-рядко, но как да оправим акането  newsm78 До вчера вечерта бяха минали 3 дни откак не е акала /на кърма е изцяло/ и въпреки, че знам, че може и веднъж на седмица да ака и не се приема за запек, при нея е доста мъчително, защото само се пъне, изчервява се, плаче, вижда се, че страда детето, та ѝ направихме една миниклизма Релаксит. Подейства и се разтовари детето, но подозирам, че пак ще е проблемно изхождането, знам, че това не е дълготраен вариант, та моля ви, дайте някакви идеи за разхлабване  Praynig Давам чай на блевит разхлабващ, аз самата ям киви, круши, овесени ядки, ама и при мен положението не е розово  Crazy

# 451
Пробиотик даваш ли? Опитвала ли си с масажче на коремчето? Аз лично бих спряла нацяло Еспумизана. Опитай Абоколикен.

# 452
  • ту тук, ту там
За колики най ни помогнаха Colic tablets, на Hyland. Хомеопатични таблетки. За жалост ги открихме късно, можеше да ни спестят доста рев!
Иначе и моето бебе беше така заради капките и въпреки че на теория няма проблем, се притеснявахме. Доста време акаше на 3-4 дни. Започнах да давам Линекс Бебе капки и нещата се регулираха. Сле първото шишенце направихме пауза една седмица и пак спря да ходи всеки ден. Не ми се иска да привиква към тях и не знам как да постъпя, честно казано.

# 453
  • София
Pали, започни пробиотик BioBalance baby, Linex baby и т.н. Според мен спри капките със симетикон. Заложи на капки с друг състав (Колийф, Абоколикен, Колик стоп и т.н.).

# 454
Нищо не ни действаше за колики и затова още първия месец спрях всичко освен пробиотика. А, излъгах помагаше ни да се гушнем коремче в коремче и да пусна музика и да танцуваме. Така израстнахме нашите колики.

# 455
  • София
Нищо не ни действаше за колики и затова още първия месец спрях всичко освен пробиотика. А, излъгах помагаше ни да се гушнем коремче в коремче и да пусна музика и да танцуваме. Така израстнахме нашите колики.
И при нас беше така. Опитах почти всичко. Е, няма и няма! Помагаше ни само възглавница с костилки в/у корема, гушкане и носене.

# 456
  • Бургас
Момичета, някой давал ли е Дуфалак на малко бебе? Запече се много положението, отдавам го на капките Есшумизан, вече ще ги даваме по-рядко, но как да оправим акането  newsm78 До вчера вечерта бяха минали 3 дни откак не е акала /на кърма е изцяло/ и въпреки, че знам, че може и веднъж на седмица да ака и не се приема за запек, при нея е доста мъчително, защото само се пъне, изчервява се, плаче, вижда се, че страда детето, та ѝ направихме една миниклизма Релаксит. Подейства и се разтовари детето, но подозирам, че пак ще е проблемно изхождането, знам, че това не е дълготраен вариант, та моля ви, дайте някакви идеи за разхлабване  Praynig Давам чай на блевит разхлабващ, аз самата ям киви, круши, овесени ядки, ама и при мен положението не е розово  Crazy

Дуфалак не съм давала, но го пиех аз и действаше и на малката. Та ако имаш нужда, можеш да опиташ.
За дълготраен вариант трябва първо на теб да ти подейства, после ще се оправи и тя. Пий повече течности и яж по-чорбаливи неща. Ще се оправите, ще ви трябва още малко време.

# 457
  • София
Аз пих лактулоза, за да му подейства и на него.

# 458
Благодаря ви много  Hug
Пробиотик давам от 10-на дни - БиоГая, но явно още не се е разгърнал ефекта. Ако докато свърши шишенцето не се е появил, склонна съм да пробвам и друг пробиотик. Да не би да бъркам с даването - преди хранене ѝ давам  newsm78 Но то пък и в указанието не пише нищо, освен ''веднъж на ден''  Rolling Eyes
Абоколикен и Колииф също имам, отначало давах Абоколикен, но ефект никакъв нямаше, освен, че си се изхождаше често, отдавах го на тях. Аз приемам достатъчно течности и разхлабващи плодове, явно просто още време ни е нужно...
И възглавница с костилки имаме, и чай за колики, и хомеопатични гранули, и...всичко , що съм прочела някъде  Laughing Сега ще пробвам друга схема - ще давам капките само привечер, а не цял ден, то и без това от няколко дни по-рядко ги даваме, дано да се регулира това стомахче мъничко  Praynig
Още веднъж ви благодаря  bouquet

# 459
Рали, на моя приятелката бебето се беше запекло от Биогая-та. На твое място бих спряла всички добавки, докато се оправи проблема.

# 460
  • София
Моето дете акаше на 5-6 дни, не помагаше нищо, което ядях аз. Два пъти правих клизмичка на Мелилакс (бебешка е),докато един ден не дадох половин доза Дуфалак през устата и изведнъж се отпуши. Оттогава ака на 2 дни без проблем.

# 461
Деси, колко мл имаш предвид под ''половин доза'' - 2.5 ли  newsm78

Рали, на моя приятелката бебето се беше запекло от Биогая-та. На твое място бих спряла всички добавки, докато се оправи проблема.
Това пък сега ме изненада  Shocked Каква е логиката пробиотик да запича  newsm78 Аз пък четох, че трябва насищане с въпросните добри бактерии, та по-скоро си мисля, че му е нужно още време да подейства  Thinking

# 462
Аз също не виждам как от пробиотик ще се запече едно бебе.
Аз бях много доволна от БиоГая
Голямото ми момиче имаше редовно стомахче точно заради тях. Малката също ги пиеше , но тя пък от раждането си имаше редовно стомахче. Акаше по 4,5 пъти дневно, даже и сега на година и половина ака по 2,3 пъти дневно.

# 463
  • София
Рали, 2 мл дадох

# 464
Ами логиката на запичането е че на всеки човек му е различна микрофлората и пробиотика му действа по различен начин. Аз съм оправяла течно ако с Биогая, пробиотиците се предписват против диария - демек запичат до някаква степен.

Общи условия

Активация на акаунт