Хистеректомията - въпроси, отговори, коментари - 4 тема

• 122 147
  • 713
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Yolanta, каква беше твоята диагноза и радикална ли ти беше хистеректомията? Извинявай, ако вече си отговорила на тези въпроси. Би ли казала след като те изписаха казаха ли ти каква диета да спазваш, какво можеш да ядеш и какво не. Много ще ми помогнеш с всякаква информация след изписването. Как се чувстваш сега? Понеже майка ми утре ще я изписват след операция с робота и искам да знам всичко. Благодаря предварително.
Аз съм оперирана с робота.При изписването ми казаха да избягвам няколко дни бобови и силни подправки.Обясниха ми,че операцията не е като стандартната и не пречи да хапвам каквото пожелая Simple Smile
Бързо възстановяване!

# 286
Димяни а ти с каква диагноза беше?

# 287
  • Оптимист по принуда
Обикалям 3 теми, май все не улучвам точната, затова просто си копирам поста. Peace
Здравейте, момичета   Hug
Абсолютно нахлувам, без да съм чела, без нищичко да знам и с молба.
Моля ви да споделите ако някоя от вас е правила тотална хистеректомия при д-р Амалиев в Селена, както и мнение да д-р Христамян. Снаха ми е с насрочена операция при Амалиев, но Христамян изказал мнение, че той нямало да се справи с подобна тежка операция. В същото време той самият /Христамян/ нямало да може да я извърши, т.к. е в неплатен отпуск по лични причини.. И сега в целия шок, в който са снаха ми и брат ми, объркването и страхът са огромни. Предстои и' утре колоноскопия и още някакви изследвания и във вторник е операцията.

# 288
  • Хамбург, Германия
Маринова56, поискай да ти пуснат вит В12. Трябва да се плати, защото касите не го поемат, но е в рамките на 25/30 евро. Аз имах такъв проблем с неприятна миризма вагинално и под бюста. Какво ли не пробвах, с какво ли не се мих и мацотих - не се маха и това е. Оказа се, че е от нисък вит. В12 и след 4 инжекция  миризмата изчезна.
    Мерси много  Hug, ще го направя!

# 289
  • София
Димяни а ти с каква диагноза беше?о
Микроинвазивен плоскоклетъчен карцином

# 290
На майка ми е умеренодиференциран плоскоклетъчен карцином. Знаеш ли каква е разликата м/у твоя и тпзи на майка ми? Твоят в кой стадий беше и имаш ли лечение след операцията?

# 291
  • София
Обикалям 3 теми, май все не улучвам точната, затова просто си копирам поста. Peace
Здравейте, момичета   Hug
Абсолютно нахлувам, без да съм чела, без нищичко да знам и с молба.
Моля ви да споделите ако някоя от вас е правила тотална хистеректомия при д-р Амалиев в Селена, както и мнение да д-р Христамян. Снаха ми е с насрочена операция при Амалиев, но Христамян изказал мнение, че той нямало да се справи с подобна тежка операция. В същото време той самият /Христамян/ нямало да може да я извърши, т.к. е в неплатен отпуск по лични причини.. И сега в целия шок, в който са снаха ми и брат ми, объркването и страхът са огромни. Предстои и' утре колоноскопия и още някакви изследвания и във вторник е операцията.

Не го знам този лекар. За кой град става въпрос? Щом има съмнения в лекаря да не оперира при него. Онкологичен ли е проблема? Хирурга трябва да е добър за да я изчисти добре, освен това при неуспешни операции жените често имат проблем с ходенето по малка нужда, явно засягат пикочните пътища.
Ако и предстои "Вертхайм" (това е най-голямата гинекологична операция) не ви съветвам да се оперира просто при някой..малцина са тези които могат да я правят.
Аз съм с Вертхайм и съм оперирана при Ковачев (ВМА), дори Дянкова не се нае да е направи, а тя е още един блестящ хирург. Също така не ви съветвам тази операция да се прави и с роботизирана хирургия, тя е за по-леки случаи.
Успех. Успокойте се и действайте и двайте в София.

П.С Колоноскопия защо? Съмнения ли имат да не е засегнато дебелото черво?

# 292
  • София
На майка ми е умеренодиференциран плоскоклетъчен карцином. Знаеш ли каква е разликата м/у твоя и тпзи на майка ми? Твоят в кой стадий беше и имаш ли лечение след операцията?
Не знам каква е разликата 🙄При мен нямаше терапия след операцията!

# 293
Микроинвазивният е 1А, останалите са по-висок стадии.
muratto, с газообразуващи (бобови, зелена салата) може изобщо да не се чувства добре, по-леки и течни съветвам докато се регулира перисталтиката и свикне кое как се отразява. Повече движение - да не се залежава - след робота не е толкова трудно раздвижването, времето е хубаво - разхождайте се, но без вдигане на тежко и големи натоварвания.

demmy., и от мен - ако ще е радикална - задължително при Славчев или някой от по-търсените в онкологиите, не се правят често, а резултатът много зависи от доколко е опитен оператора. И да не е радикална, пак там ги правят най-често. Има и лекари с голям стаж, но страшно некадърни, ако са я предупредили (и то лекар) на нейно място бих се замислила. Тук от неопериращ АГ и от личната си лекарка получих задоволителна информация кои лекари да търся, АГ-то което ме пое също препоръча колеги ако искам второ мнение или не искам той да ме оперира.

# 294
  • Оптимист по принуда
Благодаря Hug
Кой Славчев, къде, в София ли?

Ние сме от Пловдив. Лекарите, които цитирах са от Пловдив. Христамян е завеждащ аг онкологията в Университетската болница, другият също с това се занимава в клиника Селена.

Кики, не знам защо и колоноскопия.

Последна редакция: чт, 25 май 2017, 10:39 от demmy.

# 295
Микроинвазивният е 1А, останалите са по-висок стадии.
muratto, с газообразуващи (бобови, зелена салата) може изобщо да не се чувства добре, по-леки и течни съветвам докато се регулира перисталтиката и свикне кое как се отразява. Повече движение - да не се залежава - след робота не е толкова трудно раздвижването, времето е хубаво - разхождайте се, но без вдигане на тежко и големи натоварвания.
При майка ми казаха, че е 1Б. Но още не са излязли хистологичните резултати. Този стадий го определиха от биопсия и пробно абразио. Преди 2 дена и направиха радикална с робота. Последващото лечение кой трябва да и го назначи, в епикризата ли трябва да го пише?

# 296
  • София
Да, в епикризата ще пише!Моята я получих по куриер 10 дни след операцията!

# 297
Да, в епикризата ще пише!Моята я получих по куриер 10 дни след операцията!
Много ти благодаря, дано всичко е наред, че ще се побъркам. Не съм на себе си вече.

# 298
Още едно питане имам, по хистологичните резултати ли се разбира дали има разсеики. Резултатите излизали след 10 дена...не трябва ли след като излезнат тогава да се назначава лечение?

# 299
По-скоро в решението на онкокомитета, което горе-долу с епикризата излезе при мен. За 1Б обикновено назначават лъче, 20-тина процедури след като заздравее операцията. Ако е под 2 см може и да не назначат.
В хистологията ще пише размер, как са лимфните. Докторът не каза ли нещо след операцията, обикновено имат някаква идея?

Общи условия

Активация на акаунт